Aptuveni 300 motociklisti uzlabo savas braukšanas prasmes Biķernieku trasē (+ FOTO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 24.aprīlis 2018 11:10

Aptuveni 300 motociklisti piedalījušies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) organizētajās drošas motobraukšanas konsultācijās Biķernieku kompleksajā sporta bāzē (BKSB).

Ņemot vērā lielo motociklistu interesi un vēlmi piedalīties drošas motobraukšanas konsultācijās, 20., 21. un 22.aprīlī organizētajās nodarbībās piedalījās gandrīz 300 motociklistu, kas ir par aptuveni 30 motociklistiem vairāk kā bija plānots. Lielais apmeklējuma skaits liecina par motociklistu vēlmi sagatavoties motosezonai, pilnveidot un atkārtot, gan arī apgūt jaunas motobraukšanas iemaņas.

Nodarbības BKSB notika drošas motobraukšanas instruktoru pavadībā, tajās tika skaidroti drošas motobraukšanas pamatprincipi, skaidrota pareiza braukšanas tehnika, motociklu vadīšana ceļu satiksmē, kā arī citi ar ceļu satiksmes drošību saistīti jautājumi. Pirms nodarbībām dalībnieku motocikliem tika veikta vispārējā motociklu tehniskā stāvokļa novērtēšana, lai nodrošinātos, ka gan ceļu satiksmē, gan braukšanas nodarbībās dalībnieki piedalītos ar motocikliem, kam ir atbilstošs tehniskais stāvoklis.

Apmācību nodrošinātāji – Latvijas motoklubu asociācija, sadarbībā ar “SFRT Motosports” un “1. Moto skolu” – organizēja nodarbības tā, lai visi, kas bija ieradušies arī papildu plānotajiem grupas dalībniekiem, tiktu iekļauti nodarbībās. Drošas motobraukšanas konsultāciju mērķis ir ceļu satiksmes drošības uzlabošana Latvijā un konsultāciju apmeklētāju lielais dalībnieku skaits apliecināja, ka ceļu satiksmes drošība, uzlabotas un atkārtotas motobraukšanas prasmes pirms motosezonas uzsākšanas, ir būtisks elements daudziem motobraucējiem un apliecina ceļu satiksmes drošības aktualitāti arī šo ceļu satiksmes dalībnieku vidū.

CSDD un LTAB jau iepriekš ir organizējuši drošas braukšanas konsultācijas autovadītājiem rudens un ziemas periodos, taču šīs bija pirmās drošas motobraukšanas konsultācijas tieši mazaisargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem – motociklistiem.

 
Visi komentāri
 
Janka 24.aprīlis 2018 16:45
3 5 Atbildēt

Mācīja braukt ar tālajām, raut ratā un izstiept līdz galam robus.

Pļurkt 24.aprīlis 2018 17:51
0 2 Atbildēt

Izvemties ej uz tualeti... protams ja vispār zini kas tas tāds ir!

Andis 24.aprīlis 2018 22:27
5 0 Atbildēt

Paldies! Bija forši atsvaidzināt iemaņas pirms sezonas. Instruktori bija tiešām zinoši savā jomā. Patika pabraukt pa trasi un dabūt kārtīgu adrenalīna devu.

Gaidam nākamo reizi.

AnsisR 25.aprīlis 2018 16:29
0 0 Atbildēt

Būtu labāk noregulējuši se spidometrus un brilles uztaisījuši, ai nav jābrauc pārsniedzot ātrumu un ar tālajām gaismām.

Pļurkt 25.aprīlis 2018 18:33
0 0 Atbildēt

Tālās gaismas ir kā reiz "pateicoties" aklajiem automobīlistiem, jo savādāk liela daļa nav spējīgi ieraudzīt pretī braucošu moci ar jebkādu ātrumu.

Pļurkt 26.aprīlis 2018 19:08
3 1 Atbildēt

Tā kā es esmu gejs, tad man ir svarīgi, lai citi mani redz. Es Minskai vienmēr slēdzu tālās. Vienu priekšā, otru zem ānusa.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti