Nē Skultei - ministrs uzskata, ka Latvijai savs sašķidrinātās dabasgāzes terminālis šobrīd nav nepieciešams 15

 
Nozare.lv | 20.septembris 2023 12:58

Latvijai savs sašķidrinātās dabasgāzes terminālis šobrīd nav nepieciešams, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pauda klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS).

Viņš norādīja, ka šobrīd nesaskata nepieciešamību pēc šāda termināļa Latvijā, jo pilnībā pietiek ar kaimiņvalstu jaudām. "Jā, mēs varam uzbūvēt savu termināli, bet ir jāsaprot, ka par to kādam būs jāmaksā," piebilda Melnis.

Tāpat viņš minēja, ka Inčukalna pazemes gāzes krātuve šobrīd ir uzpildīta 88,6% apmērā, taču iesūknēšanas sezona vēl turpinās.

Ministrs arī piebilda, ka šobrīd Inčukalna pazemes gāzes krātuvē ir iesūknētas 20,2 teravatstundas (TWh), kamēr sezonā Latvija vidēji patērē 12-14 TWh. "Līdz ar to šai ziemai mēs esam pilnībā gatavi," teica Melnis.

Vienlaikus viņš arī minēja, ka Latvijai ir noslēgts ilgtermiņa sadarbības līgums ar Lietuvas termināli un tiek strādāts arī ar Igaunijas kolēģiem, mēģinot nepieciešamības gadījumā piesaistīt arī Paldisku termināli.

"Šajā brīdī reģiona termināļu jaudas ir pietiekamas. Līdz ar to jautājums, vai mums pašiem būvēt termināli, ir jāskatās tīri finansiāli, cik tas izmaksās," sacīja Melnis.

Jau ziņots, ka Saeima piektdien, 15.septembrī, apstiprināja jauno Ministru kabinetu premjerministres Evikas Siliņas (JV) vadībā. Valdību veido JV, ZZS un "Progresīvie".

 
Visi komentāri
 
es 20.septembris 2023 13:45
8 1 Atbildēt

Nē, protams, ka nav vajadzīgs!!! Latviešiem vispār neko nakuj nevajag... ja ir alko un cīgas! Mēs jau sūdus strēbt esam pieraduši, nakuj mums par rītdienu domāt. Budžetā naudas pietiek, gaidīsim nākamo krīzi un tad steidzamības kārtā par 3x tarifu bliezīsim augšā.

WALA 20.septembris 2023 16:20
3 0 Atbildēt

Tā arī ir domāšana par rītdienu, nevis tupa mešanās kārtējā avantūrā. Skulte LNG akcionāriem nebija ne mazākās sajēgas par "produktu" ko mēģina notirgot valdībai - likumsakarīgs rezultāts !

DJ40 20.septembris 2023 21:34
0 2 Atbildēt

Wala, avantūra vai nē, bet Klaipēdas operators  ir vismaz vienā , ja ne vairākās Vācijas Lng stacijās,kā operators, tā sacīt piķīti nopelna, tik mūsējiem vajag 20x nomērīt, tad 7 komisijas, tad 10 padomes un kad vilciens jau aizgājis,tad paziņot, ka var iztikt...

WALA 20.septembris 2023 22:27
4 1 Atbildēt

Nu tam Skultes LNG avantūras "jokam" uzmanību biju pievērsis diezgan jau sen, tepat iAuto varēs atrast diezgan daudz ko par to sarakstīju, un kādas "pasakas un pilis" tika mēģināts pārdot. Nezinu kapēc, bet neilgi pēc tam kad tepat iAuto norādīju uz iespējami reālistiskàkiem "pārkraušanas" utml. lielumiem, arī Skulte LNG lapās norādītais būtiski "nokritās". Sagadīšanās ?!? Tam man grūti noticēt ...

ZZZZ 20.septembris 2023 13:52
2 0 Atbildēt

Gāzes ir dažādas. Un lietderīgais siltuma enerģijas koeficients arī. Kā ar malku, osis/papele. Bet nu malka ir.

Pļurkt 20.septembris 2023 13:57
1 1 Atbildēt

Latvānijai ņi kuja nevajag!!!!!!!!!!!!!!!!!

BMW 20.septembris 2023 14:18
3 1 Atbildēt

Nu lai tak Ragausis pats būvē to savu termināli, par savu naudu.  Bet nē, davai lai valsts iedos garantijas, noslēdz iepirkuma līgumu par garantētu cenu, utt. Kārtējais OIK variants. Dabūt termināli uz haļavu un tad piezīsties budžetam uz 30 gadiem, labs plāns.

Parastais 20.septembris 2023 14:35
3 2 Atbildēt

Vins jau ar domā par savu naudu būvēt, tik prasa garantijas, labāk leišus stutēt, nekā savus bālelinus

wons 21.septembris 2023 7:06
2 0 Atbildēt

Valsts garantija 100% apmērā ir tas pats, kas uzbūvēt par valsts naudu, ka kas !

boliks 20.septembris 2023 14:44
5 0 Atbildēt

Varbūt prātīgāk ir izbūvēt termināli, tad kad ar piegādēm viss ir labi. Bet ne pie tādiem nosacījumiem un garantijām no valsts.

Nja 20.septembris 2023 14:48
3 2 Atbildēt

Piegādātāji ir Kaimiņi, a kaimiņi arī grib izmantot Inčuklanu, tāpēc neredzu iemeslu, lai te kaut kas būtu slikti. Būvēt būvēšanas pēc var, bet ja tagad Klaipēda ar visu tiek galā, kam mums pašiem savu? Nav lēts pasākums.

Upss 20.septembris 2023 16:56
1 2 Atbildēt

Ja tas ir ministrs, tad āzis ir dārznieks!!!

Vernons 21.septembris 2023 10:38
1 2 Atbildēt

Komunisti valda vēl joprojām! ZZS ir kompartijas atzars ar visiem vecajiem kompartijas darboņiem! Uzvārdus Jūs paši zināt. 88,6% gāzes krātuve piepildīta ar gāzi kas nāk no Krievijas. Vismaz es pagaidām citu gāzi tur nemanu. Ir līgums par gāzes glabāšanu Inčukalnā un ziemā no turienes to piegādā St.Pēterburgai, Minskai...

Vēl interesantāk ir ar līgumu avārijas gadījumā gāzeskrātuvē. Trīs dienu laikā jāierodas speciālai Krievijas bruņoto spēku vienībai, kas likvidē gāzes noplūdi gaisā! Neesmu dzirdējis, ka NATO to būtu pārņēmis. Par rītdienu mūsu Valdība nedomā, vismaz tā smukkā meitene noteikti nē! Kalvītim būtu jājautā, kā tas ir īstenībā. Galu galā viņš kādreiz sita kulaku galdā, kā garants 7 trekniem gadiem!

BMW 21.septembris 2023 16:52
0 0 Atbildēt

40% no sašķidrinātās gāzes importa ERS ir krievijas gāze! Jā, uz krievijas sašķidrināto gāzi embargo nav ieviests, tikau ztrubas gāzi!

GULBIS 21.septembris 2023 21:58
1 0 Atbildēt

Sanāk ka neatļāva Skulti jo tur būtu ASV gāze, bet LT nesmādē slāvu gāzi!

Jēbal tas tak gatavs sižets priekš Defakto un neizmērojams skandāls, lielāks par Watergeitu.

Žīd-anoka noteikti berzē rokas, bet ne vienu pret otru, bet mazliet zemāk, gūstos baudu un smaržojot rubļus.

Prostitūta kas gūst baudu no savas nodarbes.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 5

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 

RAM iepazīstina ar Heavy Duty saimes jauno izskatu

ASV autobūves uzņēmums parādījis modernizēto RAM 2500, atklājot, ka Heavy Duty pikapu saime oficiālo pirmizrādi piedzīvos līdz gada beigām. Lasīt vairāk

 

Jauni motoru varianti BMW 1. sērijai 2

Piedāvājumu kuplinās jauns pamata modelis un otra pilnpiedziņas versija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti