Ford mondeo 1.8tdi

robijs111 Reģ.: 01.09.2015

Sveiki,

Nesen nopirku Ford Mondeo 1.8 tdi 2009 gada universali manualo 5atrumu karba mašīnu.Visās literatūras rakstīts ka vidējais trase+pilsēta ir ap 5.9l/100km.Mna prātīgi braucot reāli sanāk vidēji kādi 7.2l/100km.

Varbūt kādam arī līdzīga automašīna un var padalīties ar savu patēriņu.

 
1 2
msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu paga, tu pa bedrainu asfaltu brauc tā, ka visu laiku riteņi iet pa 10-15 cm dziļām bedrēm, vai tomēr pa ielāpiem? Ja pa bedrēm, tad neko un tā ir, ja pa ielāpiem - jā, nu varbūt kāds viens procents klāt pienāk, un ne vairāk, a tas viens procents - tie pat 100 grami uz simts kilometriem nav, nenosakāms lielums, tā teikt. Pa granti tikmēr riteņi grimst smiltīs un no tā rodas papildus slodze. Es to ļoti uzskatāmi izjūtu ar savu salieķi, kam riepās ir 4+ bāri, steidzoties un pa granti izdodas noturēt 15% - 25% mazāku ātrumu nekā pa asfaltu.

Cilvēks kas nav īpaši pa bedrēm braucis un/vai pievērsis uzmanību tam cik viņa mašīna patērē var bīdīt sūdu ka pa bedrainu asfaltu pieaug patēriņš - man diemžēl ir ļoti liela pieredze braukšanā pa klaipēdas šoseju starp nīcu un liepāju - posmu, kuru tagad burtiski būvē no nulles, un kur 24 km distancē bija vismaz 3 pāris kilometru gari posmi kondīcijā "ielāpu segas". Jā, arī kruīzējot pa to mans kvators ierakstījās ražotāja izrakstītajos ciparos. Es tagad domāju kā man pietrūks tā braukšana ar cietu seju ar labās puses riteņiem gandrīz nost no asfalta...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Tev ko, kāds maksā par mulēšanu tukšu? Kaut vai amortizatoru kratīšana nav bezmaksas pasākums. Arī tam vajag enerģiju. Ja netici, pamēģini, paspaidi.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Bet vai tev loģiskā domāšana ir? Tu apmēram kā plānā galdiņa urbējs, kas sēž un filosofē "šitas patērē enerģiju, tas patērē enerģiju", bet nepadomā CIK daudz enerģijas un kā tas izpaužas dzīvē.

Jā, protams, tas patērē enerģiju. Tieši tāpat kā, piemēram, ierubīt visus iespējamos patērētājus un radīt ģeneratoram slodzi. Un tieši tāpat kā papildus ģeneratora slodze, arī piekares darbības radītā slodze ir praktiski nemanāma, piemetot klāt labi ja kādus simts divsimts gramus patēriņam, tik maz, ka tikpat labi tie papildus grami varētu nākt klāt no bik stiprāka pretvēja.

Tu gan varbūt speciāļi močī pa bedrēm un vojāžerim ir speciāli, augstas pretestības amarti un litrs salasās...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Daži simti gramu jau autoram pietrūkst līdz Mondeo vidējām radijumam. Daži simto gramu jau ir 5 līdz 10 % no moderna auto patēriņa. Daži simti gramu gadā var sasniegt ceļa nodoklim līdzvērtīgu summu.

Gribu gludus Ceļus!

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti