Priekšējās lampās rodas kondensāts

Krokodils Reģ.: 29.06.2017

Autiņš man ir 6menešus - no Maija. Lampu svīšanu novēroju tik dažas nedēļas atpakaļ, ka laiks palika aukstāks... Iepriekš problēmu nebija.. Lampas veselas, nav sistas...

Visa lampa nesvīst bet tik lampas stūrī rodas kondensāts. Interesanti, ka abās lampās vienāds simptoms tieši tur stūrī tāds kondensāta pleķis. Ja abās pusēs vienādi, ta moš kāds kasjaks no hondas puses?

Ko var darīt?

Kondensāts nepazūd pat ja mašīna nav darbināta(nav spuldžu siltuma) un vienkarši stāvējusi 3 dienas.

Honda accord VII 2007g.

 
ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Nekas nav mūžīgs,arī bez sišanas.Tanī luktura stīrī arī ir problēma.

osscar Reģ.: 27.08.2002
0 0 Atbildēt

Ja pareizi atceros uz šo bija kaut kāds atsaukms....kaut ko nippons savulaik mainīja tā ietvaros....

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 9 Atbildēt

Izurb lukturī divus caurumus. Sanāks ventilācija un tāpēc kondensāts neradīsies.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Lukturiem aizmugurē ir vāciņi un vāciņos gropē ir Gumijas Blīvējums.Noņem tos vākus un uzfrišini to gumiju- tipa ar skrūvgriezi pavelc uz āru pa milimetram pa visu perimetru.Ja tā gumija kļuvusi pavisam plakana vai sažuvusi, tad to ir jāmaina.Kā nu kurai a/m markai- vai nu ar visu vāciņu, vai nu (kas ir krietni lētāk) tikai gumijas. Pirms taisīt ciet pēc "apkopes"- paturi vismaz kādas 5-10min ieslēgtus lukturus ar pusaizaizvērtiem tiem vāciņiem.Var izslēgt un atstāt kādu laiku atvērtu, bet ne uz nakti un ne ilgi, īpaši ja ārā mitrs vai slapjš laiks.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Visdrīzāk cīņa ar to kondensātu būs cīņa ar vējdzirnavām - šad un tad izžāvēt un pēc kāda laika atkal skatīties uz kondensātu... Kodensāts krājas tajos stūros, jo tie ir to lukturu aukstākie punkti, bet lai to kondensātu tur dabūtu, visdrīzāk pat nekam nevajag būt beigtam - kaut kāds ventilācijas caurums tāpat tiem lukturiem ir, un tālāk viss ir vienkārši - lukturiem "elpojot" katru reizi kādu kripatu mitra gaisa ierauj, kondensāts attiecīgi pievienojas esošajam tajos stūros un gatavs.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vai tas varbūtējais/oriģinālais ventilācijas caurums ir domāts konkrēti ārpuses gaisa ieraušanai? Pa kurieni var ieraut teorētiski vairāk ārpuses gaisu- pa mazītiņu inženierzinātniski izrēķinātu ventilācijas cohumu/trubiņu, vai (varbūt) pa nesankcionētu 10cm garu šķirbu gar sūudīgu aizmugures vāciņa gumiju? Kur (parasti) atrodas tas oriģinālais ventilācijas caurums- luktura korpusa augšpusē vai apakšpusē? Kā ir, ja bez tā oriģināli ieprojektētā cohuma eksistē vēl kāda cita šķirba kādā neparedzētā luktura korpusa vietā- vai šādos apstākļos siltā/aukstā gaisa apmaiņa luktura iekšpusē norisinās pēc hella/valeo/bosch inženieru ieprojektētā oem scenārija?

jucis Reģ.: 07.03.2017
0 0 Atbildēt

Viņš tur rodas, jo tajos stūros ir slikta ventilācija. Tā ka jā, var teikt paldies Hondai. Cik daudz brauc ar auto? 3 dienas nekustinot auto tur šādā laikā nekas nežūst (slapjākais rudens šajā gadsimtā), vajag tieši braukt, lai spuldzes uzsilda lukturi. Ja nav ko darīt, var mēģināt pasildīt ar fēnu vai no ārpuses, vai caur ventilācijas caurumiem. Bet ja lukturī ir kāda plaisa, vai slikts blīvējums vai vienkārši kaut kur ir ūdens, tad kondensāts būs atpakaļ.

Patisons Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Vajag uztaisīt profilaksi lukturiem, man arī ir tāda pati Honda un nekāda kondensāta. Kā jau te minēja, par šo pirms gadiem 5-6 bija atsaukums, mainīja lukturu blīvējumu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tas ir Honda kasjaks jānoblīvē ar lukturu hermētiķi pa perimeteu (ne silikonu). Vēl var lukturos gar spuldzi iemest tos silīcija maisiņus kas paliek pāri no preču izpakošanas un uz kuriem rakstīts DO NOT EAT. Jā kad pakoju TV ārā tad kā reiz cerēju ka būs kāds cepums kaste ko pagrauzt Maisiņš uzsūc mitrumu un kompensēs straujāku temp maiņu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 5 Atbildēt

Izņem lampiņas. Tās nesils un kondensāts neveidosies. Vietā uzliec tādu, kā amerikāņu policijai:

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Jā nē velti amerikāņi taupa lampiņas un aizmugurē neliek virzienrādītājus bet rausta bremžu uguņus, citādi pārāk lukturis siltu. Ielikt papildu lampiņu var atļauties tikai citi ražotāji.

Kondensāts veidojas neatkarīgi ir vai nav lampiņas, ja lukturis nav hermētisks un sūcas gar malu garām.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
0 0 Atbildēt

Sakontaktējos ar niponu un tā atsaukumu programma ir beigusies jo interese bija par mazu lai turpinātu. Ieteica likt mitruma apsorbējošos maisiņus, agrak honda ražoja, bet to honda arī vairs neražo un nevar pie viņiem dabūt, tapēc ieteica vai nu mainīt lukturus vai internetā meklēt šādus maisiņus.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Bet nu B l e dj, tā vienkārši un 20 sek laikā pārbaudīt aizmugures vāciņu stāvokli- to tev tie dablaēbi neiedomājās ieteikt??? Attaisīt un pus dienu ar atvērtiem pabraukt/paturēt, lai izžūst- to arī nē? Ko tas gonda ražotājs vai kkādas miskastes ražo, ka maisinjus jameklē/ ;P

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tak ne jau vāciņš laiž garām,lai gan to ar der nopūst ar durvju blīvju pretsalšanas silikonu un noslaucīt. Reāli pats lukturis pa perimetru nav noblīvēts un stikls. Par Hondas oficiāliem maisiņiem gan pirmā dzirdēšana, diez vai atsevišķi no luktura ir pieejami

hondakarma.com/threads/pre-facelift-headlight-misting-warranty-extension.108/live?page=1

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Tad lai bāž cepeškrāsnī karsēt un dīrā nost to pielīmēto stiklu.Un ar neoriģinālu līmi un līku roku rūpīgi pārlīmē.Un jau parīt atkal visu tāpat;).Vai no ārpuses lai ar kkādu zampu nosmērē. Vai šķirbā starp lukturi un virsbūvi lupatas sastūķē, lai ūdens nelien kur nevajag.Gan jau arī to desikantu ebajā var nopirkt uz svaru- attaisa vāciņu un novembrī uzber lidz 1/3 lukturim un tad močī lidz pašam martam.Točna- reku ir

www.ebay.com/p/1-Quart-Orange-Premium-Desiccant-Indicating-Silica-GEL-Beads-Industry-Standard/1984849864

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 0 Atbildēt

Domāju drīzāk jāpapildina lampu šķidrums -

murx Reģ.: 15.04.2016
0 0 Atbildēt

Pamēģini šito: www.gore.com/sites/g/files/ypyipe116/files/2016-07/GORE-Automotive-Vents-Exterior-Lighting-Datasheet-US-en.pdf

Solīdi vācu autoražotāji šādas izmanto garantijas gadījumā, ja ir līdzīgas problēmas. No sākuma tikai jāizžāvē ar fēnu. Membrānām jāurbj atsevišķi urbumi, un jālīmē virsū. Nezinu, kur dabūt, nezinu, cik maksā. Ja izmantosi, dod ziņu, kā gāja.

cl7lv Reģ.: 04.11.2016
3 0 Atbildēt

Pats braucu ar Akordu. Šāda problēma ir VISIEM 7. akordiem, man problēma samazinājās, kad tuvās gaismās bija LED, Xenon lietotājiem tā problēma arī daudz mazāka, bet ja lieto halogēnu, tad bēda liela. Ja nav uz luktura augšas uzstādītas tādas metāla klemmes, kurām pēc idejas būtu jānovērš problēma, tad tādas var pasūtīt.

Silikāta granulas var sūtīt ebay, bet bezjēdzīgs pasākums, cik viņas mitrumu uzsūc, tik pie silšanas atkal atdod, Provēju - nestrādā. drive.ru ir lasīts, ka cilvēki aizdomājas par ventilācijas uzlabošanu ar maziem ventilatoriem. Sausā laikā vari atstāt vaļā tuvo gaismu vāciņus, pažāvēsies un kādu laiku būs ok, tāds īslaicīgs risinājums.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Te oficiālais TSB - photos.imageevent.com/astroboy/workstuff/tsxtsb/B07-016.pdf

Tipa iemesls, ka kapots spiež uz lukturi un ietekmē blīvējumu. Risinājums uzstādīt metāla klipšus, kas savelk kopā(P/N 06336-SEA-305), bet pēc atsauksmēm tas daudz nelīdzot. Klipši gan jau ka der arī no šrota lukturiem.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

307 pežo arī svīda priekšējais lukturis, braucot bez vāciņa nesvīda. Tā arī tika braukāts bez, līdz auto pārdots. Tā ka nu ja katru dienu nav jābrauc 10km pa grunteni tad varbūt var arī bez tiem vāciņiem iztikt.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Bet nu B l e dj, tā vienkārši un 20 sek laikā pārbaudīt aizmugures vāciņu stāvokli- to tev tie dablaēbi neiedomājās ieteikt??? Attaisīt un pus dienu ar atvērtiem pabraukt/paturēt, lai izžūst- to arī nē? Ko tas gonda ražotājs vai kkādas miskastes ražo, ka maisinjus jameklē/ ;P

'Vāciņi' atvērti reizes 3... gumijas blīves normālas nav saplaisajusas, pat iesmereju ar silikonu ka smereju durvju gumijas tagad pirms ziemas.

Tagad mitrs laiks, vai ir jēga braukt ar vaļā lai izvēdinātos? domaju sameklet tos silica maisinus kas nak ka perk kurpes vai ko citucitu... speciali pirkt kaut kadus netaisos...

uzprasīju niponā arī cik maksā originālās lampas - 348.90€/gab ... drusk pa šerpu pirkt jaunas!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Ko tu diez teiksi kad tev būs mašīna ar diožu lukturiem un tādus vajadzēs jaunus pirkt...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Izlasīji TSB linku?

Vai nu paņem Niponā tos klipšu pa 3Eur vai no šrota lukturiem uzliec tos un ieliec maisiņus lukturī, lai pieskaras reflektoram no aizmugures. Maisiņš kā tāds problēmu ar nenoblīvetu lukturi neatrisinās,bet var izlīdzināt straujas mitruma maiņas, tomēr tam ir jāpagūst arī izžūt.

Ja tas nelīdz tad būs ar fēnu vien jājauc lukturi ārā un jāblīvē no jauna. Ražotāji taupa uz blīvējumu uz tiem ražošanas apjomiem jo mazāk jo labāk. Var jau mēģināt no ārpuses noblīvēt, bet var nelīdzēt.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Ko tu diez teiksi kad tev būs mašīna ar diožu lukturiem un tādus vajadzēs jaunus pirkt...

Piespiedu kārtā, ja japērk ta jāpērk... bet ja lukturis normāls kapēc izmest štuku pa jaunām acīm?

cl7lv Reģ.: 04.11.2016
0 0 Atbildēt

Krokodils rakstīja:

650 rakstīja: Bet nu B l e dj, tā vienkārši un 20 sek laikā pārbaudīt aizmugures vāciņu stāvokli- to tev tie dablaēbi neiedomājās ieteikt??? Attaisīt un pus dienu ar atvērtiem pabraukt/paturēt, lai izžūst- to arī nē? Ko tas gonda ražotājs vai kkādas miskastes ražo, ka maisinjus jameklē/ ;P

'Vāciņi' atvērti reizes 3... gumijas blīves normālas nav saplaisajusas, pat iesmereju ar silikonu ka smereju durvju gumijas tagad pirms ziemas.

Tagad mitrs laiks, vai ir jēga braukt ar vaļā lai izvēdinātos? domaju sameklet tos silica maisinus kas nak ka perk kurpes vai ko citucitu... speciali pirkt kaut kadus netaisos...

uzprasīju niponā arī cik maksā originālās lampas - 348.90€/gab ... drusk pa šerpu pirkt jaunas!

Manam viens bija sācis smagi svīst, vnk. abas spuldzes ārā un ar fēnu 15 minūtes, un nu jau 3 dienas nav svīdums.

Man vēl ir nelieli caurumi (5mm) ar agro plēvi pāri tuvo gaismu vāciņiem.

Re ku vēl daži risinājumi face lift modelim. (tavam)

www.drive2.ru/l/8274305/

www.drive2.ru/l/452125504607093040/

www.drive2.ru/l/467997779587760711/

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti