Pikets.

Dzēsts lietotājs Reģ.: 26.04.2024

Tad kā paliek, taisam piketu pret nodokļu celšanu? Es saprotu-vajag. Bet mēs gribētu ,lai viņi-Saeimā saprastu, ka arī mums vajag. Mums vajag līdzenas ielas. Man vajag, lai es savai Good Year ziemenei jaunajai nebūtu bumbuli uzsitis.

Kā tas notiek, tas pikets? Kur jāsaskaņo, kādi lozungi? Nebūtu loģiski skriet un bļaustīties tā bez jēgas. Varbūt ir kāds jurists,kāds jebkurš, kurš vai kuri-visi kopā izdomātu ko un kā labāk tur padarīt. Pastāvēt pie Saeimas, iesniegt vēstuli, piezvanīt kādam Beztabu vai es nezinu- Bilam Geitsam .

 
1.. 2 3 4 5 6 7
Petka Reģ.: 09.09.2001
0 0 Atbildēt
LABINAIS Reģ.: 22.07.2004
0 0 Atbildēt

bembermember rakstīja: Vēl - mēs nevaram vienā dienā vērst lietas uz labu.

Bet mēs varam vienā dienā sākt to darīt!

O.k., kiip us informed, esmu gatavs piedalīties.

Tikmēr ieskatam - šeit Grieķijā demonstrācijas pret likuma grozījumiem:

athens.indymedia.org/...

tā ir demokrātija!

a nevis atstrādāt (atvergot) kredītus, kā to dara vairums...

nu ja vispirms jaauzspridzina celji lai taisa no jauna

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

ja katrs aizbērtu ar smilti 5 bedres tad ceļu kvalitāte stipri uzlabotos

esmu pāris vietās laukos pirms līkumiem ziemā apcirtis krūmus un , jau pavasarī, kāds to visu izdara smuki un pareizi, novācot nocirstos zarus un ne tikai vienā līkumā, jo vidējais latvietis ir estēts un viņam nepatīk, ka ceļa mala ir NESMUKA.

kas atteicas uz aktivitātēm, kas kaut ko maina, tsk elektronikas pulciņa sakarā, tad tur var saprast visu šīs lietas , problemātiku, ja palasa

tsk vairākuma pieeju ceļu sakarā tas būtu - visu darbu izcenojumi un salīdzinājumi ar Lietuvu

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

nupat ziņās pa TV teica, ka igaunijā būšot zem ceļiem speciāli tuneļi vardēm.....

moš latvijā arī vajag?

TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: nupat ziņās pa TV teica, ka igaunijā būšot zem ceļiem speciāli tuneļi vardēm.....

moš latvijā arī vajag?

gribi buut par vardi ??

LABINAIS Reģ.: 22.07.2004
0 0 Atbildēt

TDIOTS rakstīja:

Pirmais rakstīja: nupat ziņās pa TV teica, ka igaunijā būšot zem ceļiem speciāli tuneļi vardēm.....

moš latvijā arī vajag?

gribi buut par vardi ??

Ozz Reģ.: 25.11.2002
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: nupat ziņās pa TV teica, ka igaunijā būšot zem ceļiem speciāli tuneļi vardēm.....

moš latvijā arī vajag?

Vajag gan.....

jo kad jamaas migree celsh vnk slidens paliek....

Reģ.: 26.04.2024
0 0 Atbildēt

No 'Delfi'. Laikam jau tā ir problēma, ne?

'Dažkārt, no malas raugoties, rodas iespaids, ka latvieši mēdz būt tikai divu pasugu – tie, kuri ir pamanījušies tikt pie varas un šī procesa rezultātā zaudējuši jebkādu mēra sajūtu, līdzcietību un sirdsapziņu un otri- kuri šai "augstākajai kastai" ļauj rīkoties pēc viņu ieskatiem un vēlmēm. Pie kam otrās pasugas latvietis var tikai grūti pūst un vaidēt par pasaules netaisnību, bet, bez ļoti nopietna pamudinājuma "no malas", nedara neko reālu, lai šādu netaisnību mēģinātu novērst. Un tad nu veidojās Latvijas apstākļiem tipiskā situācija – valdošā šķira, pirms tikusi pie varas, sola tautiešiem gaišu nākotni un pilnus vēderus. Tautieši, kā jau tas mums pierasts, notic un dod minētajiem personāžiem iespēju valdīt. Un tik pat pierasts ir tas, ka solījumi ir un paliek tikai solījumi...

Es skatos uz cilvēkiem ielās, skatos uz saviem draugiem un radiem, pieeju pie spoguļa un ieskatos pats sev acīs un mēģinu tikt skaidrībā ar jautājumu – kuri no šiem cilvēkiem, kas vismaz pagaidām, pieder pie otrās pasugas latviešiem, izdevīgas situācijas gadījumā kļūtu par "nopelniem bagātiem kretīniem" no pirmās pasugas? Un vai tiešām šis process ir neizbēgams? Vai vara viennozīmīgi nes sev līdzi morālu degradāciju, vērtību un ideālu zudumu? It kā negribas tam ticēt, pat neskatoties uz gana bēdīgo pieredzi ar Latvijas politiskās elites pārstāvjiem. '

Un tā ar ir,ka liela daļa no tupuma mūsu valstī ir mūsu pašu pieļauta lieta.....

CyberGhost Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

iesaku bloķēt satiksmi ap saeima namu, pēc kādas svarīgas sēdes - visi sbrauc apkārtējās ielās vienkārši izveidojot milzīgu sastrēgumu, tā ka neviens nevar ne izbraukt, ne apbraukt, pēc CSN tur arī viss būtu legāli, tikai plakātus vel pa logiem izkārtu

RX-7 Reģ.: 23.04.2003
0 0 Atbildēt

Nelasīju visu, taču kaut kur ap vidu (līdz turienei tiku) sāka birt tik naivi (piedodiet, kungi, bet tieši naivi un nepieredzējuši) viedokļi, ka jāraksta vēstules/sūdzības un viņiem būs jāatbild... Smieklīgi!

Nupat kā esmu daudz maz izcīnījis 1.5 gadu cīņu ar atbildīgajām instancēm par savām interesēm (Rīgas Būvvalde un visas instances ap to) un uzkrājis AFIGENNO (!) pieredzi.

Daži fakti:

1) ir likums, kā arī MK noteikumi ar likuma spēku, kas liek Valsts un Pašvaldību iestādēm tādā un tādā termiņā atbildēt uz iesniegumu. Jūs domājat, ka kāda iestāde ievēro šo termiņu? Naivie! Pēc divtik laika un nākamā iesnieguma iestāde atbild, ka pagarina pati sev atbildēšanas termiņu Pēc šī pagarinājuma laika izbeigšanās ujn vēl vienas nedēļas nākamā atbilde - vel pagarinām termiņu U.t.t. 4x Uz iesniegumu ar lūgumu paskaidrot, kādēļ pārkāpj likumu, neatbildot (vai vismaz neinformējot, ka pagarina termiņu) laikā uz pašu pirmo iesniegumu, atbild ar atsauci uz citu likumu, kur teikts, ka vispār var pagarināt cik ilgi grib, ja ir pamatots iemesls Tā arī nav atbildes uz jautājumu, kādēļ pārkāpj likumu un par pagarinājumu neinformē iesniedzēju... Un kādēļ paši savus pagarinātos termiņus arī neievēro. Un kādi tad ir tie iemesli un pamatojumi šajā konkrētajā gadījumā... Atbilde pēc tā visa mutvārdu sarunā ar iestādes vadītāju, juridiskās nodaļas vadītāju u.c. ir viena: "Mums tik daudz darba un maz speciālistu, ka nespējam. Varat sūdzēt tiesā." Bet faktiski skaidri redzama nevēlēšanās sniegt pozitīvu atbildi uz pamatotu iesniegumu, taču nespēja atrast atteikumam pamatojumu.

2) Latvijā ir neskaitāmi cilvēki, kas pēc dabas ir "sūdzētāji" - viņi ģenerē neiedomājamākos papīru kalnus ar reāliem murgiem un pēc likuma uz visiem šiem murgiem instancēm ir jāatbild. Tādēļ nu jau jebkuru iesniegumu atbildīgās amatpersonās a'priori uzskata par slima suņa murgiem. Pie kam no šiem rūdītajiem sūdzētājiem ierēdņiem ir bail - bail par saviem krēsliem, jo šie, visbiežāk, pensionētie Aptiekas ielas cienīgie personāži parasti sūdzas visām instancēm, sākot ar tām, uz kurām pēc būtības lieta attiecas, un beidzot ar LR prokuratūru, KNAB un Prezidentes Kanceleju. Un laika un enerģijas šiem nabaga garā paknapajiem marazmātiķiem sūdzību rakstīšanai un parakstu vākšanai/viltošanai ir atliku likām.

3) Standarta atbilde uz iesniegumiem ar domu "Kādēl tas un tas ir katastrofālā stāvoklī? Lūdzu veikt to un to lai šito savestu kārtībā un tas atbilstu tādām un šitādām normām!" ir: "Jā, tas nu tā ir, ka vajadzētu, taču šobrīd tam līdzekļu nepietiek. Mēģināsim tam rast līdzekļus nākamā gada budžetā." Un tā katru reizi. Un vēl reizēm parāda ar pirkstu uz citu iestādi, kura "it kā" (kaut gan Likums "Par Valsts pārvaldi" nosaka stingru subordināciju un atbildības robežas) ir par to atbildīga, savukārt tā - vēl uz citu, kamēr pēdējā atkal uz pirmo Jauki, vai ne?

BANĀNU REPUBLIKA. Taču Pasaulē ir vietas, kur šīs lietas ir vēl dziļākā p.a-kaļā

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

mārtiņ, es biju vienā citā vietā un tur man par rīgas būvvaldi atklātā tekstā pateica, ka tur atļaujas un saskaņojumi ir JĀPĒRK....

ja tev ir gali attiecīgajā vietā, tad paraksti uzrodas apbrīnojami ātri

patreiz man blakus mājai ceļ namu, kur būs tiesa.... saistībā ar to, ka tas ir kaimiņos man saņāca pakontaktēt samērā daudz ar tiek kaimiņu čomiem.... man bija jāparaksta jamiem skiču projekts, jamie bja gatavi braukt pie manis uz laukiem sestdienas vakarā... tad parunājāmies un jamie atzina, ka uzcelt objektu esot ātrāk un vienkāršāk kā saskaņot....

un tas ir ar objektu kur jau ir zināms - tur iekšā būs TIESA

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Yonas rakstīja: Vakar biju parakstīties par referendumu.

a tu izlasīji???? tu parakstījies par vai pret

Reģ.: 26.04.2024
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

Yonas rakstīja: Vakar biju parakstīties par referendumu.

a tu izlasīji???? tu parakstījies par vai pret

Vienīgais, kuram ir skaidrība par visu,ko paraksta, esi tu. Protams.

Napalms Reģ.: 26.01.2004
0 0 Atbildēt

Dažas replikas par RX-7 postu.

1) Pirms iet uz iestādi, vajadzētu papūlēties izlasīt divus likumus: APL sadaļu par administratīvo procesu iestādē un likumu Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kartība valsts un pašvaldību institūcijās.

Šie divi likumi pamatā reglamentē termiņus kādos iesniegumi ir jāizskata. Un caur šiem likumiem lieliski var spiest uz iestādi. Ja cilvēks nezin šos likumus, tad pac ir vainīgs.

2) Taisnība ka ir tāda suga kā sūdzētāji. Tā ir garīga novirze, tāpat kā teiksim lielummānija. Taisnība, ka viņi nevienam nepatīk, jo viņiem bieži vien ir tendence pēc tam sagāzt virsū neiedomājam izmēra sūdu čupu neparko.

3) Labi būtu saprast, ka valsts (iestādes) kabata nav bezizmēra. Ir budžets uz gadu un ārpus budžeta neviens neko nedos tai ministrijai vai citam resoram. Sekojoši, ja budžetā tam nav līdzekļu, tad valsts iestāde nevar neko iedot kauč arī gribēdama.

P.S. Valsts pārvaldes iekārtas likums (ja tas bija domāts zem likums "Par valsts pārvaldi") nenosaka iestāžu kompetences. Tās nosaka speciālie likumi/MK noteikumi un/vai iestāžu nolikumi

1.. 2 3 4 5 6 7
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti