Tesla piedāvā lielāku sniedzamību Model Y, taču – tikai par naudu 11

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/carnewschina/

iAuto | 17.jūlijs 2024 4:42

ASV elektroautomobiļu ražotājs Tesla darījis zināmu, ka Model Y gaitas rezervi var palielināt ar programmnodrošinājumu par 40 un 80 kilometriem, taču – ne jau par velti.

Lai palielinātu sava Model Y sniedzamību Tesla īpašniekam nebūs daudz jāpiepūlas – pietiks lejuplādēt jaunāko programmnodrošinājuma atjauninājumu Energy Boost un automašīna brauks par 40 vai 80 kilometriem tālāk, taču vien gadījumā, ja klients būs gatavs maksāt 1000 vai 1600 dolārus.

Izdevums Elektrek ziņo, ka Tesla klienti ASV jau redz šo jauninājumu savos mobilajos tālruņos, tiesa – ne visi, jo tā paredzēta versijai ar elektromotoru aizmugurē.

Nesen ražotājs atklāja, ka Model Y baterija ir lielāka nekā ziņots, tādēļ sniedzamību iespējams palielināt pat par 97 km, taču realitātē izrādījies, ka pieaugums ir mazāks.

Tesla nāca klajā ar paziņojumu, skaidrojot, ka sniedzamības aprēķins "balstās uz iekšējām simulācijām" un var atšķirties atkarībā no akumulatora vecuma un pat braukšanas paradumiem.

Daudzi īpašnieki uz ražotāja  piedāvājumu pagarināt sniedzamību par maksu reaģēja negatīvi, uzskatot, ka par pilnu funkcionalitāti samaksājuši jau pērkot automobili no Tesla.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 17.jūlijs 2024 8:12
8 3 Atbildēt

A ko ta jūs domājāt - samaksājāt par kliņģeri, un gribat tajā arī rozīnes? Piemaksājiet! Katru mēnesi vajag samest papildus 45 miļjonus Trampa bīdīšanai par prezi.

wons 17.jūlijs 2024 8:57
4 0 Atbildēt

Tad jau sanāk, ka Teslas ražotājs ar viens pogas spiedienu var nolikt mierā visas Teslas.

Sergejs 17.jūlijs 2024 11:53
3 0 Atbildēt

Ek tu atklāsme😊 Tas nu jau praktiski uz visiem auto pēc 2023 attiecas, nopērkot Ķīnā automobīli tas aiz tās robežām braukt īsti negribēs, nu vismaz bez daudzām manipulācijām nē. Un nekur nav teikts ka tikai ražotājs to var izdarīt, laika jautājums kad sāksies hakeru čēlendž tipa "pārtver auto un sarīko jautrību".

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 9

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 

Netraferētā policijas ekipāža ķer uz ātrumu ceļu būvdarbu zonā uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 4.09.2024 (+ VIDEO) 31

Autovadītāji remontu zonā brauc ievērojami ātrāk par atļautajiem 50 km/h, riskējot un arī iekrītot, kad plūsmai pievienojas netrafarētais policijas auto. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti