tiešām izpūsta galvas blīve?

Vankins Reģ.: 28.04.2018

1999. gada mazda 323, 2.0 tdi

kādas ir pazīmes izpūstai galvas blīvei?

bija tā, ka pirms kāda laika uzvārījās, taču uzreiz konstatēju to un apstājos (caurs radiators bija)

tagad radiators samainīts, taču tosols necirkulē kā vajag, un mēdz uzvārīties radiatorā, taču ne pēc katra brauciena. tormostatu samainīju, ventilatori darbojas. pasaku laicīgi, ka pārāk gudrs šajās lietās neesmu, bet cik apspriedos ar gudrāku paziņu, viņš saka ka galvas blīve.

 
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 20 Atbildēt

Pazīmes ir pārspiediens sistēmā un dzesēšanas šļauku piepūšanās pagāzējot. Vèl var būt arī balta eļļas emulsija dzesēšanas sistēmā. Ja rodas gaisa burbuļi sistēmā pēc atgaisošanas tad arī varētu būt pazīme. Vēl protams iespēja ka ūdenssūknis iet uz beigām. It kā radiators nomainīts tad problēmas ar radiatora korķi var izslēgt.

Kāds dzesēšanas šķidrums ieliets?

Vankins Reģ.: 28.04.2018
0 0 Atbildēt

spiediens sistēmā ir tikaigan pēc palielāka nobraukta gabala. dzesēšanas šķidrums antifrīzs. ūdens sūkni cik paziņa apskatija, teica ka izskatas vesels, kā arī ūdens sūknis ir mainīts kopā ar zobsiksnu, no kuras tikai puse nobraukta. eļļa dzesēšanas sistēmā nav.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Diemžēl neko nezinu par tieši Mazdu, bet ir atseviški man zināmi japāņi, kam ir npeiciešams pareizi uzpildīt dzesēšanas sistēemu lai neveidojas gaisa burbuļi - tie izraisa līdzīgus simptomus ar pārkaršanu, kaut motoram principā nav nekādas vainas.

Man arī vecajam US "gazikam" (Ford pickup) arī ir līdzīgi, tikai tur burbulis veidojas caurulē augšpusē, un to var "izspaidīt" arā ar pāris piegājieniem.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Nepārprotami simptomi :

1) Dzen spiedienu dzesēšanas sistēma t.i. sit burbuļus un spiež ārā dzesēšanas šķidrumu;

2) Nestrādā pečka;

3) Karst;

Ja šis komplekts nav, tad var būt visādi, arī tā, ka tā sistēma ir jāatgaiso, ko reizēm dara pie pečkas trubām...

Vankins Reģ.: 28.04.2018
0 0 Atbildēt

pečka strādā. spiediens ir kā nu kuru reizi. atgaisots tika jau, nezinu vai vēl ir gaiss vai nav, un kā to noteikt? un vel kas ir dīvaini - kad ūdens tur sāk vārīties, temperatūras dačikā to neredz, rāda pa vidu, kā normālam iesilusam motoram.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jāņem vērā ka atkarībā no apkārtējās vides spiediena vārīšanās temperatūra atšķiras - ja piemēram kaut kāda iemesla pēc tavā radiatorā būs negatīvs spiediens, tad ūdens vārīsies jau pie piem. 80 grādiem pēc Celsija. Radiatora škidrumama ir vēl augstāka vārīšanās temperatūra par ūdeni, jo tur bija sajaukums ar etilēn glikolu ja atmiņa neviļ (vārīšanās temp tuvu 200 grādiem).

tavs temperetūras datčiks var rādīt arī muļķības, bet nu tad ja tie tavi burbuļi vēl smird pēc izplūdes gāzēm - tad porblēma drīzāk gan būs galvas blīvē, bet pēc tava apraksta es neņemots ne uz ko pat sadarēt, kur nu vēl likt galvu ķīlā. ;)

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Izņem ūdenssūkni un to pārbaudi [bet jaunu vēl nepērc] - ja ir ok, tad rauj galvu nost. Man pašam ir divas reizes sanācis nomainīt vispirms labu sūkni un pēc tam ķerties klāt galvai...

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 2 Atbildēt

Ka tikai tur noraut to ūdenssūkni (kas cik saprotams piedzenās no motora siksnas) nav tikpat liels darbs, kā galvu noraut nost ?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nē, kāpēc - noņemt sūkni tomēr nozīmē tikai nocelt siksnu, kamēr noraut galvu nozīmē nocelt siksnu UN noraut galvu - ja ir problēmas ar cirkulāciju, uz sūkni ir jāskatās jebkurā gadījumā, tā ka aģin huj.

Vankins Reģ.: 28.04.2018
0 0 Atbildēt

noņemt ūdenssukni ir pamatīgs čakars jaa. galvu ņemt nost pat mans paziņa atteicās. par burbuļi smird burbuļi nezinu bet, kad atkal vārīsies paskatīšos.

Vankins Reģ.: 28.04.2018
1 0 Atbildēt

un vēl - ja tiešām būtu izpūsta galvas blīve, tajā reizē, kad uzvārījās dēļ caura radiatora, vai šim problēmaam nebūtu jāsākas uzreiz? vnk pēctam tajā dienā vēl padaudz kilometrus nobraucu, ik pa laikam pielejot ūdeni, plus vēl iestrēgu dubļos un nācās pamatīgi gāzēt, bet tad nekas nevārījās un viss bija ok. palielam problēmas sākās, kad nomainīju radiatoru.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu tās problēmas var vispār neizlīst vai izlīst pēc 100Kkm - jo tur strādā vairāki faktori - nekad pārkarsēšana nepārkarsē motoru vienādi pa visu konstrukciju, arī atdzišana nav ideāli vienmērīga, blīvējums parasti ir cits materiāls, galvas skrūves cits, bloks bieži cits, galva, čaulas utt. utjpr. - tu nekad nevari zināt ar 100% lielu varbūtību ka scenārijs būs tieši tāds un ne savādāks.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Ebay var iegādāties uzparikti ar škidrumu, ko uzliek uz izplešanās tvertnes atveres. Ar šo var teorētiski noteikt, vai dzesēšanas šķidrumā ir atgāzes. Pašam praktiskas pieredzes gan īsti nav.

Vankins Reģ.: 28.04.2018
0 0 Atbildēt

sūknis esot vesels. tākā būs vien tā galva jāceļ nost. bet tur esot kautkadas divas skrūves kuras nekādīgi nevarot aizsniegt tā lai atskrūvētu. visticamāk vajagot kautkādu speciālu atslēgu, varbūt kāds zin kādu tieši?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vankins rakstīja: sūknis esot vesels. tākā būs vien tā galva jāceļ nost. bet tur esot kautkadas divas skrūves kuras nekādīgi nevarot aizsniegt tā lai atskrūvētu. visticamāk vajagot kautkādu speciālu atslēgu, varbūt kāds zin kādu tieši?

Speciālās atslēgas vienmēr var atrast ražotāja detaļu katalogos (japāņi apsaukā par SST - special service tool un kaut kāds numurs). Pamēģini - varbūt ieraugi to kas tur derētu, ja tev kāds izstāstīja kur un kas jāaizsniedz.

osscar Reģ.: 27.08.2002
0 0 Atbildēt

vēl ja ilgi nebrauc (pāris dienas) - dzes. šķidrums sapil; uz kādu sveci un auksts "raustās" ( kompis met misfire) + klasiskās pazīmes - balti dūmi, spiediens sistēmā...eļļa var būt arī ok...kā paveicas.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
2 0 Atbildēt

Liekot virsū jauno radiatoru visus transporta aizbāžņus izņēmi?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti