Mercedes-Benz plāno līdz 2030. gadam pilnībā pāriet uz elektroautomobiļu ražošanu

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

23.jūlijs 2021 10:41

“Daimler AG” un “Mercedes-Benz AG” līdz šīs desmitgades beigām tirgos, kur tas iespējams, plāno pilnībā pāriet uz elektroautomašīnu piedāvājumu. 2022. gadā ar akumulatoru darbināmi modeļi tiks piedāvāti visos koncerna pārstāvētajos segmentos.

Savukārt, 2025. gadā “Mercedes-Benz AG” tirgū laidīs trīs jaunus elektriskos automobiļus, un visiem aktuālajiem modeļiem būs pieejamas arī alternatīvas ar elektromotoriem. Laika posmā no 2019. līdz 2026. gadam investīcijas iekšdedzes dzinējos un hibrīdu tehnoloģijās būs samazinājušās par 80%, savukārt jauno mērķu sasniegšanā laikā no 2022. līdz 2030. gadam koncerns plāno investēt vairāk nekā 40 miljardus eiro.

Lai paātrinātu ražošanas reorganizāciju, uzņēmums ir iegādājies Lielbritānijā bāzēto elektromotoru ražošanas uzņēmumu “YASA”. Ar šo darījumu “Mercedes-Benz AG” iegūs piekļuvi unikālai aksiālās plūsmas motoru tehnoloģijai un zināšanām, kas ļaus ražot īpaši augstas veiktspējas elektromotorus. Plānots, ka Mercedes-Benz automašīnu akumulatoru ietilpība jau tuvākajā nākotnē pārsniegs 200 gigavatstundas, iegūstot arī vēl nebijušus sasniedzamības rādītājus un ļoti īsu uzlādes laiku. Jaunās paaudzes akumulatori būs piemēroti integrēšanai vairāk nekā 90% visu Mercedes-Benz automašīnu un furgonu.

Tāpat “Mercedes-Benz AG” šobrīd izstrādā jaunu elektrisko automašīnu Vision EQXX, kas pasaulei tiks prezentēta nākamgad. Tās sasniedzamība pārsniegs 1000 kilometrus. Vision EQXX izstrādei tika izveidota īpaša multifunkcionāla darba grupa, kurā strādā arī eksperti no Mercedes-Benz F1 High Performance Powertrain nodaļas. Vision EQXX projektā izstrādātie tehnoloģiskie risinājumi tiks pielāgoti potenciālai izmantošanai  arī citos jaunajos elektriskajos modeļos.

Paralēli tiek strādāts arī pie elektrisko automašīnu uzlādes tīkla paplašināšanas. “Mercedes me Charge” jau tagad ir viens no lielākajiem uzlādes tīkliem pasaulē. Tajā ir vairāk nekā 530 000 maiņstrāvas un līdzstrāvas uzlādes punktu visā pasaulē. Tāpat “Mercedes-Benz AG” sadarbojas ar “Shell”, lai paplašinātu uzlādes tīklu. Klienti līdz 2025. gadam iegūs uzlabotu piekļuvi Shell’s Recharge tīklam, kurā ir vairāk nekā 30 000 uzlādes punktu, ieskaitot vairāk nekā 10 000 lieljaudas stacijas visā pasaulē.

Pateicoties agrīnām investīcijām ražošanā, “Mercedes-Benz AG” jau šobrīd spēj ražot elektriskās automašīnas. 2022. gadā septiņās ražotnēs, kas atrodas trīs kontinentos, tiks ražoti astoņi eletriskie Mercedes-Benz modeļi. Turklāt visas “Mercedes-Benz AG” pasažieru automašīnu un akumulatoru montāžas vietas, sākot ar 2022. gadu, pāriet uz oglekļa neitrālu ražošanu. Visbeidzot 2023. gadā Kuppenheimā, Vācijā, darbu plāno sākt arī jauna akumulatoru pārstrādes rūpnīca.

Lai nodrošinātu šo visaptverošo transformāciju, “Mercedes-Benz AG” ievērojamus resursus iegulda arī darbaspēka kvalifikācijas pilnveidē. “TechAcademies” piedāvā darbiniekiem apmācības uz nākotni orientētās specialitātēs. 2020. gadā vien Vācijā e-mobilitātes aspektos tika apmācīti vairāk nekā 20 000 darbinieku. Savukārt Mercedes-Benz operētājsistēmu attīstības plāni paredz visā pasaulē izveidot 3000 jaunas programmatūras inženierijas darba vietas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti