cik viņiem ir bijis grūti notīrīt sniegu no mašīnas...

Pēc tam notīrīju priekšgalu, jo man vajadzēja atvērt haubi. Bet tā, principā pajāt. Labi, ja kādreiz vēl sanāks braukt ar kupenu uz jumta, tā kā te daži man ir apstāstījuši ka kaut kādos gŗūti iedomājamos laikapstākļos tā kupena var pārvērsties par ledus gabalu [nav to gadījies piedzīvot] , tad pirms braukšanas pārbaudīšu, kas man tur ir, sniegs vai ledus, un ja ledus, novākšu. Bet tā - patreizējajā mašīnas pielietojumā būtu slinkums - agrākajā, kad ar mašīnu pat tika braukts ar darbu, A90 periodā loģiski ka tika kasītas šaujamlūkas - jo ja sāktu dročīt visu mašīnu, tad tur rastos tāds laika patēriņš ka nav nemaz vērts ar mašīnu braukt [tas ir viens no iemesliem, kāpēc es dodu priekšroku velosipēdam
] - kad jau uzradās golfs, tas tika pārnests citā līmenī - pagājušoziem lielākoties problēma bija sarma - vai nu liku uz priekšas stikla plēves gabalu, vai arī uzliku sniegadēlista brilles, attaisīju abus priekšas logus, izbāzu galvu pa logu un dragāju, parasti no darba.
Bet nu šobrīd ir vēl ērtāk - ne par velti mans vectētiņš to golfu, kad tas piederēja viņam, nebija aprīkojis ar ledus skrāpi un slotiņu - jo mašīna, kas stāv garāžā, kurā ir viegli plusi, nevar uz sevis noturēt ne sniegu, ne ledu ![]()
Konuss rakstīja: Arī dižpilsētā pakaļu ātri aizsit ciet - tā nav tikai lauku privilēģija. Vienīgi dižpilsētai par labu ir tas, ka tankštelles ik uz stūra, kur lukturus un numuru var notīrīt. Bet sniega nenotīrītājus gan vajadzētu drāzt. Nedaudz pakausēts sniegs pēc tam atkal piesalst un tad arī no vieglajiem ledus gabali pa gaisu lido. Nerunāsim par lukturu redzamību un to, ko pats autovadītājs ir spējīgs ieraudzīt.
Ļoti ātri un vienkārši. Sliktā laikā pusotrā kilometrā, kamēr aizbraucu no mājas līdz asfaltam.

Sākums - stiklus notīrīju un braucu

Pirmā pietura liepājā - vispirms 17 km pa šoseju, un tad vēl 10 km pa liepāju - uz jumta sniegs ir palicis daudzmaz tikai tajās vietās, kur mk2 ķieģeļa forma ir tam pieļāvusi palikt. Neatceros bet noteikti mājās pārbraucu ar tīru jumtu - pēc tam mīcoties pa liepāju un vēl citos pieturas punktos pamazām starp sniegu un jumtu izveidojās ūdens kārtiņa, līdz beidzot tā sniega druska kaut kur aizlidoja. Morāle - mašīnu vajag lietot tam, kam tā domāta.
iciks rakstīja: Labi, no Liepājas līdz leišu robežai to mašīnu daudz nav, tad varbūt Tu nevienam netraucē un varbūt tas Tev arī neko neskādē. Šis gadījums bildēs noteikti ir no dižās pilsētas, kur auto ir daudz, un īsti neizprotu to braucēju. Pat ja pajāt par pārējiem (aiz tādiem labi put), tad kā ar redzamību? Pakaļējais spogulis - bez variantiem, sānu logi arī. Nu labi, var teikt, ka sānu spoguļi uber alles un tikai muļķis bez tiem nevar iztikt, taču ir jau tās aklās zonas arī. Acs kaktiņš vienā, otrā sānu logā un redzi, ka blakus joslā kāds ir/nav. Šajā gadījumā - brauc kā mucā un pa spundi lūkojies.
Nu tas līdzīgi kā reizēm brauc mašīnas ar nolocītiem sānu spoguļiem. :D
msh rakstīja: Tad jāprasa kādu sildītāju tas tavs klients izmantoja... Visiem propelleriem iekšā ir termo drošinātājs kuram jāpārtrauc sildītāja darbība vēl pirms sakarsušas sildītāja detaļas ir spējušas izlauzties cauri tā korpusam - un no parasta propellera siltuma nekam nebūtu jādeg.
Drošinātāji tad ir, bet ne vienmēr tie nostrādā. Savulaik Ādažu čipsi nodega dēļ propellersildītāja. Ventilators noklemmēja, sildelements pārkarsa un izstiepās, koruss izkusa un sāka degt...
msh rakstīja: Tieši tā - pataloģiski slinki ībļi kuri dzīvo pilsētā un stumdās mazus gabaliņus pa to pilsētu; režīms kas mašīnai nav īpaši piemērots, sevišķi ziemā. Ne par velti es esmu priecīgs ka mašīnai vairs nav jāpūst zem klajas debess, jo tie 2 km līdz darbam, loģiski, tiek braukti ar velosipēdu - garāža vēl lieliski noder par vēl vienu motivāciju braukt ar velosipēdu; velosipēds ir ātrāk izdabūnams no savas vietas. Beigās šajā diskusijā atklājas paradokss - cilvēki, kuri citās diskusijās stāsta ka vajag pirkt jaunas mašīnas, jo ar tām esot tikai jābrauc bet nekas cits, šeit ar visām četrām ir par regulāru jāšanos pirms braukšanas, kamēr es esmu par principu "iekāp, sēdies un brauc". Ka beigās parēķinot stundas nesanāk ka ja mums būtu normālas ziemas, tas pats kasiņš [nenāk uz sitiena neviens cits jauno kastu fans prātā] gadā pavadītu ne mazāk laika kasot sniegu un ledu no mašīnas kā es skrūvējot mašīnu, nu tik vien ka es to daru ciešamā temperatūrā, bet viņš salā, ar lāsteku pie deguna... :D :D
Vai pataloģiska slinkuma dēļ pasaulē labākais auto šobrīd gadījumā nestāv uz klučiem garāžā? ![]()
msh rakstīja: Bildes no pagājušās ziemas
Pēc tam notīrīju priekšgalu, jo man vajadzēja atvērt haubi. Bet tā, principā pajāt. Labi, ja kādreiz vēl sanāks braukt ar kupenu uz jumta, tā kā te daži man ir apstāstījuši ka kaut kādos gŗūti iedomājamos laikapstākļos tā kupena var pārvērsties par ledus gabalu [nav to gadījies piedzīvot] , tad pirms braukšanas pārbaudīšu, kas man tur ir, sniegs vai ledus, un ja ledus, novākšu. Bet tā - patreizējajā mašīnas pielietojumā būtu slinkums - agrākajā, kad ar mašīnu pat tika braukts ar darbu, A90 periodā loģiski ka tika kasītas šaujamlūkas - jo ja sāktu dročīt visu mašīnu, tad tur rastos tāds laika patēriņš ka nav nemaz vērts ar mašīnu braukt [tas ir viens no iemesliem, kāpēc es dodu priekšroku velosipēdam
] - kad jau uzradās golfs, tas tika pārnests citā līmenī - pagājušoziem lielākoties problēma bija sarma - vai nu liku uz priekšas stikla plēves gabalu, vai arī uzliku sniegadēlista brilles, attaisīju abus priekšas logus, izbāzu galvu pa logu un dragāju, parasti no darba.
Bet nu šobrīd ir vēl ērtāk - ne par velti mans vectētiņš to golfu, kad tas piederēja viņam, nebija aprīkojis ar ledus skrāpi un slotiņu - jo mašīna, kas stāv garāžā, kurā ir viegli plusi, nevar uz sevis noturēt ne sniegu, ne ledu ![]()
Msh, tu es jocīgs. Labi, saprotu, ka poh-sms par pārējo satksmes dalībnieku drošību ir neatņemama lauku 3-stāveņu iedzīvotāju īpašība. Taču vai bail nav, ka piebremzējot, kaudze no jumta atradīsies uz priekšējā stikla? Ziemā ar mūsu iesālītajiem ceļiem mašīna garāžā ar viegliem plusiem sarūsē ātrāk par opeli.
iciks rakstīja: Te nav runas par praktiskumu, manuprāt. Starp citu, tiešām pabiezu auto gadījumā bieži redzu likumsakarību - sieviete brauc ar parketnieku, bet veči ar augstā gala sedaniem. Iespējams, mīļākajām pērk to parketnieku kaut kādu iemeslu pēc, bet sev to, kas patīk. Kas zina.
Parketniekā vertikāli vietas vairāk ;)
Līdz 455 km, līdz 226 Zs, cena no 25 000 eiro: elektriskais Volkswagen ID. Polo pieejams iepriekšpārdošanā (+ FOTO)
1
Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
21