deksters rakstīja: Tad kā paliek, taisam piketu pret nodokļu celšanu? Es saprotu-vajag. Bet mēs gribētu ,lai viņi-Saeimā saprastu, ka arī mums vajag. Mums vajag līdzenas ielas. Man vajag, lai es savai Good Year ziemenei jaunajai nebūtu bumbuli uzsitis.
Kā tas notiek, tas pikets? Kur jāsaskaņo, kādi lozungi? Nebūtu loģiski skriet un bļaustīties tā bez jēgas. Varbūt ir kāds jurists,kāds jebkurš, kurš vai kuri-visi kopā izdomātu ko un kā labāk tur padarīt. Pastāvēt pie Saeimas, iesniegt vēstuli, piezvanīt kādam Beztabu vai es nezinu- Bilam Geitsam .
Organizējot pasākumu jāievēro likums "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem":
Būtiskākais pants :
12.pants.
(1) (Izslēgta ar 03.11.2005. likumu).
(2) Par sapulces, gājiena un piketa rīkošanu organizatoram ir jāiesniedz pieteikums tās pilsētas vai pagasta pašvaldībai, kuras administratīvajā teritorijā ir paredzēts attiecīgais pasākums. Ja pasākums notiek vairāku pagastu vai pilsētu pašvaldību administratīvajā teritorijā, pieteikums iesniedzams visām attiecīgajām pašvaldībām. Pieteikuma norakstu pašvaldība nosūta vietējai valsts policijas iestādei.
(3) Pieteikumam pievieno:
1) to līgumu kopijas, kurus pasākuma organizators noslēdzis ar personām, kas atbildīgas par sabiedrisko kārtību un drošību pasākuma laikā (uzrādot oriģinālus);
2) pasākuma norises vietas īpašnieka vai pārvaldnieka rakstveida piekrišanu tā rīkošanai, ja viņš nav pasākuma organizators un pasākums tiek rīkots uz viņa privātajā īpašumā esošās zemes vai uz privātajā īpašumā vai privātajā lietošanā esošajiem zemes gabaliem.
(4) Pieteikums ir jāiesniedz ne vēlāk kā piecas darba dienas pirms attiecīgā pasākuma norises, bet, ja pasākums ir saistīts ar transporta kustības traucējumiem, - ne vēlāk kā septiņas darba dienas iepriekš.
(5) Pieteikumus, kas iesniegti, neievērojot šo termiņu, pašvaldība ir tiesīga neizskatīt.
(6) Par pieteikuma iesniegšanas laiku pašvaldības darbinieki izdara atzīmi uz pieteikuma eksemplāra, kas paliek pie iesniedzēja.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 03.11.2005. likumu un ST 23.11.2006. spriedumu)
Pilnu tekstu meklēt www.likumi.lv