Tūkstošiem BYD elektromobiļu mēnešiem ilgi ostās – pircējus brīdina par problēmām 18

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 25.maijs 2024 4:31

Mazās intereses dēļ Ķīnā ražotie BYD automobiļi mēnešiem stāv Vācijas ostās, vairojot aizdomas par rūsas un pelējuma iedarbību, kam pievienojas problēmas ar bateriju.

Ķīnas gigants BYD saražo tūkstošiem automašīnu un tūkstošiem tos arī pārdod. Savās mājās BYD veicas ļoti labi, taču ienākšana Eiropā, šķiet nebūs izdevusies. Ķīnieši sāka sparīgi, tomēr itin drīz sastapās ar pircēju atturīgo interesi, ko atklāj arī statistika – Eiropas lielākajā tirgū Vācijā no janvāra līdz aprīlim reģistrēti vien 576 BYD automobiļi – nav daudz tik lielam ražotājam kā BYD.

Tikmēr jau laicīgi ar kuģiem Eiropas ostās savestie automobiļi nelabvēlīgos laika apstākļos spiesti uzkavēties mēnešiem ilgi, kas nenāk tiem par labu. Kā vēsta izdevums Handelsblatt, daļai ievesto BYD 2023.gada decembrī atklātas pelējuma pēdas, taču tagad problēma esot “profesionāli novērsta” no ražotāja puses, izmantojot “novatorisku tehnoloģiju”, bet jaunievestos automobiļus šī problēma neskarot.

ADAC transportlīdzekļu tehnoloģiju eksperts Maksimilians Bauers norādījis, ka pircējam jābūt īpaši uzmanīgam un jāpārbauda vai apakšā un uz sliekšņiem nav redzamas rūsas pēdas - salīdzinot ar iekšdedzes motoru automobiļiem, elektromobiļiem ir lielāka iespēja uz nelabvēlīgu iznākumu, jo cenšoties kompensēt smago akumulatoru svaru, ražotāji nereti paļaujas uz vieglu konstrukciju, izmantojot daudz alumīnija un magnija. Saskaroties ar mitrumu, tie reaģē ne tikai ar sevi, bet arī ar citiem materiāliem un tāpēc ātrāk rūsē. Ilgā stāvēšana ostās ir īpaši nelabvēlīga, jo ietekmi pastiprina sāļais un mitrais jūras vējš.

Tikpat rūpīgi jāraugās vai jauno transportlīdzekli nav skāris pelējums – jāpārbauda logi, sēdekļi, gaisa kondicionieris. Nereti to ir grūti pamanīt, jo sēnīte var slēpties dziļi automašīnā. Parasti par pelējuma klātbūtni signalizē aizsvīduši logi un smārds salonā. Ja tas parādās tikai tad, kad ieslēgts kondicionieris, sēnīte varētu būt ieperinājusies kondicionēšanas sistēmā.

Eksperti norāda, ka ilgs dīkstāves laiks kaitē arī elektromobiļu vilces baterijai, tādēļ pie nepienācīgas aprūpes vēlāk iespējami jaudas zudumi, kā rezultātā automašīna nesasniedz ražotāja solīto diapazonu pat optimālos apstākļos.

 

 

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pēc 25.maijs 2024 11:24
11 2 Atbildēt

Dīzeļ afērā "noutilizēja" tūkstošiem vw un audi.  Un nekas.  Tik vien kā autoražotājiem drīz vien nācās smuki pacelt cenas.  Palīdzot tādējādi inflācijai. Bet tā jau nekas.  Viss kārtībā 

Tauta par visām ierēdņu fantāzijām samaksās.

0pis 25.maijs 2024 9:26
8 1 Atbildēt

Dzelzs daļas, saskaroties ar alumīniju, tiešām rūsē. Vienkāršāk sakot, elektroķīmiskā korozija. Alumīnijs saskaroties ar piem. nerusējošo tēraudu, arō korodē - balts pulverītis ir tieši tas, vienīgi alumīnija oksīda slānis, kas ātri veidojas uz neapstrādāta materiāla, to papildus aizsargā. Sāļais jūrjas gaiss sekmē elektroķīmisko koroziju.

Tagad ķīniešu auto fani var sākt stāstīt par fantastisko apstrādes kvalitāti, ka dažādie materiāli ir labi izolēti viens no otra, ka auto salons pelē nevis no čābīgas konstrukcijas, bet kauč kā cita.

Edgar 25.maijs 2024 9:45
7 1 Atbildēt

Ļoti gribētu zināt iemeslus.

Vispār patīk, visi uzskata, ka Vācija ir Eiropas lielākais tirgus ...un nu tik būs. Visi sāk ar Vāciju. Tesla arī uzbūvēja rūpnīcu...

Tā notiek, ka tirgu pēta, bet sabiedrību nē.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.567 un 95 benzīns 1.637 EUR - 14.06.2024 (+ VIDEO) 1

iAuto uzpilda degvielu un secina, ka salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu tās ir nedaudz kritušās. Lasīt vairāk

 

Jaguar pārtrauc F-Type ražošanu; nākotne tikai elektriska

Britu sportisko luksusa automašīnu ražotājs Jaguar atvadās no hrestomāriskā F-Type, modeļa, kas savu vēsturi var rakstīt vairāk nekā 50 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Uz Vidzemes šosejas pie Rīgas robežas ieklāta eksperimentāla seguma virskārta 6

Pētniecības projekta ietvaros uz Vidzemes šosejas (A2) Ropažu novadā pie Rīgas robežas (12,43.–12,88. km) kreisajā brauktuvē eksperimentālos nolūkos ieklāts asfalta maisījums, kurā daļa bitumena aizstāta ar lignīnu. 2023. gada februārī SIA Vianova uzsāka pētniecības projekta Ilgtspējīgu bio-asfaltbetona maisījumu izstrāde ar atjaunojamo biopolimēru lignīnu īstenošanu (Projekta numurs: 2; Līguma numurs: 5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/005). Lasīt vairāk

 

Grand Prix “Latvijas Gada Motocikls 2024” - BMW R12 NiNet (+ FOTO) 4

Konkurss "Latvijas Gada motocikls 2024”, kurš notiek devīto reizi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti