No 16 gadiem – itāļi piedāvā miniatūru elektro pikapu (+ FOTO) 9

 

Foto: Giannini USO

iAuto | 27.marts 2023 5:23

Itāļu Giannini Automobili piedāvā tikai 3,17 m garu elektriskās piedziņas pikapu, kuru drīkst vadīt jau no 16 gadiem.

Romā bāzētais uzņēmums Giannini Automobili izstrādājis 3,17 m garu, 1,61 m augstu un tikpat platu transportlīdzekli USO, kas lietojams „pat šaurākajos Sicīlijas ceļos”. Pikapa izskats ar „bruņu” un aizsargstieņiem, virs kabīnes novietotajām gaismām un raupjajām riepām ir visnotaļ kareivīgs, liekot domāt, ka mūsu priekšā īsts bezceļu iekarotājs, taču tas ir maldīgs tēls un „šaurajos Sicīlijas ceļos” nāksies iztikt bez pilnpiedziņas, paļaujoties tikai uz aizmugures ass piedziņu un to, ko nodrošina 15 kW (maksimāli 30 kW) elektromotors.

Ražotājs norādījis, ka mini pikaps spēj transportēt 250 kg, maksimālais ātrums ir 90 km/h, bet sniedzamība, ko nodrošina 21 kWh baterija – 235 km, ko jau pieminētās apvidus riepas (var likt citas) sadeldē līdz 140 km.  

Šādas koncepcijas izvēle nav nejauša, jo tādejādi jo Giannini USO iekļaujas ES reģistrācijas klasē L7e-CU, kas ir vieglo transportlīdzekļu komerctransporta kategorija.

Šādiem L7e modeļiem reģistrācijas prasības ir daudz zemākas nekā parastam auto, piemēram, attiecībā uz drošību un elektronisko palīgu tehnoloģijām. Tas nozīmē, ka velti meklēt gaisa spilvenus, bremžu asistentus vai izsmalcinātas programmas autonomai braukšanai. Priekšrocības būs cena un iespēja salīdzinoši viegli to noregulēt atbilstoši L6e transportlīdzekļu noteikumiem, kurus var vadīt no 16 gadiem ar atbilstošu AM vadītāja apliecību. Tas nav nekāds jaunums un labi pazīstams ar Renault Twizy un diviem autovadītāja apliecības variantiem.

Giannini USO būs pieejams četrās dažādas krāsas, cena L7e versijai – 28 500 eiro.  L6e variants tiek solīts vēlāk un cena tam būs mazāka.

Foto: Giannini USO

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Slinkais 27.marts 2023 13:08
3 0 Atbildēt

Viņam ir smadzeņu distrofija. Tādiem atņem vadītāja apliecību, nevis dala kartiņas

didzisk 27.marts 2023 10:49
1 2 Atbildēt

Zviedrijā, savukārt, eksistē lieta, ko sauc "A-traktors", tas ir, likumi atļauj pārbūvēt automašīnu par traktoru. Tur noteikumi ir diezgan smieklīgi. Obligāti jābūt spējīgam vilkt vismaz 1 tonnu smagu piekabi, ne vairāk kā 1 pasažieris, nav atļauta bagāža mašīnā iekšā (tāpēc pakaļu pārtaisa par kravaskasti), maksimālais ātrums 30. Un ar šitādu var braukt no 15 gadiem.

Tad džeki, protams, ietaisa vēl vienu viltīgu ātrumkārbu, ar kuru var šo ierobežojumu pārkāpt, bet zibenīgi atkal atjaunot, ja trāpās policijas kontrole.

sv.wikipedia.org/wiki/A-traktor - raksts ir zviedriski, bet bildes ir zīmīgas.

Hmm 27.marts 2023 11:00
1 2 Atbildēt

vis kaut ko var - pie mums prot labi invalīdu stāvvietu kartes izmantot, nesen pat, skatos - BMW X6M tādā noparkojies! Manuprāt, lai tādā tankā (tik augstu) iekāptu, vajag labu veselību, cilvēks ratiņkrēslā to noteikti nevar izdarīt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti