Motociklisti aktualizē problēmu; autoceļu uzturētājs sola palīdzēt 9

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Arnis Blodons | 26.maijs 2018 11:22

Pateicoties motosportista J.Rozīša iniciatīvai un LAU vadības ieinteresētībai, TV6 raidījuma "Motociklisti" žurnālists A.Blodons tikās ar LAU valdes pr-ju R.Nešporu un Rīgas rajona ceļu direktoru I.Munkenu.

Tikšanās reizē tik izrunāts jautājums par ceļu remonta tehnoloģiju, kuras sastāvā ir šķembas. Motociklistus apdraud šāda veida ceļa remonts, ja šķembas paliek brauktuvju līkumos, nobrauktuvēs un virzienu mainošās trajektorijās. Pēc tikšanās LAU Rīgas rajona ceļu direktors I.Munkens atzina: " Paldies par motociklistu iezīmēto drošības problemātiku. Mūsu uzdevums ir veikt kvalitatīvu un labu infrastruktūras sakopšanas un uzturēšanas darbu.

Šķembas, kuras var atrasties cēļu nobrauktuvēs un līkumos, apdraud motobraucējus pat pie neliela ātruma. Tiks apzināta šāda veida remonta iecirkņi un veiktas darbības, kuras novērsīs tiešu vai netiešu apdraudējumu motobraucējiem. Sakārtots un drošs ceļš ir visu kopējs uzdevums."

Tikšanās laikā tika aplūkotas iespējas un darbības, kuras turpmāk varētu novērst motobraucējiem apdraudošas situācijas ceļu līkumos vai nobrauktuvēs, ja tur veic remontdarbus.

 
Visi komentāri
 
6810 26.maijs 2018 15:08
11 2 Atbildēt

Visur,kur remontē ar šķembām,tūlīt pēc remonta,brīvās šķembas novāc.Tikai LV tās dienām ilgi atrodas uz brauktuves!!!Bīstami visiem,ne tikai motociklistiem.

Kanibaals 27.maijs 2018 9:27
4 0 Atbildēt

Tāda tehnoloģija, tāpat kā bedres aizmet ar kaudzi ar domu ka transports piebraukās, ko tur daudz līdzināt.

6810 27.maijs 2018 11:40
8 3 Atbildēt

Tehnoloģija?!Pirms mēneša Jelgavas ceļu tā taisīja...Šodien uz brauktuves tikai lieli darvas traipi,kuri patreiz kūst,tur nocūko braucamos un ar bailēm gaidām lietu,būs slidotava.To tālu ne katrs būs gaidījis!Tādu tehnoloģiju jāaizliedz ar likumu!

650 27.maijs 2018 13:18
3 14 Atbildēt

Tu to savu sacīto vari iebāzt vienā vietā,jo tu neesi ne motociklists, ne tev oficiāls presesekretārs un ne tavs viedoklis kādam interesē.Līdzcilvēki labākajā gadījumā pasmīkņās, ka kundziņš mašīnu nosmērējis un tagd izgāž žulti.Tajā pat laikā ap rudeni tas piķis sakaltīs un atbildīgie kretīni varēs sev pierakstīt kārtējās balvas un prēmijas, par ko te ne vienu reizi vien ur rakstīts.Par aizdares materiāla bēršanu “ar kaudzi” būtu paredzama kastrācija ar pienākumu uz ceļuem rāpojot to sataisīto suudu novīlēt un noslīpēt līdzenu- bet te saņem tikai prēmijas un pateicības, jo ceļš taču esot saremontēts.Nezcik ceļi ar šo tehnoloģiju ir nesenis 2000šajos gados sadrirsti, bet neviens xperts to lūk neredz un nedzird, viss ir Ok

Chankaishi 27.maijs 2018 14:41
2 7 Atbildēt

Parasti taadaas vietaas ir aatruma ierobezhojums 70km stundaa. Liikumaa var arii nedaudz piebremzeet.

Pļurkt 27.maijs 2018 18:58
1 17 Atbildēt

Piebremzēt cik??

Vilkties ar 1 robu 15 - 20 km/st - ta jau bariem apdzīs un spiedīs apmalē, kā jau pietiekami bieži dara. Ātrāk nemaz nesanāks, jo izslīdēs.

Chankaishi 27.maijs 2018 14:45
1 1 Atbildēt

Par bedriishu remonta tehnoligjiju, tur jaa, vareetu izdomaat, kaa taas pumpas pa visu celja platumu neveidot. Laikam pamaz gudru inzhenieru autocelju uztureetaajiem.

650 28.maijs 2018 1:46
1 2 Atbildēt

Šeit taču jau gadus 25 eksistē it kā divas “paralēlas” pasaules.Viena no tām spēj tās bedres aizpūst tā, ka tikai vizuāli tas redzams. Turpretī ar “otru” ir sačakarēti nezcik ceļi simtiem km garumā. Un Neviens nav nesis atbildību par šo poornogrāfisko “darbu”.Turklāt, tagad ir pat vietas, kur tam pāri iets ar “labo” tehnoloģiju, bet bez virskārtas nofrēzēšanas tur nevar izdarīt vairs neko. Vienkārši izcili ļaunprātīga rīcība- acīmredzot, taa iet, kad konkursu uzvar dažādi dzērāji un afēristi un tad pa lēto sajāj visu atlikušo.Izcilākais piemērs- starp abām šosejām ceļš kalnciems-kūdra.12km visu laiku dižākais kaunatraips Lv ceļuremonta vēēēsturē, kopš vieni kretīni ap gadsimta sākumu tur vienugad tā centīgi padarbojās,,,

Pļurkt 28.maijs 2018 13:48
1 2 Atbildēt

Čehijā kaut kādus pusafēristus nemaz nelaiž nekādā ceļu būvē, pat parkā gājēju celiņus.

Ceļus būvē tikai tas kas ir vinnējis konkursu un nekādu apakšnieku.

Ceļu būves laikā VISU laiku ir novērotāji, pie kam viens no vietājā auto vai motokluba!

www.ancb.ru/publication/read/2556

fishki.net/auto/1930733-...i-i-kitae.html

Respektībvi, ja firma savārīja kaut kādus sūdus un ceļš izjuka, tav droši var sākt no parka celiņiem, ja vēl atļaus piedalītie3s konkursos.

Nekādus kukuļus tām novērotāju kominisām neiedos, it sevišķi vietējiem klubu biedriem, jo pretējā gadījumā vietējie šo nolinčos jau pirmajā vakarā!!

---------------

A pie mums - no sākuma konkursu vinnējušā firmele "Roga i kapyta" sabāzīs naudu pa kabatām, cik sirdapziņa atļauj, tad paņems apakšniekus, kuri nolīgs vēl kādu apakšnieku. Par pārpalikušo naudu kaut ko uzslies, visi uztaisīs mākslīgos bankrotus un pat garantiju nav no kā paprasīt!

Nākamjā gadā tie pat afēristi, nu jau ar citiem firmeļu nosaukumiem startēs visu šo mēslu "renovēšanā"!!!

Smiekli nāk!! Zagļu valstele, no pašas galvas (likumi), līdz pašām apakšām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti