Tūnberga ar draugiem mēģina bloķēt autoceļu un tiek aizturēta 8

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 7.aprīlis 2024 9:14

Nīderlandes policija sestdien aizturēja zviedru klimata aktīvisti Grētu Tūnbergu, pēc tam kad netālu no Hāgas, protestējot pret degvielas subsīdijām, aktīvisti bija nobloķējuši svarīgu autoceļu.

Tūnberga un citi organizācijas "Extinction Rebellion" aktīvisti tika ievietoti policijas autobusā, kamēr policija turpināja aizturēt citus protestētājus, novēroja ziņu aģentūras AFP reportieris.

Tūnberga pirms tam kopā ar vairākiem simtiem protestētāju bija devusies no Hāgas centra uz lauku pie automaģistrāles A12.

Šo automaģistrāli iepriekšējos "Extinction Rebellion" protestos aktīvisti bija nobloķējuši. Policija tad lika lietā ūdens lielgabalus un daudzus protestētājus aizturēja.

Tomēr sestdien policija protestētāju grupu apturēja, brīdinot, ka var tikt liktas lietā apņēmīgas metodes, lai nepieļautu automaģistrāles bloķēšanu.

Starp policiju un protestētājiem izvērtās konfrontācija. Dažiem protestētājiem bija "Extinction Rebellion" karogi, citiem plakāti ar uzrakstiem "Apturiet degvielas subsīdijas tūlīt" un "Planēta mirst".

Daži protestētāji tomēr nobloķēja svarīgu ceļu, kas atrodas līdzās automaģistrālei.

 
Visi komentāri
 
0pis 7.aprīlis 2024 9:33
35 25 Atbildēt

Grētai ir pupi izdīguši. Būtu likusi tos lietā, nevis vārtījusies pa asfaltu. Tad arī tā izmiršanai nebūtu tik strauja.

rupicii 7.aprīlis 2024 15:49
32 0 Atbildēt

sākusi slepus gaļu ēst

650 7.aprīlis 2024 22:23
25 2 Atbildēt

Pupi vienmēr aug kopā ar nekaunību.

WALA 8.aprīlis 2024 16:13
2 0 Atbildēt

Labāk nevajag, citāk vēl nejauši kādus vides aktīvistus saradīs ...

GB12 7.aprīlis 2024 9:42
5 8 Atbildēt

Kopš kura laika tevi interesē sievietes, čabulīt?

Onsis 7.aprīlis 2024 10:38
12 1 Atbildēt

Intelekta neskartas sejas tiem visiem. Ka tik patrakot, nedod ēst, ļauj tik pabļaustīties!

Būtu labāk kādu mežmalu sakopuši!

Krotow 8.aprīlis 2024 14:46
3 0 Atbildēt

Reāliem sakopšanas darbiem publicitāte nekāda.

BMW 8.aprīlis 2024 10:37
4 1 Atbildēt

Vernons gan jau ka izbrauktu cauri protestētājiem un policijas protokolā uzrakstītu, ka nevienu neredzēja! Kad atsitās, tad pamīna!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 7

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 8

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti