Sretsked rakstīja:
Seene rakstīja:
Nu nu... varbūt vēlreiz pamēģini uzņemties atbildību par saviem vārdiem? Es NEKAD neesmu domājis par došanos uz ārzemēm!
To es nezinu, bet tajā sarunā teici,ka ' ja nu kādreiz būs jādodas uz ārzemēm dzīvot, tad ne valdības dēļ, bet gan šeit dzīvojošo stulbuma dēļ,kuri visu sajājuši'
Nu, ne 100% tavi vārdi, bet ideja bija tāda.
Tam arī piekrītu,ka ne nu valdība viena te ko sajājusi, visi kopā un pat tauta vairāk pie vainas.... bet te nu pats parādi,ka esi tas pats tautas sastāvdaļas posms...
Attiecīgi, visi kopā tepat kūļājamies.
Jā diemžēl visi kopā. Un nav variantu nebūt šim posmam. Vai tas, ka nepirkšu krievijas degvielu, jebkādā veidā mainīs "neizskaidrojamo" faktu, ka mums ar savu pirktspēju ir gandrīz Eiropas augstākā bāzes cena degvielai? Nē - drīzāk otrādi. Un tas nozīmē, ka nav jēga būt principiālam un atteikties no iespējas uzlabot savas personīgās dzīves kvalitāti.
Seene rakstīja:
Sretsked rakstīja:
jugasvilli rakstīja: A kas vainas opelim? Normāls auto. Jau 4. gadu braucu.
Opelim nav ne vainas,protams. Seene gan savējo lepni sauc par sābu un iedomājies,ka man skauž tas viņa brīnums
Es neesmu neko iedomājies - tava attieksme ir pārāk acīmredzama. Laikam jau tomēr zini, kur ir atšķirība un nespēj to sagremot
Un jā - nav īsti skaidrs, kas tev tieši nepatīk Isuzu dzinējā. 5-6 litru degvielas patēriņš divtonnīgam auto?
vai tad pašmasa tam auto ir 2 tonnas ? 
reizēm liekas, ka valstij (tautai) būtu labāk (lētāk), ja nebūtu tās "bezmaksas" medicīnas un citas kuiņas....
paskatamies dažus piemērus....
ņemam jebkuru privāto medicīnas iestādi un ko mēs redzam.... visām ir auhjennā peļņa.... bet valsts medicīna nīkuļo.... ķipa "nav naudas"
tajā pašā laikā visas slimnīcas tā vietā lai ārstētu, vienkārši pilda "gultasdienu" plānus...
ieved slimnīcā "slimnieku" 5dienas rītā.... ārstēt jamo sāk labi ja pirmdien.... - veiksmīgi nopelnītas 3 gultasdienas....
man pazīstams korišs šādā veidā nomira.... netīšām iedzēra no kvasa pudeles beices koncentrātu.... no rīta iedzēra, pēcpustdienā palika jokaini, izsauca ātros, aizveda uz slimnīcu.... iekārtoja jamo slimnīcā.... pēcpustdienā..... nākamās dienas pirmajā pusē tikai uz jamo kāds ārsts paskatījās, kad jamais jau vēma asinis.... tur nomira aiznākamās dienas rītā.... 2 diennaktis pēc beices iedzeršanas.... pusotru diennakti pavadījis slimnīcā....
amurikāņu seriālos, kad ieved kādu, tūlīt riņķī ir 5 ārsti un taisa visādas izmeklēšanas....
nākamais piemērs....
valstij vajag tiesas ēku..... nu ko vajag, to vajag..... ceļam augšā..... vastij tak ir dauhjā visādas aģentūras....
bet nē..... valstij ir izdevīgāk nevis celt pašai (vai ņemt kompāniju, kas ceļ), bet nopirkt uzceltu no privātas kompānijas....
tādu ēku var uzcelt par miljonu.... vai samaksāt 2 miljonus kompānijai, kas uzceļ..... nē!!!! tās nav izdevīgi.... vajag par 3 miljoniem nopirkt ēku, ko speciāli ceļ kompānija.... absurds....
uz "plāna" operācijām jāstāv 2 gadi rindā.... tajā pašā laikā "par naudu" tevi tas pats dakteris var sagriezt jau šovakar....
vai nav pilnīgs sviests.... tas nozīmē tikai vienu - griezēju ir par daudz.... ja jau ir dežūrgriezējs, kurš gatavs strādāt šovakar....
pa lielam visiem viņiem algu vajag samaksāt.... vienalga viņš griež vai dīki dzer kafiju....
Sretsked rakstīja:
Seene rakstīja: Vai tas, ka nepirkšu krievijas degvielu, jebkādā veidā mainīs "neizskaidrojamo" faktu, ka mums ar savu pirktspēju ir gandrīz Eiropas augstākā bāzes cena degvielai?
Kāds sakars mūsu degvielas cenai ar ienākumiem?? Mums ir sava nafta,kuru tirgo Saeima? Ir taču tirgus cena. Tu esi tik naivs un doma,ka kāds degvielas ražotājs pārdod tev DD pa 20 santīmiem,ja citur varēs pārdot pa 60 ??
Un par cenu,paskaties te www.energy.eu/...
Un turpini maksāt savu naudu Krievijas kasē Visi baigi iegūsim, ieskaitot tavu čomu-kontrabandistu.
Un kāda starpība, kurā kasē maksāju? Krievijas vai Norvēģijas? Domā, ka nopērkot degvielu oficiālā DUS, visa naudiņa paliek Latvijā?
Un degvielas cenai ar ienākumiem ir vistiešākais sakars. Mums ir otrā augstākā degvielas cena EEZ aiz Lihtenšteinas, ja skatamiems PIRMS nodokļiem. Līdz ar to degvielas ražotājiem ir vēl daudz iespēju pazemināt cenu bez iespējām to konkurētspējīgi pārdot citur. Ja vien... mūsu tauta un tās "spogulis" nepieļautu to pašu, ko jebkurā citā nozarē - faktisku konkurences trūkumu un gatavību maksāt jekuru cenu, ko kādam ienāk prātā pieprasīt.
ValdisM rakstīja:
Seene rakstīja:
Sretsked rakstīja:
jugasvilli rakstīja: A kas vainas opelim? Normāls auto. Jau 4. gadu braucu.
Opelim nav ne vainas,protams. Seene gan savējo lepni sauc par sābu un iedomājies,ka man skauž tas viņa brīnums
Es neesmu neko iedomājies - tava attieksme ir pārāk acīmredzama. Laikam jau tomēr zini, kur ir atšķirība un nespēj to sagremot
Un jā - nav īsti skaidrs, kas tev tieši nepatīk Isuzu dzinējā. 5-6 litru degvielas patēriņš divtonnīgam auto?
vai tad pašmasa tam auto ir 2 tonnas ?
Pašmasa 1675, pilna masa 2130. Tātad ikdienā apmeram divas tonnas.
Bet nu ja vēlies būt ļoti precīzs, tad atvainojos arī par parakstu. Motora tilpums ir tikai 2958 cm3, nevis 3.0 litri
Sretsked rakstīja: Apburtais loks. Cilvēki lamā valdību par nepareizu rīcību, paši muhļī visko.
Tā gribās?
75% nodoklis darbaspēkam neatstāj iespējas rīkoties savādāk. Atrodi man kaut vēl vienu valsti, kur ir šāds idiotisms. Bieži piesauktā progresīvā nodokļa maksimums tā piemērošanas zemēs svārstās 50-60% robežās. Bet mēs tak varam atļauties atdod visu - kādēļ tikai 75%?
Pirmais rakstīja: amurikāņu seriālos, kad ieved kādu, tūlīt riņķī ir 5 ārsti un taisa visādas izmeklēšanas....
Viens amerikāņu dakteris, vēl nesen čoms Jaunā laika čomiem, bij gatavs dakterēt tikai pēc nacionālās piederības noskaidrošanas.....
Nveicas sakārtotājiem ar tiem dakteriem....tad zelta roka, tagad nacists....
kad vadonis samaksās visus nodokļus?