Par 20% - Renault samazinās elektroautomobiļu izmaksas; palīdzēs LFP akumulatori 9

 

Foto: Renault

iAuto | 2.jūlijs 2024 15:52

Renault plāno samazināt elektroautomobiļu izmaksas un padarīt to cenu pievilcīgāku, pateicoties partnera Ampere ražotajiem LFP akumulatoriem.

Renault grupas sadarbības partneris Ampere sola jau tuvākajā nākotnē papildus niķeļa-kobalta-mangāna akumulatoriem pievērsties arī akumulatoriem ar litija dzelzs fosfāta (LFP) tehnoloģiju.

Sadarbībā ar LG un CATL izstrādātie LFP akumulatori galvenokārt ir paredzēti mazās un vidējās klases Eiropā ražotajiem Renault un Alpine automobiļiem, kā mērķi uzstādot līdz pat 20 procentu lielu izmaksu samazinājumu, nolūkā padarīt Eiropā pieejamos elektromobiļus lētākus un konkurētspējīgākus.

To vajadzētu nodrošināt Cell-to-Pack tehnoloģijai, kas atsevišķu moduļu vietā paredz šūnas tieši akumulatora korpusā. Tas nozīmē, ka tajā pašā telpā var ievietot vairāk šūnu.

Plānots, ka pirmie transportlīdzekļi ar LFP akumulatoriem tirgū nonāks 2026. gada sākumā.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 3.jūlijs 2024 11:30
2 1 Atbildēt

Pagaidām EV attīstība ir "mežonīgā stadijā", atliek gaidīt "dabiskās izlases" rezultātus. Nu, piem. neviens nezin, cik ilgi tie LFP akumulatori kalpos.

Kanibaals 3.jūlijs 2024 18:13
2 2 Atbildēt

Var jau būt. Bet dabiskā novecošanās ir tieši atkarīga no akumulatora kvalitātes. Ķīniešu telefonam baterija dabiski nolietojās 6mēn laikā, iPhone tā nolietojas 5 gadu laikā.

imzz 3.jūlijs 2024 12:36
1 1 Atbildēt

Es šeit vairāk domāju "dabisko novecošanos, neatkarīgi no cikliem. Piem, UPS litija baterijas tāpat jāmaina pēc kādiem 8 gadiem, kaut gan tās nepārtraukti uzlādētas, t.i. nekādu ciklu nav vispār.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā nolika tiesības? - kravinieks nogāž laternu (+ VIDEO) 3

Izbraucot uz galvenā ceļa, kravas vilcēja vadītājs aizmirst par "asti", kas aizķer un nogāž laternu. Lasīt vairāk

 

Ar plašāku kontroli un bargākiem sodiem iecerēts mazināt braukšanas ātruma pārkāpumus 100

Vidējā braukšanas ātruma radaru skaitu Latvijā plānots palielināt vismaz trīs reizes, trešdien preses konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Vai pasaules rekords? – Mercedes nobraukums sasniedz 7 000 000 kilometru 15

Ja var ticēt izdevumam Teneriffa News, Spānijai piederošajā Grankanārijas salā strādā Mercedes-Benz taksometrs, kas sasniedzis 7 miljonu kilometru nobraukumu. Lasīt vairāk

 

10. jūlijā Latvijas armijas 105. gadadienas svinības

Trešdien, 10. jūlijā, Rīgā, Esplanādē norisināsies Latvijas armijas 105. gadadienai veltīti svinīgi pasākumi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti