Opel tic elektrifikācijai - no 2028. gada tikai elektriski 15

 

Foto: Opel

iAuto | 10.jūnijs 2024 10:48

Atšķirībā no dažiem autobūves uzņēmumiem, kas pēdējā laikā kļuvuši krietni piesardzīgāki attiecībā uz izteicieniem par pilnīgu pāreju uz elektrisko piedziņu, Opel turpina “gāzēt” uz priekšu.

Vācu izdevums Focus raksta, ka Opel izpilddirektors Florians Huettls intervijā žurnālistiem apliecinājis dzelžainu apņemšanos no 2028.gada Eiropā pārdot tikai elektriskās piedziņas modeļus.

Nākotnē Opel vēlas ne tikai pārliecināt cilvēkus, konsekventi veidojot mobilitātes pāreju uz elektrisko piedziņu, bet arī piedāvāt to par saprātīgām cenām. Tas būs iespējams ar mātes uzņēmuma Stellantis atbalstu, kurā Opel ir integrēts.

Pēc Huettla teiktā, Opel ir ceļā uz klientam izdevīgāku modeļu ražošanu un pirmais solis ir jaunais Frontera, kura hibrīdmodifikācija tiek piedāvāta par aptuveni 24 000 eiro, kamēr pilnībā elektrisks modelis ir iespējams jau par cenu, kas mazāka par 30 000 eiro. Nākamais riselsheimiešu mērķis ir elektrisks modelis par aptuveni 25 000 eiro, kas būtu lētāks par Corsa.

Izpilddirektors atklājis, ka uzņēmums turpina darbu pie jaunās pilnībā elektriskās Manta un apliecinājis, ka Opel vēlas pieturēties pie sava plāna vairs nepiegādāt jaunus modeļus ar iekšdedzes dzinējiem Eiropā no 2028. gada.

 

 

 

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rexx 10.jūnijs 2024 13:37
6 0 Atbildēt

Kā jau zibensauto pienākas.  Opel emblēma kau sen ir elektriska!

Pensis 10.jūnijs 2024 12:50
5 0 Atbildēt

Opel vairs nav teikšanas - tas Stellantis jāprasa, bet šamējie ir no tiem, kas liek uz elektrību, tāpat kā Volvo un daudzi ķīnieši.

0pis 10.jūnijs 2024 14:05
1 0 Atbildēt

Laikam Oppel kauko zin 😊

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

190 saimes Mercedes par 850 000 eiro; piegādes 2025.gada beigās

Leģendārās 90.gadu sporta automašīnas Mercedes 190 E 2.5-16 Evo II mūsdienu variants uzņēmuma HWA interpretācijā tiek solīts 100 eksemplāru lielā skaitā. Lasīt vairāk

 

Nepilni 58 000 eiro: BMW iepazīstina ar jauno X3 (+ FOTO) 5

Populārais BMW krosovers sasniedzis savu ceturto paaudzi. Lasīt vairāk

 

Pēc pazušanas no radariem laukā netālu no Rīgas lidostas nosēdusies civilā lidmašīna ( VIDEO) 14

Izpletņlēkšana Limbažu pusē dramatiski beigusies kāda neliela lidaparāta pilotam un pasažierim. Laikapstākļu dēļ nespējot atgriezties ne Limbažos, ne rezerves lidlaukā – Cēsīs, nelielais lidaparāts nespēja sasniegt arī lidostu “Rīga”. Un veica avārijas nosēšanos pļavā Babītes pusē. Lasīt vairāk

 

Iepazīstamies ar Honda motociklu jauno elektrisko sajūgu (+ VIDEO)

E-Shifter jeb elektriskais sajūgs ir Honda motociklu sezonas jaunums, un pirmais motocikls, kam tāds pieejams ir Honda CB650R. Salīdzinot ar 2019. gada modeli, tam ir daudz uzlabojumu, tostarp jauns dizains ar efektīgiem gaisa savācējiem - rezonatoriem abās pusēs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti