Dacia sola elektromobili par 9000 eiro (+ FOTO) 52

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 4.marts 2020 10:05

Rumānijas autoražotājs Dacia jau nākamgad sola laist klajā jaunu kompaktu elektromobili par cenu, kas nepārsniegs deviņus tūkstošus eiro.

Dacia strādā pie savā vēsturē pirmā elektroautomobiļa projekta, ko plāno realizēt līdz 2021.gada beigām. Tas ir kompaktu izmēru elektromobilis Spring Electric, kas solās kļūt par Eiropā lētāko šāda veida piedāvājumu.

Zināms, ka Spring Electric būs tikai 3730 mm garš piecdurvju automobilis, kas dalīs tehniku ar Renault City K-ZE – nelielu krosoveru, kas jau pieejams Ķīnas tirgū. Šāds automobilis tiek aprīkots ar vienu 44 Zs (125 Nm) elektromotoru un 26,8 kWh akumulatoru, kas var uzglabāt strāvas krājumus aptuveni 200 – 250 km. Krosovers apveltīts ar 2423 mm riteņu bāzi un 300 litru bagāžas telpu, bet automobiļa klīrenss ir 150 mm.  

Dacia Spring Electric sērijveida versija tiek gaidīta nākamā gada sākumā. Ražotājs liek noprast, ka bāzes modelis nemaksās vairāk par 9000 eiro.

 
52 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
sdfgh 4.marts 2020 12:53
15 1 Atbildēt

Tiešām, kas kaiš cilvēkiem? Viņi izlasa, ka auto ir domāts īsām distancēm, maksā maz priekš elektroato, tad nopūšas un vaid "kāpēc tas nedara to pašu ko dārgie elektroauto par 5x lielāku cenu"

Dacia 4.marts 2020 11:25
9 2 Atbildēt

Šim laikam baterija un lādētājs būs jāpērk atsevišķi, citādi cena nav izprotama.

msnxh 4.marts 2020 13:28
9 1 Atbildēt

Nabagi brauc dārgāku auto, kā tie var atļauties....nejauc auto cenu ar pircēja rocību. Ja rocība nav liela, labāk braukt ar atbilstošu auto, nekā atdot visu naudu par dārga auto līzingu un ēst roltonus, bet bildēties feisbukam pie sava pārāk dārgā auto.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 3

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti