Starptautiskā jauno automehāniķu konkursa finālā latvietis iegūst otro vietu

 

Foto: Publicitātes foto

25.jūnijs 2024 18:49

Smiltenes tehnikuma audzēknis Egīls Ausējs, kurš uzvaras laurus plūca Jauno automehāniķu konkursa (Young Car Mechanic) Latvijas finālā, starptautiskajās sacensībās, kas šogad notika kaimiņos, Lietuvā, izcīnīja godpilno otro vietu.

Pirmās vietas ieguvējs Olivers Jēgers (Oliwer Jeger) no Polijas smiltēnieti E. Ausēju pārspēja vien laikā, kas tika pavadīts, pildot uzdevumus, – abi jaunie automehāniķi ieguva vienādu punktu skaitu 13 dažādos tehnisko uzdevumos. E. Ausējs uz starptautisko finālu devās kopā ar savu pedagogu Zigmundu Valteru.

“Abu uzvarētāju tehniskās prasmes bija vienā līmenī – tādēļ šoreiz uzvarētāju noteica darbos paveiktais laiks,” stāsta “Inter Cars Latvija” mārketinga vadītājs, viens no starptautiskā konkursa organizatoriem Armands Umbraško. Viņš piebilst, ka uzdevumi starptautiskajā finālā viennozīmīgi bija sarežģītāki un āķīgāki nekā nacionālajā finālā. “Visiem konkursa dalībniekiem vajadzēja rādīt ne tikai prasmes, zināšanas, kvalitatīvi paveiktu darbu, bet arī – demonstrēt savu psiholoģisko noturību, jo atslābt nevarēja ne mirkli,” piebilst A. Umbraško.

Attiecīgi pirmās vietas uzvarētājs, polis O. Jēgers kopsummā ieguva 588 punktus (no 650 iespējamajiem), darbus paveicot 8 h 8 minūtēs, latvietis E. Ausējs – 588 punktus (8 h 24 min), bet trešās vietas ieguvējs Lietuvietis Sebastijons Benedikts Čečkauskas (Sebastijonas Benediktas Čečkauskas) – 584 punktus (8 h 18 min). Ceturtajā un piektajā vietā attiecīgi ierindojās grieķis Argiris Cicis (Argiris Tstsis) ar 557 punktiem (8 h 34 min) un Bela Bendeguzs Gobolijs (Bela Bendeguz Goboly) ar 527 punktiem (8 h 10 min).

Šoreiz starptautiskajā finālā bija arī kāds jauns projekts – studenti, skolotāji un konkursa partneru pārstāvji kopīgi īstenoja uzdevumu – uzlabot un atjaunināt lietotu automašīnu, dodot tai otro dzīvi. Konkursā tika atjaunota vecāka gadagājuma Hyndai i20, kas tālāk tiks nodota labdarībai.

Kopumā starptautiskajā Jauno automehāniķu konkursa finālā piedalījās desmit labākie automehāniķi, šoreiz pārstāvot Poliju, Rumāniju, Horvātiju, Bulgāriju, Slovākiju, Ungāriju, Grieķiju, Igauniju, Lietuvu un Latviju.

Būtiski ir pieminēt arī to, ka piedalīties konkursā bija uzaicinātas divas jaunietes, kas studē automehāniku. Lai arī meitenes piedalījās kā konkursa viesi un viņu rezultāts netika uzskaitīts kopējā vērtējumā, sniegums bija ļoti cienīgs. “Īsumā šo varētu rezumēt sekojoši - jaunās dāmas, atmetiet kautrīgumu un metiet izaicinājumu puišiem!” aicina “Inter Cars Latvija” pārstāvis, viens no konkursa organizatoriem A. Umbraško.

Latvijā konkurss norisinājās jau 17. gadu. No Latvijas piedalījās pilnīgi visas tehniskās skolas, kas māca jaunos automehāniķus – tādas Latvijā patlaban ir 16. Katru gadu konkursa starptautiskais fināls notiek citā valstī, un šogad tā bija Lietuva. Konkursa starptautiskais fināls iepriekš ir noticis arī Ungārijā un Polijā un citur.

Viens no konkursa virsmērķiem – celt automehāniķa profesijas prestižu un kvalitāti.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ziemeļkorejas elektroauto ar sniedzamību līdz 720 km 13

Runājot par autobūves nozari, parasti domā Dienvidkoreju vai Koreju un visiem ir skaidrs par ko ir runa. Tomēr arī Ziemeļkorejas ielās ir automobiļi, daļa cilvēku ar kaut ko pārvietojas un tie nav koka velosipēdi. Lasīt vairāk

 

Elektromobiļu piedāvājums Latvijā aug, cenas krīt (+ VIDEO) 2

Pirms desmit gadiem Latvijā bija arī tikai divas ātrās uzlādes stacijas. Tagad ir ap 600 uzlādes punktu, tāpēc, lai paliktu šodien ceļā ar tukšu bateriju, vēl ir jāpacenšas. Mobilitāti sekmē arī jauno elektromobiļu pieaugusī sniedzamība ar vienu uzlādi. Lasīt vairāk

 

Uz Liepājas šosejas sešas nāves divās dienās; ceļu auditēs (+ VIDEO) 68

Liepājas šoseja pie Blīdenes nesusi nāvi sešiem autobraucējiem. Vakar avārijās gāja bojā četri cilvēki, šodien, frontāli saduroties ar smago auto, dzīvību zaudēja divi vieglā auto braucēji – šoferis un pasažiere. Valsts policijā par galveno avāriju iemeslu min pārgalvīgu, nedrošu apdzīšanu, kas beigusies letāli. Lasīt vairāk

 

Smagās avārijas liek aizdomāties: Liepājas šosejas posmam veiks ārkārtas drošības auditu 39

Ņemot vērā smagos ceļu satiksmes negadījumus (CSNg), kas notika uz Liepājas šosejas (A9) šodien un vakar, VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) pasūtīs ārkārtas drošības auditu Liepājs šosejas posmam. Smagie CSNg notika autoceļa A9 80., 90. un 105. kilometrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti