Atrasts pircējs, kas iegādāsies visus 4300 elektriskos Fisker 5

 
iAuto | 26.jūnijs 2024 5:12

ASV elektromobiļu ražotājam Fisker nav izdevies izvairīties no bankrota – nepatīkamais likvidācijas process ir sācies, taču viena laba ziņa tomēr ir – ir atrasts pircējs, kas gatavs iegādāties visus 4300 vēl nepārdotos Ocean automobiļus.

Kā ziņo Reuters, visi Henrika Fiskera centieni glābt savu uzņēmumu izrādījās velti – sadarbības partnerus un investorus atrast neizdevās un arī izmisuma solis, izliekot pārdošanā par 35 miljoniem dolāru savu moderno villu Holivudas kalnos, neko daudz izmainīt nespēja, tāpat kā mēģinājums izpārdot elektriskā krosovera krājumus ar milzu atlaidēm .

Minētais resurss ziņo, ka Fisker ir parādā obligāciju turētājiem 850 miljonus dolāru un šobrīd gatavojas likvidācijai. Saistībā ar to parādījušās detaļas arī par atlikušo Ocean elektrisko krosoveru likteni – tiek ziņots, ka Fisker noslēdzis provizorisko darījumu ar kādu pircēju, kurš ir gatavs iegādāties visus atlikušos 4,3 tūkstošus Ocean automobiļu.

2016. gadā dāņu dizainera Henrika Fiskera dibinātais uzņēmums sāka braši: tika izstrādāti elektrisko modeļu prototipi, noslēgts līgums par automašīnu ražošanu ar Magna Steyr un 2020.gadā savākts 1 miljards dolāru darbības turpināšanai.

Tālāk sekoja jau zināmās globālās krīzes, solījumi un aizkavēšanās, tomēr 2022. gada beigās pirmais (un pēdējais) zīmola modelis Ocean stājās uz konveijera Austrijas Magna Steyr rūpnīcā. Tam vajadzēja uzlabot situāciju, tomēr Ocean ražošanas apjomi bija ievērojami zemāki par gaidīto. 2023. gadā plānoto 42 tūkstošu automašīnu vietā tika samontēti nedaudz vairāk kā 10 tūkstoši, un klientiem nosūtīta mazāk nekā puse no tiem - 4,7 tūkstoši krosoveru. 2024. gadā lietas kļuva vēl sliktākas, tostarp negatīvo klientu vērtējuma dēļ, kas sūdzējās par Ocean kvalitāti un programmatūras kļūmēm.

 2024. gada pavasarī kļuva zināms, ka Fisker nevar samaksāt Magna Steyr, tāpēc Ocean ražošana tika pārtraukta. Jauna investora meklējumi neizdevās, un jūnija vidū Fisker iesniedza lūgumrakstu Delavēras štata tiesā, lūdzot pasludināt uzņēmuma bankrotu.

Neraugoties uz cerīgo paziņojumu par atlikušo 4300 automašīnu pārdošanu, eksperti uzskata, ka Fiskeram būs grūtības atmaksāt 850 miljonus dolāru lielo parādu.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 26.jūnijs 2024 10:49
3 6 Atbildēt

Vārdā nenosauktais nejēga, kas ir nolēmis saldināt cita nejēgas indes malku. Ka tik nebūs kāds, kas pārvalda vēl citu nejēgu pensijas iekrājumus 😄

msh 27.jūnijs 2024 17:39
1 0 Atbildēt

Tā smieklīgi ka tu iekopē saiti no raksta, ko pats nemāki izlasīt Skaidrā angļu valodā tur rakstīts ka 2014. gadā tai firmai bija čau, un 2016. gadā Henriks Fiskers nodibināja citu firmu.

Arī latvietis 26.jūnijs 2024 13:07
1 1 Atbildēt

Fiskers ir bankrotējis vairākas reizes - ja dikti interesē, cik "nopietni", tad jāizurbj visas juridiskās nianses, uz kuru firmu un, cik "nopietni" tas attiecas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģisks negadījums rallija ātrumposmā Lietuvā - Latvijas rallija ekipāža iebrauc skatītājos 7

Lietuvas pilsētā Utenā piektdienas vakarā latviešu rallija ekipāžai iebraucot skatītāju pūlī, gājis bojā viens cilvēks un 14 ievainoti. Lasīt vairāk

 

Kā paceļot reprezentatīvo auto slieksni, nonācām pie uzņēmuma vieglā transportlīdzekļu nodokļa pieauguma? Intervija ar A.Kulbergu (+ VIDEO) 45

iAuto.lv lasītājs atsūtīja mums informācija, ka darba auto Cupra Formentor VZ ar 228kw jeb 310zs TSI iepriekš uzņēmuma vieglo transportlīdzekļa nodokli maksāja ap 37 eiro mēnesī, bet tagad 159,60 eiro. Lasīt vairāk

 

No nākamā gada CSDD pārbaudīs “kvēpu filtru”; ieteikumi, kā uzturēt to kārtībā 37

Nereti daudziem autovadītājiem tieši partikulāro jeb cieto daļiņu filtrs, tautā dēvēts arī par “kvēpu filtru” sagādā lielākās raizes, izejot tehnisko apskati. Eksperts Ints Purmalis, Inter Cars Latvija Servisa iekārtu segmenta vadītājs skaidro – ko darīt, lai “kvēpu filtrs” nesagādātu raizes, kā to uzturēt vislabākajā kārtībā un ko darīt, ja reiz gadījies tā, ka tas ir izgriezts. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 5

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti