kas vēl, ja ne termostats?

Frances Reģ.: 12.03.2004

2 reizes mainiiju termostatu, bet kaut kas tajaa visaa pasaakumaa nestraadaa... dzineejs darba temperatuuru (90C) sasniedz tikai sastreegumos. Taa temperatuura uz sosejas taa ap 60C...

Lai paarliecinaatos, ka termostats tocna nav vainiigs, iznjeemu to aaraa un maajas apstaakljos meeginaaju vaariit - viss straadaa - veraas valjaa un ciet kaa vajag! Turklaat abi termostati ir originaalie Vaacijaa razotie (laikam Vahler saucaas).

Meeginaats mainiit arii tosola izplesanaas trauka vaacinju - panjeemu no cita audjika, kuram viss ir o.k. - nekas nemainaas!

Dzeseesanas sisteema ir izskalota un ieliets jauns tosols.... viss it kaa o.k., bet nu tos 90C kaa nevar taa nevar dabuut...

Autinjsh - audi 80 94.gada 2.3e motors.

Servisaa arii visi tikai rokas plaata... Kaads varbuut var izliidzeet ar padomu?

P.S. Temperatuuras daciks ar paarbaudiits - nemelo!

 
-goldy- Reģ.: 17.09.2003
0 0 Atbildēt

cik man teica servisaa tad sitiem audikiem ir normaala paraadiiba ka gljuko pulkstenis, man vispaar raada temperatuuru tad kad ienaak praataa, uzliec uz diagnostiku ja viss ar motoru ir normaali tad bauc un neskaties uz to daciku, ja nu kas lampinja iedegsies

mdude Reģ.: 06.01.2004
0 1 Atbildēt

lampina var ari neiedegties jo vismaz manam b4 '94 ir 1 dachiks gan bridinajuma lampai gan T raditajam. ja dachiks gluko tad ari lampina nedegs ... man ari kad dachiks bija beigts radija 65 gr.

p.s. a ka tu parbaudiji ka dachiks vesels??? manuprat to nemaz nevar izdarit ... jo tas ir vienkarshi sildelements . es liktu uz dachiku . ieliec citu un pamegini!

Jurxs Reģ.: 04.03.2004
0 0 Atbildēt

Pasātam kad bija beigts t devējs max ko rādīja bija 70. Tad nobeidzās. Nopirku jaunu kreiso, tas savukārt rādīja pa 20 grādiem vairāk kā ir patiesībā. Beigās nācās pirkt oriģinālu.

mdude Reģ.: 06.01.2004
0 0 Atbildēt

es ieliku orginalo no riga auto un iet PERFEKTi. ventilacija sledzas pie 94/95 un beidzas pie 91. viss kaa pec gramatas.

opc Reģ.: 04.01.2003
0 0 Atbildēt

hmm, man pa shoseju rada ~ 75.. korkos, kad bija maz tosols, radija pari 90 reizem, bet kad pieleju ar normali max 90 uzkapj, kkas nav kartiibaa vai ta? auto: Audi 1,8 karb

mdude Reģ.: 06.01.2004
0 0 Atbildēt

ja teu tas ventinsh sledzas iekshaa tad ir ok domaju. tie cipari jau ari nau TIK svarigi!

marexs Reģ.: 17.06.2002
0 0 Atbildēt

kas par vainām un nezinu, ir jēga mainīt termostatu vai nē, ja a4 1.9 TDI sāk silt (temperatūras dačiks izkustas) pēc apm. 10 km nobraukšanas un pēc tam stabili turas uz štrāses 90 grādi. ja būtu termostata vaina, pa taisno braucot temperatūra kristos lejā.

Master_D Reģ.: 29.09.2004
0 0 Atbildēt

Ja auto normāli uzsilst, un nepaliek auksts braucot pa štrāsi, tad jau viss kedās. Lai tas dačiks rāda ko grib!

Veltilatora relejam manuprāt ir vēl viens atsevišķs devējs, kas skrūvējas pašā radiatorā

marexs Reģ.: 17.06.2002
0 2 Atbildēt

Uzsilst diezgan lēni un silts paliek tikai sasniedzot 90 grādus. Dzirdēju, ka dīzeļi lēni silstot paši par sevi.

garuda Reģ.: 07.02.2003
0 0 Atbildēt

Varbūt termostats ir pat ļoti OK. Moš ventilators + radiators vienkārši pārāk labi dzesē...

Tur var būt daudz kas, piemēram, ventilators, kas griežas uz maksimālo ātrumu, jo saslēgts relejs attiecīgi utt.

senuks Reģ.: 02.02.2006
1 0 Atbildēt

Visticamāk gļuko sistēma pulstenis-devējs. Ja brauktu ar aukstu motoru vajadzētu būt palielinātam degvielas patēriņam.

Jonas sarakstīja kā visu samērīt zinātniski, pamēģini pēc tautas metodēm:

1.Izņem devēju( nenoņemot vadus un nenoslīcinot) un ievieto traukā ar karstu ūdeni kurā iegremdēts parastais termometrs salīdzini rādījumus

2.Tev vairumā bija citi OOOO samaini devējus vietām, paskaties kādas izmaiņas

3. 90 grādiem roku nevar noturēt pie trubas, pie 60 kādu brīdi var

hacis Reģ.: 03.04.2003
0 0 Atbildēt

nu man liidziigs keiss bija ar pusbeigtu termostatu. iznjemot aaraa izskataas ka termostats ir ciet, arii peec pielaishanas truba ilgi auksta, motors uzsilst aatri, bet pa shtraasi braucot temp kriitaas. ieliekot jaunu termostatu viss kedaas. mosh tev tas otrs arii ir braakjeets. protams arii temp raadiitaajs var gluchiit. vieniigi nez vai ir normaali ka temp tik loti mainaas sastreegumaa un uz straases. vismaz maneejam kad uzsilst, tad arii neesmu redzeejis ka temp kristos vai celtos, ne salaa ne karstumaa, ne sastreegumos ne braucot. varbuut pa kaadu milimetru raadiitaajs pabiidaas.

ttt Reģ.: 18.02.2004
0 0 Atbildēt

Man sotkai tāda pati vaina, korķī 90 un braucot 70 pēc datčika.

Arī mainīju termostatu, termomuftu un nekā. Tagad tam nepievēršu vairs lielu uzmanību.

ursis Reģ.: 11.07.2002
1 0 Atbildēt

1. termostati var buut sliktas kvalitaates,a lja vaacijas.

2. ja otrs uzvedas taapat tad ir pamats aizdomaam,ka kaut kas nav gluzji pareizi.

-un nepietiek apskatiit termostatu ! vinsh var buut vesels,bet neseezj ! savaa vietaa - viennoziimiigi laizj garaam. ko korkjos nejutiisi un vasaraa,bet veesaakaa laikaa uzreiz,vismaz braucot.

P.S. man gannomainot termostatus !!! visiem kas tika nopirkti probza pazuda.

3. pulkstenis(taa vinju zargonaa sauc) NAV nekaads pulkstenis !!!

un te nu es teiksju FUI OOOO inzenierim. tur ir BIMETAALA stieple kas uzkarstot !!! maina bultinjas staavokli.

- sheit esmu sastapies ar RETU gadiijumu.ideja taada,ka staavot arii ventilaacija mashiinaa ir sliktaaka,braucot izveejo n stieple atdziest!!! NESMEJIET ! ja ir nekvalatattivs stieples metinaajums! nebuutu sastapis sho joku neteiktu...

uzlika citu pulksteni - viss oki. pulkstenis ir nomainaams atseviskji-tiesa panelis jaaizjauc,bet tas nav pat pusdienas darbs.

normaali pulkstenis vai nu raada,vai neraada - pareizei it kaa atdziivojotiees.

te protams jaasaprot ka defekts neraadiishanai var buut vados un deveejaa kuraa mainaas pretestiiba atkariibaa no t.

auto ar termouftu pats par sevi dzeseeja ieveerojami labaak un pietiek ar nelielu garam pluusmu... lai atdzistu,lidz kaut kaadai konstantai t kuru motors speej uztureet.

vienvaard sakot man pat slinkums un speeja visu rakstiit...

te ir jaasaprot pasjam un jaa ca ka ree jas pasjam... u kursh serviss to gribees dariit? un kaa naudu nopleest?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

piebrauc pie kāda elektronikas veikala - Tevalo Lienes ielā un pasaki, ka gribētu pirkt distances infrasarkano termometru - to, kas uz mērāmās virsmas sarkanu punktiņu rāda un izmēri to temperatūru

droši vien ir tie 90

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

senuks rakstīja: 1.Izņem devēju( nenoņemot vadus un nenoslīcinot) un ievieto traukā ar karstu ūdeni kurā iegremdēts parastais termometrs salīdzini rādījumus

var arī tā. Varbūt starp datčika vadiem izolācija bojāta vai arī kaut kādi sārņi, kas šuntē datčika pretestību

Ozz Reģ.: 25.11.2002
0 0 Atbildēt

Pameegjini salona apkuri aiztaisiit ciet kameer motors uzsilst

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Starp citu ljooooti daudziem auto ja ir rpobleema ar termostatu, tad ir arii probleema ar salona piesildiishanu. Kaut gan tas vienmeer atkariigs no dzeseeshanas siteemas iipatniibaam. AFAIR konkreeta probza tika noveerota A4.

mdude Reģ.: 06.01.2004
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Starp citu ljooooti daudziem auto ja ir rpobleema ar termostatu, tad ir arii probleema ar salona piesildiishanu. Kaut gan tas vienmeer atkariigs no dzeseeshanas siteemas iipatniibaam. AFAIR konkreeta probza tika noveerota A4.

man termo beigts bet silda labi.

Renoir Reģ.: 16.03.2004
0 0 Atbildēt

Man arī bija termo gļuks. Uz šosejas mēdza izpūst zem 80C. Īpaši pie straujākas uzgāzēšanas jūtmai nokritās temp.

Gribu teikt to, ka nebija tam nekādas žiguļu pazīmes, kad auto slikti silst un salonu nevar piesildīt. Sila ļoti ātri un salons arī normāli silts, bet gļuki bija tieši uz šosejas un pie lieliem apgriezieniem. un pilsētā atkal diezgan strauji sila.

ar jaunu termostatu šī uzvedība vairs nav tāda.

Temp krīt uz 80 ļoti reti (vienu reizi redzēju pa mēnesi - dienā nobraucu 50km), kā arī uzkrašana vairs nav tik bieža. Vidējā motora temp ir augstāka visu laiku. Vairs tā neizpūš. Arī patēriņš ir zemāks.

mdude Reģ.: 06.01.2004
0 0 Atbildēt

Yonas rakstīja: Kamēr motors nav uzsilis, apakšējai caurulei no radiatora uz motoru jābūt aukstai. Ja tā nav, tad tomēr tavs vācu termostats laiž cauri, vai arī ir caurplūde kāda cita iemesla dēļ.

Ja caurule auksta, melo temp. dačiks vai pulkstenis.

tu esi spechuks. pastasti vienu 1 lietu. man ir tieshi tada pati vaina B4. truba ir jau silta pie 60 bet pie 75-80 jau karsta. uz shosejas stav uz 60-65. probkaa 90-95.

mani mulsina fakts ka salonu silda labi jebkura laikaa. vai ari tad termostats vainigs? mana versija - vish neveras pilnigi ciet ...

m

Ozz Reģ.: 25.11.2002
0 0 Atbildēt

mdude rakstīja:

Yonas rakstīja: Kamēr motors nav uzsilis, apakšējai caurulei no radiatora uz motoru jābūt aukstai. Ja tā nav, tad tomēr tavs vācu termostats laiž cauri, vai arī ir caurplūde kāda cita iemesla dēļ.

Ja caurule auksta, melo temp. dačiks vai pulkstenis.

tu esi spechuks. pastasti vienu 1 lietu. man ir tieshi tada pati vaina B4. truba ir jau silta pie 60 bet pie 75-80 jau karsta. uz shosejas stav uz 60-65. probkaa 90-95.

mani mulsina fakts ka salonu silda labi jebkura laikaa. vai ari tad termostats vainigs? mana versija - vish neveras pilnigi ciet ...

m

Pat ziemas laikaa korkjii staavot ventilatoram buutu jaaiesleedzas...

Aciim redzot, Tavaa gadiijumaa ventilators pašī visu laiku, taapeec uz šoses atdziest...Veel jau reekjinies, ka caur salona peckas radiatoru arii mazliet , bet dzesee...

Audikiem laikam termomufte bija, kas to vent. iesleedzLaikam ka pie 90 graadiem muftei buutu jaaiesleedzas, un kkaadiem 80 jaaizsleedzas...

mdude Reģ.: 06.01.2004
0 0 Atbildēt

tu runa par ko citu. ventilators ir ok un iesledzas pi 95-95. mani vairak satrauc tas ka uz shosejas ir 60-65 gradi kas ir nenormali. + lai dabutu 95 ir jadarbina apmeram 20-25 min.

asf Reģ.: 10.06.2002
0 0 Atbildēt

atpisaties ar to kartonu! ja pati mashiina nav no kartona tad nekas nav jaabaazh pie radiatora! Visas mashiinas, lai arii kaados salos esmu lietojis speej normali notureet temperatuuru, kuras nespeeja taam bija deffekts vai arii dzimushas kroplji t.i. psrs razhotie eksemplaari!

mdude Reģ.: 06.01.2004
0 0 Atbildēt

vot vot. VAz bija jaliek kartons. bus vien jamaina termostats. sesdien kjeros klaat.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti