EBAY iepirkšanās

Foley Reģ.: 07.02.2007

Man te ir lieta, ko noskatīju Ebay, bet nav pieredze, cik droši ir tur pirkties, plusi un mīnusi. Lieta ko noskatiju, tur ir uz puss lētākan nekā iekš LV, bet kas un kā tur notiek? Varbūt iepriekš kāds ir ko aprakstijis? gaidu priekšlikumus.

Bet ja tā paklausās, pie mums viss tik dārgs, tik dārgs........... .

 
1 2
Arsmens Reģ.: 23.04.2003
0 0 Atbildēt

azors rakstīja: Biju nesen noskatījis ebay rokaspulksteni Rado. Zināju tikai ka šeit tam modelim ir cena 800 - 1000 Ls. Neatceros cik bija ebay, bet cena bija baigi saldā, kaut gan līdz izsoles beigām bija krietns laiciņš. Beigās paskatījos uz pārdevēja niku - nu baigi līdzīgs mūsu braļukām LT. Ņemu un rakstu šim meilu, ka esmu gatavs pie šī aizlaist uz LT, bet šis man atbild, ka tas pulkstenis nav vērts ne šīs summas, ne arī mana laika ko pavadīšu braucot pie viņa. Izrādās ka ražots ĶTR. Prikiņ - nosoli to pa kādiem kaut vai 500 EUR un tev atnāk tāda padjo.ka

Ja gribaas pirkt brendu(skalju), tad tas jaapeerk shikaa veikalaa, nevis ebajosturkautkaados . Jo Tu to padjobku no iista neatshkjirsi tik un taa, taapeec Tavs garants ir tikai un vieniigi oficiaals veikals Tu tach 300gramiigu zelta kjeedi nepirktu staavlaukumaa no narika pa 80Ls?!

Bolzens Reģ.: 27.12.2006
0 0 Atbildēt

Savu pirmo pirkumu ebay-ā izdarīju 23.07.2008. Pasūtīju lēcu videokamerai 29,99$ + 17$ (laikam) pasta izdevumi. Šodien 07.08.2008 tas beidzot arī no tālās Amerikas (Floridas štata Majami) atnāca. Tā kā kopējā cena nebija šausminoša (ap Ls 21), tad riskēju, kas būs tas būs. Varu piekrist, ka pasta izdevumi procentuāli sastāda ļoti lielu daļu no kopējām izmaksām. Bet ko lai dara, Amerika ir tālu un interese par šo pasūtīšanas procesu bija liela. Piereģistrējos un pasūtījumu ebay-ā veicu par spīti savām nepārāk labām angļu val. zināšanām. Viss darbojas. Paku saņēmu Latvijas Pastā, kurš pirms tam man atsūtīja paziņojumu par pakas piegādi. Par nodokļiem neko nezinu, tādi manā gadījumā netika piemēroti. Ja būs nepieciešamība, tad iepirkšos vēl. Skatos, ka laptopiem un programmatūrām arī sanāk labas cenas (ja pasūta no UK)

LyNx8 Reģ.: 21.01.2003
0 0 Atbildēt

No štatiem esmu Casio pulksteni pircis ar kopējo summu ap 60 dolāriem, tas būtu štrunts. Nesen no UK nopirku savai spogulenei papildus objektīvu - ar visu šipingu sanāca 99 Ls. LV tāds uz to momentu maksāja 145 Ls. No štatiem man tas pulkstenis atnāca kaut kādās 5ās dienās laikam, bet no UK mans objektīvs ceļoja laikam 2,5 nedēļas, bet za to ar piegādi līdz durvīm. Iepirkties var, tikai ar prātu un rūpīgi jāskatās, ko pērc.

Tominjsh Reģ.: 31.03.2003
0 0 Atbildēt

ar pvn izskataas ka shis tas ir mainiijies.

info peedeejaas lapaas....

www.eoz.lv/...

Marx Reģ.: 08.04.2003
0 0 Atbildēt

Esmu ebay klients jau vairākus gadus, pamatā sūtīju no UK, jo nebija mauita. Esmu arī sūtījis no USA, tad pastā, lai dabūtu ārā paku, bija jāsamaksā muita un pvn (kāds deklarants jau par cipariem bija parūpējies, atlika tikai samaksāt). Vēl pirms EU vajadzēja muitot visas ienākosšās kravas. Redz tagad EU neprasās muitot, un pat kā raksta gudri cilvji- ja sūta no USA privāts privātam, tad arī PVN nav jāmaksā.

Bija arī "slikta pieredze", kad paka nepienāca un pārdevējs taisījās no manis vaļā (laikam jau uzmeta). Sāku ar Ebay "disput", bet tur biju nokavējis termiņus, kuros var iesniegt sūdzību (pārdevējs speciāli vilka laiku vislaik sakot ka ir izsūtijis paku), ebay resolution center nevarēja neko līdzēt, tad savu taisnību izcīniju (un naudu dabūju atpakaļ 100%) piepalīdzot European Consumer Centre (LV izrādās viņiem arī ir pārstāvji, bet tos neizmantoju, jo UK atbild pāris dienu laikā, bet LV bija ierakstīts ka 2 nedēļas vai kkas uz to pusi- karoč letiņi strādā lēnāk ). Pārdevējs atģidās no oficiālām vēstulēm un no tā, ka nākamais solis būtu tiesa ar ECC palīdzību (visi pirmtiesas resursi tika iztērēti). Tā kā Eiropas ietvaros var sūtīt puslīdz droši, vismaz zini, ka ir institūcija, kam ir ir uzdevums tev palīdzēt krāpšanas gadījumā. Man naudas atgūšana prasīja 6 mēnešus neatlaidības, bet varēja būt gan ātrāk (ja paspētu uz Ebay resolution center) gan arī ilgāk (ja notiktu tiesa)..

Veiksmi iepirkumos!

P.S. Padoms. ja prece ir vērtīgāka par ~50 Ls, vajag uzreiz pēc iepirkuma prasīt sūtījuma pakas tracking No, ja pārdevējs nedod un pūderē smadzenes, tad fiksi jāsniedz sūdzība Ebajā par krāpšanu, tad naudu var dabūt atpakaļ- pārdevēju nobloķē pats Ebay. Protams vēl ir tāda lieta kā reitingi, nevajag iepirkties (riskanti) pie pārdevēja kam ir zems reitings (zem 98 % positive)

vai vispirms palasīt atsaukmes par šo pārdevēju!

JJJ Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Attiecībā uz sūtījumiem pa pastu privātpersonām ir tā, ka muitas nodoklis jeb PVN būs jāmaksā, ja preces cena pārsniedz 45EUR. Un arī tad, pie nosacījuma, ka sūtījums nav komerciāla rakstura , kas kā redzams, diezgan stiepjams jēdziens, lai gan priekšraksti jau kaut kādi muitā ir. tie droši vien saistīti ar sūtītāja statusu, regularitāti utt. Tāpēc, pat ja onkulis bērnam sūta no Amerikas dāvanu, tad muita var aprēķināt nodokli. protams, ja vien dāvinātā portatīvā datora cena nav 40EUR

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti