CUPRA atklāj jaunā Terramar cenas un piesaka tā ienākšanu Latvijas tirgū

 

Foto: Publicitātes foto

Cupra | 18.oktobris 2024 20:11

Tikai nedaudz vairāk kā mēnesi pēc globālās pirmizrādes CUPRA jaunais sportiskais SUV Terramar, kas spilgti iemieso ražotāja DNS, gatavojas ienākšanai mūsu reģiona tirgū. CUPRA Garage koncepta salonos Rīgā jaunais Terramar ieradīsies novembrī, taču īpašā iepazīšanās piedāvājuma cenas Latvijā ir zināmas jau tagad – sākot no 34 900 eiro.

Efektīvas piedziņas sistēmas

Barselonā dizainētais Terramar tiks ražots Audi rūpnīcā Ungārijā, Ģērā.

4519 mm garajam (riteņu bāze ir 2680 mm), 1584 mm augstajam un 1869 mm platajam modelim ir pieejami pieci spēka agregāti. TSI benzīna, eTSI vieglā hibrīda un jaunākās paaudzes uzlādējamā hibrīda eHybrid dzinējs attīsta 150 līdz 272 ZS jaudu. Visi modeļi tiek komplektēti ar automātisko pārnesumkārbu, bet versijām ar jaudīgākajiem dzinējiem ir arī 4Drive pilnpiedziņa.

Jaudīgākais saimē ir Terramar VZ. To paredzēts aprīkot vai nu ar 265 ZS (195 kW) benzīna dzinēju, vai ar 272 ZS (200 kW) uzlādējamo hibrīdu. To veido 1,5 litru TSI dzinējs, elektromotors un 19,7 kWh akumulators, ar kura resursiem pietiek, lai starp uzlādēm bezizmešu režīmā nobrauktu vairāk nekā 100 kilometrus.

Interjers vadītāja vajadzībām

Tāpat kā pārējiem CUPRA zīmola automobiļiem, arī Terramar ir sportiska stūre ar ātrumpārslēga lāpstiņām un ergonomiskiem dažādu funkciju slēdžiem. Sportiski kausveida sēdekļi ietilpst Terramar standarta aprīkojumā, lai dinamisku braukšanu pilnā apmērā izbaudītu visi vadītāji.

Jaunajā modelī ražotājs ir integrējis uzlabotu vadības saskarni. Papildus virknei programmatūras jauninājumu tā ietver pilnībā digitālu instrumentu paneli un infoizklaides sistēmu ar 12,9 collu skārienekrānu centrā. Līdzās tam atrodas izgaismoti slīdjoslas kontrolieri, bet braukšanas laikā vadītājam visu svarīgāko informāciju nodrošina viegli nolasāms projekcijas ekrāns.

Uzņēmums neatkāpjas no saviem ilgtspējas mērķiem, tāpēc jaunajā modelī ir daudz inovatīvu materiālu. Piemēram, kausveida sēdekļi ir izgatavoti no polivinilhlorīda, bet to vidus segmentos iestrādāts audums no Seaqual šķiedrām. Tas ir materiāls, kura ražošanā tiek izmantoti jūrās, okeānos, pludmalēs un līdzīgās vietās savākti plastmasas atkritumi.

Braucēji savu digitālo sadzīvi, tai skaitā mūziku, navigācijas kartes un citas ar automašīnas ekosistēmu savietojamas funkcijas, uz Terramar var pārnest, izmantojot bezvadu Full Link sistēmu ar Apple CarPlay un Android Auto bezvadu savienojumu. Lai viedierīces vienmēr būtu gatavas darbam, Terramar ir 15 W bezvadu ātrās uzlādes tehnoloģija ar dzesēšanas funkciju.

Turpinot sadarbību ar skaņas ekspertiem no Sennheiser Mobility, CUPRA savā jaunajā modelī piedāvā izvēlēties jaunu augstākās kvalitātes 12 skaļruņu audio sistēmu. 390 W sistēmas konfigurēšanā izmantoti Sennheiser Concerto algoritmi un AMBEO tehnoloģija. Tā rūpīgi apstrādā visus skaņdarba komponentus, tai skaitā atsevišķus instrumentus, kā arī ieraksta telpiskumu, un vienmērīgi izkliedē mūziku pa visu salonu.

Četras atšķirīgas personības

Terramar aprīkojumā ietilpst jaunākās paaudzes Dynamic Chassis Control (DCC) aktīvā balstiekārta ar divu vārstu amortizatoriem, kas būtiski uzlabo dinamiku. Automobiļa raksturu var viegli mainīt izveidojot savu individuālo profilu vai ar četriem braukšanas režīmiem – Comfort, Performance, CUPRA (VZ versijām), Off-road (pilnpiedziņas versijām).

Abus Terramar VZ variantus var aprīkot ar Akebono sporta bremžu sistēmu. Tās sešu virzuļu suportiem ir lielāks diametrs, turklāt perforētie bremžu diski (375x36 mm pret standarta 340x36 mm) vēl vairāk uzlabo sportiskā SUV bremzēšanas spējas.

Tāpat Terramar aprīkojumā ietilpst jaunas drošības un komforta tehnoloģijas. To vidū ir prognozējošā kruīza kontrole, ceļojumu asistents, sānu un drošas izkāpšanas asistents, vadītāja modrības uzraudzība. Kā izvēles aprīkojums Terramar pieejama uzlabota pasažieru aizsardzība. Tā, balstoties uz dinamikas izmaiņām, kā arī informāciju no priekšējiem un aizmugurējiem radariem, spēj konstatēt nenovēršamu avāriju un maksimāli novērst sadursmes nevēlamās sekas

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche Macan 4 auto tests ar 100 kW bateriju no 87 600 EUR, bet šis varētu būt ap 105 000 EUR (+ VIDEO) 9

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs Porsche 2024. gadu izmantoja, lai nokomplektētu krosovera Macan saimi. Lasīt vairāk

 

V. Ķirsis: Vanšu tiltu vajadzēja remontēt jau pirms 10 gadiem (+ VIDEO) 9

“Vanšu tiltu vajadzēja remontēt jau pirms 10 gadiem, tas nav izdarīts, tad labākais otrais laiks ir to darīt pēc iespējas ātrāk tagad,” raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV), vienlaikus neviešot skaidrību par konkrētākiem tilta uzturēšanas plāniem. Lasīt vairāk

 

Ne tikai standarta modelis: Hyundai piesaka elektriskā Inster Cross modifikāciju (+ FOTO) 3

Hyundai dažādojis elektriskā mazauto Inster piedāvājumu ar Cross modeli, kas uz konveijera stāsies šī gada beigās. Lasīt vairāk

 

Pēc brauciena nepabeigšanas "Bolt Drive" lietotnē sievietei liek maksāt par, iespējams, sveša cilvēka izraisītu avāriju 15

Pēc brauciena nenoslēgšanas koplietošanas nomas pakalpojumu sniedzēja "Bolt Drive" lietotnē kādai sievietei pieprasa samaksāt 8737,45 eiro par, iespējams, sveša cilvēka izraisītā avārijā cietušas automašīnas remontu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti