- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Uggga rakstīja: Kad pirms gada bija jāmaina tiesības (attiecīgi jāiet pie acu daktera), dakterīte izteicās, ka vairs par krāsu nepazīšanu liegumu tiesībām nedodot. hvz cik tur taisnības
100%...
pēdējo gadu laikā esmu gājis, caurmērā, x gadā komisiju...
pēdējo reizi, tās krāsainās bildītes, man rādīja 1985, armijā ejot...
Ims rakstīja: Būtībā jau vēl pastāv tāda lieta, kā redzes lāzerkorekcija. Bet mūsu valstī uz ceļa tomēr laba redze svarīgāka, kā daudz kur citur - lai savlaicīgi ievērtētu bedres un citus ceļa defektus.
ups...
a man koriģēja ar skalpeli... ko nu?
Yetti rakstīja: čoma fāteris - daltoniķis... luksoforu atšķir pēc tā - tjipapa, kura lampiņa ir košāka...
Nu, vēl jau tās lampiņas luksītī novietotas vienmēr pēc standarta izkārtojuma ![]()
Yetti rakstīja:
Uggga rakstīja: Kad pirms gada bija jāmaina tiesības (attiecīgi jāiet pie acu daktera), dakterīte izteicās, ka vairs par krāsu nepazīšanu liegumu tiesībām nedodot. hvz cik tur taisnības
100%...
pēdējo gadu laikā esmu gājis, caurmērā, x gadā komisiju...
pēdējo reizi, tās krāsainās bildītes, man rādīja 1985, armijā ejot...
pirms 3 gadiem vēl skatījos krāsainos burbuļus ![]()
rrupucis rakstīja: ...
pirms 3 gadiem vēl skatījos krāsainos burbuļus
bļin, nu nav viņi rādīti...
pat Stradiņos nav manīti...
RX-7 rakstīja:
Yetti rakstīja: čoma fāteris - daltoniķis... luksoforu atšķir pēc tā - tjipapa, kura lampiņa ir košāka...
Nu, vēl jau tās lampiņas luksītī novietotas vienmēr pēc standarta izkārtojuma
tas pac...
RX-7 rakstīja:
Par redzi - mani negribēja dēļ toreiz -6 dioptrijām Zemessardzē ņemt, bet, kad bez brillēm sašāvu pietiekamu p-tu skaitu šautuvē, tomēr iedeva gan ieroča atļauju, gan SUVā paņēma... Regulārajā armijā neņēma, jo virs -6 dioptrijām....
Nu bljaaa
, var jau dirst, bet nu ar meeru
Kur tev tas meerkjis bij- metru no tevis piekarinaats???Tak ar miinus seshi tu pie acu daktera tik augsheejos rimbuljus vari redzeet(varbuut) kaadaa veel meerkjii ta tu vari shaut, tu vinju vienkaarshi pat redzeet nespeej.
Palasi pats savu textu- tad tev ir -6, bet tad armijaa nenjem, jo virs - 6, opredjeljis tak
Varu sadereet, ka kalashu pat rokaa neesi tureejis, tik te ljurini muljkjiibas.
Pasham man vienai acij ir -5, tapeec zinu, ko runaaju.
Yetti rakstīja:
par stradiņiem neko nezinu, bet pirms 3 gadiem, kad tiesībām vajadzēja, Liepājā skatījos burtiņus un burbuļus.
Biideklis rakstīja:
RX-7 rakstīja:
Par redzi - mani negribēja dēļ toreiz -6 dioptrijām Zemessardzē ņemt, bet, kad bez brillēm sašāvu pietiekamu p-tu skaitu šautuvē, tomēr iedeva gan ieroča atļauju, gan SUVā paņēma... Regulārajā armijā neņēma, jo virs -6 dioptrijām....
Nu bljaaa , var jau dirst, bet nu ar meeru Kur tev tas meerkjis bij- metru no tevis piekarinaats???Tak ar miinus seshi tu pie acu daktera tik augsheejos rimbuljus vari redzeet(varbuut) kaadaa veel meerkjii ta tu vari shaut, tu vinju vienkaarshi pat redzeet nespeej.
Palasi pats savu textu- tad tev ir -6, bet tad armijaa nenjem, jo virs - 6, opredjeljis tak
mans tel. 28655578 Uzzvani, varam šovakar saskrieties - parādīšu gan zs apl., gan ieroča atļauju, gan MP apl. Varēsi izprovēt arī manas acenes ar -8.5 cilindriem...
Tīnis, pļin...
Tfu tfu tfu ![]()
Yetti rakstīja:
Parādīt man viņus parādīja (ar dažu krāsu uztveri ir man nedaudz problēmas), bet nekur neko neatzīmēja. Iespējams pēc inerces deva skatīties ![]()
RX-7 rakstīja:
Biideklis rakstīja:
RX-7 rakstīja:
Nu bljaaa , var jau dirst, bet nu ar meeru Kur tev tas meerkjis bij- metru no tevis piekarinaats???Tak ar miinus seshi tu pie acu daktera tik augsheejos rimbuljus vari redzeet(varbuut) kaadaa veel meerkjii ta tu vari shaut, tu vinju vienkaarshi pat redzeet nespeej.
mans tel. 28655578 Uzzvani, varam šovakar saskrieties - parādīšu gan zs apl., gan ieroča atļauju, gan MP apl. Varēsi izprovēt arī manas acenes ar -8.5 cilindriem...
Tīnis, pļin...
[/
Savas aplieciibas vari likt mieraa, tak mani neinteresee vai tev vinjas visp ir, vai esi nopircis.Ne par to runa.
Ar taadu redzi bez brilleem tu tik ar optiku vari shaut, atkaartojos- tu tak pat meerkji NEVARI redzeet ja tev nav brilles vai optika uz trubas. Jeb tev kaadaa vietaa treshaa ace izaugusi?
Manā gadījumā vienīgā problēma ir ar to ka krēslas stundās, kad vēl nav pietiekoši tumšs lai uguņi nomāktu apakārtējo gaismu, teiksim melna švīka uz asfalta tālumā var izskatīties kā bedre, vai pusķieģelis ( tipa divdimensiju objekts izskatās kā 3 dimensiju), bet citi gļuki nav novēroti.
Savukārt pie tiem C burtiem tas efekts izpaužas (neatceros kurā rindā, bet ļoti tuvu apakšai) kā CCC redzēšana viena C vietā. Protams tie burti priekš manis izskatās ka pārklājas un tehniski var teikt ka es šo rindu neizšķiru, kaut tikai ar polarizētu lēcu neredzēju liekas vienīgi pašu pēdējo rindu, vai arī redzēju visas - pietiekami sen tas jau bija.
Par operācijām u.t.t figņām - ne visi to dara, jo:
1) nav tādas naudas liekas, lai to samaksātu;
2) nav laika (vajadzīgss liaks, lai aklimatizētos, lai neatrautu svaigas rētas vaļā uzreiz piepūloties u.t.t.
3) cilvēks vnk baidās sačakarēt savu redzi paisam (ir bijuši gadījumi, kad kkas noiet greizi un `tad ir psc... Tādēļ jau nekad abas acis vienā reizē neoperē/nelāzerē)
4) pēc operācijas paliek ļoti nelielas dioptrijas (0.5~0.3), kurām brilles neizraksta, bet cilvēks redz sliktāk kā redzēja pirms tam ar precīzām brillēm, un tas rada diskomfortu... Manai sievai šitā nepaveicās... Vienu aci viņai vispār 2x lāzerēja un vienalga netrāpīja precīzi... Viņai bija kkādi -5 un -5.5... Ar brillēm redzēja ideāli.... Pēc lāzeroperācijas vispār bija sākumā sūdīgi... Tad vienai acij taisīja otrreiz un nu jau daudz maz ciešami... Bet ar brillēm vienalga bija labāk..
Man, teiksim, arī brilles kā aksesuārs
Ļoti daudzi draugi mani mēģina atrunāt no operācijas, jo uzskata, ka bez brillēm es pēc sevis neizskatos... Un ka ar brillēm solīdāks :S
- mīļais, novelc lūdzu brilles, savadāk Tu man saplēsīsi zeķubikses!
... pēc momenta,
- mīļais, uzvelc lūdzu brilles, savādāk Tu laizi soliņu!
Viss jau ir OK aprakstos, bet piedod RX-7, vienā poligonā ar Tevi negribētu būt, kad Tu šauj pa mērķiem bez brillēm.
Laucinieks rakstīja: Jauns pārītis naktiī parkā mīcās uz soliņa:
- mīļais, novelc lūdzu brilles, savadāk Tu man saplēsīsi zeķubikses!
... pēc momenta,
- mīļais, uzvelc lūdzu brilles, savādāk Tu laizi soliņu!
Viss jau ir OK aprakstos, bet piedod RX-7, vienā poligonā ar Tevi negribētu būt, kad Tu šauj pa mērķiem bez brillēm.
+1
![]()
Ideots rakstīja: ...neviens nezin, kas notiek ar tām operētajām acīm pēc gadiem 50 teiksim...
toties visi zina, kas notiek ar acu īpašnieka rokām, ja neoperē.... pēc 50 gadiem viņas ļoti labi ir satrennējušās operēt ar baltu spieķīti....