Platāka riepa par ražotāja ieteikto

Sveicināti,

Nepieciešams padoms par riepu platumu

Ražotāja noteiktajā specifikācijā par riepu platumu ir minēts

195/60 R15

195/55 R16

215/45 R17

Vai derēs R16 205/55 un kā tas ietekmēs auto uzvedību uz ceļa, un vai kāda papildus slodze uz ritošo no tā būs?

p.s. ja kādam rodas jautājums- kāpēc man tas ir vajadzīgs, tad atbilde- par labu cenu pieejamas riepas.

Ja tev kurpes vajag 43. izmēru, bet par labu cenu ir 46, pirksi tādas?? Pašļūkāt taču var. [/c]

Lieta tāda, ka riepa uz diska der, tikai zole platāka!

zhuks rakstīja:

Ja tev kurpes vajag 43. izmēru, bet par labu cenu ir 46, pirksi tādas?? Pašļūkāt taču var.

Lieta tāda, ka riepa uz diska der, tikai zole platāka! [/c]

Arī augstāka! Un par to jau ir jāpadomā - lai arkās neķerās, spidometra/odometra atbilstība u.t.t.

www.laneks.lv/...

mēģini pakalkulēt, vai nestrīķēsies gar arkām. Citādi nekas tam auto nenotiks, es pieņēmu, ka ar šādiem ražotāja izmēriem nekāds mega-kvatra-sportinieks jamais pepelacs nav.

pat bez arkām - īpaši ziemā būs dumāka braukšana pa sniegu. Labāk nevajag.

Man uz Opel Vectra B Caravan ir šāds komplekts:

1) Ziema 195/65R15

2)Vasara 205/55R16

Tjipa viss saskaņā ar ražotāja ieteikumiem. Mazākas varētu ielikt , bet lielākām varētu būt problēma ar aizmugures arkām.

ka jau augšā rakstīts "215/45 R17 " - tad 205 mm platuma riepa ies iekšā, viss būs gerai!

seaman rakstīja: ka jau augšā rakstīts "215/45 R17 " - tad 205 mm platuma riepa ies iekšā, viss būs gerai!

215/45 ir jūtami mazāka diametrā, nekā 205/55, lai gan nedaudz lielāka par 195/55.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti