3 miljoni no ražotāja kabatas - Koenigsegg nomainīs Grieķijā sadegušo Jesko pret jaunu 4

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 7.jūlijs 2024 9:33

Zviedrijas hiperauto ražotājs Koenigsegg konstatējis ražošanas defektu, tādēļ Grieķijā sadegušais aptuveni 3 miljonus eiro vērtais Jesko Nür Edition tiks nomainīts pret jaunu automašīnu.

Nesen Grieķijas galvaspilsētā Atēnās nepatīkamu pārsteigumu piedzīvoja ekskluzīvā hiperauto Koenigsegg Jesko Nür Edition īpašnieks – gluži jaunā automašīna, kas tika iegādāta pirms dažām dienām, brauciena laikā aizdegās. Vadītājs un viņa līdzbraucējs necieta, taču uguns automašīnu iznīcināja pilnībā.

Sākumā tika izvirzīta versija, ka vadītājs ļoti karstajā laikā (Atēnās temperatūra todien sasniedza +40 grādus) ilgstoši uzturējis augstus apgriezienus. Katram gadījumam Koenigsegg izplatīja brīdinājumu, kas lūdz pārējo Jesko īpašniekus atturēties no viņu spēkratu ekspluatācijas līdz brīdim, kamēr tiks noskaidrots, kas īsti noticis.

Tagad tas ir zināms – izrādījies, ka viena no augstspiediena hidrauliskās sistēmas caurulēm  neizturēja spiedienu un noplūdušais šķidrums nokļūstot uz sakarsušām detaļām izraisīja aizdegšanos.

Šajā sakarā Koenigsegg pārbaudīs pārējos Jesko un nepieciešamības gadījumā veiks remontu, turklāt automašīnas konstrukcija tiks uzlabota ieviešot vēl vienu drošības līmeni - programmatūras atjauninājumu, kas spēj noteikt spiediena kritumu vai noplūdi mazāk nekā sekundes laikā un nekavējoši izslēgt hidraulisko sistēmu, lai izvairītos no ugunsgrēka.

Patīkama ziņa arī sadegušā Jesko NÜR Edition īpašniekam – ražotājs apsolījis viņam uzbūvēt vēl vienu ekskluzīvā hiperauto eksemplāru, ko tas varēs saņemt bez maksas.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 8.jūlijs 2024 9:48
9 0 Atbildēt

Nevajag jau Belorusa, mūsdienu "eko, šmeko" pasaulē izejmateriāls var saturēt "videi draudzīgas komponentes" , t.i. pats sadalās ...

0pis 7.jūlijs 2024 12:56
3 1 Atbildēt

Mjā, šļauka par 35 eiro parauj līdzi 3 miljonu pussywagenu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kad ceļu nogriež kolēģis (+ VIDEO) 7

Kravinieka šoferis Kanādā sastopas ar bīstamu rīcību no kolēģa puses. Lasīt vairāk

 

Vēlreiz mēģinās panākt sodīšanu par minimālu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu 56

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums. Lasīt vairāk

 

Ķīnas mūris kļūst biezāks. GWM turpina ar lieljaudas krosoveru (+ VIDEO) 1

Great Wall Motor (GWM) Ora jeb Ora ir vispārdotākais jaunais elektromobilis Latvijā. Tagad kārta ir GWM saimes flagmanim, ko sauc WEY 05. Tas ir premium lādējamā hibrīda krosovers. Lasīt vairāk

 

50 Volkswagen Golf GTI Dienvidāfrikas policistiem (+ FOTO) 3

Dienvidāfrikas pilsētas Durbanas Metro Police Service (DMPD) dienests ticis pie pieciem desmitiem pilnīgu jaunu Golf GTI automašīnu, kas papildinās likumsargu autoparku. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti