No 47 540 eiro - Mercedes-Benz iepazīstina ar elektrisko krosoveru EQA (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.janvāris 2021 10:15

Jaunais krosovers ir iekšdedzes dzinēju modeļa GLA pilnībā elektriskais radinieks. Vācijas tirgū tas maksās vismaz 47 540 eiro.

Mercedes EQA pamatā ir jau pieminētais GLA. Arī izskatā abi līdzīgi, elektriskajam modelim atšķiroties galvenokārt ar slēgto radiatora resti un mazliet savādākas formas lukturiem. No aizmugures elektrisko versiju visvieglāk atpazīt pēc kopā savienotajiem lukturiem.

Mercedes EQA komplektēts ar īpaša dizaina riteņu diskiem, ciparu mērinstrumentiem, MBUX multimedijiem un viedo navigācijas sistēmu, kas veido maršrutus atkarībā no automašīnas uzlādes līmeņa un uzlādes staciju klātbūtnes ceļā, kā arī ņemot vērā laika apstākļus un autobraucēja braukšanas stilu. Elektronisko palīgu klāstā joslu uzturētājs, avārijas bremzēšanas funkcija, gājēju atpazīšanas funkcija un autostāvvietā novietošanas palīgs.

Sākotnēji elektriskā automašīna tiks piedāvāta versijā EQA 250 ar 190 zirgspēku elektromotoru. Šāda versija ar priekšējo riteņu piedziņu līdz simtam paātrinās 8,9 sekundēs, var sasniegt 160 km/h un ar pilnībā uzlādētu akumulatoru nobrauc līdz 426 km. Izmantojot ātrās uzlādes sistēmu, bateriju līdz 80 procentiem uzlādē 30 minūtēs.

Vēlāk automašīna saņems arī pilnpiedziņas modifikāciju ar diviem elektromotoriem. Šīs versijas jauda sasniegs 280 Zs.

Vācu mediji atzīmē, ka pašlaik kompaktā krosovera pircēji pircējs var izvēlēties GLA 250 – versiju ar 224 Zs benzīna motoru, GLA 250 e – Plug-in hibrīdu, kas 70 km nobrauc ar elektrību, kā arī elektrisko EQA, kas aprakstīts augstāk.

Interesanti, ka krosovera benzīna versija sver 1540 kg, hibrīds – 1775 kg, bet elektriskais modelis – 2040 kg (gandrīz vai S-klases parametri). Pirmajā gadījumā bagāžnieka tilpums ir 435, otrā – 385, trešā – 340 litri.

Nākotnē gaidāmi arī citi Mercedes elektriskās saimes EQ produkti – krosovers EQB, sedani EQS un EQE.  

Foto: Publicitātes attēls

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kilograms 21.janvāris 2021 11:12
1 0 Atbildēt

elektriķis par pustonnu smagāks!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Līdz 31. martam jāreģistrē elektroskrejriteņi (+ VIDEO) 2

Līdz 31. martam elektroskrejriteņu īpašniekiem savi braucamrīki ir jāreģistrē, lai ar tiem turpmāk varētu piedalīties ceļu satiksmē. Piereģistrēt varēs tikai tos skrejriteņus, kuri attīsta ātrumu līdz 25 kilometriem stundā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti