No 16 gadiem – itāļi piedāvā miniatūru elektro pikapu (+ FOTO) 9

 

Foto: Giannini USO

iAuto | 27.marts 2023 5:23

Itāļu Giannini Automobili piedāvā tikai 3,17 m garu elektriskās piedziņas pikapu, kuru drīkst vadīt jau no 16 gadiem.

Romā bāzētais uzņēmums Giannini Automobili izstrādājis 3,17 m garu, 1,61 m augstu un tikpat platu transportlīdzekli USO, kas lietojams „pat šaurākajos Sicīlijas ceļos”. Pikapa izskats ar „bruņu” un aizsargstieņiem, virs kabīnes novietotajām gaismām un raupjajām riepām ir visnotaļ kareivīgs, liekot domāt, ka mūsu priekšā īsts bezceļu iekarotājs, taču tas ir maldīgs tēls un „šaurajos Sicīlijas ceļos” nāksies iztikt bez pilnpiedziņas, paļaujoties tikai uz aizmugures ass piedziņu un to, ko nodrošina 15 kW (maksimāli 30 kW) elektromotors.

Ražotājs norādījis, ka mini pikaps spēj transportēt 250 kg, maksimālais ātrums ir 90 km/h, bet sniedzamība, ko nodrošina 21 kWh baterija – 235 km, ko jau pieminētās apvidus riepas (var likt citas) sadeldē līdz 140 km.  

Šādas koncepcijas izvēle nav nejauša, jo tādejādi jo Giannini USO iekļaujas ES reģistrācijas klasē L7e-CU, kas ir vieglo transportlīdzekļu komerctransporta kategorija.

Šādiem L7e modeļiem reģistrācijas prasības ir daudz zemākas nekā parastam auto, piemēram, attiecībā uz drošību un elektronisko palīgu tehnoloģijām. Tas nozīmē, ka velti meklēt gaisa spilvenus, bremžu asistentus vai izsmalcinātas programmas autonomai braukšanai. Priekšrocības būs cena un iespēja salīdzinoši viegli to noregulēt atbilstoši L6e transportlīdzekļu noteikumiem, kurus var vadīt no 16 gadiem ar atbilstošu AM vadītāja apliecību. Tas nav nekāds jaunums un labi pazīstams ar Renault Twizy un diviem autovadītāja apliecības variantiem.

Giannini USO būs pieejams četrās dažādas krāsas, cena L7e versijai – 28 500 eiro.  L6e variants tiek solīts vēlāk un cena tam būs mazāka.

Foto: Giannini USO

 
Visi komentāri
 
didzisk 27.marts 2023 10:49
1 2 Atbildēt

Zviedrijā, savukārt, eksistē lieta, ko sauc "A-traktors", tas ir, likumi atļauj pārbūvēt automašīnu par traktoru. Tur noteikumi ir diezgan smieklīgi. Obligāti jābūt spējīgam vilkt vismaz 1 tonnu smagu piekabi, ne vairāk kā 1 pasažieris, nav atļauta bagāža mašīnā iekšā (tāpēc pakaļu pārtaisa par kravaskasti), maksimālais ātrums 30. Un ar šitādu var braukt no 15 gadiem.

Tad džeki, protams, ietaisa vēl vienu viltīgu ātrumkārbu, ar kuru var šo ierobežojumu pārkāpt, bet zibenīgi atkal atjaunot, ja trāpās policijas kontrole.

sv.wikipedia.org/wiki/A-traktor - raksts ir zviedriski, bet bildes ir zīmīgas.

Hmm 27.marts 2023 11:00
1 2 Atbildēt

vis kaut ko var - pie mums prot labi invalīdu stāvvietu kartes izmantot, nesen pat, skatos - BMW X6M tādā noparkojies! Manuprāt, lai tādā tankā (tik augstu) iekāptu, vajag labu veselību, cilvēks ratiņkrēslā to noteikti nevar izdarīt.

Slinkais 27.marts 2023 11:29
1 0 Atbildēt

invalīdu kartes nedala tikai ratiniekiem. tur ir vesela plejāde ar diagnozēm. tas protams nemaina to faktu ka neviens invalīds nebrauc ar x6m.

0pis 27.marts 2023 11:43
0 0 Atbildēt

Nav teikts....domāju, virkne sportistu kas ir pamanījušies tikt pie naudas sportojot, jau ir sapelnījuši sev grupu. Briedis ir viens no piemēriem.

Slinkais 27.marts 2023 13:08
3 0 Atbildēt

Viņam ir smadzeņu distrofija. Tādiem atņem vadītāja apliecību, nevis dala kartiņas

..viss ir taisnigi 28.marts 2023 13:25
0 0 Atbildēt

Es gan domāju, ka tomēr cilvèki ar mazu locekli ir pelnījuši invalīdu kartiņu. Jāmocās tak visu dzīvi!

msh 27.marts 2023 21:59
0 0 Atbildēt

...kamēr mums ir tieši pretēji - traktoru būvēšanā mašīnas detaļas izmantot aizliegts...

imzz 27.marts 2023 11:28
1 0 Atbildēt

Garantija nav spēkā, ja bagāžniekā izvilktā veidā pārvadās resnas meitenes :-/

Krotow 27.marts 2023 12:37
0 0 Atbildēt

Ar to var būt problēmas. Tagad daudzi skuķi, sēžot pie telefoniem, jau 16 gadu vecumā izskatās pēc treknām mammelēm.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti