No 62 680 eiro - elektriskais universāls ID.7 Tourer arī Latvijā 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen | 22.jūlijs 2024 12:40

Jaunais ID.7 Tourer pašlaik ir vienīgais pilnīgi elektriskais universālis Eiropas tirgū. Tas šobrīd nosaka jaunus elektriskās mobilitātes standartus ar lielu nobraukuma distanci līdz pat 690 kilometriem ar vienu uzlādi un plašu bagāžas nodalījumu ar ietilpību līdz 1 714 litriem.

Tagad to iespējams iegādāties arī Latvijā, un tā cena ir no 62 600 eiro bez valsts atbalsta. Inovatīvajam universālim ir modernas komforta funkcijas, piemēram, lietotne Wellness App, augstas kvalitātes interjera materiāli, pēc izvēles pieejama panorāmas lūka, kā arī ar sēdekļi masāžas funkciju.

ID.7 Tourer Pro

Jaunajam ID.7 Tourer Pro 210 kW (286 ZS) elektriskās piedziņas motoram enerģiju nodrošina 77 kWh (neto) akumulators. Savukārt nobraukuma distance ir līdz 605 km. ID.7 Tourer Pro spēj sasniegt maksimālo ātrumu līdz 180 km/h un akumulatoru iespējams uzlādēt līdzstrāvas ātrās uzlādes stacijās ar jaudu līdz 175 kW. Ar šādu jaudu akumulatoru no 10% līdz 80% var uzlādēt aptuveni 28 minūtēs.

ID.7 Tourer Pro S – nobraukuma distance ar vienu uzlādi līdz pat 690 km

ID.7 Tourer Pro S versijas standarta komplektācijā tagad ir aprīkotas ar 86 kWh akumulatoru (bruto ietilpība: 91 kWh). Līdzstrāvas ātrās uzlādes stacijās tā uzlādes jauda var sasniegt pat 200 kW. Ar šādu jaudu akumulatoru no 10% līdz 80% var uzlādēt aptuveni 26 minūtēs. Pateicoties akumulatora jaudai, būtiski pieaugusi nobraukuma distance – jaunajam ID.7 Tourer Pro S tā ir 690 km.

ID.7 GTX Tourer – jaudīgākais no visiem Volkswagen universāļiem

Pilnpiedziņas ID.7 GTX Tourer salonā ir vieta piecām personām un bagāžas nodalījumam ar ietilpību līdz 605 litriem (Tourer aizmugurējiem sēdekļiem esot kravas pārvadājumu pozīcijā). Jaunais ID.7 GTX Tourer paātrinājumu no nulles līdz 100 km/h sasniedz 5,5 sekundēs. Visu laiku jaudīgākā Volkswagen universāļa nobraukuma distance ir 584 km, un tā akumulatoru no 10% līdz 80% var uzlādēt aptuveni 26 minūtēs. Tāpat kā ID.7 Tourer Pro S, līdzstrāvas ātrās uzlādes stacijās tā uzlādes jauda var sasniegt pat 200 kW.

Ievērojama ietilpība

Ar ietilpību līdz 1 714 litriem jaunais ID.7 Tourer ir viens no tirgū ietilpīgākajiem automobiļiem ar elektrisko dzinēju. Pat ar pieciem cilvēkiem salonā ir pieejams līdz 605 litru plašs bagāžas nodalījums (aizmugurējo sēdekļu muguras balsts ir novietots kravas pārvadājumu pozīcijā). 2 971 milimetru garā riteņu bāze gandrīz pilnībā atspoguļojas salona izmērā, kas nozīmē, ka ID.7 Tourer, kura kopējais garums ir 4 961 mm, aizmugurē sēdošajiem vieta kājām ir plašāka nekā vidēji tirgū pieejamiem spēkratiem.

Bagātīgs aprīkojums standarta komplektācijā

ID.7 Tourer izceļas ar plašu standarta komplektācijas aprīkojumu, kas sniedz premium klases komfortu un drošību. Autovadītāji īpaši novērtēs dažādas modernās funkcijas, piemēram, palielinātās realitātes projekcijas displeju, Discover Pro Max navigācijas sistēmu ar 15 collu skārienjutīgu ekrānu un 360 grādu apkārtskata kameru, lai nepazīstamās vietās būtu vieglāk novietot automobili stāvēšanai. Papildu funkciju vidū ir arī divu zonu automātiskā gaisa kondicionēšana ar viedajām ventilācijas atverēm, bezvadu lietotnes savienojums Apple CarPlay un Android Auto, IDA balss asistents ar ierobežotu valodas izvēli un četras USB-C savienojuma ligzdas. Automobilis ir aprīkots arī ar priekšējiem un aizmugurējiem LED lukturiem, apsildāmiem priekšējiem sēdekļiem, pretaizdzīšanas signalizāciju, bezatslēgas piekļuvi, lietus sensoriem, melniem jumta reliņiem un 19 collu lietajiem diskiem.

Plašs modernu asistentu sistēmu klāsts standarta komplektācijā

Visas ID.7 Tourer versijas ir aprīkotas ar asistentu sistēmām, piemēram, adaptīvo kruīza kontroli (ACC), kurā ir arī braukšanas joslu uzturēšanas asistents Lane Assist, braukšanas joslu maiņas asistents Side Assist, brīdināšanas sistēma Car2X, dinamiskā ceļa zīmju atpazīšana Dynamic Road Sign Display un tālo gaismu asistents Light Assist.

Izcils komforts

Pateicoties dažādām funkcijām, kuru vidū ir automātiski kontrolētas ventilācijas atveres, pēc izvēles pieejamie sēdekļi ergoActive ar tādām funkcijām kā masāža un automātiska gaisa kondicionēšana, ID.7 Tourer sniedz premium klases komfortu. Lietotne Wellness In-Car App piedāvā labsajūtu veicinošas programmas, piemēram, Fresh Up, Calm Down un Power Break, apgaismojuma, skaņas, gaisa kondicionēšanas pielāgošana, Smart Glass, sēdekļu apsilde un masāžas funkcijas.

Svinot Volkswagen 30 gadu jubileju Baltijā, arī ID.7 Tourer ir īpašo modeļu klāstā, kas pieejami ar bezmaksas papildaprīkojumu.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hmm 22.jūlijs 2024 13:07
4 1 Atbildēt

Daudz labu īpašību uzskaitīts, piemirsa piebilst "zema cena".

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 11

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

Gaidām 2026. gadu: Volkswagen atdzīvinās vēsturisko zīmolu Scout 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen paziņojis, ka atgriezīs dzīvē vēsturisko zīmolu Scout, piedāvājot klientiem apvidus auto un pikapus ASV tirgū. Lasīt vairāk

 

Sadursmē ar autobusu uz Daugavpils šosejas dzīvību zaudē auto vadītājs 19

Ceturtdien sadursmē ar autobusu uz Daugavpils šosejas dzīvību zaudējis automašīnas vadītājs, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Kā krēmīgs kakao. Kulinārijas blogere bauda jauno Lexus LBX (+ VIDEO) 4

Lexus LBX ir mazākais zīmola krosovers, un šo eleganto pilsētas krosoveru šoreiz izmēģinās kulinārijas blogere un kūku cepšanas eksperte Anna Panna, īstajā vārdā Anna Birmane. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti