Amonjaka cisterna uz apvedceļa.

charon Reģ.: 01.09.2001
 
1 2
Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

šitas tika panākts ar ~2300kg amonija nitrāta...

en.wikipedia.org/...

Graberis Reģ.: 20.01.2003
0 0 Atbildēt

Storms rakstīja: P.S. - Šitā cisterna bija paredzēta igaunijas karjeram spridzināšanas darbiem. Labi ka tas vēl nebija nitroglicerīns...

Pļin, nitroglicerīnu tev neviens tā nevestu - tur kāds blakus mašīnai tā sirdīgāk duris aizcirstu un Ulbrokas vietā būtu krāteris. IMHO, nintroglicerīns sprāgst no šoka, a deg kā parasts degšķidrums. A ja tu ar to glicerīnu piesūcini kaut kādu porainu vielu, ta kaut vai cukuru, sanāk dinamīts.

Ronalds_ Reģ.: 24.11.2004
0 0 Atbildēt

Visi tādi ķīmiķi un pirotehniķi...................

Palasiet sākumā, kas ir amonija nitrāts un kā viņu var izmantot spridzināšanas darbiem!!!!

Amonija nitrāts ir balti, ūdenī škīstoši kristāli. Plaši tiek izmantots kā minirālmēsli. (Tautā saucas slāpeklis, siļitra).

Labs oksidētājs. Sajaucot ar oglēm smuki deg. (Izmanto pirotehnikai) Sajaucot ar oglēm un sēru pareizās proporcijās var iegūt dūmu šaujampulveri - kas nesprāgst bet ātri deg.

Sajaucot ar oglēm var uztasīt spridzekli - šur tur to teroristi ir izmantojuši. tomēr - lai šo maisījumu uzpridiznātu vajaga ļoti spēcīgu triecienu - to iegūs ievietojot mucā ar šo maisījumu citu sprāgstvielu - piemēram dinamītu. Teorētiski var panākt, ka sprāgst ar tīrs amonija nitrāts - tomēr tam vajaga vēl spēcīgāku sprācienu, lai ierosinātu reakciju.

Ja tajā mucā nebija ielikti vismaz pāris Kg dinamīta vai citas sprāgstvielas - iespēja ka tā muca uzprāgtu ir vienāda ar 0 !!!!

Nu labi - no pārāk liela spiediena varēja muca saprāgt....

Bet bīstamā zona arī būt kravas dokumentos norādītie 500m.

Ja kādam izdosies bez citu sprāgstvielu palīdzības uzpridzināt amonija nitrātu - žetons no manis.

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

tas viss ir dikti jauki - ķīmiķi, viršanas temperatūras utt...

tā krava IR pakļauta \"Eiropas Nolīgumam par bīstamo kravu starptautiskajiem pārvadājumiem pa autoceļiem\" jeb ADR...

un vielai ar kodu 3375 ir speciāli nosacījumi pārvadāšanai S9 un S14, kur

S14 - Šā pielikuma 8.4. nodaļas noteikumus par transporta līdzekļu uzraudzību jāpiemēro tad, ja šo vielu kopējā masa transporta līdzeklī pārsniedz 100kg...

un 8.4. nodaļa

picasaweb.google.com/...

gribējās teikt, ka nav nemaz tik nevainīgs tas draņķis un ne par velti visi tā iespringa...

Storms Reģ.: 07.10.2003
0 0 Atbildēt

Ronalds_ rakstīja: ...Ja tajā mucā nebija ielikti vismaz pāris Kg dinamīta vai citas sprāgstvielas - iespēja ka tā muca uzprāgtu ir vienāda ar 0 !!!!

A vaitad bīstamās kravas pārvadā bez dinamīta tajās?

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

Magistrs rakstīja:

Ja nav dinamīta, nav arī bīstamības.

tevi vajadzētu uzdzīt uz formaldehīda mucas paraugus paņemt... bez preža...

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

Un tā cisterna bija nobraukusi jau labu gabalu, kad mūsējie p...i to piefiksēja. (Vot tev atvērtās robežas).

===============

Kaadi muuseejie p...i. To, ka celjas temperatuura, piefikseeja shoffers pats - shii tipa cisternas ir apriikotas ar termometriem, kuri fiksee temperatuuru katraa sekcijaa, displeji ir shofferam acu priekshaa. Un shoffers uzreiz izdariija pareizi - pa tlf saistiijaas ar vajadziigajiem dienestiem - to saraksts ar tlf numuriem visam marshrutam vinjam ir pie rokas, taada ir biistamo kravu paarvadaashanas prakse. Turklaat ar GPS vinjam nav probleemu noteikt preciizas savas koordinaates.

Storms Reģ.: 07.10.2003
0 0 Atbildēt

Šoferis jau nu točno nevienu nesauca. Šis intervijā teica ka nesaprot vispār kas par ņemtni, jo X reizes tā jau ir darīts un nekā bīstama tur nau, piedevām ka tā zapte ar ūdeni atšķaidīta.

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

Šoferis jau nu točno nevienu nesauca. Šis intervijā teica ka nesaprot vispār kas par ņemtni, jo X reizes tā jau ir darīts un nekā bīstama tur nau, piedevām ka tā zapte ar ūdeni atšķaidīta.

============

Hvz, ko vinjsh teica intervijaa, bet man blakus ir cilveeks, kas ar to lietu nodarbojaas. Starp citu, TV bija labs sizhets par saalsraktuveem, tai skaitaa par akmenssaals ieguvi. Tur apakshaa saals slaani, kursh ir ciets kaa elle, drupina ar spridzinaashanas metodi. Un kaa spraagstvielu izmanto sho pashu amonija nitraata maisiijumu ar ...mazutu. Igaunju gadiijumaa mazuta vietaa vareetu buut degakmens ella, lai ar ieguuto maisiijumu atkal spridzinaatu to pashu degakmeni. Ka tik tas nav tas pats dzirdeetais amonaals - sajauktais galaprodukts ...

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti