PAPILDINĀTS 19:46; Krievija turpina uzbrukumu Ukrainai; stāvoklis frontē (+ VIDEO) 6.diena 01.03 31

 
Nozare.lv / iAuto.lv | 1.marts 2022 8:54

LETA--UNN/UKRAINSKA PRAVDA/UNIAN/UKTRINFORM. Pēdējās diennakts laikā Krievijas karspēks Ukrainā veica pārgrupēšanos un turpināja gaisa uzlidojumus. Krievi plaši izmantoja diversantu grupas uzbrukumiem civilās un militārās infrastruktūras objektiem, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Ziemeļos Ukrainas armija turpina aizstāvēšanās kaujas, lai neļautu pretiniekam tuvoties Kijevai.

Čerņihivas pievārtē darbojās atsevišķas krievu diversantu grupas, kas ar bruņutehnikas atbalstu mēģināja ielauzties pilsētā. Šīs grupas ir iznīcinātas.

Arī citos virzienos ukraiņu tanku un motorizētās vienības ar aviācijas un artilērijas atbalstu turpina aizstāvēšanās kaujas ieņemtajās pozīcijās.

Saņemtas ziņas, ka Krievijas karaspēks no visām pusēm ielencis Hersonu, un bloķē ceļus, pa kuriem iespējams izkļūt no pilsētas.

Saskaņā ar stāvokli uz otrdienas rītu Doneckas apgabalā turpinās gandrīz nepārtraukta Mariupoles un Volnovahas apšaude, tomēr abas pilsētas joprojām kontrolē Ukrainas armija.

Pēdējās diennakts laikā ukraiņu gaisa spēki notriekuši piecus ienaidnieka iznīcinātājus, vienu helikopteri un vienu spārnoto raķeti, kā arī iznīcinājuši vairākas bruņutehnikas kolonnas un autocisternu kolonnu.

Turklāt bezpilota lidaparāti "Bayraktar" iznīcinājuši vienu tanku un divus zenītraķešu kompleksus BUK.

Krievu okupantu armijas kolonnas virzās Kijevas virzienā:

PAPILDINĀTS plkst. 09.59 Harkivā raķešu triecienā apšaudītas vairākas ēkas, tostarp dzīvojamo māju rajons

Krievijas karaspēks raidījis raķešu triecienu pret Harkivas apgabala administrācijas ēku.

Cietis arī operas nams, filharmonija un daļa dzīvojamo ēku rajona, vēsta Ukrainas Valsts ārkārtējo situāciju dienests.

Informācijas par cietušajiem pagaidām nav.

Triecienā cietis Harkivas Brīvības laukums, kas ir viens no lielākajiem laukumiem Eiropā. Laukumā izvietota Harkivas apgabala valsts administrācijas ēka.

Tāpat cietusi pie ēkas esošā brīvprātīgo telts "Visu uzvarai", kas Harkivā atrodas jau astoņus gadus kopš sākās pirmais Krievijas iebrukums Ukrainā.

Glābšanas dienests informēja, ka dzīvojamo ēku masīvā, kas cietis triecienā, galvenokārt ir četru un piecu stāvu mājas.

Glābēji nevar veikt savu darbu, jo bombardēšana turpinās.

"Mēs aicinām Harkivas iedzīvotājus nepamest patvertnes, lūgties par mūsu kareivjiem," aicina glābēji.

Ukrainas Harkivas apgabala administrācijas vadītājs Oļehs Sinehubovs informējis, ka naktī uz otrdienu apgabalā notikušas haotiskas apšaudes visos virzienos.

"Apgabala ugunsdzēsēji diennakts laikā likvidēja ugunsgrēkus, kurus izraisīja ienaidnieka raidīta uguns," viņš teica, piebilstot, ka degušas desmitiem civiliedzīvotāju automašīnu, Roganas ciemā apšaudes rezultātā aizdegusies dzīvojamā māja un viens cilvēks gājis bojā, bet vēl viens cietis, Kiļcevas ielā apšaudē cietuši astoņi cilvēki un 35 cilvēki evakuēti, kā arī mājas degušas Izjumskas un Harkivas rajonos.

Viņš prognozē, ka arī otrdien turpināsies artilērijas apšaudes, bombardēšanas ar aviācijas iesaisti.

PAPILDINĀTS plkst. 10:18 Ukraina: Krievu dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 5710 karavīrus

LETA--UKRAINSKA PRAVDA. Saskaņā ar stāvokli uz otrdienu plkst.6 Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā sasnieguši 5710 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Ukrainas armijas gūstā krituši 200 krievu karavīri.

Kopš iebrukuma sākuma 24.februārī ukraiņi notriekuši 29 krievu lidmašīnas un 29 helikopterus, kā arī iznīcinājuši 198 tankus, 846 bruņutransportierus, 77 lielgabalus, septiņas zenītartilērijas iekārtas, 24 reaktīvos daudzstobru mīnmetējus, 60 degvielas autocisternas, trīs bezpilota lidaparātus un 305 automobiļus.

Krievu zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē intensīvā karadarbība.

PAPILDINĀTS plkst. Ukraina ieguvusi visu valsts teritorijā esošo 120 000 krievu karavīru sarakstu

LETA--UKRAINSKA PRAVDA. Ukrainas Aizsardzības stratēģiju centra (COS) rīcībā nonācis pret Ukrainu karojošo krievu karavīru saraksts, kurā atrodami 120 000 vārdu.

Sarakstā, kuru COS esot saņēmis no drošiem avotiem, norādīts katra karavīra vārds, personīgais numurs un pastāvīgā dienesta vieta.

Saraksts publicēts arī izdevuma "Ukrainska Pravda" tīmekļa vietnē - https://www.pravda.com.ua/rus/news/2022/03/1/7327081/.

PAPILDINĀTS plkst.12:05 Ukrainā iegājis Baltkrievijas karaspēks

LETA--UNIAN. Ukrainas Čerņihivas apgabalā iegājis Baltkrievijas karaspēks.

Šis ziņas apstiprinājis Ukrainas teritoriālās aizsardzības spēku "Ziemeļi" pārstāvis.

PAPILDINĀTS plkst.12:20 Ukrainas Sumu apgabalā Krievijas tanki pārbrauc to ceļā esošajai automašīnai; autovadītājs miris

LETA--UNN. Ukrainas Sumu apgabalā Krievijas tanki pārbraukuši pāri automašīnai, kuras šoferis miris notikuma vietā, atsaucoties uz apgabala prokuratūras preses dienestu, ziņo Ukrainas informācijas aģentūra UNN.

Prokuratūra sākusi kriminālprocesu par karadarbības likumu pārkāpšanu.

47 gadus vecais vīrietis ar savu automašīnu aizšķērsoja ceļu Krievijas militārajai tehnikai pie Pogožojas Krinicas. Krievijas tanki pārbrauca mašīnai pāri. Autovadītājs mira notikuma vietā. 

Ieklaisaties rerorikā:


 

 JAUNĀKIE VIDEO NO UKRAINAS mūsu Telegram kanālā šeit >>> seko https://t.me/iAutolv 

PAPILDINĀTS plkst. 14:49 apkopojums - Stāvoklis Ukrainas frontē

 LETA--UNN/UKRAINSKA PRAVDA/UNIAN/UKTRINFORM. Pēdējās diennakts laikā Krievijas karspēks Ukrainā veica pārgrupēšanos un turpināja gaisa uzlidojumus. Krievi plaši izmantoja diversantu grupas uzbrukumiem civilās un militārās infrastruktūras objektiem, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Ziemeļos Ukrainas armija turpina aizstāvēšanās kaujas, lai neļautu pretiniekam tuvoties Kijevai.

Čerņihivas pievārtē darbojās naktī uz otrdienu atsevišķas krievu diversantu grupas, kas ar bruņutehnikas atbalstu mēģināja ielauzties pilsētā. Šīs grupas ir iznīcinātas.

Arī citos virzienos ukraiņu tanku un motorizētās vienības ar aviācijas un artilērijas atbalstu naktī uz pirmdienu turpināja aizstāvēšanās kaujas ieņemtajās pozīcijās.

Otrdienas rītā tika saņemtas ziņas, ka Krievijas karaspēks no visām pusēm ielencis Hersonu, un bloķē ceļus, pa kuriem iespējams izkļūt no pilsētas.

Saskaņā ar stāvokli uz otrdienas rītu Doneckas apgabalā turpinājās gandrīz nepārtraukta Mariupoles un Volnovahas apšaude, tomēr abas pilsētas joprojām kontrolēja Ukrainas armija.

Otrdien Krievijas karaspēks mazinājis savu uzbrukuma tempu, tomēr dažos virzienos to turpina.

Iebrucējiem ir grūtības ar degvielu un munīciju, kuras krājumus nav iespējams papildināt, norāda Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pēc uzbrukuma izgāšanās Čerņihivai un Harkivai krievi ar raķetēm apšaudījuši abu pilsētu dzīvojamos kvartālus.

Pretinieks turpina Sumu, Lebedinas un Ohtirkas aplenkumu, kā arī veic pārgrupēšanos, lai varētu turpināt uzbrukumu Kijevai.

No Bučas un Hostimeļas pienāk ziņas par krievu karavīru marodierismu.

Dienvidos krievi turpina uzbrukumu Mikolajivas virzienā.

Saskaņā ar stāvokli uz otrdienu plkst.6 Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā sasnieguši 5710 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Ukrainas armijas gūstā krituši 200 krievu karavīri.

Kopš iebrukuma sākuma 24.februārī ukraiņi notriekuši 29 krievu lidmašīnas un 29 helikopterus, kā arī iznīcinājuši 198 tankus, 846 bruņutransportierus, 77 lielgabalus, septiņas zenītartilērijas iekārtas, 24 reaktīvos daudzstobru mīnmetējus, 60 degvielas autocisternas, trīs bezpilota lidaparātus, divus kuterus un 305 automobiļus.

Tikmēr Ukrainas gaisa spēki ziņo, ka pēdējās diennakts laikā notriektai vēl pieci ienaidnieka iznīcinātāji, viens helikopters un viena spārnotā raķete, kā arī iznīcinātas vairākas bruņutehnikas kolonnas un autocisternas kolonna.

Turklāt bezpilota lidaparāti "Bayraktar" iznīcinājuši vienu tanku un divus zenītraķešu kompleksus BUK.

PAPILDINĀTS plkst. 15:04 Avoti: Krievija sarunās pieprasa Ukrainas neitralitāti, Donbasa "republiku" atzīšanu, denacifikāciju, atteikties no Krimas

LETA--UNIAN. Pirmdien notika Ukrainas un Krievijas sarunas par kara pārtraukšanu Ukrainā, un nākamās sarunas atbilstoši dažiem avotiem plānotas trešdien.

Avoti Ukrainas diplomātu aprindās Ukrainas tīmekļa medijam "Glavkom" atklāja dažas Krievijas puses izvirzītās prasības.

Ko Krievija sarunās pieprasa no Ukrainas:

Ukrainas ārpusbloku statuss, kas būtu nostiprināts parlamenta līmenī ar referenduma sarīkošanu;

prokrievisko kaujinieku Donbasā pasludināto "tautas republiku" atzīšana Doņeckas un Luhanskas apgabalu robežās;

denacifikācija;

Krievijas okupētā un anektētā Krima nav apspriežama.

Ukrainas puse sarunās ar Krieviju pieprasījusi tikai un vienīgi uguns pārtraukšanu un agresorvalsts visa karaspēka izvešanu no Ukrainas teritorijas.

PAPILDINĀTS plkst.16:45 Zinātnieki: Černobiļas AES sagrābušie Krievijas karavīri izjūt spēcīgu radiācijas ietekmi

LETA--UNIAN. Krievijas iebrucēji Černobiļas atomelektrostacijā (AES) piedzīvo smagu radiācijas iedarbību, bet pati AES ir labi aizsargāta, paziņojis Kodoldrošības un radiācijas drošības zinātniski tehniskais centrs.

Centra eksperti paskaidro, ka objekti, kuros ir radioaktīvie atkritumi, ir ļoti labi aizsargāti pret dažādiem apdraudējumiem, lai pat nopietnas avārijas gadījumā sekas nebūtu jūtamas tālāk par atdalīšanas zonu, tomēr paši AES sagrābēji jau tagad izjūt starojumu.

"Situācijas absurdumu vairo tas, ka "atnācēji", šķiet neapzinās, ka paši ir kritiskajā grupā, kas visvairāk tiek apstarota. Ar smago tehniku paceļot piesārņotas augsnes un putekļu slāni, šķērsojot maršrutus, kur pārvietošanās aizliegta, viņi izraisīja radiācijas situācijas pasliktināšanos aizlieguma zonā," skaidroja eksperti.

Krievijas karavīri nepārzina drošības tehnikas, kas jāievēro, strādājot radioaktīvi saindētā teritorijā. Viņi ir pakļauti spēcīgam apstarojumam, kas nākotnē ietekmēs viņu veselību, norādīts paziņojumā.

"Nezināšana un neizpratne par briesmām, noteikumu, vienošanos un konvenciju neievērošana bieži noved pie neplānotas pašnāvības," brīdināja zinātnieki.

Krievijas okupācijas spēki 24.februārī sagrāba kontroli Černobiļas AES. Ukrainas prezidenta kanceleja paudusi bažas, ka Krievijas puse var izraisīt provokācijas AES. 

PAPILDINĀTA plkst.18:54 papildināta - Krievijas spēki sabombardējuši Kijevas televīzijas torni

LETA--UNIAN/AFP/UNN. Krievijas spēki otrdien sabombardējuši Kijevas televīzijas torni galvaspilsētas centra tuvumā, pārtraucot dažu valsts telekanālu pārraidi.

Kā pavēstīja Kijevas mērs Vitālijs Kļičko, tornim trāpījušas divas raķetes - viena apraides aparātiem uz paša torņa un viena transformatoru apakšstacijai līdzās tornim. Pats tornis palicis stāvam.

Kā pavēstīja Valsts ārkārtas situāciju dienests, triecienā nogalināti pieci cilvēki un vēl pieci ievainoti.

Tiek solīts tuvākajā laikā pāriet uz rezerves apraidi, pavēstīja Iekšlietu ministrija, norādot, ka "kādu laiku kanāli nestrādās". Daži kanāli jau atsākuši pārraidi digitālā formā.

Reģionālie telekanāli turpina strādāt ierastajā režīmā.

Netālu no televīzijas torņa atrodas Babinjaras holokausta upuru memoriāls.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis asi nosodījis Krievijas raķešu triecienu teritorijai, kur atrodas Babinjaras memoriāls, vēsta tīmekļa medijs UNN.

"Sestā kara diena. Mēs esam darba vietā. Darbs Augstākā virspavēlnieka mītnē mutuļo visu cauru diennakti. Mēs jau esam pieraduši negulēt. Tieši šajā laikā notiek intensīvs raķešu uzbrukums teritorijai, kurā atrodas Babinjaras memoriālais komplekss. Šie necilvēki slepkavo holokausta upurus otrreiz," telekanālam CNN un ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja Zelenskis.

 

Lasi iAuto par krievijas iebrukumu un karu pret neatkarīgo Ukrainu:

  1. Krievijas karaspēks sācis aktīvu uzbrukumu Ukrainai (+ VIDEO) 1.diena 24.02
  2. Ukraina turpina aizstāvēties pret Krievijas uzbrukumu (+ VIDEO) 2.diena 25.02
  3. Ukraina aizstāvās pret Krievijas iebrukumu (+ VIDEO) 3.diena 26.02
  4. Krievija turpina uzbrukumu Ukrainai (+ VIDEO) 4.diena 27.02
  5. Krievija turpina uzbrukumu Ukrainai, sākās pārrunas starp Ukrainu un agresoru Krieviju (+ VIDEO) 5.diena 28.02
  6. Krievija turpina uzbrukumu Ukrainai; stāvoklis frontē (+ VIDEO) 6.diena 01.03

JAUNĀKIE VIDEO NO UKRAINAS mūsu Telegram kanālā šeit >>> seko https://t.me/iAutolv un raksta apakšā.

 
31 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 1.marts 2022 15:20
4 0 Atbildēt

Pārslēdzies uz xxx lapām, tur noteikti nebūs propoganda

Kanibaals 1.marts 2022 15:59
2 7 Atbildēt

Beidz fantazēt, atsauci anālist.

Kanibaals 1.marts 2022 16:10
2 7 Atbildēt

Kas tas par linku?

Teici ka visokotočnoje oružije, dod oriģinālavotu okupantu valodā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti