Nogrimis ugunsgrēkā Rīgā cietušais katamarāns "Zingarella"; kuģotāji nebija ievērojuši brīdinājumu

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Nozare.lv | 17.jūlijs 2017 7:08

Vakar Rīgā degušais katamarāns nogrimis, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kā ziņots, šodien Rīgā dega katamarāns. Sākotnēji tika ziņots, ka jahta ar mastu aizķērusi augstsprieguma elektrolīnijas vadus un aizdegusies.

Izsaukums uz notikuma vietu pie Daugavgrīvas šosejas VUGD saņēma plkst.16.35. Negadījums noticis Hapaka grāvī. Ugunsgrēks izplatījies 20 kvadrātmetru platībā. No peldlīdzekļa izglābti 12 cilvēki, kas nodoti mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst.19.18.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, notikuma vietā strādāja deviņas mediķu brigādes. Palīdzība sniegta 12 cilvēkiem, no kuriem septiņi bija bērni.

Cietušie guvuši nopietnus apdegumus, iespējamas arī elektrotraumas. Visi cietušie nogādāti slimnīcās.

Rīgā degušais katamarāns "Zingarella" neesot ievērojis brīdinājumus, kas izvietoti Hapaka grāvja krastos, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas jahta" padomes priekšsēdētājs Vladimirs Kuļešovs.

Viņš pastāstīja, ka katamarāns ir no viņu jahtkluba. Uz tā notika privāts pasākums, kurā piedalījās katamarāna kapteinis un viņa ģimenes locekļi.

Kuļešovs atklāja, ka redzējis negadījumu, taču sīkāk paskaidrot, kas ir noticis, viņš nevarot. Tas esot jāprasa katamarāna "Zingarella" kapteinim.

Jahtkluba pārstāvis sacīja, ka katamarāns aizķēra augstsprieguma līnijas vadus, aizdegās un ļoti ātri nogrima.
Visi cilvēki, kuri bija uz katamarāna tika izglābti. Arī no jahtkluba uz notikuma vietu devās kuteris, taču tur jau dežurēja policija un tuvumā nevienu nelaida.

Sazinoties ar kapteini, Kuļešovs noskaidrojis, ka visi cilvēki, kas cieta negadījumā esot dzīvi. "Apdeguši, bet dzīvi, un tas ir svarīgākais," piebilda Kuļešovs.

Kā liecina internetā pieejamā informācija, "Zingarella" ir 9,8 metrus garš katamrāns.

LETA jau ziņoja, ka šodien Rīgā, Hapaka grāvī katamarāns ar mastu aizķēra augstsprieguma līniju un aizdegās. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.16.35. No peldlīdzekļa izglābti 12 cilvēki, kas nodoti mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst.19.18. Katamarāns nogrima.

Visi cietušie nogādāti slimnīcās.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti