Lietuvā nākamajā gadā varēs izmantot alkobloķētājus

imzz Reģ.: 27.02.2015

- ierīces, kas neļauj iedarbināt transportlīdzekļa motoru, ja autovadītāja izelpā konstatēts alkohols.

Šādas ierīces izmantošana rada dažus jautājumus: 1. devēja "ilgmūžība", domāju, ka tik smalks devējs pēc viena vai diviem gadiem nonāks vienā no galējām pozīcijām, 2. lai motoru iedarbinātu vajag dažas sekundes, bet cilvēks var aizturēt elpu vismaz minūti, 3. ja alkobloķētājs var izslēgt jau strādājošu dzinēju, kas notiks, ja dzinējs tiks izslēgts auto esot kustībā uz šosejas dzīvas satiksmes apstākļos, jo alkodevējs būs "sajutis spirta tvaikus" no logu mazgājamā šķidruma vai dzēruša pasažiera izelpas ?

 
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ja aizturēsi elpu tad nekur nebrauks. Tādi alkobloķētāji jau ir trolejbusos, jo novērots ka ik pa laikam vadītāja/s iepūš. Motors braucot netiek bloķēts uzreiz, bet tiek brīdināts un tad bremzēts.

Risks protams no mazgāšanas līdzekļa pastāv. Bet ko tāds satraukums? Gribi dzert un braukt?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, tas ir trolejbuss, tas nav privāts transporta līdzeklis. Noteikti ir līgums ar firmu, kas izelpas testerus uzstāda , pārbauda, apkalpo. Attiecībā uz privātu auto, tie, kuri dzer, atradīs kādus 5 veidus, kā ierīci apiet, tiem, kuri nedzer, tā būs tikai lieks auto "elektroniskās nedrošības" riska elements.

ak Reģ.: 13.01.2003
1 0 Atbildēt

Es nedzeru jau 20 gadus. Lai liek kaut vai pie mana uzvalka krāgas

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 0 Atbildēt

Nedzer. Izmaksas tas nesamazinās. Maksāsi nedzerdams par pietuvināta sertificēta uzstādītāja biznesu un dzīvosi ilūzijā, ka tava dzīve ir kļuvusi drošāka.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 0 Atbildēt

Es izdomāju jaunu biznesu.

Ražošu devaisu, kas mērīs braukšanas ātrumu, un būs aprīkots ar GPS navigāciju. Tas reģistrēs atrasšanās vietu un ātrumu.

Ja auto pārsniegs taja vietā braukšanas ātrumu - tas vai nu sūtīs soda kvīti, vai bloķes automašīnu.

Vajag tikai sarunāt ar Satiksmes ministriju, lai pieņem likumu, ka manu devaisu uzstadīs uz katra auto. Jaizdomā, cik procentus un kam man vajadzēs noskaitīt...

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Un zombiju apokalipses gadījumā es nevarēšu izglābt sevi un savu ģimeni, ja būs gadījies izdzert pāris alus? Tas neder!

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti