20 izsaukumi dienā – pieaug pieprasījums pēc palīdzības uz ceļa

 

Foto: Publicitātes foto

Balta | 18.oktobris 2024 20:09

Auto ķibelēm uz ceļa nav sezonas “atklāšanas” vai “noslēguma”. Turklāt rudenī kā jau starpsezonā autovadītājiem galva mēdz sāpēt gan par vasarai, gan ziemai raksturīgām problēmām.

Apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) šogad palīdzības uz ceļa gadījumiem izmaksājusi gandrīz 780 000 eiro un auto īpašniekiem atgādina – regulāra sekošana sava transportlīdzekļa tehniskajam stāvoklim un saudzīga izturēšanās pret to pasargās no nepatīkamiem pārsteigumiem.

Kā liecina BALTA dati, iemesli, kāpēc auto paliek uz ceļa un vairs nav iedarbināms, var būt visdažādākie: negaidītas tehniskas problēmas, beigusies degviela, sadursmes, plīsušas riepas, nosēdies akumulators, nozaudētas atslēgas u. c.

“Tehniskas nebūšanas var būt sezonālas, piemēram, auto atsakās darboties dzestrā rītā, taču ir problēmas, ar kurām autovadītāji saskaras visa gada garumā, piemēram, bedrē pārsista riepa vai izlādējies akumulators, jo auto reti tiek izmantots. Nav retums, kad auto nekustas vecas auto atslēgu baterijas dēļ, un tad nākas aizkavēties vairākas stundas viena par bateriju ietaupītā eiro vārdā. Protams, palīdzība uz ceļa neatstās nelaimē KASKO klientus, taču bieži vien ir situācijas, no kurām ir iespējams izvairīties brauciena laikā vai arī pirms tā,” norāda BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs Kristaps Liecinieks.

Viņš atgādina, ka būtisks atspaids autovadītājiem ir apdrošinātāja piedāvātais palīdzības uz ceļa pakalpojums, kas pieejams 24/7 režīmā un var palīdzēt ietaupīt ne vien naudu un laiku, bet arī nervus. Šādu pakalpojumu katru dienu izmanto ap 20 BALTA klientu.

Šogad par palīdzības uz ceļa gadījumiem BALTA izmaksājusi jau gandrīz 780 000 eiro, izsaukumu skaitam salīdzinājumā ar tādu pašu periodu pērn pieaugot par 12%. Lielākās atlīdzības saistītas ar transportlīdzekļa transportēšanu, kura nepieciešama pēc ceļu satiksmes negadījuma vai tehniskas kļūmes. Kopumā 18% gadījumu transportlīdzeklis tiek transportēts tālāk par 50 kilometriem no notikuma vietas, bet nepilnos 8% gadījumu – tālāk par 100 kilometriem.

Palīdzība uz ceļa lielākoties ir nepieciešama, jo gadījusies tehniska kļūme (63%), sabojāta automašīnas riepa (14%) vai noticis ceļu satiksmes negadījums (10%). Arī šī gada rudenī palīdzības uz ceļa iemeslu TOP 3 vietu sadalījums un procentuālais apmērs nav īpaši mainījies. Īpaša vieta biežāko palīdzības uz ceļa izsaukumu sarakstā ir arī neuzlādētiem akumulatoriem.

Lai pēkšņi nepaliktu ceļa vidū, BALTA iesaka ievērot dažus vienkāršus piesardzības pasākumus.

-       Regulāri novērtē transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, tā atbilstību sezonai un laikapstākļiem.

-       Akumulatoru ir vērts pieskatīt neatkarīgi no tā, cik tālu braucienu plāno: ja akumulators izlādējies, – uzlādē; ja vecs, – nomaini.

-       Seko līdzi degvielas daudzumam bākā un laicīgi ieplāno uzpildi.

-       Glabā auto atslēgas rezerves bateriju automašīnā.

-       Dodoties garākā braucienā, paņem līdzi otru automašīnas atslēgu komplektu.

-       Rūpīgi izvērtē braukšanas ātrumu atbilstoši ceļa kvalitātei un noteiktajiem ātruma ierobežojumiem, ievēro pietiekamu distanci no priekšā braucošā transportlīdzekļa, kas palīdzēs laikus pamanīt un iespēju robežās apbraukt īpaši nelīdzenas vietas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche Macan 4 auto tests ar 100 kW bateriju no 87 600 EUR, bet šis varētu būt ap 105 000 EUR (+ VIDEO) 9

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs Porsche 2024. gadu izmantoja, lai nokomplektētu krosovera Macan saimi. Lasīt vairāk

 

V. Ķirsis: Vanšu tiltu vajadzēja remontēt jau pirms 10 gadiem (+ VIDEO) 9

“Vanšu tiltu vajadzēja remontēt jau pirms 10 gadiem, tas nav izdarīts, tad labākais otrais laiks ir to darīt pēc iespējas ātrāk tagad,” raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV), vienlaikus neviešot skaidrību par konkrētākiem tilta uzturēšanas plāniem. Lasīt vairāk

 

Ne tikai standarta modelis: Hyundai piesaka elektriskā Inster Cross modifikāciju (+ FOTO) 3

Hyundai dažādojis elektriskā mazauto Inster piedāvājumu ar Cross modeli, kas uz konveijera stāsies šī gada beigās. Lasīt vairāk

 

Pēc brauciena nepabeigšanas "Bolt Drive" lietotnē sievietei liek maksāt par, iespējams, sveša cilvēka izraisītu avāriju 15

Pēc brauciena nenoslēgšanas koplietošanas nomas pakalpojumu sniedzēja "Bolt Drive" lietotnē kādai sievietei pieprasa samaksāt 8737,45 eiro par, iespējams, sveša cilvēka izraisītā avārijā cietušas automašīnas remontu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti