Lazzarini uzbūvēs katamarānu-amfībiju ar Tesla pikapu komplektā (+ VIDEO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 13.janvāris 2021 5:52

Itālijas dizaineru apvienība Lazzarini nākusi klajā ar informāciju par savu jaunāko projektu Pagurus – katamarānu, kas spējīgs „izrāpties” krastā. Komplektā ar ūdens transportlīdzekli – futūristiskais Tesla Cybertruck pikaps.

Pagurus, kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē „krabis”, ir katamarānam līdzīgs luksuss klases ūdens transportlīdzeklis ar diviem Caterpillar (kopējā jauda 3540 Zs) dzinējiem un spēju izrāpties krastā, ko tam nodrošina četri skrūvjveida spirāļu mehānismi – pa diviem katra korpusa apakšā. Šos rotējošos mehānismus darbina atsevišķs dzinējs, kas palīdz sasniegt ātrumu 9 un 30 km/h attiecīgi ūdenī un uz sauszemes.

Zināms, ka Pagurus garums ir 25 m, pa ūdeni tas var pārvietoties ar ātrumu līdz 45 km/h, kravas nodalījumā paredzēta vieta Tesla elektriskajam pikapam Cybertruck vai kādiem mazākiem sauszemes transportlīdzekļiem, bet aizmugurē – diviem ūdens motocikliem. Lai mazos satelītus paceltu vai nolaistu uz zemes vai ūdenī, iekārtota lifta platforma ar trosēm un četrām elektriskām vinčām. Elektrisko automašīnu var uzlādēt tieši uz borta, pateicoties uzstādītajiem saules paneļiem, savukārt enerģijas krājumus katamarāns var atjaunot arī darbinot jau pieminētos skrūvju mehānismus.

Pagurus korpusa lielākā daļa izgatavota no tērauda, taču iespējams arī variants ar vieglākiem materiāliem no oglekļa šķiedras. Sākotnēji Lazzarini plānoja būvēt kuģi militārām vajadzībām tomēr, izpētījis pieprasījumu pēc luksusa jahtām, uzņēmums pārdomāja.

Lazzarini Pagurus cena būs aptuveni 30 miljoni dolāru.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jahta 13.janvāris 2021 9:13
4 1 Atbildēt

Nesalīdzini kuteri ar jahtu, jahtai ir buras un ja vējš pūš burās, jahta nevar braukt pa ūdeni kā gludeklis.

Arī katamarāni brauc slīpi, dažreiz viens pontons pilnīgi izceļas no ūdens, ja kārtīgi dod iekšā!

viencexperc 13.janvāris 2021 6:43
2 4 Atbildēt

Cik es esmu braucis ar jahtām un katamarāniem, varu pateikt, ka katamarāns ir daudz labāks. Tas ir lēnāks, bet toties, mazāk šūpojas. Var mierīgi sēdēt pie galda un izbaudīt braukšanu, nevis pārvietoties pa slīpu grīdu, kā ir jahtās.

ZZZZ 13.janvāris 2021 10:11
2 0 Atbildēt

Visu jūru, zemju, pazemju katamarāni savienojaties

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti