Kā Jums Wāze "patīk" (?)

650 Reģ.: 25.01.2017

Labdien,man sen jau krājas jautājumi un novērojumi.Nupat jau ir ka "padaudz".Varbūt kādu tipa pieredzes apmaiņu.Kam ticēt, kam nē.Vai var paļauties, ja reāli jāsteidzas.Vai ja vnk interese pētīt un "sacensties"- vai viņa visu "zin" labāk par tevi pašu.Vai izmantot ieteikumu, vai tomēr savureiz neticēt un iet pa kādu "savu" maršrutu.

Es beidzmajā laikā pieeju no piekasīšanās viedokļa, t.i. meklēju novirzes.Īsumā novēroju sekojošo:

1)ja iepriekšiestatītajā maršrutā braucējs izvēlas novirzīties pa kādu "savu" fragmentu,Wāze spītīgi tur savu sākotnēji ieteikto maršrutu- līdz pat Absurdam (jau tiktāl aizbraukts, ka ir jau 2km līkums lai atpakaļ/apgriezties,braukt pa namu pagalmiem, pa nelietojamu bruģi, caur kkādām vasarnīcām ar 30-zonu,ar 6 gulošajiem,pa ielām ar neprognozējamu gaidīšanu uttt)

2)piem.,Csdd rajons, virziens uz Lidostu, sastrēgums it visur, pēcpusdiena- "mans" maršruts nupat nesen iekabināja Wāzes ieteiktajam 5 minūtes, turklāt (!!) tas notika brauciena pirmajās 5 minūtēs...Viņa rāda vienu- es braucu pa citu, sākotnēji rāda absurdu pa pagalmiem,pēc tam "pēkšņi" piekrīt manam- 5 min uzreiz nost.Kā tā var būt??

3) no Dienvidutilta nost,Lubānas iela,sastrēgums, vajag nokļūt purciemagalā/mežciemā- gadiem ilgi rāda apgriešanās punktu tur uz Lubānas aiz kapiem/pie garažām.Jo tur nav kreisais.Vai tas vispār ir Drošs manevrs?Vienas 2 rindas nesas purnā, otras 2 pakaljā? Ja pastāvēt pie bultas un nogrieztes uzreiz pa Ilūkstes ielu- rāda laiku 1-2 min uzreiz mazāku.Kā tad tāa?

4)Jūrmalas tālais gals, ja braukt uz Rīgu.Vairs NAV vispār opcijas izbraukt caur pilsētu, to maršrutu vispār nepiedāvā.Ifons gadiem ilgi ok piedāvāja, tagd androjīds izliekas ka nav.Rudenī vēl ik caur reizi tas bija, ziemā un tagad nav un viss.Iestatījumi 1:1.Kas pa desām? Ar visu ieslēgtu caurlaides opciju.Gan ar, gan bez- maršruta vnk nav.Lai kā nebūtu (eko, šmeko, sarunāts, tīšām,kasos,utt)- tas jau ir krāpšanas pazīmes.Tev liek 2 km līkumu ņemt pa apvedceļu kur savureiz visu ceļu uz 70 vilkties,bet tikko tu no Talsu šos pats aizbrauc pa Asaru prosp- tā uzreiz 2 minūtes nost...Kāds ir izskaidrojums?

5) vasara, visur ir/buus sastrēgumi/remonti.

Vienudien nupat bardakā ap 6:pm uz Vecmīlgrāvi- smuki rāda pa Tvaikaielu, brauc kādi 5 auto kolonnā, visu ceļu BEZ apstājas.Super.Labi.Bet nupat otru dien- vajadzēj izbraukt no vieniem laukiem Aizputes pusē uz Vencpil.Zinu, jā,pie Pāvilostas tas 20km remonts.Ok.BET- nekatru dienu tur esmu, man rāda braukt, rāda laiku, km.Nafujam man pacmit km caur kkādu aizputti/kudīgu pa to asfaltu maukt, es davaj pa taisno.A tur septiņi svetafori 8 rindās.Ap 9:pm, visi deg, visur sarkani.Neviena ne tehnika, ne cilvēku- tipa "notiek darbi".Ok. Wāze (pati sev, BEZ satiksmes) papļūtija 14 min (!)...uz vietas stāvot, vnk tāpat, no zila gaisa.Kur tur ticība, ka viņa (visur,vienmēr?)kaut kādus reālsatiksmes datus izmanto?

6)Nupat Vencpils- pārventa, tur viss izrakņāts.Rāda braukt no tilta lejā- a tur izrādās zīme ķieģelis, atļauts tik ar kkādām blatnajām caurlaidēm.Neviens neko, bet principā tas nav normāli.Vai viņa var zināt "visus" remontus- nē ok, nevar.Ziemā Dobelē nevar, Jelgavā ar nevar,tagad Vencpilī nevar, Jūrmalā nevar uttt.Vai te neuzprasās kādi kaut vai daļēji secinājumi?

7)nupat martā Polijā- ir vietas, kur specifiski līdz galam nepabeigti ceļi- kurus piem 19g updeita garmins rāda jau kā lietojamus.Bet priekšā ir barjera.Ko Wāze- protms, ka neko,braukt zem barjeras...Ja nezināt pašam, kas par lietu- atkal auzas.

8) varbūt kāds var papildināt...Es neceru, ka šo murgu izlasīs kāds Wāzes pārstāvis vai ka tur vispār kko var specifiski vienmēr "uzlabot", bet vnk tāpat, tāteikt,pašu Lietotāju savstarpējai zināšanai.Jo ,šaubu nav,noderīga viņa ir, ikdienā iztikt grūti bez viņas,labāka pagaidām nav nekā- jautājums tikai ciktāl tai var ticēt un kad uz to nevajadzētu akli paļauties.Savureiz ja kāds kkur reāli steidzas- tām pāris minūtēm tomēr ir nozīme..

 
1 2
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Rezumē. WAZE nav ne vainas, labs palīgs gan laika uzskaitē, gan ātruma ierobežojumu ziņā, noderīgs arī maršruta navigācijā - bet, līdzi domājot ar galvu Punkts.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 10 Atbildēt

priekš kam vajadzīga navigācija, kur vajag pašam zināt ceļu? Navigāciju izmanto lai - uzzinātu, kur braukt. Ja tu ceļu zini, tad priekš kam tā vajadzīga? Tikai sastrēgumus apskatīties.

Saprotu, ja kā teslai navigācija izmantojas lai autopilotam parādīt, kur braukt.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Runa bij par nepilnībām un niansēm, ar ko būtu jārēķinās, pirms pārsteidzīgi slavināt. Jā, iztikt bez ir grūti, noder visiem, ar tiešsaistes reāllaika informāciju apveltītu, bedres un miliciju rādošu alternatīvu ir maz vai nav nemaz.

Kas tur ar tiem lokālajiem remontiem? Nav te neviens Ikšķilē bijis? Ventspilī? Kā paliek tur- es vaļsirdīgi uzrakstīju, ka man viņa reāli piedāvāja vakarā tumsā ne manā pilsētā būvbedrē iebraukt- es pats vainīgs vai kaa? Es zināju gan kur un kā apbraukt, gan visu pārējo. Bet kā ir, ja kāds to nezin? Nožēloju ka to nenofilmēju, jo sanāk kā parasti, kad Lohs ir pats jautājuma cēlējs. Viņš kasās, neprot, neizprot un utt.

Vai Šodien atļautais 100km/h ir updatots? Jeb tur arī kāds "advancētais" lietotājs vajadzīgs??

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Nebūs wāzē vis tik operatīvi, bedres arī atzīmē tikai kas tajās iebrauc tā kā vismaz vienu lohu vajag. Tā kā vajag vietējos entuziastus un ideāli publiskus, lai ir ko pērt.

Bet nezinu citu navigāciju kas vispār būtu operatīvāk, iebūvētās ir vispār izsmiekls. RDS-TMC tā arī Baltijā nav ieviests un laikam vairs nevajag ar.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Tā ikšķiles būvbedre neizskatās ka nupat aizvakar izrakta. Bet es vakar pārbaudīju datorā- ja likt maršrutu piem no šosejas uz Priežu ielu, viņa joprojām piedāvā griezt iekšā Birzes ielā un uzreiz iekrist tajā bedrē.Ir gadijumi, kad,pārkāpjot zīmi, izrakumus var apbraukt, bet te arī to nevar, loģikas nav..

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
4 0 Atbildēt

To karti un tās saturu rediģē paši lietotāji. Ielogojies wazē no darora, attaisi kartes redaktoru un atzīmē, ka tur ir būvbedre, un - woala - tas parādīsies kartē! Tik pat labi braucot to var atzīmēt lietotnē.

No Tavas gaušanās šeit - nekas tai kartē neizmainīsies!

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

Tiešām, laba doma. Aiziešu sazīmēšu bedres. tā pavairāk.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 3 Atbildēt

Aaa, Tevi tieši te gaidīju,ar Tavu Viedo Padomu.Tad, kad TU konkrēti kaut kur aizbrauksi vienos naktī un nevarēsi saprast kur,lūk tad jau gan jau paklausīsimies, ko te izdziedāsi.Man nebija tur problēmu apbraukt- tā nav gaušanās.Es runāju par pašu principu.Ne es tajā atejas rajonā tur dzīvoju, un ne pie manis tur kāds brauc.Man pa lielam ir pie dsas,ja jau ikdienas lietotāji savā dzīvesvietā un savā degungalā pilsētas centrā to nevar izdarīt.Tāpēc te nevajag nonstopā kladzināt, ka lietotne ir tik pilnvērtīga un tik nekļūdīga- jautājums bija par to, kādā veidā un kurā brīdī labticīgais lietotājs var itin viegli apdristies.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
6 1 Atbildēt

Klau, rupekli, tev zemāk Kanibāls apskaidro, kā tajā aplikācijā nonāk aktuālā informācija. Tā neparādās tur pati no sevis! TO tur ievieto PAŠI LIETOTĀJI, to dara sava entuziasma dzīti, BEZ JEBKĀDAS ATLĪDZĪBAS! Un pēc tam šī informācija pilnīgi BEZ MAKSAS ir pieejama arī Tev kā lietotājam paģērošajam.

Lietotne ir bezmaksas un paģērēt no tās simtprocentīgi pareizu informāciju, ja tās redaktori - paši lietotāji - noslinko to tur ievietot ir, maigi sakot - stulbi!

Protams ka ir LVC un dažas pašvaldības, kas ar WAZE sadarbojas, ievieto tur informāciju vai arī reaģē uz tur lietotāju ievietoto informāciju!

Ja pats neproti lietot šo aplikāciju un pats neatzīmē, ka kaut kāds ceļš ir ciet, tad bļaudams uz citiem, pieej arī pie spoguļa un pabļauj uz sevi arī - jo arī pats noslinkoji (Tu gan izmantotu spēcīgākus vārdus) un neievadīji izmaiņas kartē.

Šī aplikācija sniedz tikai tik izsmeļošus un tik precīzus datus, cik precīzus un izsmeļošus tur tos ievada lietotāji. Ziņas par sastrēgumiem un palēninātu satiksmi tur nonāk arī tad, ja neviens tieši neziņo par sastrēgumu, bet tur braucot ieslēgtu aplikāciju, jo šādi dod datus uz serveri par satiksmes palēnināšanos. Līdz ar to ieslēgta aplikācija pat tad ja lieto maršrutā, ko zini no galvas, arī dod pienesumu datu uzticamībai.

Ja to programmu visi lietos tikai kā patērētāji, bet nedos savu atpakaļsaikni un neatjaunos informāciju, neziņos, nelabos karti - tā būs tik pat "tupa" kā offline karte.

Drivers Reģ.: 01.07.2003
1 0 Atbildēt

Lietoju Waze ikdienā! Līdz šim problēmas ar nezināmu adrešu atrašanu nav bijušas! Arī neceļos nekad nav ievedis!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Lūk izdruka nupat- pa trim dienām nekas nav mainījies.Skat zvaigznītes- sarkans kur slēgts un zaļš kur apbraukt.Tātad, skaidrāks par skaidru- remonta gadījumā visdrīzāk ka domāsi pats ar savu augšgalu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Nu lūk, lietotājs labticīgs un ar prātu apveltīts brauc pēc norādēm, bet arī skatās zīmes. Upuris piebrauc pie būvbedres un atzīmē, ka ceļš ciet un voilà automātiski Waze piedāvā lietotājam apbraucamo ceļu kā arī brīdina kādu laiku citus par slēgtu ceļu(ja vien tur nepamanās pāris mašīnas tomēr izbraukt) un ziņojums nonāk pie vietējā redaktora. Te arī ir vājā vieta, jo tāds vietējais entuziasts arī var nebūt un slēgto ceļu neapstiprināt uz ilgtermiņu.

Uz ko gan vairāk vari cerēt, ja pašvaldības šajā procesā ir neaktīvas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Šādi atzīmētu un tad varēsi skaitīt cik ilgi izlabos:

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Es godīgsakot toreiz steidzos un nevēlējos iedziļināties.Tur bija acīmredzami skaidrs, ka vajag apbraukt un pati tā apbraukšanas iespēja ir tikai viena.Kaut gan principā pats iespēju robežās vienmēr cenšos atzīmēt (vai noņemt), ja kādi kavēkļi utt.Bet, ja jau te tik ilgi neviens nav atzīmējis,tātad cilvēkiem tas pa lielam ir tumša bilde

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
5 0 Atbildēt

Tāpēc ka vairums gaida no bezmaksas aplikācijas bezmaz top reāllaika servisu neiedziļinoties kā dati tur nonāk. Nu jau to lieto otrais vilnis lietotāju kam maz nojausmas ka tas ir pūļa serviss jeb pašapkalpošanās un kā vispār Waze karte radās. Tie ir tie paši kas brīnās, ka Google rāda nepareizas adreses vai tamlīdzīgi it kā Google būtu oficiālā karte. Jā Waze ir reāllaika, bet pie nosacījuma, ka paši lietotāji ar info dalās.

Šie plānotie remonti gan ir vājā vieta, jo nav vienots veids kā par tiem paziņo pašvaldības un pat ja paziņo dzīvē tās zīmes tiek izliktas pēc situācijas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Mērniecības līmeņa GPS kur precizitāte nav metros, bet centimetros.

www.androidauthority.com/dual-frequency-gps-878169/amp/

Zinu, kādu tehnoloģiju domāji, un navigāciju kontekstā domāju, ka tai vēl ilgi nebūs nekādas jēgas. Bet uzjautrinoša ir spēja pāris vārdos sakoncentrēt tik daudz sviesta.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nekā sviestaina tur nav tīri reāli.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Intereses pēc jautājums Waze sakarā, ir kādam nojausma, kāds motivators sakrāt pēc iespējas vairāk Waze punktu par reportiem, nobrauktajiem km utt.? Es ik pa laikam pačekoju, man vienkārši patīk, ka vairāk punktu iknedēļas

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Gan jau, ka pats sev krāniņu pastaipa tikai

Pasen atpakaļ bija jālasa kaut kādas zvaigznes vai zivis, precīzi neatceros, ko varēja saņemt tieši tai uzbraucot virsū. Bieži vien gan nācās braukt pretējā joslā vai grāvī

Bet vispār es apbrīnoju tos, kuri aktīvi visu atzīmē. Es tik labi tās fīčas nepārzinu, lai braucot, nenovēršoties no ceļa, varētu tur kaut ko atzīmēt. Pāris reizes tikai esmu atbildējis, kad Waze prasa, vai tas tiešām ir sastrēgums, kāpēc esmu apstājies?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Cenšos atzīmēt daudz ko. Juzdams grūtības, to nedaru. Vispār esmu ļoti aktīvs wazists

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Vidēji kādi 50-70 reporti nedēļā no manis

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Nav jau jāatzīmē uzreiz, uzspiež uz ziņojumā pogas un ļauj pēc laika tai aizvērties, ziņojuma vieta tiks piefiksēta un vēlāk vari precizēt kas tieši ir atzīmējams.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
1 0 Atbildēt

Vot šo es nezināju

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Nu man bija tā- kamēr pieripinot vēroju/secināju ka iespraukties gar to bedri nevarēs un jābrauc apkārt, tamēr zin kā, jau garām paripojis un mugurā jau kāds brauc utt.Un šo es nebiju agrāk darījis ka slēgtu remonta vietu ielikt.Acīmredzot visi tā domā, tapc nav.Ventspilī es nobraucu nost no tilta, kā man rādīja- skatos lejā zīme, ka var braukt ar spec atļaujām.Nu ko vai ta es atpakaļ stumšos tiltā augšā utt.

Bet viena cūcība točna ir gan- no Jūrmalas tālā gala virzienā uz rīgu jau kādu pusgadu nerāda vispār maršruta iespēju cauri pilsētai.Tikai apvedceļš.Pie kam, kā jau teicu,besī ka dzen atpakaļ pat tad, kad sen jau nobraukts 2km līkums un plānotais laiks par minūti pieaudzis.

Par punktiem bija čakars visu to profilu pārnest no iosa uz droīdu.Kad skatījos ko citi runā, neviens tolkam nezināja, ko īsti tie cienīgie pti dod;).Bet tur kkādi lieli miljoni manuprāt grozās, tā ka būt Pirmajam diez vai sanāks.Nupat skatos- es esot tikai pirms 5g(?) pievienojies un man pašlaik esot Loha cienīgie 172656,laikam tapc ka bieži bez ievadīta maršruta braucu un tapc ka radardirektors caur to štrunta stiklu nestrādā ;p

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Uzliec settingos, ka ir visas vinjetes. Jūrmala ir maksas ceļš, tàpēc ved apkārt, ja uzlikts, ka rādīt tikai bezmaksas ceļus. Man līdzīgi bija Austrijā, kad nevarēju saprast, kāpēc grib vest caur tentertakām nevis bāni.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Man ir vienmēr bijis iespējots,nupat vel tkko pārbaudīju,nav variantu.At,Cz un Jmalas caurlaide.Simptoms ir uzmācies kā jau teicu beidzmajā pusgadā.Turklāt lidz 1.apr tas taču bij bezmaksas ceļš.Ja nu kāds tur brauc virzienā uz Rīgu,interesanti būtu uzzināt, ko citiem rāda.

Drivers Reģ.: 01.07.2003
0 0 Atbildēt

Vai ir kādam pieredze ar Waze lietošanu ārpus Latvijas?

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Ir. Lietuvā, Polijā, Vàcijā un Austrijā darbojās NEVAINOJAMI.

Parīt dodos uz Bratislavu, Waze tiks izmantota kā pamatnavigācija.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nekādi nepiekritīšu vārdam "nevainojami". Tālāk par Poliju Google darbojas labāk, līdz ar to noteikti var atrast salīdzinoši "vainojamas" lietas. Bet darīt to var.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 0 Atbildēt

LT un EST darbojas labi.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Pilnīgi visur Eiropā darbojas super. Kaut arī arī Ukrainā paskatījos - darbojas arī tur. Vienīgi ārkārtīgi dārgs nets tur.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Pēdējā gada laikā ir lotots arī Spānijā un Anglijā, bez iebildumiem. Tikai tajā galā lietotāji nav tik aktīvi. Piemēram degvielas cenas visbiežāk ir 3 mēnešus vecas.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Pirms dažiem gadiem esot Barselonā nomāju motoroleri un braucot lietoju Wazi, bet par cik nebija kur piestirpināt telefonu tad lietoju tikai austiņas. Tad ievēroju, ka ļoti bieži norādes tiek dotas par vēlu. Respektīvi, laicīgi nepasaka kur būs jāgriežas, attiecīgi laicīgi nevar pārkārtoties.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Par ko brīnīties, ja telefons kabatā. GPS signāls tad ir ne kāds un bieži pazūd.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Par ko brīnīties, ja telefons kabatā. GPS signāls tad ir ne kāds un bieži pazūd.

Domā, ka vēl kāds bez tevis valkā svina kreklus?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Jebkurš šķērslis, koku lapas, krekls, ķermeņa noēnojums rada traucējumus GPS signālam vai satelītu redzamībai līdz ar to zūd precizitāte un attiecīgi arī navigācijas norādes. GPS nav ne tuvu rentgenstari ko svins tikai aiztur. Pilsētā vispār ir švaki ar tiešo redzamību, jo ēkas it sevišķi dienvidu pusē aizsedz satelītus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ķermeņa "noēnonojums" ir krietni mazāks šķērslis par auto bleķa jumtu un dzelzsbetona ēkām. Cilvēka ķermenis un parasts apģērbs radioviļņiem ir visnotaļ "caurspīdīgs", tadēļ nevajag to piesaukt kā iemeslu sliktākai GPS darbībai, ja aparāts ir ielikts kabatā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Caur jumtu bieži nemaz GPS neķer, jāliek pie stikla.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tu ko lieto? Zāli vai pagājušā gadsimta iekārtu? Atceros tādu problēmu no nu jau tālā 2006. gada, bet sen par to biju aizmirsis.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu, nu pārbaudi cik satelītus redz tev mašīnā caur jumtu un cik izkāpjot ārā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nav vienalga, ja abos gadījumos redz pietiekami pozīcijas noteikšanai? Atšķirība mūsdienu ierīcēm izpaužas navigācijai neaktuālā precizitātes atšķirībā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Bet par to arī runa, ka zūd precizitāte ja nav tieša redzamība un līdz ar to arī norādes nebūs laicīgi. Waze lipina tavu pozīciju pie tuvākā ceļa tā kā to neredz uz kartes bet attālumu aprēķinu gan ietekmē. Var jau noiet vienu un to pašu ceļu un salīdzināt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Laicīga norāde atšķiras vismaz metru desmitos, nevis tajā atšķirībā, kas veidojas tevis aprakstītājā gadījumā. Kur nu vēl vispār nepieciešamība bāzt aparātu pie stikla. Arvien tālāk auzās brauc - varēji uzreiz atzīt, ka samuldēji pagātnes atmiņu varā un nebūtu jādomā kā pīties muļķībās tālāk.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Mašinā visvairāk visu iespaido solārais logs.Īpaši ja vēl domāts head-up displeja redzamībai,jo parastā sastāva stikls to nerāda.Acīmredzot, tas satur paaugstinātu metāla daudzumu vai vēl kādu signālu slāpējošu sastāvdaļu.Telefons to izjūt ne tik ļoti, bet parasta sadzīves navigātora Gps pavadoņu atrašanas process notiek jūtami lēnāk.Vārtu pults darbība ir stipri ierobežota attālumā,burtiski pāris metri,bet strādā.To gan traucē arī dubultie sānu stikli ar UV. Radardetektoru tāds vējstikls ierobežo reaģēšanas attālumā par kādiem 90% un tā izmantošana kļūst vnk bezjēdzīga.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Ungārijā un Slovākijà Waze arī darbojas bez iebildumiem!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Notika kaut kādi Brīnumi- šopēcpusdien braucu ur rīgu un man piedāvāja otra maršruta izvēli pa taisno cauri jūrmalas pilsētai.Pusgadu to nerādīja nekādīgi.Neticās gan ka kāds no Wāzes pārstāvjiem šo visu lasa, bet nu tāds fakts ir.Redzēsim kas būs tālāk.

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
3 1 Atbildēt

Sastreegumi, remonti, liidziigas lietas vaazee nonaak no vaazes lietotaajiem. Cik reizes pats esi uzklikshkjinaajis informaaciju? Jo vairaak klikshkjinaataaju, jo vaaze preciizaaka.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nez, es laikam esmu vai nu sūdīgs braucējs, vai sūdīgs telefona lietotājs, vai abi kopā , bet nu nav man parasti laika braucot kaut ko meklēt un klikšķināt trubā. Vienīgais izņēmums būtu korķī stāvot.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Par ko runa? Tev tiešām liekas, ka te "kāds" nesaprot no kurienes ienāk info un ka manis aprakstītajam reālajam gadījumam ar maršruta nerādīšanu ir sakars ar šo? Es klikšķinu Vienmē- kad ir iemesls un kad tas ir tehniski iespejams.Nav runa ka skaidrot pasaules uzbūvi-bet gan par konkrētām lažām un neatbilstībām.

Piemēram, jau kādu nedēļu kā visus ved pa garu sastrēgumu tupi/taisni nost no Ulmaņgatves uz Mūkusalas apli,kaut gan pēc uzstādītā maršruta tam būtu vismaz 3 veidi apbraukt pa citurieni.Puskilometru rinda stāv,bet ne tur kas īsti atzīmēts,ne tur kāds ieteikums apbraukt.Sastrēguma gals bezmaz ārā uz salinieka, bet vienalga dzen tur iekšā.Un plānotais ierašanās laiks tupi tikšķina minūtes klāt,vnk bezpalīdzīgi stāvi,jo ne vairs atpakaļceļa ne variantu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Piekrītu, ja neviens nav neko atķeksējis WAZE, diemžēl info uzrādās neprecīza. Piemērs, dienas vidū WAZE maršruts uz SPICE nereti liek braukt pa Vienības gatvi un tad pa kreisi uz Ulmaņa gatvi. Taču tāds "sīkums" - kreisā josla totāli pilna jau no Neste DUS - sanāk tur iestrēgt uz vismaz 10min Iemesls - neviens nav atzīmējis tur sastrēgumu. Sliņķi.

P.S. Par laimi, problēmvietas zinu un labāk braucu citādāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tādēļ braucu ar Google - tā zin sastrēgumus arī tad, ja neviens nav neko atķeksējis.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vai miliciju,šķēršļus un bedres arī tas rāda?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē, bet man tas nav vajadzīgs.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Atzīmēt sastrēgumu nedod neko, tāpat Waze tur vedīs bet būs vien ikona ka tur sastrēgums. Sastrēgumi tiek noteikti automātiski pēc kustības ātruma un satiksmes intensitātes un nekā citādi. Ziemā braucot pa neiebraujtu meža ceļu un griežoties atpakaļ pašam ir izdevies izveidot Waze sastrēgumu arī nekurienes vidū.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Nereti izbrīna, ka WAZE liek braukt taisni pa Vienības gatvi (teiksim, 15 min. līdz galamērķim), es griežu pa kreisi uz Graudu ielu un WAZE maršrutu pārkalkulē uz 13 min. - wtf?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ir aizdomas ka nepārkalkulē reālā laikā. Arī priekšā sagaidāmos ziņojumi neuzrādās ja vien nesarēķinu maršrutu pa jaunu. No vienas puses labi pieturas pie maršruta no otras puses vlatru minūti nevar ietaupīt. Iespējams pat speciāli dažus wazerus novirza pa nedaudz lēnāku maršrutu lai "pataustītu" blakus ceļu. Waze maršrutu rēķina serveris nevis aplikācija, un ej nu sazin pēc kādiem kritērijiem. Tā kā zināma paranoja var būt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Lai nebūt pa tukšo pljūtīts.Nupat.Jūrmalas galā šodn uzrādīja maršrutu izvēlē jau trīs variantus.Kā pirms pusgada, pirms manis aprakstītā gļuka iestāšanās ar tikai viena maršruta rādīšanu tikai pa apvedceļu.Rīgā uz Ulmaņa pārvada bija samērā brīvs, apstājos 150m pirms Vienībenes.Uzleca paziņojums- esam konstatējuši ātruma samazinājumu- vai esat sastrēgumā? Ļoti reti redzēts, labi ja pāris reizes, bet atzīstama fīča.Nee, neesu sastrēgumā.Bet stāvu drusciņ, šķirstu maršrutu, jo 800m tālāk ir Tā kritiskā vieta, un atkal uzrāda tieši Tur braukt...Sastrēguma NAV, atzīmju nekādu.Domāju ok, pārbaudīšu.Un- izrrādās ka Atkal rindas gals jau uz Ulmaņg-ves.Kā visu nedēļu.Josla ciet, tiltu remontē.Rezultāts- kamēr lidz aplim tā trīs min plusā.Ar visu to, ka pa kreiso rindu braucu.pa labo būtu vēl pāris min klāt.NEviena sastrēguma apzīmējuma, nekā, tīrs ceļš.Lūk skrīnšots,to vienīgo atzīmi par "sastrēgumu" Es tur ieliku,rindas galā piebraucis:

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti