- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam

martinslusis rakstīja: Cik ar konfigurācijas rīkiem Škodas un VW lapās paspēlējos un ar Seat salīdzināju, Škodai ir ļoti izteikts, ka pat augstākā līmeņa komplektācijās trūkst visādas lietas, kas VW un Seat ir pieejamas jau zemāka līmeņa komplektācijā. Tā kā beigās, ja grib labu aprīkojumu, tad Škodai cena ievērojami pieaug. Īpaši tas attiecas uz pusautonomo braukšanu un drošības fīčām. Piemēram, ne Kodiaq L&K aprīkojumā, ko principā varētu pielīdzināt VW R-Line (cena no 34 000 EUR), ne jaunajai Octavia šobrīd maksimāli pieejamajā Elegance komplektācijā nav iekļauta adaptīvā kruīza kontrole. Tā ir jāpērk atsevišķi. Tas pats ir ar, piemēram, digitālo instrumentu paneli. Octavia Elegance aprīkojumā nav iekļauta pat tāda triviāla lieta kā priekšējo lukturu mazgāšana un maksā papildus 130 EUR. Bet kopumā tā stratēģija ir pareiza, jo tad katrs var VW grupā atrast sev piemērotu piedāvājumu. Citam, iespējams, neinteresē visāds papildaprīkojums un tad Škoda būs ļoti laba izvēle. Ja interesē aprīkojums, tad Seat vai VW būs jāņem. Seat pārsteidz, ka, piemēram, ir jau standarta komplektācijā gan pilnas priekšējās LED gaismas, gan digitālais instrumentu panelis, kas parasti ir tikai augstākos aprīkojuma līmeņos. Man, piemēram, ļoti patīk visādas modernās fīčas, tāpēc es sava Tiguan vietā kā nāmamo, ļoti iespējams, tieši Seat Tarraco ņemtu. Principā, tas pats Tiguan Allspace vien ir, bet par demokrātiskāku cenu.
Renault bāzē liek full LED lukturus traffic, clio laikam arī. Vw gan negrib laist garām iespēju papildus peļņai, nebrīnos, ja bāzē ieliktu H4
martinslusis rakstīja: Cik ar konfigurācijas rīkiem Škodas un VW lapās paspēlējos un ar Seat salīdzināju, Škodai ir ļoti izteikts, ka pat augstākā līmeņa komplektācijās trūkst visādas lietas, kas VW un Seat ir pieejamas jau zemāka līmeņa komplektācijā. Tā kā beigās, ja grib labu aprīkojumu, tad Škodai cena ievērojami pieaug. Īpaši tas attiecas uz pusautonomo braukšanu un drošības fīčām. Piemēram, ne Kodiaq L&K aprīkojumā, ko principā varētu pielīdzināt VW R-Line (cena no 34 000 EUR), ne jaunajai Octavia šobrīd maksimāli pieejamajā Elegance komplektācijā nav iekļauta adaptīvā kruīza kontrole. Tā ir jāpērk atsevišķi. Tas pats ir ar, piemēram, digitālo instrumentu paneli. Octavia Elegance aprīkojumā nav iekļauta pat tāda triviāla lieta kā priekšējo lukturu mazgāšana un maksā papildus 130 EUR. Bet kopumā tā stratēģija ir pareiza, jo tad katrs var VW grupā atrast sev piemērotu piedāvājumu. Citam, iespējams, neinteresē visāds papildaprīkojums un tad Škoda būs ļoti laba izvēle. Ja interesē aprīkojums, tad Seat vai VW būs jāņem. Seat pārsteidz, ka, piemēram, ir jau standarta komplektācijā gan pilnas priekšējās LED gaismas, gan digitālais instrumentu panelis, kas parasti ir tikai augstākos aprīkojuma līmeņos. Man, piemēram, ļoti patīk visādas modernās fīčas, tāpēc es sava Tiguan vietā kā nāmamo, ļoti iespējams, tieši Seat Tarraco ņemtu. Principā, tas pats Tiguan Allspace vien ir, bet par demokrātiskāku cenu.
Kad meklēju dažādu SUV variantus, tad 190zs tdi L&K (šikākā komplektācija) ar vēl papildus sīkumiem pieliktiem, ap 40k. Diezgan daudz priekš Škodas, jā.
msh rakstīja: Adaptīvais kruīzs ir atsevišķs bloks mašīnas priekšā un ne tas lētākais - paturot prātā cik daudzi jauno mašīnu pircēji tikai stumdās pa pilsētām un/vai stāsta ka kruīzu nelieto, diezgan loģiski šo bloku bāzītē atstāt aiz borta. Par lukturu apmīzējiem - pastāsti man ko īsti viņi tādu sataustāmu dod, mani tiešām interesē no cilvēka, kam šis aprīkojuma punkts liekas vajadzīgs dzirdēt - man viņi ir, uzliku smukuma pēc, padarīju darbojošus ķeksīša pēc, cenšos nelietot jo saskatu tur tikai krutu ekstru kas izpumpē daudz šķidruma zemē
Par to ka planšete spidometra vietā nav bāzītē, priecājies - labākais spidometrs jau ir bāzītē - nebaidies, tas brīnums, pēc kura tu alksti, pēc kāda laika jau visiem būs bāzītē, jo ir lētāks, tā tik tāda šībrīža situācija, kad to iesmērē kā krutu ekstru.
Sveiks! Par adaptīvo kruīzu - pieņemu, ka dārgākais ir uzstādīt radaru, kas čeko priekšā braucošās masīnas. Bet šiem auto jau standartā ir Front Assist avārijas bremzēšanas sistēma, kas, cik zinu, darbojas tieši ar radara palīdzību. Varbūt ir vēl kas ļoti dārgs nepieciešams adaptīvajai kruīza kontrolei, bet pieņemu, ka, ja radars jau ir, tad pārējais vairāk ir programmatūras jautājums. Lukturu mazgāšana ir strīdīgs jautājums, bet es tomēr jūtu, ka tagadējam VW Tiguan šādas opcijas nav un lukturi ir netīrāki nekā vecajai Toyota Corolla, kam ik pa laikam nomazgāju lukturus. To jūt tieši ziemā, kad sāls tiek kaisīta.