Vieglo auto "vinjete" visā ES

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013

Sveiciens visiem!

Ziņu portālos pavīd info par ES kungu nodomu ieviest vēl vienu maksājumu par auto lietošanu-šoreiz par nobrauktajiem km x laika posmā.

Būtu interesanti palasit domas, viedokļus un vīziju par šo.

 
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

jauns.lv/raksts/zinas/262888-sulcs-lidz-2025gadam-grib-izveidot-eiropas-savienotas-valstis

Orvela pasaule joprojām cīnās par uzvaru, bet par laimi izskatās, ka ielāpi, kas to satur kopā sāk plīst pa visām šuvēm.

Damn Reģ.: 07.12.2003
0 0 Atbildēt

Ja mums būtu ziemeļkorejas režīms, tad gan jau ieviestu, bet tā izklausās pēc utopiskiem murgiem.

Cik lasīju, bija apskatītas divas versijas - gps iekš auto vai iekārtas ceļu malās, kas fiksē transporta līdzekli.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Par kādu GPS mēs varam runāt 80% LV autoparka?

Tai skaitā manā 20 gadīgajā Passat vai MSH vēl vecākajā Golfā.

Izklausās pēc krievu EroGLaNas...vai kā nu tur to sauca. Tur gan mērķis ir "it kā " pavisam cits.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Ar GPSu var aprīkot pilnīgi dajebko.Kaut vai Ķerru ar vienu riteni.Nav nemaz tik dārgs tas process.Runa varētu būt par noteikumiem- kam un kāpēc tas būtu jādara.Piem, kaut vai "atzīto ekonomisko operatoru" izmantotajiem transportlīdzeļiem dažādu specifisku kravu pārvadāšanai.Jeb kkādiem vieglajiem auto,kurus izmanto "tikai darba vajadzībām" un uzņēmējs nevēlas maksāt vieglo a/m nodokli par iespēju, ka darbinieks to savureiz izmanto arī privātajām vajadzībām.Ja pa ceļam uz darba uzdevuma veikšanai norādīto vietu darbiniekam sagribēsies ar 6km līkumu nesankcionēti iebraukt mahimā vai rimī nokārtot dabiskās vajadzības- iespējams, ka pārbaudošās institūcijas vēlāk vēlēsies saņemt paskaidrojumus.Šis ir kā ar digitālo televīziju vai jebko tamlīdzīgu.Vislabākais bizness ir pārdot vai apkalpot to, kas Visiem ir (būs..;) vajadzīgs.Cigaretes, degviela, atkritumi,masveidā pielietojamas videokameras un jebkādas mērierīces vai vispasaules Tehniskā Progresa izmantošana jebkur/visur utt.Ļoti "intriģējošas" iespējas- iepirkt,uzstādīt,apkalpot...Galvenais ir laicīgi un pārdomāti pārliecināt sabiedrību, ka tas viss ir ļoooti nepieciešams un ka tieši Tu to vari/māki izdarīt labāk par citiem.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
2 0 Atbildēt

Nu jā, protams,ka teorētiski var. Dienesta transportam tas ir normāli. Kolēģis reiz dabūja aizrādījumu, ka bieži pārkāpj ātrumu.

Bet vai cilvēki to darīs? Tas jau sanāk pēc pārvietošanās brīvības ierobežošanas. Es negribētu, lai kaut kāds nolaizīts botāniķis CSDD vai CP zinātu,ka katru trešdienu braucu pie kaimiņienes Ilzes,you know.

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Tas skaidrs, ka normālam cilvēkam nepatiks.Bet tevi jau sen vēro un nejautā tavu piekrišanu.Priekš tam ir Noteikumi un Likumi.Taj skaitā tādi ,kurus var pieņemt it kā aiz cēlas idejas,bet reāli pavisam cita/apslēpta mērķa dēļ.Vācijā ir aizliegts aiz nekodarīt ceļmalā fiksēt numurus un ierakstīt. Šeit- lūdzu, patīs filmu un paprasīs, ko jāņos darīji Jūrmalā.Te tak nav Polija ar bezmaz modernākajiem ceļiem visā Eu.Priekš kam zemniekiem labu ceļu? Bīstami braukt? Līnijas nodilušas, stabiņu nav? Ludzdzu- reku tev 140 fotoradari, ar visu Zinātniski/Kibernētisko pamatojumu.Tauta pateicībā krīt ceļos un idejas autoriem bučo kurpes.Tas Eiropas Lielskungs ir ticis pie varas- tātad, vnk gaidām.Gps ierīču ražotāji jau berzē rokas.Kā arī visu veidu Apkalpotāji, Uzraugi un PatiesāLabumaGuvēji.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti