Jetta Mk6 durvis aukstā laikā salst ciet

Alex86 Reģ.: 29.10.2017

Labdien!

Lietošanā ir mašīna VW Jetta mk6, 2012.gada. Problēma šim modelim ir ar durvīm aukstā laikā, piemēram, iepriekšēja dienā ir bijis lietus, slapjš sniegs vai vakarā esmu iebraucis mokā, aizbrauc mājās novieto mašīnu, naktī ir mīnusi, tad no rītiem dažreiz gadās tā, ka nevar atvērt durvis, tās ir iesalušas, piemēram, ručku vadītāja durvīm vari pakustināt, bet neveras vaļā, no iekšpuses tas pats, vari raustīt, bet nekas nenotiek. Tad nākas mēģināt līst iekšā no blakussēdētāja puses, ja, protams, tās var atvērt. Ir bijuši gadījumi, kad pasažieris atver kādas aizmugurējās durvis, tad tās nevar aizvērt, fiksators vai kā tur viņu sauc vairs nestrādā, paliek vienā stāvoklī. Mašīna uzsilst, tad viss kartība, var gan aizvērt, gan atvērt visas durvis normāli. Vienreiz ziemā nakti vedu ķošu uz lidostu, tai lidoja ciemos uz Angliju pie dēliem, tā, protams, pieturēja durvis, tiekot līdz lidostai durvis bija vaļā un varēja normāli aizvērt.

Esmu dzirdējis, ka citiem arī ir šī problēma ar šo modeli, un ka tas ir rūpnīcas defekts. Varbūt kādam no klātesošajiem ir šāds VW modelis, un arī ir bijušas šādas problēmas, attiecīgi var padalīties pieredzē, kā ir risinātas, piemēram, kaut kā tehniski iejaucoties durvīs, tās jaucot ārā, un ko mainot mehāniski utt. Ir mēģināti dažādi atkausētāji, smērēt ar WV-40, tos nepiedāvāt, tas nav risinājums, ja vienmēr pēc aukstas nakts jāiet klāt un jādomā, vai šodien atvērsies vai nē. Drīz jau paliks silt, problēma noteikti nebūs aktuāla, bet nu atrisināt šo durvju problēmu uz nākamo ziemu vēlētos.

 
msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kas tur tieši sasalst - mehānisms? Vari paprovēt sapūst ar kādu silikona pūšamo, varbūt tāds kaut ko tur dos. WD40 ir bezjēdzīgs, tu viņu uzpūt un pēc dažām minūtēm tā vairs nav. Nākamais risinājums ir vienkārši izņemt no durvīm mehānismu, to sadalīt un sasmērēt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 2 Atbildēt

Nē problēma ir tā, ka tev ir VW.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Te ir viens video, kāpēc VW durvis neatveras, esot viena lieka atspere mehānismā, kura traucējot tā darbībai:

www.youtube.com/watch?v=YGyb9aSoIFA

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Katru ziemu gadās 2-3 reizes. Risina ar ķieģeļa vai dzelža karsēšanu uz plīts un tad, paturot to atslēgas tuvumā, tur tas ledus atkūst un var atslēgt.

Šķūņa piekaramo atslēgu var pa tiešo uzlikt uz tā ķieģeļa vai dzelzs.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nejauc pirkstu ar krānu, te cilvēkam salst mehānisms, nevis slēdzene. Ja tev salst slēdzene - sakārto to, slēdzenei nav jāsalst ciet - tāpēc audī papildaprīkojums, slēdzeņu apsilde, ir samērā bezjēdzīgs. Un aizsalušas slēdzenes atslēdz bez ķieģeļiem, pietiek pasildīt siltā plaukstā atslēgu un to bāzt slēdzenē, un tā dažas reizes un var atslēgt.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Problēma ir VW, un ir zināma vismaz no mk3 Golfa laikiem. Palīdz tikai fiziska atslēgas mehānisma izņemšana no durvīm un no putekļiem veidoto dubļu iztīrīšana no tā. Dubļu ir maz, bet mehānisms ir tik blīvi salikts, ka ar tiem pietiek lai salā nestrādātu. Uz mūsu netīrajiem ceļiem palīdz max uz 2 gadiem.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti