Fiat 500

Brenda12345 Reģ.: 24.01.2016

Gandrīz gadu braucu ar Fiat 500(2010.g.), 1.2 benzīns, viss pa smuko ;)

Janvāra sākumā ievēroju, ka stāvot korķos vai pie luksofora, tukšgaitā, sajūta tāda, ka mašīnai peldētu apgriezieni, lai gan tahometrā nekas nemainās, bultiņa stāv pie 900 atzīmes un neraustās. Dažreiz uzvedās vsp kā ģībonis, likās, ka tūlīt noslāps, īpaši, ja stāvot ieslēdzu tālās gaismas lukturus.

Aizdzinu uz servisu ar šādu defektu, pieslēdza pie kompja, nekādu kļūdu neizmeta, nomainīja sveces, bet atbraucot mājās, secināju, ka problēma joprojām tā pati, iedarbinot auto kādu laiku viss ok, pēc minūtēm 10 vecā dziesma.

Aizdzinu uz Fiat centru, arī tur neko neatrada, samaksāju par diagnostiku un laimīga braucu mājās.

Lielajos aukstumos mašīna pieleca bez problēmām, šorīt knapi, knapi iedarbināju. Akumulators no rūpnīcas, nav mainīts. Varbūt vaina ir aķī, lgan šovakar mēģināju iedarbināt, viss pa smuko. Vai akulumatora vainas dēļ varētu būt šādas problēmas? :?

Ir kādas idejas? Izlasīju forumā, ka, iespējams, jānomaina degvielas filtrs? Riktīgā bēdu ieleja

 
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Iespējams problēma ar "masu", ir kaut kur nekontakts motora "zemējumam" ar virsbūvi. Diagnostika to neuzrādīs, tur vajag pakustināt smadzenes.

Pēc citu pieredzes esot problēma ar kartera ventilācijas caurulēm vai EVAP sistēmu - www.500fans.com/showthread.php?t=1011

Tas arī varētu būt, ka rauj kaut kur gaisu garām tāpēc arī slāpst. FIAT 500 ir aprīkots ar gaisas masas mērītāju(MAF sensors), ja motorā gaiss kādā neparedzētā veidā iekļūst tam apkārt, tad liekais gaiss netiek uzskaitīts un motorā netiek padots pietiekoši degvielas un motors raustās. Tas izskaidrotu arī grūto iedarbināšanu. Šaubos, ka tas saistīts ar akumulatoru, jo pie iedarbināta motora strāvu nodrošina ģenerators un akumulators, ja vien nav pilnīgi beigts neko vairs neietekmē. Tomēr, ja no rīta darbinot sanāca ilgi mocīt akumulatoru, būtu ieteicams to pielādēt un nebraukāt par pustukšu. Kuļoties pa pilsētu pusizlādēts akumulators var arī kārtīgi nepielādēties.

Kā ar motora temperatūru, uzsilst ātri un temperatūra stabila?

Brenda12345 Reģ.: 24.01.2016
0 1 Atbildēt

Jā, uzsilst diezgan ātri, šajā ziņā nekādu izmaiņu nav!

Vakardien uzlika aķi uz uzlādi, bet uzrādīja, ka tas ir pilns. Šorīt pieleca kā bitīte!(bet tas tā ir lielākoties)

Taču, šorīt stāvot korķos, atkal tā "peldošā" skaņa

Un vēl ievēroju dīvainu sakritību. No rīta, kad ir sals, iedarbinot mašīnu, ieslēdzu aizm.stikla apsildi, pēc kāda laika, kad autiņš sāk gībuļot, izslēdzu apsildi, lai mazāka slodze, bet nekā, gluži pretēji-tā skaņa kļūst vēl izteiktāka!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu tad, lai servisā pārbauda to ko nosaucu.

Brenda12345 Reģ.: 24.01.2016
0 0 Atbildēt

Paaaldies par ieteikumiem! ;)

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ja atrisini problēmu ieraksti, kas bija pie vainas.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
2 1 Atbildēt

Grūti izspriest, bet viena lieta gan nāk prātā, iespējami degvielas sūknis ir sācis niķoties un nenodrošina pietiekamu degvielas plūsmu, spiedienu! Tāpēc visticamāk vienu rītu ir bijis grūti iedarbināt auto, kā arī auto ir kļuvis nīkulīgāks. (dažreiz ir ok, kad sūknis stŗādā!)

Degvielas sūkņa defektu varētu apstiprināt, ja diagnostikā aktuālajos parametros varētu redzēt degmaisījuma korekcijas (īstermiņa un ilgtermiņa +plusos, vai arī mērīt reālo spiedienu un plūsmu!)

Vai brīdī, kad sākās defekta izpausmes ir novērojama, piemēram, gaismu pulsēšana? - tādā gadījumā defekts var būt saistīts ar ģeneratoru un lādēšanu!

Vēl papildus jautājums, vai apgriezieni vairāk samazinās vai arī ir vairāk tendence uz to palielināšanos?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Degvielas sūkņa defektu varētu apstiprināt, ja diagnostikā aktuālajos parametros varētu redzēt degmaisījuma korekcijas (īstermiņa un ilgtermiņa +plusos

Tas neko neliecinātu, jāmēra ir spiediens. Ja vien problēma nav izdomāta, tad pēc autores rakstītā apgriezieni neraustā.

Brenda12345 Reģ.: 24.01.2016
0 0 Atbildēt

Marta mēnesī jāiet TA, problēma nav pazudusi, viss pa vecam. Šorīt aizdzinu uz kārtējo servisu , it kā esot labas atsauksmes par meistaru, kura pārziņā elektrība.

Vakarpusē aizbraucu, šie rausta plecus un neko nevar izskaidrot, atbilde-mašīnītei maziņš motors, nepietiekami brauc katru dienu, veidojas kondensāts un tādēļ tā. Nu, neticu tam, dienā sanāk kādi 20km un ir braukti lieli gabali. Esot tur kko tīrījuši, bet ko tas līdz, ja nekas nav mainījies!

Atstāju servisā, teica, ka mainīšot lambda zondi(atvainojos, ja nepareizi uzrakstīju!)

iAuto rakstīja "Vai brīdī, kad sākās defekta izpausmes ir novērojama, piemēram, gaismu pulsēšana? - tādā gadījumā defekts var būt saistīts ar ģeneratoru un lādēšanu! "

Ko nozīmē gaismu pulsēšana, vai mainās spilgtums? Brīdī, kad krīt apgriezieni, arī gaismas kļūst blāvākas, bet, kā jau minēju, tahometrā it nekas nemainās, tikai tā sajūta, ka tūdaļ noslāps

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tomēr derētu precizēt, kas ir tas ko kko tīrījuši? Vai pārbaudīja kartera ventilāciju?

>mainīšot lambda zondi

Sākās... tā ir tagad ar mūsdienu servisniekiem maina visas detaļas pēc kārtas kamēr trāpa uz īsto, tas nekas ka iepriekšējām detaļām nekas nekaitēja.

Vari ielikt atgāžu izdrukas čeka bildi no pēdējās TA vai arī uzraksti mašīnas reg numuru apskatīsimies e.csdd?

Brenda12345 Reģ.: 24.01.2016
0 0 Atbildēt

Nu tā, sagaidīju atbildi no ceturtā autoservisa!

Esot jāmaina droseļvārsts (droselnaja zaslonka), jo tā sāk lēnām noklāties un vēl arī ieteica nomainīt akumulatoru, tas vēl ir no rūpnīcas, nu jau seši gadi un temperatūras svārstības tam nenākot par labu(to visu man skaidroja pa telefonu, šodien jāsavāc autiņš, tad jau izprašņāšu sīkāk kas un kā).

Tad nu jautājums, vai tas droseļvārsts varētu būt pie vainas? Nav no lētajiem, lai kārtējo reizi eksperimentētu

www.autodoc.lv/hella/950892#faq

***Kartera ventilāciju pārbaudīja iepriekšējā servisā, esot viss ok

Brenda12345 Reģ.: 24.01.2016
0 0 Atbildēt

Lambda zondi tomēr nemainīja, tā esot kārtībā!

JZ3367 auto Nr

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Atgāzes izskatās OK, tad tiešām lamda nav pie vainas.

Bet ja tā ir drosele, tad brīnos, kā citos servisos to uzreiz neatklāja, jo elementāri pārbaudāms vai atveras pilnībā. Nu jā elektroniskā drosele ir kārtējais BOSCH brīnums. Par cenām iespējams nav jāmaina visa drosele, bet tikai TPS(droseles atvēruma) sensors.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Tikko izlasīju hondas forumā.

Viens keks žēlojās, ka peld apgriezieni, bet tahometrs rāda, ka viss normāli. Bet viņam apgriezieni nepeldēja visu laiku. Kādu laiku strādā normāli, kādu laiku nē....

Ko viņam ieteica citi keksi ---->

Ka dzesēšanas sistēmā ir burbulis.

Bet nav zināms, kas notika tālāk.

Rekur raksts vates valodā.

forums.drom.ru/honda-avancier/t1151364058.html

Brenda12345 Reģ.: 24.01.2016
0 0 Atbildēt

Paldies, Janozaurs, par ieteikumu, nākas ķertie pie jebkura salmiņa, rītdien jautāšu servisā!

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Aveo forumā arī līdzīga problēma.

Tur keksi saka, ka izskatās tā, it kā rastos slodze, un tāpēc generators dot slodzi dzinējam. Tāpēc apgriezieni tādi paši, bet dzinējs raustās.

Ko iesaka darīt? Es izdalīju visus ieteikumus:

1. Ar testeri pārbaudīt slodzi uz akumulatora tad, kad dzinējs raustās.

2. Pārbaudīt vai nav kaut lur īzsavienojums

3. Kaut kādu datčiku xx pārbaudīt.

4. Inžektoru iztīrīt

5. Relejus visus pārbaudīt

6. Pamainīt degvielu ( 95 uz 98, vai citu degvielas uzpildes staciju)

....

Daži padomi stulbi - piemēram par degvielu. Neiesaku to darīt.

Te atradu --->

aveoclub.info/forum/topic23911s0.html

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Es domāju, ka tur miljons iemeslu var būt. Pameklē pati internetā.

Es tev citēju, ko forumos saka. Es pats es tik pat liels mehāniķis cik gaisa vingrotājs.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Chrysler Voyager forumā vienam bija problēma bet viņš viņu atrisināja. Mašīna bija ar gāzi. Bet raustījās gan gāze gan benzīns. Aizveda uz chrysler servisu. Ko tur uzdarīja:

Long Trim"

Pieslēdzot OBDII (amatieri) va DRB(Profi) var nočekot dažādas lietas Lambda u.c....

"LongTrim" ir ilglaicīgā degvielas maisījuma nobīde no normas (Jābūt + - 5%), "ShortTrim" ir ātri mainīgā degvielas maisījuma nobīde no normas, kas spaidot pedāli un n0 slodzes raustās. "LongTrim" - principā rāda Lamdas darbību. Ja tā un devēji (gaisa temperatūrs u.c. būs maitāti, tad visticamāk "LT" nebūs normā).

Man bija līdzīgas problēmas pie krustojuma stāvot šūpojās apgriezieni un pat noslāpa (gan pārsvarā uz gāzes). TC Motorā nometa uz "0" kompi, pabraucu pārdesmit km uz benzīna (lai ielasa normālu "LT"), tad ieregulēja gāzes kompi un pēc tam bez problēmām braucu jau vairāk nekā 2 gadus. Gāze BRC inžektors.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

Braukšana uz daudziem servisiem. Atrodi vienu sakarīgu un tur arī brauc, kamēr sataisa. Ja nevienā servisā neesi patstāvīgs klients, neviens arī īpaši neiespringst sataisīt līdz galam.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti