Čau!
Vai kāds var pastāstīt, kā soli pa solim nomainīt bremžu šķidrumu? Ar visu atgaisošanu... nekad nav nācies to darīt, un ja rīt būs labs laiks, esmu sev izgudrojis šādu izklaidi.
Un kādu šķidrumu labāk izvēlēties?
Auto iraid ar ABS.
Čau!
Vai kāds var pastāstīt, kā soli pa solim nomainīt bremžu šķidrumu? Ar visu atgaisošanu... nekad nav nācies to darīt, un ja rīt būs labs laiks, esmu sev izgudrojis šādu izklaidi.
Un kādu šķidrumu labāk izvēlēties?
Auto iraid ar ABS.
…un mētājamies ar ratiem gaisā uz krastenes…
Arī virzuļdzinējiem ir dažādas konstrukcijas.
Un visam tam ir megaliels sakars ar šo topiku… ![]()
Tā turpināt. Virzuļdzinējus arī sāc klasificēt pēc konstrukcijas. Jo tak konstrukcijā atšķiras SAAB dzinējs no VW dzinēja. Vienas un tās pašas rezerves daļas nav vienādas...
Tu spēj pamanīt atšķirību starp putekļu sūcēju un kompresoru? Izskatās ka nē.
moš labāk par tiem okeāniem pabazarēsim?
velc ārā visgarāko lineālu un sākam...
Efektīvs bremzēšanas līdzeklis, kad bremzes noķīlē, bet šķidrums ir nemainīgi vesels jau 5 gadus, ir enkurs no mazā daugavas velkonīša…
![]()
Tāpēc vajag aprīkot auto ar bremžu cilindriem, kam ir speciālas membrānas tvaika nolaišanai!
Vienalga nesapratu.
Tas ir kā iesūc vairāk kā izpūš un otrādāk? Jebšu kā tā prioritāte izpaužas?
Ļoti vienkārši - prioritāte izpaužas tā, ka vienas vispirms iesūc un izpūš pēc tam (kompresori), otras attiecīgi otrādāk: vispirms izpūš, kā rezultātā rodas iesūkšana (putekļusūcēji). ![]()
![]()
![]()
nu tas jefins nomainija to shkjidrumu? ![]()
Šīri , ko neatbildi uz jautājumiem ??
uz kadiem jautajumiem? es te 100gadi neesu bijis. kura topikaa ir tie jautajumi?
Ja šķidrums uzvārās tad pedāli vari spaidīt un dzenāt tvaiku pa sistēmu...
Un saka vēl ka fords ir auto...
Bet tā jau gadās tikai tormoziem, ja nemāk braukt, ieskrienas un tik spaida bremzes, jēgu pārmīzis.
Kad pirmo reizi aizbraucām uz kalniem, tad arī sākotneji neuzskatījam par nepieciešamu bremzēt ar motoru, kamer "bremzes pazuda". Jāpalielās, ka macos no savām kļūdām - No tās reizes vairs šādā situācijā neesmu nonacis, lai arī kalni ir izbraukāti krustu sķērsu.
Kad pirmo reizi aizbraucām uz kalniem, tad arī sākotneji neuzskatījam par nepieciešamu bremzēt ar motoru, kamer "bremzes pazuda". Jāpalielās, ka macos no savām kļūdām - No tās reizes vairs šādā situācijā neesmu nonacis, lai arī kalni ir izbraukāti krustu sķērsu.
Sanāca reiz pa kalniem portugālē pabraukāt ar viena vietējā džeka Fiestu. 1.1 motorīc pat pirmajā ātrumā griezās redlainā un nespēja auto nobremzēt. Pēc visai īsa brauciena arī bremzes bija tuvu spīdēšanai. kad pajautāju īpašniekam, kā viņš ar tādu auto pa kalniem pārvietojas ikdienā, neko vairāk par "no problem" neatbildēja ![]()
Tā turpināt. Virzuļdzinējus arī sāc klasificēt pēc konstrukcijas. Jo tak konstrukcijā atšķiras SAAB dzinējs no VW dzinēja. Vienas un tās pašas rezerves daļas nav vienādas...
davai
brauc šurpu.... man dušā ir globuss
Ko tu viņam prasīsi sameklēt?
Austrāliju vai dienvidpolu?
Tas jau būs extrīms
![]()
No Odesas esi ja jau uz jautājumu atbildi ar jautājumu?
Сижу на крышке унитаза
Как горный орел на вершине кавказа...
![]()
Labi, speciālist, kāds ir klusā okeāna liekuma rādiuss?
ja tu apmaksā pasākumu, esmu gatavs organizēt zinātnisku akspedīciju šī jautājuma noskaidrošanai.
Vienalga visi atgriežas pie saujas un centimetriem… ![]()
davai
brauc šurpu.... man dušā ir globuss
Labi, speciālist, kāds ir klusā okeāna liekuma rādiuss?
viņs gluži vienāds viscaur nav (zeme griežās un tāpēc ir pa asi saspiesta bišķi)
bet tev pietiks, ja rādiusu rēķināsi izmantojot ģeometrijā pieejamo formulu un to, ka zemes apkārtmērs ir apmēram 40 000 km to sadala ar 2 un pēc tam sadala ar pī
iegūst apmēram 6366 kilometrus
īpaši liela relatīvā kļūda nebūs, ja paņemsi 6350 vai 6400 kilometrus
tas arī (pa lielam) ir klusā okeāna liekuma rādiuss
katrā gadījumā plakans viņs nav točna, neskatoties uz to, ka tev tavā pamatskolā stāstīja, ka ir ![]()
Sertificēta mērīšanas ierīce ir trīs vaļi. Un tad okeāns toč būs plakans.
katrai ierīcei ir pieļaujamā kļūda
pat sāba ķēdes stiepuma mērīšanas ierīcei....
es tev izmērīju to klusā okeāna rādiusu
garantēju, ka kļūda nepārsniedz 0.2%
pamēģini sāba ķēdi izmērīt vismaz tikpat precīzi ![]()
nez no kurienes viņi ir nākuši
tak aizbrauc vienreiz līdz tam klusajam okeānam un paskaties ![]()
![]()
kad tā rūpīgāk ieskatās var redzēt brīdi, kad tie kakaši tur tālumā dzēš nost brīvības statujas lāpu ![]()
![]()
sevišķi ja pakāpjas jūrmalas priedē ![]()
aprēķini ir lineāri, līdz ar to relatīvā kļūda paliek nemainīga
bet tev jau to nesaprast ![]()
Nu Pirmā laikos nemācīja apaļot ciparu PĪ uz 3.0
man bija pie rokas tas sertificētais lineāls ar kuru mērīju krāniņa garumu
tam kļūda nepārsniedz 0.2%tus... ar to arī mērīju to kluso okeānu
Nu Pirmā laikos nemācīja apaļot ciparu PĪ uz 3.0
a vot mācīja gan.....
un vēl Pirmajam mācīja novērtēt nepieciešamo precizitāti, atkarībā no aprēķinu veida un nepieciešamās rezultāta precizitātes
riņķa rādiusa un līnijas garuma attiecība pret pī ir lineāra.... izmantojot 3nieku pī vietā aprēķinu beigās kļūda nav lielāka par 5%
Dīzelis 1,497 EUR, 95 benzīns 1,627 EUR: uzpildes stacijas pārsteidz ar sen neredzētām cenām (+ FOTO)
12
Šorīt (1.07.2026) notika ceļu satiksmes negadījums starp motociklu un busiņu uz Vanšu tilta (+ VIDEO)
29