"Moller Auto" lietoto auto pārdošanas apmērs Latvijā astoņos mēnešos pieaudzis par 47%

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 30.septembris 2024 8:48

Šogad starp pirktākajām automašīnām lietoto auto segmentā Latvijā bijušas "Volkswagen Passat", "Volkswagen Tiguan", "Volkswagen Golf", "Volkswagen T-Roc" un "Škoda Octavia".

Automašīnu tirgotāja "Moller Auto" lietoto automašīnu pārdošanas apmērs Latvijā šogad astoņos mēnešos pieaudzis par 47%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, aģentūru LETA informēja "Moller Auto" pārstāvji.

Kopumā Baltijas valstīs "Moller Auto" lietoto auto pārdošanas apjoms šī gada pirmajos astoņos mēnešos pieaudzis par 28%, salīdzinot ar 2023.gadu. Lielāko izaugsmi "Moller Auto" novērojis Latvijas tirgū, kam seko Lietuva un Igaunija.

"Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā Izīda Gerkena norāda, ka lietoto automašīnu segments Latvijā turpina attīstīties un veicināt pircēju interesi, un tam ir vairāki iemesli.

"Pirmkārt, tirgū ir daudz mazlietotu jeb līdz pieciem gadiem lietotu automašīnu, kas pircējam nozīmē faktiski jauna spēkrata iegādi par zemākām izmaksām. Otrkārt, šobrīd lietotiem spēkratiem ir ļoti konkurētspējīgas cenas, padarot šos auto pieejamākus plašākam klientu lokam. Un, treškārt, mēs savā praksē esam attīstījuši pakalpojumu, kur auto tiek sagādāts pēc pircēja pieprasījuma," norāda Gerkena.

Viņa skaidro, ka tādējādi cilvēks var izvēlēties auto ne vien no Latvijā pieejamā klāsta, bet arī pats veikt pieprasījumu, definējot prasības, modeli, tehnisko aprīkojumu un citu specifikāciju. Pēc šiem norādījumiem "Moller Auto" speciālisti, sadarbojoties ar starptautisko partneru tīklu, piedāvās visatbilstošākos auto variantus.

Prognozējot tirgus attīstību tuvākā nākotnē, viņa uzsver, ka lietotu auto tirgus visdrīzāk turpinās attīstīties un mainīties, pielāgojoties patērētāju vēlmēm, kas nemitīgi evolucionē.

Patlaban "Moller Auto" dīleros kopumā pieejamas vairāk nekā 25 pieprasītāko zīmolu automašīnas. Gerkena piebilst, ka, lai gan pieprasītāko auto zīmolu un modeļu ziņā tendences kaimiņvalstīs ir ļoti līdzīgas, līderpozīcijās ierindojas "Volkswagen" automašīnu modeļi.

Jau ziņots, ka automašīnu tirgotājs SIA "Moller Auto Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 96,626 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 41% vairāk nekā 2022.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 28,1% - līdz 2,769 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums reģistrēts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 5,163 miljoni eiro. "Moller Auto Latvia" īpašnieks ir Norvēģijas "Moller Bil".
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atsaukums 12 tūkstošiem Kia EV9 1

Dienvidkorejas autoražotājs Kia atsauks gandrīz divpadsmit ar pusi tūkstošu elektrisko EV9 krosoveru, lai novērstu problēmas ar attālinātās parkošanās palīgsistēmu. Lasīt vairāk

 

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro 1

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Skaņu signālu Audi vadītājs uztver kā vērsis sarkanu lupatu (+ VIDEO) 8

No apraksta noprotams, ka video autors ar skaņu signālu brīdina Audi vadītāju, kurš atpakaļgaitā izbrauc no pagalma. Pēdējais to uztver kā "vērsis sarkanu lupatu" un metas video autoram pakaļ. Lasīt vairāk

 

BYD piesaka 1200 Zs jaudīgo Yangwang U8 Parīzes autoizstādei (+ VIDEO) 2

Ķīnas autobūves koncerns BYD gatavojas Parīzes autoizstādei, kas durvis ver 14. oktobrī. Jaunumu skaitā arī luksuss klases apvidus auto Yangwang U8, kas pirmizrādi Ķīnā svinēja 2023. gada novembrī. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti