1967

Bradypus Reģ.: 09.06.2017

www.tvnet.lv/6525710/kadel-daudzi-auto-ziema-joprojam-stav-ar-atlocitam-vejstikla-slotinam

Jautājums auto ekspertiem - kā jūsuprāt ir mainījušās sniega un ledus veidošanās tehnoloģijas kopš 1967. gada?

 
Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Sniega un ledus veidošanās tehnloģijas nav mainījušās, slotiņu tehnoloģijas gan ir mainījušās. Bet vienalga, lai arī ir bezrāmju slotas, ja paredzams, ka pa dienu kusīs, snigs, līs un atkal viss sasals, cenšos atcerēties slotas pacelt, jo savādāk veidojās ledus kluči uz tām un tās pilnvērtīgi nestrādā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Tie ledus kluči veidojas nelielos mīnusos un putenī BRAUCOT, ne stāvot. Stikls silts, sniegs kūst, ārā auksts. Slotiņu cilināšana nebraucot tur neko nemaina.

Manuprāt šis paņēmiens ir no paduju laika, kad slotiņas bija zelta vērtas, tehnoloģijas apšaubāmas, attiecīgi milzīgs zaudējumu risks mēģinot atdīrāt piesalušu slotu.....

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nezinu par "ledus klučiem" bet stikla apledošana ar visām slotiņām STĀVOT ir normāla lieta un ziemā pie mūsu klimata notiek regulāri. Ja sākumā līst lietus vai slapjš sniegs, un tad tas sasalst, apledo, ka prieks. Nez kāpēc tie ledus skrāpji izgudroti, ja reiz stāvot apledošana nenotiek. Kamēr nav stikls sasilis pietiekami, to vietu , kur atrodas slotiņas vienkārši nevar notīrīt, ja negrib tās atplēst. Jā tie stikla sildītāji ir daudziem auto, bet lielākajai daļai nav.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Eidim ir vienkārši īpatnēja mašīna, būvēta izmantojot japāņu augstākās tehnoloģijas - logu tīrītāju slotas paslēpjas vietās, kuras paneļa gaisa pūtēji nesilda, un mašīnas priekšā ir uzstādīti plūsmvirži kas gaisa plūsmu novirza pār priekšas stiklu - tā nu eidim esot kustībā tur viss sasalst, jo netiek nopūsts. Tajā pat laikā viņš nespēj saprast "VW baznīcas draudzi"; kāpēc viņi izvēlas tādus sūdus kam logu tīrītāju slotas atrodas siltā vietā un ūdens tiek no stikla nopūsts, ja var izvēlēties japāņu augstākās tehnoloģijas, kam ir otrādi - stilīgāk, galu galā, ir ja slotas atlocītas ir braucot, un vietā noliktas stāvot, un nevis otrādi

Uggga Reģ.: 04.01.2006
1 0 Atbildēt

Braucot, kad stikls silts, īpaši daudz nekas neveidojas, ja vien nav putenis vai citi spēcīgi sasalstoši nokrišņi. Varbūt pāris reizes dzīvē ir gadījies stāties un tīrīt ledu no slotām.

Kad apstājies silts un ārā ir mīnusi ar nokrišņiem, tieši tad ledus uz slotām veidojās, kamēr pa silto stiklu tas izkūst un notek uz slotām, kur atkal sasalst.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Lai kādas tās slotas arī nebūtu, attiecīgos apstākļos piesalst tā, ka prieks.

Pacelšana, kā to dara daudzi, man tomēr šķiet visai šaubīga. Privātmājas pagalmā jā, bet to darīt daudzdzīvokļu mājas pagalmā? Ies garām urāls un aiz gara laika nolauzīs. Kādam var slotiņas iepatikties...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

"to darīt daudzdzīvokļu mājas pagalmā? Ies garām urāls un aiz gara laika nolauzīs." Nu, vajag turēt auto maksas stāvvietā. Dzīvoklis padomjlaiku daudzdzīvokļu mājā nav vis "mans nams -mana pils" vai "mājas, mīļās mājas" bet gan nekas cits, kā uzlabota kopmītne.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ko darīt tiem, kam slotu var pacelt no stikla tikai iestatot servisa rež'mu bortadatorā? Ko tiem ,kam vinas 40eur maksā- lai kādam garāmgājējam aiz ziņkāres būt jēga noņemt?

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Apšaubu to borta datora lietošanu šajā gadījumā. Gan jau ir kāda vienkārša fīča, vajag kārtīgi izlasīt auto instrukciju. Manam auto , piemēram, slotas paceļas servisa režīmā, ja 10 sekunžu laikā pēc motora izslēgšanas nospiež slotu vadības sviru uz leju.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Tas taču kā kurai markai.Kāds dators.Nu kāds tur dators- vnk vadītāja palīglīdzeklis.Pacelšanai maisa kapota mala- jo miera sāvoklī slotas ir zem tās.Viens pogas grieziens un 2 uzspiedieni.Slotas apstājas pusceļā uz stikla.Citam auto acīmredzot to aizstāj ar kādu manuālu darbību secību.Kāda nu kuram koncepcija.Pneimopiekare aridzan ir jāatslēdz pirms pacelšanas uz pacēlāja vai riteņa maiņas,piekabi velkot arī jāaktivizē cits režīms.Pagriezien gaismas un tālo gaismu asistents- tas taču arī viss iet caur bortadatoru.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

1) Piekrītu imzz teiktajam. Visticamāk slotas var pacelt, vien jāzina, kā.

2) Es pērn gadījumos, kad bija mīnusi un aizdomas, ka vajadzēs, zem slotām normālā stāvoklī paliku tādu kā plēvi, tā kā vaskadrānu (sievai krājumos bija). Ļoti labs risinājums, neilgi uzlikt, efektīvi un slotas arī neviens nevar nofenderēt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Es saskaitīju ka lietot to servisa režīmu sanāk 1reizi pusotrā gadā. Nav bijis intereses viņā iedziļināties.Gan jau ka tas saīsinātais variants darbojas. Nezcik tūkstoši lietotāju nezin, kā viņiem ātrumkārba un rokasbremze darbojas. Lēnā gaitā ripinot ja atvērt durvis,nostrādās drošības bremzes un var ar pieri stiklā var trāpīt. Protams ka pats kā tāds tas slotu atlocīšanas pasākums ir gana riskants.Tas putenis var arī stingrāk uzpūst un to štruntu nolocīt ar visu to 60cm slotu pa stiklu kārtīgi iesipt. Zars vai kāds cits priekšmets var atlidot. Putns arī var uzsēsties;)

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Nepiekopju slotiņu pacelšanu bet atstāju viņas vertikālajā stāvoklī,nu biki piesalsts bet ne tā kā horizontālajā stāvoklī.Plus,slotiņu pacelšana izstaipa atsperes(tās atsperes kuras slotiņas spiež pie stikla),cerams jūs sapratāt par kurām es runāju.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Iesaku jums, ledus cilvēkiem, pamēģināt uzlikt vakarā uz priekšējā stikla plēves gabalu, ievērtu priekšas durvīs - no rīta atliks tikai noņemt plēvi un braukt ar tīru stiklu.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Zviedri pat salonu uzsilda ar parastu ventilatiru silditaju pakarot uz spogula salona.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Zviedri pat salonu uzsilda ar parastu ventilatiru silditaju pakarot uz spogula salona.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Man viens klients šitā nosvilināja mašīnas salonu

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
0 0 Atbildēt

Vienkāršāk ir iebraukt garažā.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Auto staveja garaza! Tika uzsildits salons.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Izklausās liela viedokļu dažādība Pats šogad pirmo reizi to sāku darīt - visu laiku skatījos skeptiski uz citiem, bet izdomāju, ka jāpamēģina pēc dažu stāvvietas kaimiņu parauga. Un jāsaka, ka rezultāts patīkams, jo diemžēl arī bezrāmju slotiņas pa nakti apledoja un negribēja no rīta visā garumā normāli tīrīt. Interesanti gan būtu paskatīties to mašīnu, kurai paneļa stikla pūtēji silda slotas - manējai diezgan klasiski pūtēji ir iekšpusē stiklam, slotas ārpusē, bet stikls gaisa necaurlaidīgs

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Stikls ir gaisa necaurlaidīgs, bet tas sasilst, dēļ kā nokūst otrā pusē esošais sniegs un ledus... Bet ir arī mašīnas, kam smukuma dēļ miera pozīcijā slotas tiek kaut kur paslēptas, un tās vietas visdrīzāk arī no salona puses ir paslēptas...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Sasilst gan. Un pie -10 jau pusstundas laikā spēj atkausēt arī pa gabalu no stikla esošos slotu korpusus. Saki, ka to pusstundu vienkārši jāgaida un jāsilda auto vai jāpiecieš to samazināto redzamību braucot? Man tīri labi patīk no tā izvairīties ar šo elementāro "manevru", kas arī man likās dīvains, kamēr nepamēģināju

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Pusstundas laikā? Tev tam tavam čeroki ir dīzelis? Visām manām mašīnām motoram vajadzēja ~10 minūtes lai pilnībā nokausētu stiklu. Parastais risinājums attiecīgi bija - izkasīt šaujamlūkas un braukt - vai arī, periodā kad es 3 gadus atpakaļ ar golfu braukāju uz 1,2 km attālo darbu - vienkārši attaisīt abus priekšas logus, uzlikt uz acīm sniegadēlistu brilles, izkārties pa logu un braukt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

5-10 minūtes ir pietiekamas, lai nokausētu stiklu, bet ne tuvu, lai to sasildītu tik tālu, ka tas spēj pa gabalu atkausēt pāris centimetru attālumā, -10 pretvējā atrodošos ledus gabalu. No stikla līdz sasalušajam slotas rāmim siltums nonāk visnotāļ maz.

arba Reģ.: 16.12.2002
1 1 Atbildēt

ir mašīnas, kurām tā josla, kur stāv slotas apsildas !

ir mašīnas, kurām apsildas viss prieksējais stikls !

vēl ir ziemas logu šķidrums, kas spēj arī nokausēt slotas un aizsalušus stiklus, ja lieto pietiekoši daudz !

torkjis Reģ.: 05.10.2013
1 0 Atbildēt

arba rakstīja: ir mašīnas, kurām tā josla, kur stāv slotas apsildas !

ir mašīnas, kurām apsildas viss prieksējais stikls !

vēl ir ziemas logu šķidrums, kas spēj arī nokausēt slotas un aizsalušus stiklus, ja lieto pietiekoši daudz !

To šķidrumu uz loga liesi no kanniņas, ja slotas piesalušas?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Vai pie paceltām slotām tad ledus nokasīšana no apsalušā stkla nav jāveic? Pudele ledus atkausētāja uz atikla uzpūšama aerosola maksā kkur pie 3eur. Vai tas ir dārgi?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Pie paceltām slotām nav nepieciešama slotu rāmju (arī bezrāmja slotas saturošā "objekta") atkausēšanu, lai slota normāli piegulētu stiklam visā kustības diapazonā. Vai 3 eur un ķīmijas pūšana ir dārgi? Jā, salīdzinājumā ar daudz vienkāršāko slotu pacelšanas darbību.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Vienkāršāk un lēkātāk atstāt slotas tai jūsu saucamajā servisa stāvoklī(vertikāli)jo tad viņas tik kapitāli nebūs iemūrētas ledus/sniega masā.Bet ja tu celsi slotas ziemā uz augšu tad nebrīnies kad viņas vasarā tev sūdīgi slauka jo atsperes būs izstaipītas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nav man tāda servisa stāvokļa, bet atsperes nomainīšu par šķidruma ietaupīto naudu

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti