Renault Megane 1.6 benzīns vai 1.9 dīz?

Renaultmegane Reģ.: 10.02.2014

Svecināti auto eksperti!

Tuvākajā nākotnē plānoju iegādāties savu pirmo auto. Acīs "iekritis" Renault Megane.

Gribu lūgt, Jūsu, padomu - kas būtu labāks Renault Megane 1.6 ar benzīna motoru vai Renault Megane 1.9 ar dīzeļmotoru.???

Auto plānoju pirkt lietotu - sākot no 2003.gada ražojuma līdz 2007.gadam ar manuālo ātrumkārbu. (1.9 dīzelim ātrumkārbai 6 pārnesumi).

Gaidu Jūsu viedokli.

 
bobcat Reģ.: 12.10.2006
1 0 Atbildēt

Pašam nav, bet viedoklis ir (esmu palīdzējis ar remontiem un gādājis detaļas). Radiniecei ir Reno Megane Grandtour II, 2004 gada ar 1.6,16V benzīna motoru. Paņēma palietotu, škiet ka ap 80 tkm bija uz paneļa. Ekstras: nav atslēgas, kondišs parastais, lietus sensors varbūt vēl kas.

Kas nepatīk, tas ir drūmais plastmas. Tā kā auto lieto pa laukiem, šķiet ka grab viss iespējamais un neiespējamais. Arī uz tausti tas ir tāds nepatīkams. Turpinām par nepatīkamo: ir nomainītas visas indukcijas spoles (maitas pa vienai nobirst vistālākajos gabalos, labi ka no bosch par 35 Ls var iepirkt), uz 135 tkm nobeidzās lamda zonde (arī bosch par 33 ls). Elektro gļuki pārsvarā ar motoru moca laiku pa laikam. Bet tie ir risināmi.

Piekare ir vienkārša un labojama mājas apstākļos, pa lielam priekšējās šaras, atsaites. Liekam lemforderi. Tagad krājam naudu lai nomainītu bremžu diskus, tie ir padārgi jo nāk ar visu gultni. Orģināli bija pāri 400 latiem par visu komplektu, no apes domāju ka būs lētāk.

Vēl ir reno sviests ar izpūtēja piekares gumiju, tā ir tikai viena un var nopirkt tikai orģinālo, ap 30 LS ja sarunā. Plus vēl sen nebaudīts seks ar tās nomaiņu. Tas gumijas bloks ir pieskrūvēts ar daudz skrūvītēm kuras norūsē un daļai netiec klāt, jo traucē izpūtēja pretsvars. Tiem kam ir meganes un to ir mainījuši zin.

Par apkopēm, ka jau visiem auto ik pa 15tkm. Eļļu netērē, 5W40 no apkopes līdz. Filtrus, sveces, zobsiksnas un citas lietas saskaņā ar servisa grafiku.

Tā kā auto brauc pa laukiem, tad degvielas patēºinš ap 6.5 l benzīna. Vai sev es tādu, diezin vai. Drusku pieradis pie vācu brīnumiem

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 2 Atbildēt

Vienā no iepriekšējām darbavietām bija tāds auto, tā teikt, darbinieku vajadzībām... Kopumā auto gāja normāli, bet panelis bija kā x-mas eglīte - dega visādas lampočkas - ABS, airbag, kas tur vēl, kad mašīnai bija knapi 60 tūkstoši uz tāfeles... neviens arī īpaši nemēģināja taisīt, jo skati iziet varēja. Jā, un vēl - materiāli požizņi neizturīgi - bardačoka rokturis palika rokā visai ātri, tāpat durvju rokturi pastāvīgi ķērās....

Piekrītu bobcata viedoklim - es arī sev tādu nepirktu.

ak Reģ.: 13.01.2003
0 1 Atbildēt

Kāpēc autoram ir iekritusi acīs tieši Megane? Kaut gan laikam saprotu, pats lētākais braucamais savos gados....... vai citrons nebūtu vēl lētāks? Bet par tēmu - vienu reizi šādā braucu, veda kolēģis palielu gabalu, kādus 100 km, un nodomāju, ka apmēram tāds pat kā jaunie žiguļi jeb ladas. Jeb parastiem vārdiem sakot-no ārzemniekiem reti kurš sūdīgāks ir Jorojām interesnti, nu ar ko tad šis grabošais dzelzis ir acī dziļi iekritis ????

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 1 Atbildēt

lielāku sūdu vēl jāpameklē būtu. tad jau labāk škodu.

bobcat Reģ.: 12.10.2006
0 0 Atbildēt

vecai škodai cena ir augsta.

Renaultmegane Reģ.: 10.02.2014
0 0 Atbildēt

Atbildot GB12 - auto uzmanību pievērsis ar vairākām lietām:

*dizains (citiem var šķist ka hečbeka versija nav pievilcīga, bet nu tā jau gaumes lieta - man patīk);

*auto "izmērs" - vēlos mazu auto

*cena - auto plānoju iegādāties cenu kategorijā līdz 2300 EUR

*citu marku auto no 2003. un jaunākus šādā cenā atrast grūti...

Arī kopumā par Renault auto esmu dzirdējis labas atsauksmes - vienam draugam ir Renault Scenic 2001. - apmierināts, auto diezgan lēts ekspuatācijā, ērts, pietiekoši dinamisks utt., citam paziņam ir Renault Laguna, gadu gan neatceros, bet ar ir apmierināts, nekādu problēmu.

Teikšu kā ir - ar auto lietām esmu uz "Jūs", tāpēc gribētos, lai Jūs nedaudz argumentētāk izskaidortu Jūsu viedokli. Piem., to ka auto salonā neizturīgi materiāli īsti neuzskatu par pietiekošu argumentu lai atteiktos no šāda auto iegādes...

Esmu prātojis arī par Audi A3, bet nu tur jau cena pavisam cita un gads ar...

Varbūt varat ieteikt kādu Jūsuprāt sakarīgu auto cenā līdz 2300 EUR?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 0 Atbildēt

Auto jāpērk pēc iespējām to uzturēt.

Ja ir pašam sava bedre, garāža, un rokas, tad ir viena lieta, ja tā visa nav, tad cita lieta.

Jāizvērtē paredzamais nobraukums gadā. Ja tas būs mazs, tad atkal viena lieta, Ja liels, tad pavisam cita.

Jebkura moderna masina ap 10 gadu veca ir ar gruti paredzamiem remonta izdevumiem.

Par 2300 es nepirktu 10 gadus vecu.

Meklētu koptu 20 gadigu.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti