Gājēju pārejas Straupē un Plācī uz A3

murx Reģ.: 15.04.2016

Diezgan bieži sanāk braukt tur. Pirms pāris gadiem saremontētā ceļa posmā uzstādīja apgaismojumu pārejām. "Eko" . Ar saules baterijām un LED. Pirmajā ziemā jau bieži nestrādāja kāda. Arī sniega laikā nē - apsniga baterijas. Šodien braucu - visas tumšas. Vienmēr, kad patiešām vajag - nestrādā. Varbūt vajag aizliegt rotaļas ar nepārbaudītām tehnoloģijām?

 
VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 0 Atbildēt

Esmu šīs pārejas ievērojis. Manu uzmanību tās piesaistīja, taču neesmu tur braucis tumsā.

murx Reģ.: 15.04.2016
4 0 Atbildēt

Arī tas gaismas leņķis tāds nekāds. Uz ceļa redz visu lieliski, taču ārpus tā vispār neko. Neredz, ka kāds pienācis klāt un gaida ka šo palaidīs

msh Reģ.: 16.04.2007
7 0 Atbildēt

Ar to "eko" varētu būt ļoti vienkārši. Manā dzimtajā novadā pirms kāda laika ar kaut kāda projekta starpniecību uzstādīja, ja nemaldos, piecām autobusa pieturām apgaismojumu - saules baterija, propelleris un zemē ierakts aķis, darbina diožu lampu. Kāpēc tā jājās, tā vietā lai vienkārši uzliktu kādu tīklam pieslēgtu lampu? Tāpēc ka mums ir valsts uzņēmums, kurš par pieslēgšanu prasa elpu aizraujošus ciparus - visām tām pieturām turpat netālu ir elektrība, bet šitentās figņas uzstādīt vienalga bija lētāk nekā atvilkt vadu un uzlikt skaitītāju.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti