Aplikācija, lai izsekotu cilvēkus, ļaus arī noteikt cilvēku loku, ja būs saslimšana ar COVID19

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Arī Latvijā top rīki uzraudzībai caur telefonu. Kā ar privātumu? (+ VIDEO) iauto.lv/tehnologijas/internets-aplikacijas/34482-ari-latvija-top-riki-uzraudzibai-caur-telefonu-ka-ar-privatumu-video

 
1 2 3
anoagask Reģ.: 18.06.2019
3 1 Atbildēt

nomiks rakstīja: Es gan lejupielādēji. Ja kāds vēlas izsekot, lai seko. Diez vai kādam varētu būt interesanta mana personība

Ticu un ceru, ka aplikācija sasniegs mērķi. Un esmu lepns, ka latviešiem ir izdevies ko tādu tik ātri izstrādāt.

Pirms kāda laiga gan kaut kur lasīju, ka, šķiet, Ķīnā arì jau kas līdzīgs bija izdomāts un ir guvis lielu atsaucību lietotàju vidū.

CovidApp var izsekot tevi daudz mazāk kā lukturīša vai qr scan aplikācijas

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Savdabīgs apgalvojums. Paņemsim tehniski.

CovidApp:

- izmanto specifisku Bluetooth kontaktu izsekošanas API, kura anonimitāte šobrīd ir izstrādātaja apzvērēta, nevis tehniski ierobežota;

- nosūta datus trešajām personām;

- darbojas fonā;

QR scan aplikācija:

- var piekļūt kamerai;

- darboja tikai pēc lietotāja pieprasījuma;

Lukturīša aplikācija:

Tādas vispār nav. Ir tikai OS funkcija ieslēgt lukturīti.

Tātad, lai arī šobrīd neviena no šīm aplikācijām neizseko lietotāju tādā izpratnē, kā daži uzskata, izteiktais apgalvojums ir absurds, jo nevar izsekot "mazāk" par to, kas neizseko. Bet potenciāls katru no aplikācijām pārvērst reālā izvērtas izsekošanas rīkā gan ir nesalīdzināms - ar CovidApp kā perfektu VDK rīku, pievienojot vien pāris lietotāja piekrišanas jautājumus, ko aplikācijas māk uzdot "smalkā drukā".

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

To BT API ir izstrādājuši pasaules labākie prāti, un bugus tur meklē visi pārējie. Lukturīša appam ir piekļuve internetam, jo kā citādi parādīt reklāmu,neviens viņu nepēta un nebajsta

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Galvenokārt jau Lohiem ir jāmeklē "lukrutītis" goglaplejā un ikdienā jāskatās tā suuda reklāmas.Normāliem aparātiem tas visdrīzāk ka ietilpst telefona oem aprīkojumā.

Savukārt "pasaules labākie prāti" un vadošie laika zīmju diagnosti katrs savā migā visu ziemu saldi sūkāja katrs savu ppi- laikā kad bija jāsagatavojās epidēmijai un jāiepērk spirta/marles stratēģiskās rezerves..

Šodien mums katrs iespējamais kretīins visu lieliski zin un prognozē.Jo tam pavērusies lielāka iespēja noraut gabalu no dāsnās ārkārtas siles, jo lielāks viņa entuziasms un tēlainākas un tālejošākas apokaliptiskās prognozes. Posts,draudi,iznīcība un nenoteiktība visur un visapkārt.Nekur vārda par cilvēku iedrošināšanu,biznesa atjaunošanu un cerības radīšanu.Par to nekādu aplikāciju nav un diez vai būs.Doma tikai kā paspēt uzvārīties un kā pagarināt esošo situāciju un izspiest no tās sev maksimāli iespējamo labumu.

Kad Lohiem oktobrī aptrūksies ēst un viņi pārtrauks maksāt psihogēnu inženieriem par silto ūdeni un par ikdienas suudu asenizāciju,tad manīgie aplikātori varēs uzlikt maksu arī par savu šo te "savlaicīgo" garadarbu.Jā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

650 saldi sūkā savu ppi-

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-nu labi ka ne tavu gļukaino ujaveju

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Hujavejs ir miris, lai dzīvo samsūds.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

uz 5g sagatavojies emigrēt?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Un kāpēc ne, uz mājas jumta jau ir LMT tornis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tie labākie prāti strādā kāda uzdevumā - tas nav atvērtā koda produkts - attiecīgi arī "visi pārējie" bugus tur var meklēt tikai ar reverso inženieriju. Un jaunas versijas var viegli sagatavot ar jaunām tiesībām, kad pūlis būs pārliecināts, ka tas rīks neko nespiego. Un lukturītim nav nekāda "appa".

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Atsauksmes iedvesmo,šaubu nav. play.google.com/store/apps/details?id=lv.spkc.gov.apturicovid&showAllReviews=true

Pagaidām ne vārda par to, kā piespiest ielādēt un lietot tiešām reāli (ar kaut/ko) sasirgušos un/vai vieglu nespēku sajutušos.Tieši tāpat, kā tos Lohus, kuri epodēmijas kulminācijas brīdī aprīlī veikalos apgrābstīja produktus (bez cimdiem) un/vai tos, kuri savus izlietotos cimdus izmeta pa vējam turpat veikala autostāvvietā.Plus vēl tos, kuri pašā karstākajā ierobežojumu brīdī pilnīgā po-ūjā saulkrastos sarīkoja masveida tusiņu.Pilsoniskais briedums un atbildības sajūtas minimums pilnīg tā kā no biksēm līda ārā par metru/katram. Jā.

ps- "lukturīšu" lietoņu piedāvājumā tikpat kā nav, tas tiesa: play.google.com/store/search?q=flashlight&c=apps

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Bij bij agrāk lukturīšu appi vajadzīgi vecajiem androīdiem. Vēl tagad sievai lietošanā viens pavecs HTC, kur bez trešās puses appa lukturīša funkcijas vienkārši nav. Jaunākām trubām, protams, tas vairs nav aktuāli.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tāda vecuma androīdam nebūs Covid nepieciešamais BT API ;) Tā ka neizdosies šo piemēru nekādi salikt kopā.

GinoCorbin Reģ.: 03.06.2020
1 8 Atbildēt

Tas ir lieliski, ja ir šāda lietotne!

Paldies!

cpstest.org

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

-jā, pļaķ, Lūdzu ! Nākamnedēļ gatavojieties krāna pagarinājumam.Sūkās itin visi,kuri nav iekļuvuši "īpašajās" kompensējami/aizsargājamajās aprindās.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Paturi savas seksualās fantāzijas pie sevis.

robertwadra Reģ.: 05.06.2020
2 5 Atbildēt

I felt very happy while reading this site. This was a really very informative site for me. I really liked it. This was really a cordial post. Thanks a lot! click speed test

wons Reģ.: 26.07.2017
1 0 Atbildēt

Principā visus vajadzētu čipot un nebūtu problēmu ar mājās aizmirstu pasi, vai ID karti.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Un nebūtu arī šāda problēma - www.vp.gov.lv/?id=426&said=426&rsd=1

Bet vispār ko tur čipot, paņemt DNS paraugu pie dzimšanas.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Bībelē, atklāsmes grāmatā, kā reiz ir minēts ka kādu laiku pirms Jēzus otrās atnākšanas, pasaulei ejot uz galu, kas tāds arī notiks...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Kas tieši? Padalies, lai var ierēkt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Atklāsmes gramata, trīspadsmitā nodaļa - tu vari uzgūglēt; uzrakstot gūglī atklāsmes grāmatu, kā otro priekšāteikumu kā reiz met laukā trīspadsmito nodaļu, uzgūglējot atradīsi smalkākus komentārus par šo tēmu.

1 Es redzēju izkāpjam no jūras zvēru, kam bija septiņas galvas un desmit ragi, un uz viņa ragiem desmit ķēniņa kroņi, un uz viņa galvām zaimu vārdi.

2 Šis zvērs, ko es redzēju, bija līdzīgs leopardam; viņa kājas bija kā lāča kājas un viņa mute kā lauvas mute. Pūķis deva tam savu spēku, savu troni un lielu varu.

3 Viena no viņa galvām bija kā uz nāvi ievainota, bet tā nāves brūce atkal tika dziedināta. Visa zeme noraudzījās uz zvēru ar izbrīnu.

4 Un viņi pielūdza pūķi, tādēļ ka tas zvēram devis varu; arī zvēru tie pielūdza, sacīdami: "Kas līdzinās zvēram, un kas var ar to karot?"

5 Tam tika dota mute runāt lielas lietas un zaimus un vara to darīt četrdesmit divi mēnešus ilgi.

6 Tad tas atvēra savu muti Dieva zaimošanai, lai zaimotu Viņa Vārdu un Viņa mājokli, tos, kas mājo debesīs.

7 Tam tika dots karot ar svētajiem un tos uzvarēt, un dota vara pār visām ciltīm un ļaudīm un valodām un tautām.

8 Un to pielūgs visi, kas dzīvo virs zemes, kuru vārdi nav rakstīti kopš pasaules radīšanas nokautā Jēra dzīvības grāmatā.

9 Kam ir ausis, tas lai dzird!

10 Kas ņem gūstā, aizies pats gūstā; kas nokauj ar zobenu, to nokaus pašu ar zobenu. Šeit parādās svēto izturība un ticība.

11 Tad es redzēju citu zvēru izkāpjam no zemes: tam bija divi ragi, tādi kā jēram, bet tas runāja kā pūķis.

12 Tam bija pirmā zvēra vara visā pilnībā viņa priekšā, un tas piespieda zemi un tās iedzīvotājus pielūgt pirmo zvēru, kura nāves brūce bija dziedināta.

13 Tas dara lielas brīnuma zīmes, uz viņa pavēli pat uguns krīt no debesīm uz zemi cilvēku acu priekšā.

14 Tas pieviļ zemes iedzīvotājus ar brīnuma zīmēm, kas viņam bija dots darīt zvēra priekšā; tas aicina zemes iedzīvotājus celt tēlu zvēram, kam ir zobena brūce un kas tomēr palicis dzīvs.

15 Tam bija dotas spējas iedot dzīvības garu zvēra tēlam, lai zvēra tēls varētu runāt un panāktu to, ka visi, kas nepielūgtu zvēra tēlu, tiktu nokauti.

16 Un viņš dara, ka visi, lielie un mazie, bagātie un nabagie, brīvie un vergi, uzspiež zīmi uz savas labās rokas vai uz pieres,

17 lai neviens nevarētu ne pirkt, ne pārdot, kam nav šīs zīmes - zvēra vārda vai viņa vārda skaitļa.

18 Šeit slēpjas gudrība. Kam ir saprašana, lai izdibina zvēra skaitli, jo tas ir cilvēka skaitlis; un viņa skaitlis ir seši simti sešdesmit seši.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Jei bogu kas tas par sviestainu sviestu.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Jā, atklāsmes grāmata ir diezgan abstrakta...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Atklāsmes grāmata ir strīdīgs subj pat jau tā strīdīgajā bībeles tēmā vispār. Entajos pārcēlumos no vienas zudu;sas valodas citā sākotnējā jēga un konteksts ir tik mazsaprotams, ka lieliski der prāta čakarēšanai visādiem 1/2 prātiņiem.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

No šāda viedokļa skatoties, piemēram, Homēra Iliāda ir vēl strīdīgāks subj.

Bet Atklāsmes grāmata vispār nebūtu jāuztver burtiski. Tā ir ļoti izteiktā simbolu valodā veidota. Iedomājies, cik sviestaina tā liktos 1.gadsimta cilvēkam, ja tajā rakstītu, ka būs kaut kāds čips (kas tas tāds?), kuru iešūs cilvēkā un tam tiešsaistē (kas tā tāda) varēs pieslēgties caur internetu (kas tas tāds). Bet, nu, lai kaut cik saprastu, kas tur rakstīts, īsti to nevar lasīt kā iauto testu - tur ir vajadzīga papildus literatūra un prasme paskatīties uz notikumiem ar 1.gadsimta iedzīvotāja acīm. Tobiš, nevar uz vēsturi, pie tam, tik senu, skatīties ar mūsdienu cilvēka acīm.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kaut ko līdzīgu var lasīt izlaižot 3 caur google translate, dziļāku jēgu tur var nemeklēt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Kontekstu pēta attiecīgi cilvēki; tavs viedoklis par tulkošanu parāda ka tev šī tēma ir sveša - tavai zināšanai daudzi mūsdienu tulkojumi, tajā skaitā jauno latviešu tulkojumu ir izstrādāti, studējot pēc iespējas vecākus pieejamos avotus, lai tas būtu pēc iespējas precīzāks. Otra latviešu jaunā tulkojuma atšķirība no iepriekšējajiem - tiešāki un skarbāki vārdi veco tulkojumu piezemēto vietā [lai izteiktu sākotnējo domu] - teiksim, vecajos tulkojumos vārds "mauka", ja nemaldos, nav...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jautājums paliek atklāts- vai Jēzus "nāca" (un teica) savā vārdā, vai tomēr (kāda) uzdevumā.Tieši tāpat, aka šobrīd BilsG.Šobrīd gan runā, ka otrreizējo Jēzu visdrīzāk aizvietošot kāds tips vārdā Džāreds.Viņa vadībā kāreiz visbeidzot notikšot tas ilgi gaidītais pz-ģecs.

Bet pretīgie zazvērestības teorētiķi un melutenku izplatītāji jau pusgadu kā sludina, ka amērikā nupat būšot lieli nemieri.Tāpēc es nekam neticu un balsoju par louri rejnieku, kurš aizvakar parakstīja p-etīciju.Ap jāņiem gaidām kādu LVmatteru,šis nevar tik vienkārši izbeigties.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Var, var izbeigties. Kārtējā izgāšanās. Grēta papisa Parīzes vienošanos. Un tagad papisa WHO finansējumu. Izgāž AS viens pēc otra tie pasaules jaunās kārtības ieviešanas plāni.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Klimats vnk strīdīgi, vīruss jau drusku bailigāk, bet "pašlaik" notiekošais jau ir reāli suudīgi.Tas ir reāli plānots process, iepriekš jau neskaitāmas reizes mēģināts iedarbināt.Nu tagad iet uz vabanku.Izskatās, ka tas Glābējs būs reāli vajadzīgs. Jautājums tik no kuras puses šamais nāks... www.pewresearch.org/internet/2018/07/11/an-analysis-of-blacklivesmatter-and-other-twitter-hashtags-related-to-political-or-social-issues/

...the press and the media do not reflect reality, they filter and shape it...

ps.. lai neatkāptos no tēmas un idejas- kā redzams,visas noteiktās distanciāli epidemogoloģiskās pretvīrusu darbības šodien tiek ievērotas līdz pat smalkiem sīkumiem.Brīvību sv.Georgam!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Process ir plānots, un jā - šobrīd sāk iet uz visu banku, jo plāni izgāžas viens pēc otra. Būs skarbi, bet kopumā izskatās cerīgi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 0 Atbildēt

Nekādu tālejošu plānu nemaz nav, pasaule ir banāli vienkārša, katrs rauj deķīti uz savu pusi. Bet nočipot visus derētu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Šie nav plānoti procesi. Jau vairāk kā 120 gadus atpakaļ tāds čalis kā Šekeltons konstatēja, ka cilvēka dabā ir vārīt mēslus pēc sēdēšanas bezdarbībā. Tieši tāds pats iemesls ir 2009. gada 13. janvāra grautiņiem Rīgā. Vnk iedzimta grēka dēļ grautiņi ir tiešas sekas bezdarbībai. Vajag tik nelielu grūdienu

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

-tu gan aizamirsi, ka visupirms ir jārada globāli bezcerīgai bezdarbībai labvēlīgi apstākļi un tad ir vnk jānokoordinē īstais brīdis graujošās pendeles iedošanai.

Ja (kādam) nemaksā algu viņa iecerētajā apmērā- pirmais loģiskais solis uz p-ersonīgo pārticību ir nokaut to maitu darbadevēju kopā ar visu to viņa fukino businesu.Ka nau, ta lai nau.Kā tajā slavenajā nākotnes prognozētāju dziesmā- piededzini man pie dsas,lai Dek...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Šī ir pārāk komplicēta shēma ar ļoti daudziem izejas lielimumiem visās stadijās. To nav iespējams uzshēmot un novadīt. Neticu.

Ticu, ka sēdēšanās mājās liela loma ir ir populismam un iztapīgumam ar personīgiem un visai sīkiem mērķiem. Haoss kādam, protams, ir ļoti noderīgs, bet tie nav tie, kas izdomāja sēdēt mājās.

Vnk mainīgā pasaulē visādi darboņi izmanto tā brīža situāciju, bet tas nav koordinēti un tie nav tie paši

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Shēma nav nemaz tik komplicēta un ir balstīta diezgan zema līmeņa cilvēciskajās īpašībās - diemžēl tajās, kuras ne bez iemesla reliģijās tiek uzskatītas par grēcīgām.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

pusgadu kā sludina, ka amērikā nupat būšot lieli nemieri. --

To var vienmēr sludināt, jo tas notiek reizi no reizes. Ne visiem melnajiem pietiek no pabalstiem, dažiem jāpiepelnās ar likumpārkāpumiem, nu, un ja aizturamais pretojas policijai un ir fizisku spēcīgs, bez vardarbības neiztikt.

Bez tam krietna daļa policistu iesniegs atlūgumus, un vietā pieņems, ko nu var dabūt.

Piemēram 2 policistus atlaida sakarā ar "sirmgalvja pagrūšanas incidentu" un pēc tam 57 no tās pašas vienības ieniedza atlūgumus.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Ok.Jā.Reku šorīt paceļas jautājums, ka protestos (vajadzētu)(aktīvāk) iesaistīties ari maz-pilsētām un no epidoēmijas izraisītā bezmiega beidzoot ir pamodies arī tur tas sirmais ķirzakkretiins.Lohojiem atgādinājis. ka tomēr vairuss plosoties un taa.Kamēr miniāples restorātori izmisumma bezspēkā miiž uz savu kjebeņi māķtteri nodedzināto ģimenes uzņēmumu kūpošajām atliekām un amazōn noliktava ir apdzēsta kopā ar savām pārsimt darbavietām, tamēr (cerams) ka pilodelfijas pētnieka redzaktors tiks atjaunots amatā un tiem tur 40gab uz darbu neatnākušajiem Varoņiem pasēs iespiedīs te augstākminēto 696 vai 717 zīmogu.Tā,lai viņus turpmākajos n gados nekur nekad nepieņemtu pat par publiski pieejamo bezkrāsas ateju tīrītājiem. Lai,tāteikt,virtuālajos kapos viņiem kopējo bedri distancēti izrok.Jo visos laikos 1vietā taču ir gods und sirdsapziņa.

ps- cerams, ka, neskatoties uz šeit izlasāmo viedokļu dažādību, iA personāls rīt ieradīsies savos posteņos pilnā sastāvā, Redakteru ieskaitot

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Vai atceraties, kādus grautiņus uzrīkoja baltie, kas tajā pat Minesotā 2017.gada 15.jūlijā melnādains, islāmticīgs gejs policists Mohameds Noors nošava balto sievieti Džastinu Deimondu pidžamā, kas bija izsaukusi policiju, zvanot uz 911. Es nē. Tieši otrādi - tie paši mēdiji, kas tagad atbalsta grautiņus, tad aizstāvēja policistu, sakot, ka nabadziņš ir nepatiesi notiesāts, jo viņam bija visas tiesības pamatoti baidīties un aizstāvēties ar ieroci, ja viņam, sēžot mašīnā, likās ka viņu apdraud uz ielas esošā sieviete pidžamā...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Nuja ķirzakcilvēki grauj balto cilvēku dzīves kvalitāti.

Nav tik skaidrs kamdēļ.

Mana pieredze saka, ka gan dzīvē, gan biznesā liela problēma ir distance - no liela attāluma ne sū#$%da nevar saskatīt. Vinmēr paliek detaļas un nianses, kuras neesi saskatījis, pamanījis, tev nav piegādāts.

Domāju, ka izglītoti vietējie (piekam vienalga kādu ādas krāsu) diezgan labi varēs izskaidrot tad un tagad.

Domāju, ka primāri ir problēma ar brīvu šaujamierošu apriti. Tāpēc policija ir gatava pārnodrošināties. Domāju, ka šādas sašaušanas tur notiek bieži, bet ne visas nāvīgas un tikai atsevišķas ir skaļas (jo trāpa trendā).

Patreizējais tracis IMO ir dibenu izlocīšana pēc atsē'dešnas mājās bez naudas. Nebūtu tas nigeris, būtu viskija cena vai luksafora brīdinājuma krāsa

msh Reģ.: 16.04.2007
2 1 Atbildēt

Ķirzakcilvēki nē, marksisti. Un arī iemesls ir skaidrs un acīmredzams, vienkārši metodes mūsdienās ir savādākas, nekā pagātnē. Pagātnē, tepat mūsu valstī, 41. un 49. gadā izsūtīja diezgan lielu baru ar cilvēkiem + čeka vēl arī kādu čupiņu novāca - ar tādu pašu mērķi. Kāds bija šis mērķis? Ā, pareizi, latvijas valsts nolikvidēšana tautā, novācot vai aizvācot inteliģenci vai valsts pārstāvjus. Tas pats notiek rietumu pasaulē, tik mierīgi, piezemēti, un vairāk izmantojot smadzeņu skalošanas metodes nekā vardarbību, un ļaujot citām cilvēku grupām darīt melno darbu viņu vietā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Mazliet atkāpjoties no taviem ķirzakcilvēkiem, kurus nemitīgi piesauc, pastāstīšu pamatformulu. Totalitārisms = sociālisms + šķiru cīņa. Lai varneši varētu palielināt savu varu ir nepieciešams sanaidot pūli ar tautas ienaidniekiem. Boļševikiem bija proletariāts pret buržujiem. Nacionālsociālistiem ārieši pret citiem. Mūsdienu "demokrātiskajiem sociālistiem" - visa veida minoritātes pret balto rasi.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Tā attālināti ar Marksa mācību jau esmu pazīstams, bet mana sabojātā izglītība saka, ka investīciju projektā jābūt atdevei.

Secīgi garās ķēdes autoram šajā projektā būtu jāiegulda ļoti ļōti daudz naudas, kuru segru atdeve nākot pie varas (piem pēc I Pasaules kara boļševikiem vnk ar maziem $$$ izdevās tikt pie varas un atdeve bija lieliska).

UK un USA pie varas tikt kādiem outsaideriem nespīd - nav krīze tik iznīcinoša. Lokāļi varas maiņu var panākt ar avīzi - veikalus laupīt nav nepieciešams (turklāt veikali šiem to nepiedotu).

Secīgi es nesaprotu kurš būtu gatavs izmest naudu par tevis piesauktajām milzu garajām sazvērestības ķēdēm (kur pie visa tā ir milzu izgāšanās risks).

Pabalstīt nelielas nekārtības uz ad-hoc pamatiem ar mērķi diskreditēt populizētos pretiniekus, tas jā - pazīstams PR stūrakmenis vienam ļoti sen pei varas esošam prezidentam. Šis pats shēmotājs gan sap%*$ās ar naftas cenu gāzēšanu. Tgd kādu brīdi mēģina izķepuroties, lai nesaņemtu pilnu Sarkano laukumu pensoru.

Es nenoliedzu iejaukšanos. Es noliedzu milzu globālas shēmas esamību.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Atver acis un saod kafiju. Neņemos spriest par globālu līmeni, bet ja tu neredzi kas notiek ASV, tad laiks mosties. Tur demokrāti savu esošo darbības stilu, ar pāris izmaiņām, ietur 150 gadus, un pēdējās pāris desmitgadēs tas sāk jūtami atmaksāties. Padomā pats - partija, kurai ir vairāk kopīga ar komunistiem nekā ar amerikāņiem, ir panākusi to, ka puse pasaules tagad, kad ASV pie varas ir nepareizais prezidents, domā ka tur ASV viss ir pizģec, prezidentam nav nekāda tautas atbalsta utt, viņu klaji ķengā vietējie lielie plašsaziņas līdzekļi utt. Vai tā ir normāla situācija, normāla politika?

Attiecībā par tavu domu par naudu - šodien kad pasaulē apgrozās milzīgas naudas summas - kāpēc kādam varaskāram mūlim neapbērt ar miljardiem galēji kreisos? Iedomāsimies kādu geitsa vai buffeta līmeņa bagātnieku - iedomāsimies ka tāds pusi naudas sastumj komunistiem kabatās - viņš tak pat nesajutīs ka palicis uz pusi nabagāks...

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Kāds nepareizais prezidents?

Tur viss kārtībā ar prezidentu - tas pārstāv plašas redneck masas un reprezentē to antiglobālo sapni. Rednecki ir vīlušies globalizācijas profita neesamībā un balso pret.

Es drusku pazīstu dažus bagātniekus (ne kā BG vai VB, bet tomēr) - tie NEKAD negulda naudu ar tik riskantu atdevi. Tik slikts riska vērtējums ir pieņemams tikai tādiem kā mēs

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Nu faktiski ar prezidentu ir kārtībā, bet no demokrātu viedokļa - nav - jo tie ir aizgājuši tiktāl savā totalitārisma ideoloģijā ka republikāņos redz nevis savus politiskos konkurentus, bet ienaidniekus, kurus jānovāc no skatuves par katru cenu.

Tas tavs "sarkankaklu" piesauciens ir tipisks marksistu aizspriedums, izrietošs no tā ka smadzenes pamatā skalo augstskolās, dēļ kā tiem kas augstskolās nav mācījušies mēdz būt "nepareizie" uzskati par lietu kārtību... Protams ka parastie cilvēki kas nedzīvo liberastu burbulī ir vīlušies - visi liberastu "jaunievedumi" ir vai nu uz viņu rēķina, vai arī viņiem kaitējoši.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Piemirsu arī eiropas līmeni. Atšķirībā no ASV vai pasaules līmeņa, te pat ir skaidri saskatāms kuriem mūļiem būtu izdevīga eiropas valstu un tautu iznīcināšana - paskaties uz nevēlēto ES vadību, reku tur viņi ir. Protams, ne bez saviem finansētājiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kura ir tā milzu globālā shēma, par kuru tu runā? Tev mēģina pastāstīt pamatus, bet tu nepārtraukti piesauc sazvērestības.

Bet tā mazliet par shēmu iespējamību - ka īsti ir ar tām tūkstošiem gadu eskistējušajām varas shēmām, kas saucas reliģijas? Vai arī tev šķiet, ka pie mūsdienu polittehnoloģijām un propagandas mašīnas ir nereāli "pacelt" to pašu marksismu augstāk par kristietību vai islāmu?

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Reliģija nekādā veidā nav ne slepena ne kaitējoša indivīdam. Drīzāk otrādi. Sociālisms nebija slepens, bet kaitējošs. Tāpēc ilgi nenoturējās. Feodālas iekārtas ir raksturīgas ar lielu resursu (arī cilvēku) izšķērdību, kas neļauj konkurēt ar efektīvākām - kapitālistiskām valstīm.

Turklāt reliģija ir kā liela valsts, kur arī ir "tie citi, kas vainīgi". Savukārt pasaules pārvaldības shēmas balstās uz pārrobežu sadarbību un lohu apcelšanu, kas kopumā atgādina lielu feodālu iekārtu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

"Sociālisms nebija slepens, bet kaitējošs. Tāpēc ilgi nenoturējās."

Tie arī ir tavi lielākie maldi. Sociālisms IR "slepens", jo tu neesi pamanījis, ka pats tajā dzīvo šobrīd. Tie, kas "nenoturējās" bija atsevišķi sociālismā bāzēti totalitārie režīmi, kurā sociālismam tika pievienota konkrēta šķiru cīņa (formulu tev jau uzrakstīju) - tieši tāpat kā vienas reliģijas (pamata ideoloģijas) ietvaros veidojas konfesijas un sektas. Šobrīd uz tā paša sociālisma ideoloģijas pamata tiek mēģināts veidotas divus jaunus totalitāros režīmus - Briseles EPSRS un "demokrātu" ASV.

Savukārt, kad vēlies apšaubīt pasaules pārvaldības "shēmas", atceries, ka visas skaistās abbreviatūras kā ANO, NATO, WHO, WMF u.tml. darbojas šis sociālisma reliģijas ietvarā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Tas ko es nevaru saprast, ir: kas TUR un ar kādu mēŗki TUR šo "slepno sociālismu".

Jahtu un smukas meitenes uz klāja var dabūt ar daudz mazāku piepūli. Kāpēc tā jāpūlās?

Piesauktās abreviatūras izceļas ar izcilu impotenci visos svarīgos jautājumos (izņemot biedru naudas iekasēšanu).

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jahtas uz smukas meitenes ir bagāto kapitālistu klišeja. Vai kāds no totalitāro režīmu vadoņiem jebkad ir pēc tām tiecies? Paskaties vēsturi - VARA. Stāsts ir par ideoloģiju un varu. Ideoloģiju uz ko pavelkas pūlis un milzu varu, ko tas sniedz varnešiem. Rezultāts ir apmēram tāds pats kā ļaundabīgam audzējam, kurš neizbēgami ir dzīvotspējīgāks par pašu organismu līdz bridim, kad to nogalina, jo pats par sevi ir parazītisks.

Tam nav nepieciešamas nekādas organizētas sazvērestības, bet elementāras cilvēku rakstura īpašības - pūļa mentalitāte elektorātam, kas nodrošina psihopātu (vēlme pēc varas un spēja neierobežoti bez aiztures melot tās sasniegšanai) nokļūšanu pie varas demokrātiskās vēlēšanās.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Minētās ierīces tika trivializētas tikai uzskatāmības labad. Principā nauda kādu brīdi ir varas realizācijas mehānisms.

Nokļūšana pie varas sociopātam iespējama, bet tik pat ātri veidojas opozīcija - nevienu procesu nav iespējams pārvaldīt homogēni. Un jo lielāka darbība jo lielāka pretdarbība. Piem Hitlers palika dzīvs tikai laimīgas nejaušības dēļ, Ulmanim īsti nebija pat risku. Nu un šis ir apgriezti proporcionāli varas realizācijai

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nejauc sociopātus un psihopātus - tās ir pavisam atšķirīgas lietas. Un opozīcijas veidošanos jau neviens nenoliedz. Tikai, kā rāda vēsture, šis process pašiznīcinās vispirms iznīcinot ĻOTI daudz upurus tieši no opozīcijas, kas ir sabiedrības labākā daļa - dzīvs paliek tieši viegli manipulējamais pūlis, pie kā vadības pēc viena režīma krišanas var ķerties nākamais vadonis.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

tad ko iesaki darīt, piemēram Latvijai? (vaimanāšanu, vissirslikti stilā lūdzu nepiedāvāt)

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ko darīt latvijai? Izglītoties un izglītot citus. Sestdien pie brīvības pieminekļa bija zaļu jauniešu "protests pret rasismu" - ja vecāki saviem bērniem iemācītu par to, kā bija PSRS, un to ka tā pati ideoloģija kas PSRS nobrankrotēja un sabruka pirms 30 gadiem, ir arī paristu un progresīvo pamatā, un to ka "cīņa pret klimata krīzi" patiesībā ir cīņa par to lai tētim novilktu pēdējās apenes - tad viņu bērni tik viegli galēji kreiso valgos nekristu. Ne jau prikola pēc jaunie komjaunieši pamatā nāk no augstskolām...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Pašlaik NEKO. Audzēt sabiedrībā izpratni par to, kāda ir sociķu patiesā seja un cerēt, ka pasaulē notiekošie procesi nākotnē dos iespēju atbrīvoties no ASV demokrātu / Briseles pakalpiņu varas, kas šobrīd ir izmantojuši Covid sniegto iespēju, lai faktiski iegūtu Satversmes neierobežotas pilnvaras.

Tava spēja kaut ko darīt šobrīd labākajā gadījumā ir balsot par Gobzemu. Izklausās iedvesmojoši?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Kā jau domāju. Esi krievu trollis / kreatūra. ASV un Briseles varas vājināšanās mūsu reģionā nenoliedzami novedīs pie Krievijas varas palielināšanās. Arī visi gobezemi, sudrabas uc laimneši to vien gaida, lai par 30 grašiem vai kādām citām indulgencēm savu varas daļu nopludinātu austrumu virzienā.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Smaidīgais, ar tevi ir bēdīgi. Tu esi ļoti labi iekritis uz apkārt virmojošo kreiso propagandu; "ja kāds ir pret ES, viņš ir kremļa atbalstītājs" + tavā galvā ir šausmīgas bailes no krievijas, nu tak nekā briesmīgāka nevar būt... Jā, protams, zināma taisnība tev ir, tas nemaina faktu ka ES ilgtermiņā sola sliktākas lietas nekā bez ES. Kā arī - ES agrāk vai vēlāk izjuks, tik jautājums cik asiņaini tas notiks.

P.S. Kur tu rauj "ASV varas vājināšanos mūsu reģionā"? Republikāņi baltajā namā automātiski nenozīmē ka visi ASV karavīri tiek atvilkti no citām valstīm un vairs netiek dota militārā palīdzība citām valstīm...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

es esmu reālists, un domāju, ka samērā labi zinu vēsturi. Un fiziku - trauks tukšs nemēdz palikt.

Un vēl - vangoju, ka, kad dūmi izklīdīs, izrādīsies, ka gan breksita gan trampa gan pašreizējo asv nemieru sākumi meklējami kremlī. kremlim ir izdevīgas jukas gan es, gan asv.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Ja reālists, tad beidz aizrauties ar to kremļa paranoju. Īstermiņā [pusgads, gads, divi gadi] krievijai, kā tu saki, jukas varētu būt izdevīgas, bet ilgtermiņā izdevīgāka būtu līdzšinējā kursa saglabāšana - jo līdzšinējais kurss novājina abas valstis un rada arvien lielāku spriedzi tajās. To ieciklēšanos uz kremli tev ir iedevuši tie paši galēji kreisie; kā farāžs vienā runā studentiem par brexit un trumpja ievēlēšanu teica - kreisie tik ļoti nesaprot situāciju ka cenšas atrast izskaidrojumu notikušajam ietekmē no ārpuses, nevis tautas noskaņojumā.

Princips ar kremli ir līdzīgs kā ar rasismu - komunisti ir pateikuši ka rasists ir tas sliktais cilvēks, un attiecīgi par visiem, kur var un kur vajag, bļauj "rasists! rasists!". Līdzīgi ir ar kremli; tā atbalstu cenšas piekabināt katrai labējajai partijai, kura cenšas, vai kura uzvar vēlēšanās rietumvalstīs. Teiksim, Le Pēnai pārmeta ka šī esot aizņēmusies naudu vēlēšanu kampaņai no krievu bankas - no kaut kā tak viņai bija jāaizņemas, ja citas bankas nedeva, ko? Itāļu Līgai arī kaut ko piedēvēja tādu, neatceros, ko tieši - itālija ir tālu no krievijas un ar mēreni labām attiecībām ar krieviju; kā latvietim man viņu čupošanās ar krieviem ne pārāk patīk, bet padomājot no viņu nacionālā viedokļa, neredzu tur neko sliktu. Utt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

"Jahtas uz smukas meitenes ir bagāto kapitālistu klišeja. Vai kāds no totalitāro režīmu vadoņiem jebkad ir pēc tām tiecies?"

Hmmmmm, vai tad nav tiecies? Pirmais, kas ienāca prātā, ir Ziemeļkorejas Kims...

Es tā sapratu, ka ar "jahtu un smukām meitenēm" ir simbolizēta materiālā bagātība kā tāda...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nauda aka bagātība laikam ir varas nesējs un tāpēc arī tik nepieciešama. Var darīt varu pa tiešo kā visi diktatori, bet vienmēr jārēķinās ar apkārtni - empātijas un līdzcietības vidējais līmenis lielajā pasaulē ir stabils un tāpēc psihopātu izgājieni nav iespējami ilgtermiņā. Līdzsvars var sabrukt tikai mazās kopienās (piem. Piktarēna sala). Šis arī paskaidro kāpēc neticu visvarenai ļaunuma varai un kāpēc šādas shēmas nav iespējamas plaši

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

P.S. Hileram bija bruņuvilciens uz kura plānoja uzlikt līdzi vadājamus atomieročus. Vai tev nešķiet, ka jahtas un meitenes nobāl pret šādām ambīcijām?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Hitlers bija īpašs personāžs... nu, nevar viņa ambīcijas pielīdzināt citu totalitāro režīmu vadoņu ambīcijām...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kāpēc īpašs - jo gribēja apslaktēt vai deporēt zemcilvēkus un kolonizēt lielas teritorijas? Staļins no viņa atšķīrās tikai ar vājāku pieeju un rasisma elementa trūkumu - bet pie tā ir vainīgs nevis viņš pats, bet gan ideoloģiskās atšķirības. Savādāk - staļins bija hitlera fans kurš apbrīnoja hitlera spēju iztīrīt savu partiju no nevēlamajiem elementiem un kuram interesēja visādas hitlera lietas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu gan jūs dodiet vaļā.Kāds reāls sakars krieviem ar melno matēriju? T-mps būtu vienīgā nedaudzā viņu "cerība", naher viņiem vēl kādi nemeri vajadzīgi? Krievi reku propagandas baikeri braitonbīčā visu nedēļu slapjām dsām pa riņķi brauc, rajona jumtu patrulē,palīdz, tāteikt,valsts varai noturēties- pagaidām neviena lieka matērija tur nelienot ;P

Tramps nupat paziņojis, ka BLM kustība esot vistīrākā politiskā partija.Asv ģenerālprokurors šorīt teicis,ka tūliņ p/sīs visus masu saziņas veidojumus, kuros notiek īpašnieku veikta cenzūra un tiekot ierobežota izteiksmes brīvība pret īpašnieku viedokli.Jo ir (labs!) jautājums- Kam pieder tas vai cits mēdītājs.

Gan Staļins gan Hitlers bija psihopāti,kuri pēc pārdzīvotā stresa sāka zaudēt sajēgu un kurus beigu beigās pazudināja bailes pazaudēt savu varu un varaskāru/nodevīgu tuvāko personu kopums.Putēns mērķē tajā pat virzienā, vienīgi ka viņš salīdzinoši ar tiem diviem tikpat kā neko nav no sevis radījis/uzbūvējis.Tiklīdz runa par varas noturēšanu, viņi visi sāk jukt prātā un ir gatavi uz dajebko.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Īpašs?! Varētu no šīs vietas sīkāk? Nu izņemot to citu vadoņu propagandas daļu, kas īpaši demonizēja Hitleru, lai sevi pasniegtu labākā gaismā... Holokausta (brūno sociālistu) upurus skaitam līdz šai dienai pie katras iespējas, bet par ievērojami lielāko sarkano sociālistu upuru skaitu runājam vai nu kautrīgi, vai atklāti slavējam (Če Gevaras krekliņi, Bērnija, kurš pat medusmēnesi pavadīja Maskavā, virzīšana uz ASV prezidentu).

Tātad par upuru cipariem, dilstošā secībā (WiKi komunisma upuru saraksts ar pievienotu Hitlera rindu - sanāk tikai 3 vieta):

65 million in the People's Republic of China

20 million in the Soviet Union

17 miljoni Holokausts

2 million in Cambodia

2 million in North Korea

1.7 million in Ethiopia

1.5 million in Afghanistan

1 million in the Eastern Bloc

1 million in Vietnam

150,000 in Latin America

Un vēlreiz, pēc ciparu izlasīšanas, kas tad tajā Hitlerā bija tik īpašs, kas viņu nošķir no pārējiem totalitārajiem sociālistiem?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kas bija īpašs? Sava rasu ideoloģija kas gribēja radīt īpašo rasi - atšķirībā no marksisma ideoloģijas kas vēlas rādīt "jauno cilvēku", un ko darbībā [kā centienus izskaust to un šito slikto parādību] mēs pat varam redzēt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Domāju, ka šīs teorijas vājā vieta ir periods un mērogs. Visi varoņi attiecas uz 20gs un cipari ir lieli, jo tehn progresa rezultātā cilv skaits jau pieauga eksponenciāli.

Domājams, ka Ivans Bargais proporcionāli iznīcināja tādu pašu populācijas daļu kā Staļins. Nikolajs II visticamāk arī. Tāpat tie mandarīnu dinastijas pārstāvji. Un Nerons....

Un nevienam no šiem ar sociālismu nav nekāda sakara. Drīzāk ar sociālisma iznīcināšanu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nav slikts arguments, bet tomēr neiztur kritiku.

Tas, ka arī citi ar sociālismu nesaistīti "vadoņu" režīmi ir bijuši asiņaini, nav noliedzams fakts, bet tas arī neko nepierāda. Korelācija nenozīmē cēloņsakarību.

Norādītie skaitļi tiešām ilustrē tikai to pie kā konkrētajos gadījumos noveda sociālisma pāraugšana totalitārismā un pilnībā piekrītu, ka konkrētie skaitļi ir attiecināmi uz konkrētu populācijas apmēru/periodu.

Un tagad par galveno kļūdu vai manipulāciju no tavas puses - skaitļi tika piesaukti kā atbilde apgalvojumam, ka Hitlers bija īpašs. Tātad skaitļi ir objektīvi salīdzinoši ar pārējiem tā laika vadoņiem un tavs "uznāciens", cenšoties tos piesaukt kaut kādā citā kontekstā un teorijā, nav argumentētas diskusijas cienīgs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kāpēc tiek izlaisti visi monarhi? Vai tad tie mazāk kā komunisti slaktēja cilvēkus?

Tak redzat, ka Leopoldu tiko novāca Briselē. Uz tā rokām esot 10 miljoni dzīvību Kongo.

Britu impērijas uzplaukuma laikā(Viktorija) 1 miljons īru gāja bojā no bada un vairāki miljoni emigrēja.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Paskaidroju vēlreiz - tā ir atbilde uz apgalvojumu, ka Hitlers bija īpašs gadījums. Salīdzinājums uz tā paša laikmeta citiem totalitārajiem režīmiem.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Vismaz sveicu visus ar ārkārtas stāvokļa finišu. Nu, nekādi nav to slimo tūkstošu pie mums. Šobrīd LV pat epidēmijas vairs nav, par kādu pandēmiju var būt runa vispār. Nav mums vairs slimo prinicipā, vienkārši NAV. Kāds vairs ārkārtas stāvoklis utt. Normālu ikdienu atpakaļ! Lai gan daudzi to jau arī dara - DZĪVO.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Spriežot pēc death rate y/y (aprīlis piem), mums infekcija tā arī neieradās. Gan jau ka tāpēc, ka province, gan tāpēc, ka vidējais latvietis nesaprot kāpēc ĀS laikā diztance jāsamazina no 2km uz 2m.

Gan jau ka šis nozīmē, ka ierakstījamies tajā zviedru modelī, kas cita starpā nozīmē vairākus uzplaiksnījumus nākotnē. Manuprāt LV turbulence dēļ vājas veselības aprūpes un populisma, turpināsies ik pa laikam. ES laikam pasākums visiem apnicis un tur sagaidāma stabilizācija. PL un HU gan spēj vēl visādus trikus izspēlēt

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Laikam tiešām esam vēsie tipi Labi, ka tā! Sāls jau slēpjas inficēto masveidībā. Polijā (milzu valsts) satraukumam arī nebūtu pamata, ja vien raktuvēs (atkal - lokāla problēma) neatklātu infekcijas perēkli. Taču tā nav visas Polijas situācija, nekādā gadījumā. Tas ir tāpat kā "gribu pabūt Polijā" - atvaino, kur tieši? Attālumi ir ļoti lieli, nevar visu valsti ierindot vienā kritērijā utt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Es vairāk par mentālām īpašībām. Polijas un Ungārijas kapacitāte ļauj viņiem izpildīties kā lielvalstīm un iepriekš šamie ir demonstrējuši, ka ES politbiroja kurss šiem nav rādītājs. Gan jau ka pieeja nav atmesta.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tikai padomā, kāpēc nav...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 2 Atbildēt

Tikai Lohi var atļauties nesaprast patreizējās situācijas svarīgumu.Šis ir jau "nākamā" pakāpe vispārēja haosa mērķtiecīgā (un smalki izplānotā!) attīstībā.Melu un demagoģijas augstākā pilotāža.Spļāviens sejā un dvēselē tiem, kuri vismaz kaut/cik centās ievērot nospraustās vadlīnijas ieilgušajā "pretvīrusa" cīņā.Ņirgāšanās par cilvēktiesībām,sabiedrisko kārtību, personas un īpašuma neaizskaramību un par jebkuru nelielo vai vidējo saimniecisko darbību principā.Tikko kā karantīnas krāna garinātājiem sāk aptrūkties argumentu- tā pieslēdzas nu jau nākamā nesējraķetes pakāpe.

Interesanti, kādā jomā ir ieplānojuši darboties šodienas tie visatļautības demontrētāji un pastāvošās iekārtas grāvēji.Kur,kā un no/kā viņi "plāno" nākamajos mēnešos sev iegūt (legālus...) iztikas līdzekļus šādos vispārēja haosa apstākļos.Un kāda ir vispār šo te graujošo darbību iniciātoru morālā stāja un vispār kāds ir viņu galējais mērķis.Vai šai idejai vispār var "ticēt", ka viņi caur šo te bardaku ved šo te debilisma apsēsto nekontrolējamo pūli tiešām uz laimīgāku un pārticīgāku nākotni.Jā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Situācija gandrīz nekad nav svarīga nacionālos un globālos procesos. Tikai tiešām lielu dabas katastrofu gadījumos. Pārējos gadījumos atsevišķām situācijām nav vai gandrīz nav nav nekādas nacionālas vai globālas sekas. Tur izmaiņas rodas pielāgojoties apstākļiem ilgi pirms apstākļiem un ilgi pēc.

Zanders @Satori nupat labu vēsturisku ekskursu šajā uzrakstījis

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Parunāt ir jēga tikai tad, kad katrs runātājs izrāda gatavību arī kaut/ko uzklausīt.Zanders nekādi nav muļķis,bet viņa apcerējums nav pilnīgs.Jo nevar būt dibens ar vienu vaigu.Pat senās Grāmatās ir teikts, ka vaigi ir vairāki un "iesišanas" gadījumā esot jāpagriež otrs (cits..).Tieši tā arī šobrīd tas notiek.

Globālās sekas diemžēl IR, un kopumā tās diemžēl IR ieilgušas.Tas, ka (vakār izlasīju tādu db Virsrakstu..) LValdība taisās "veicināt exportu",tas ir ok.Gluži kā nesenā pagātnē Vadoņa pieminēklis ar augšup izstiepto roku.Vienīgi ka jautājums- kādā veidā šis te populistiskais un ar "globāliem procesiem" nesaistītais varensauklis īstenosies, ja (joprojām) ir paralizēta aviosatiksme un pašlaik pilnīgi iespējams, ka "tālu attālināto un mūsu Lepnumu neskarošo" nemieru rezultātā daļa pasūtītāju būs kļuvuši maksāt nespējīgi (un/vai sadarbību turpināt negriboši).Ok, vabūt kāds (uz kādu lohu..) rēķina noorganizēs atsevišķiem uzticamajiem no rokas ēdošajiem kādu kosmisko/elektrisko Kuģi vai atpirks saražoto dsāiebāžamo produkciju (pie viena arī samaksās darbiniekiem algu un vidam interesi).Jā.

Tedross Gabrijēsus kā īstens Vadonis vakar skaidri pateica- jāprotestē ir noteikti un vēlams ka Visiem/jebkuram.Po*uj par ko, galvenaiss piedalīties.Neaizmirstiet tik uzsiet Maskas.Intensīvas satiksmes apstākļos drīkst maukt pa tramvaja sliedēm un pat iepriekš nomērīto pdistanci var neievērot.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ir vērts šo paklausīties - par to, kā eskalējas ASV notikumi.

www.youtube.com/watch?v=l7aQ02YX7qo

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Interesanti, ka tas foxnews ir gandrīz vienīgais no mums viegli pieejamajiem turienes masumēdītājiem, kurš vismaz cenšas kaut ko analizēt.Pārējam nospiedošajam vairākumam ir gatava diagnoze,jo īpaši cnn.Policija esot jāizformē un (vēlams) jālikvidē kā tāda.Ieročus un asargāzes piederumus viņiem esot jāatņem visp bez ierunām un jau aizaizvāakar.Piemēri jau esot.12jā jā gadā tika izformēts viens kkur tur laikam nj pavalstī esošais iecirknis un radīta jauna struktūra (bezmaz sabiedriska),kura itin veiksmīgi darbojoties (mīnus 40% noziegunmu un utt).Pats jaunā veidojuma pr-nieks darba laikā uz ielas cep iedzīvotājiem desas un rīko tipa iknedēļas dārzasvētkus.Viss esot ok..Skaļi netiek gan runāts par kontingentu un iedzīvotāju blīvumu šajā iecirknī.

Tajā pat laikā fox vakar teica: Chicago sees its deadliest day in 60 years with 18 murders in 24 hours...(runa nupat par 31.maiju).. www.foxnews.com/us/chicago-saw-its-deadliest-day-in-60-years-with-18-murders-in-24-hours-report

Cita starpā, tg24, nupat: Hārvardas (dezinfektoru) pētījums: Uhaņas slimnīcas jau oktobrī bija pārpildītas... tg24.sky.it/mondo/2020/06/09/coronavirus-wuhan-studio-harvard

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Ir vērts šo paklausīties - par to, kā eskalējas ASV notikumi.

www.youtube.com/watch?v=l7aQ02YX7qo

www.youtube.com/watch?v=gQfvs18n3ZA

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jajā, nu gan jau- publicēts pirms 50 minūtēm...Sietlas tiesībaizsardzības eksperti mudina policiju...before it's too late...@realDonaldTrump= "these ugly Anarchists must be stooped IMMEDIATELY. MOVE FAST ! " www.foxnews.com/us/seattle-law-enforcement-experts-urges-police-to-take-back-chaz-before-its-too-late

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kas tas par sūdu? Testētie un apstiprinātie nav rādītājs visiem saslimušajiem.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Paskaidroju vēlreiz - tā ir atbilde uz apgalvojumu, ka Hitlers bija īpašs gadījums. Salīdzinājums uz tā paša laikmeta citiem totalitārajiem režīmiem.

Ar to "īpašs" es biju domājis, ka, vismaz, cik es par viņu esmu lasījis (tiesa, neapgalvoju, ka ļoti daudz), viņš nebija tik ļoti tendēts uz materiālām bagātībām, kā citi. Bet varbūt kļūdos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nopietni? Tev ir kaut nojausma, kāda "materiālā bagātība" bija viņa iecerētais personīgais atomraķešu vilciens? Jā - viņu neinteresēja pilis ar zelta atejas podiem, bet gan ekskluzīvi militāri projekti, kas pārspēj ne vien lepnākās jahtas, bet es teiktu, ka pat faraonu piramīdas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Tas viss tikai valsts un nācijas labā!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Digitālo tehnoloģiju trūkums un sasteigtā ambīciju izrādīšana viņam krietni patraucēja.Viņš iejuka prātā un izdarīja garu virteni kļūdu,īpaši kad redzot jau savu pārrēķināšanos. Aber toties tas viņa nepabeigtais tehnoloģiskais mantojums nonāca "īstajās" rokās.Varbūt tieši Tas arī bija tas patiesais ww2 scenārijs.

ps- sen nav runāts par to tur 20 km garo swisārijas kalnā iecirsto trubu- kā diez kroņa/jaņu laikā veicas viņas,tāteikt, saimniekiem un/vai apkalpotājiem.Vai diez procesu paātrināšana norit pēc Plaana, un/vai ko.Jā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Urķīgi vēsturnieki gan saka, ka nekādu īpašu kļūdu tur nebija. Ja nu vienīgi sākt to visu ar nepietiekamiem resursiem bija oportūnisms. Bet tā gan genocīds, gan miera līgumi un citas taktiskas lietas bija vienīgie iemesli kāpēc viņš tika tik tālu

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, taisnība, par ātru un pārāk strauji.Steigā nervozējot un pa ceļam pienācīgi nenostiprinot iegūto.Žēl ,ka viņam internets un vacapa mobīlnieks nebija,uzreiz cita štelle tad buutu;) Kā arī tas, ka visus šos te vienpersoniskos varoņus pazudina arī nodevīgi "tuvākie pietuvinātie".Kuri cīnās gan savā starpā par pirmo roku, gan par iespējamo (vēlams jo ātrāku) vadoņa vietas ieņemšanu.Tas notiek visur, ieskaitot gan KUlmaņa gan DT-rampa "republiku", kur nu vēl kādu tur pa ceļam Josifu vai Borissu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Nevarēja šis lēnāk - resursi izsīktu un krievi pirmie uzbruktu.

Un jau teicu - cik novērots lielas shēmas nedarbojas tieši dēļ liela skaita iesaistīto. Katram savas intereses un izpratne pa ar morāli unviss saiet sviestā

polinaiost Reģ.: 24.06.2020
0 0 Atbildēt

Скукотища...

Познакомлюсь с молодым человеком! Я Полина, мне 23 года, блондинка, веселая и стройная! Только по-латышски плохо говорю..

Давайте пообщемся, а то скучно! Может встретимся, погуляем, искупаемся))

Пишите мне ---->> 18pop.tk моя анкета - polinkakis

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Nopietni? Tev ir kaut nojausma, kāda "materiālā bagātība" bija viņa iecerētais personīgais atomraķešu vilciens? Jā - viņu neinteresēja pilis ar zelta atejas podiem, bet gan ekskluzīvi militāri projekti, kas pārspēj ne vien lepnākās jahtas, bet es teiktu, ka pat faraonu piramīdas.

Jā, bet ar to vilcienu viņš tak meitās nebrauktu. Tas ir varas un ietekmes nostiprināšanai... Tu laikam tomēr īsti nesaprati, ko gribēju pateikt...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kamēr visa progressīvā amērika gāž statujas un dauza nepareizā krāsutoņa bistes, tamēr reku Gelzenkirchenē ir uzstādīts pieminēklis vienam no pasaules dižākajiem 20gs Domātājiem.Cerams, ka ar laiku tur tiks atklāta telšu pislētiņa un tiks arī piegādāti pionieru ugunskura iekuram domātie Pionieri. Jā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Palasīju augšā minētos slimu suņu murgus. Cik jābūt neizglītotam un debilam, lai ticētu visādiem marasmiem un stulbībām?

Kā Zemei var būt 6000 gadu, ja ir koks, kuram ir 9000 gadi. Un cik jābūt debilam, lai domātu, ka visa paleontoloģija ir izdomājums.

Un runajot par jūsu bībeli, gribu pieminēt, ka viss pašlaik notiekošais ASV ir pretrunā ar bībeli. Jo bībelē ir skaidri un gaiši rakstīts, ka rases ir jāizdala, un viena rase ir vergi otrai.

...

"95% kristiešu nav lasījuši bībeli. Un tieši tāpēc arī vēl joprojām ir kristieši. Bet pārējie ir vienkārši debīli vai tie, kuri pelna uz debiliem" ( c)

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Suņa murgus tu te esi sarakstījis, ķipa stāsti kas ir bībelē, bet pats neesi lasījis. Cik debīlam ir jābūt, lai visiem šitiem tualetistu izdomātajiem prikoliem ticētu?

Zemes radīšana kā tas aprakstīts bībelē - iesākumam paturi prātā ka to mozus grāmatas nodaļu uzrakstīja cilvēki pirms vairākiem tūkstošiem gadu, kam nebija šodienas zināšanu, tāpēc vīzijās redzētas nākotnes vai pagātnes ainas viņi var būt uzrakstījuši īpatnēji - skatīt Jāņa atklāsmes grāmatu. Tālāk, par pašu radīšanu - es personīgi pieņemu ka vai nu ir bijis tā kā tur ir rakstīts, burtiski - bet varbūt arī tas nav bijis burtiski; varbūt zeme bija kā nedzīva lode un Dievs radīja dzīvību uz tās pirms tiem 6000 gadiem - mani tas sevišķi neinteresē, tā ir 6000 gadus sena pagātne - pa tik senu pagātni patīk urķēties dažādiem tualetistiem, kas savā smagajā reliģiozajā ticībā tam ka Dieva nav ķeras izmisīgi klāt tai mozus grāmatai, jo neko citu ko apgāzt ar daudzmaz ticamiem argumentiem viņi nevar. Man dažus gadus atpakaļ gadījās dzirdēt mazu lekciju no viena čaļa, cita starpā svaiga zinātņu doktora [vai kāds tur bija tas trešais augstākās izglītības līmenis] bioloģijā, gan citā lauciņā - jā, protams, ticīga - un tur viņš pieminēja šo tēmu, un bija parādīti piemēri un teorijas tam ka zeme tiešām ir radīta pirms 6000 gadiem.

Tā, tālāk, segregācija "pēc bībeles" - nu, davai, kur tas bībelē ir rakstīts? Atvečaj za bazar Vienīgais ko tu tur atradīsi - vecās derības laikos nākušu norādījumu Dieva izredzētajai tautai, jūdiem, nekrustoties ar nejūdiem - un tas ir arī VISS. Nekādu norādījumu kristiešiem šodien un tagad izveikt kaut kādu segregāciju vai ko tādu - ja kāds to apgalvo - viņš ir izrāvis to piesaukto frāzi no konteksta. "Viena rase ir vergi otrai" - mazāk dzert vajag, lai nejūk bībele ar korānu - tas bija muhameds kurš ieviesa tādu lietu kā melno verdzība; tā ir musulmaņu svētā triloģija, kur tiek lietoti rasu termini - muhameds tiek apgalvots ka bija ar ļoti baltu ādu, un muhameds ir nejauki izteicies par nēģeriem, salīdzinājis ar velniem utt.

Tie kas nav lasījuši bībeli nav kristieši, tie ir tikai reliģiozi cilvēki.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

1) Viss aperteīds DĀR bija balstīts uz bībeles nevis korāna. DĀR tikai 1,7% ir musulmaņi. Un tikai bībeles dēļ to izdevās noorganizēt, jo lūk, - svētajā grāmatā tā rakstīts. Tas pats arī ar visu Amerikas kontinentu un Āfrikas kolonizāciju un vietējo "neticīgo" iznīcināšanu. Tie ir vēstures fakti, un tas viss bija ar "svētās grāmatas" atbalstu, nevis kaut kādu faktu sagrozīšanu vai interpretāciju.

2) "mozus grāmatas nodaļu uzrakstīja cilvēki pirms vairākiem tūkstošiem gadu".

Bet TAGAD nav laiks pirms vairākiem tūkstošiem gadu. Tajā laikā pat nezināja, ka debesīs nekā nav. Vai neviens nezinaja, kas Zemes iekšpusē, kas dzīvoja pirms zīdītāju dominances, utt. Tagad ir dažādas zinātnes - astronomija, fizika, bioloģija,vēsture, paleontoloģija, utt. Tapēc tikai pamuļķis var ticēt skribelējumam, kas rakstīts pirms vairākiem tūkstošiem gadu.

3) "... svaiga zinātņu doktora " man žēl, ka ir tādi neattīstīti zinātņu doktori. Tas tikai pierāda, ka zināšanas un izglītība nav viens un tas pats. Un tādu vienu pamuļķi nav vajadzība ņemt kā vidējo zinātnieku. Un gribētu dzirdēt viņa to stāstījumu, jo 100% tas balstīts uz meliem, faktu sagrozīšanu vai vienkārši, viņa nezināšanu.

4) Reliģija ir domāta pamuļķiem un/vai nabagiem. Jo tā neliek domāt un iedziļināties. Kāpēc kaut ko domāt, plānot, censties, ja var paļauties uz dieva gribu, un neko nedarīt, tikai palūgt visvarenajam radītājam...un protams, samaksāt naudiņu. Jo dievs ir visvarens, visa radītājs, bet naudiņu gan viņš nemāk sataisīt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

tu taču pats raksti, pats saproti, ka tā grāmata IR NOVECOJUSI. Un kā var pakārtot savu dzīvi uz kaut kādu marasmu, ko sarakstījuši "neizglītoti" cilvēki simtiem gadu atpakaļ, kuri neko nezināja ne par Zemes vēsturi, ne pasaules uzbūvi. Tad kāpēc par paraugu neņem skandināvu sāgas, vai grieķu rakstījumus? Runājot par tiem, tie ir daudz vēsturiski precīzāki, tikai ar mazāku reklāmu

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

1) Nejauc "balstīt" ar "attaisnot". Pastāsti par aparteīdu un "bībeli", man palika interesanti - esmu par to pasācienu bik lasījis, bet neesmu manījis atsauces uz kaut kādiem ticīgajiem Bet visa āfrikas un citu valstu kolonizācija bija komerciāls pasāciens, ja tā nebūtu bijis, tad pirms gadsimta islams būtu noslaucīts no zemes virsas; tolaik rietumeiropas valstis to fiziski bija spējīgas izdarīt. Tātad, lūdzu, bībeles rakstu vietas - konkrētāk jaunās derības, jo tu te kristiešus piesauc - kuras ļauj darīt visādas šādas šausmīgas lietas

2) Atkārtoju vēlreiz - pirmajai mozus grāmatai piesienas tādi kā tu, jo nekā cita kam piesieties nav. Bet priekš kristieša svarīgās lietas ir atrodamas jaunajā derībā, vecā derība pa lielam ir kontekstam un kā vēstures grāmata. Un viss, kam bībelē tualetisti var piesieties - tam ka Dievs ņēma un radīja zemi, debsis un sauli ja to frāzi ņem burtiski un rēķina atpalaļ gadsimtus. Vairāk nekam - viss pārējais tevis piesauktajās zinātnes grāmatās vai nu atbilst tam kas rakstīts bībelē [vai vismaz nekonfliktē] vai arī ir šaubīgas teorijas statusā. Ak jā, neaizmirsti, pirms domāt par to, kā tā nu gadījās ka pilnīgi nejauši radās dzīvība, bet savādā kārtā tā nejauši nerodas joprojām, palasi bībeli...

4) Jā, reliģija ir domāta pamuļķiem, pilnīga taisnība. Bet es neticu reliģijai, es ticu dzīvajam Dievam - ne par velti pēc atgriešanās es ar manas neticīgās muteres mutes palīdzību tiku aizsūtīts pie baptistiem, lai arī loģiskais ceļš būtu bijis luterāņi; pie luterāņiem ir pārāk daudz reliģijas...

Bet kad runā par reliģiju un pamuļķiem, neaizmirsti ka tu pats esi tāds reliģiozs pamuļķis. Tu esi tualetists [atejists] , cilvēks kurš ļoti spēcīgi tic tam ka Dieva nav - tā pati spēcīgā ticība neredzmajam, tik vienas spēcīgas dievības vietā tukšums... Vēl vairāk - kad palasa kādus pekstiņus raksta un runā pasaules vadošie tualetisti, rodas jautājums - jums, tualetistiem, vispār smadzenes ir, jeb tās sen jau ir nodzertas? Principā lai jebkuru loģiski domājošu neticīgu cilvēku kurš nav tualetists padarītu par ticīgo, vajadzētu viņam nevis sludināt evaņģēliju, bet tikai iedot palasīt visādu davkinsu un tamlīdzīgu kadru sarakstītos pekstiņus koncentrētā formātā - tā kā piemēram šī šausmīgi sausā grāmata [man plauktā tāda stāv, nejauši nopirkta]

Kas tajā grāmatā [bībelē] ir novecojis - "mīli otru kā sevi pašu"? Izlasi to grāmatu un tikai pēc tam izsaki savus spriedumus Tas, kam dzīve ir jāpakārto, ir tas, kas rakstīts jaunajā derībā, un tur nav nekā, kas būtu novecojis un nesaderīgs ar mūsdienām - atkal būsi pārķēris korānu, kurš atšķirībā no jaunās derības, diktē noteiktas procedūras. Bet vecā derība, jūdu tora, pa lielam ir vēstures grāmata, vēstures ko studēt un atcerēties - bet jādzīvo šodienai un rītdienai.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

1) Palasi par to, kā aperteīdu radīja. Un kā izdevās to popularizēt.

Tu man tagad aicini visu to sūdu izlasīt, un sameklēt citātus?

No galvas es atceros tikai par Noasu, kurš radīja vergus. Starp citu, Noass bija vienīgais negrēcīgais cilvēks.

2) Es arī atkārtošos - kā var piesieties pie teksta - "sarkanā drakona dēls izgāja caur uguni un asinīm lai kļūtu mūsu pestītājs no ļauna, bet zaļais pokemons to apstiprina". Kā var piesieties pie pasakas? Var ņemt kopējo kontekstu. Piemēram, visa kristietības morāle ir tāda - tu vari grēkot, galvenais - izsūdzēt grēkus un palūgt piedošanu. Jo dievs tevi mīl un piedos. Viņš tevi mīl, bet ja tu viņu nepielūgsi, neslavināsi - mūžīgi cietīs. Jaunajā derībāir tāds personāžs Zauls. Palasi, par viņu. Jaunā derība arī tāda pati kā vecā - pilna ar visādām stulbībām un noziegumiem, kuriem nav nekā kopīga ar 21 gadsimtu.

3) ?????????? Dzīvība tagad nerodas????? Tu nopietni?

Evolūcija notiek nepārtraukti. Ja tu domā, ka viena gada laikā no amēbas rodas jauns zīdītājs, tad nākas tevi apbēdināt - tas ir miljardu vai miljonu gadu laikā. Bet ja ņemam zemākās formas, - vīrusi, baktērijas, tad tās rodas visu laiku jaunas. Kaut vai šis kovids. Cilvēks eksistē pārāk mazu posmu, cilvēka - zinātnieka - posms ir vēl mazāks, bet cilvēka dzīves ilgums ir vēl mazāks, tāpēc jaunas dzīvības formas grūti ar aci ieraudzīt. Bet ja to pateiksi mikrobiologam, tas sāks smieties.

Arī cilvēki visu laiku mainās. Salīdzini kādi tie bija 1000 gadus atpakaļ, kād i tagad. Kaut vai smadzeņu izmērs, ķermeņa izmērs, utt.

4) Te jau kaut kāda filosofija sākās.

Lai saprastu, ka kādu vajag mīlēt, vajag lasīt kaut kādu vecu, negācijām pilnu melu grāmatu?

Ir daudz, normāli autori, kuri raksta to pašu, bet bez sūdiem pa virsu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

5)"izmisīgi klāt tai mozus grāmatai, jo neko citu ko apgāzt ar daudzmaz ticamiem argumentiem viņi nevar."

Vienkārši pirmā Mozus grāmata ir bībeles sākums. Un loģiski, ka ar to sāk. Ja pirmā būtu Samuela grāmata, tad sāktu ar to. Bet lai apgāztu visu bībeli, vajag sarakstīt otru bībeli. Tikai to nav vajadzība darīt, tapēc parasti sāk un beidz ar sākumu - mozus grāmatu.

Un otrkārt, pārējās bībeles daļas nav tik precīzas ( pēc faktiem), tāpēc tās ir grūtāk apstrīdēt. Bet marasmi tur pietiek. Un arī jaunajā derībā regulāri izmanto "faktus" no vecās derības, tāpēc tās izdalīt nevar.

"Tu mīli, jo tevī mīt sarkanais drakons, kurš tevi mīl"- kā šito var apstrīdēt? Vienkārši marasms.

vai - "kas ir sarkanā drakona dēls? Tas nācis caur ūdeni un asinīm, lai atpestītu tevi no ļauna.. un zaļais pokemons apstiprina, ka tā ir patiesība "

Nu apstrīdi.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jūsu diskusija tieši Laikā,- 4 hours ago,pekiinā noplakušais ceļojošais jaunais vilnis ir veiksmīgi ieradies siētlā (c) Christian leaders denounce call to take down statues of Jesus... www.foxnews.com/us/jesus-statue-church-pastors-defend-protests

ps, šaubu nav, kaut/kādu Bībeles versiju vistuvākajā nākotnē nāksies pārlasīt,cerams ka ne piemaskavas kaujaslaukā dislocēto vai uzlaboto/aktualizēto pagājušgad ķiiniešu valodā iztulkoto

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

"Pokemons sēž tevī, un tevi mīl.

Ja pokemona tevī nav, tad tev nav mīlestības.

Hemoroīdu svece to var apstiprināt.

Ja tu mīli brāli, tad tu esi gaišs cilvēks.

Ja tu brāli nemīli, tad tu esi tumšs cilvēks."

...

Lūk bībeles aptuvens teksts, ko izdomāju dažu sekunžu laikā. Tad jautājums - kā šo marasmu var apstrīdēt? Mēģināt pierādīt, ka pokemons tevī nesēž? Bet nav jau teikts, ka pokemons ir tāds, kā zīmē multfilmās. Varbūt tas ir iedomu pokemons. Tālāk, par brāli - ir taisnība, bet tā nav nekāda ūber gudrība. Un kāpēc vispār pirms brāļa tiek pieminēts pokemons? Bez tā pokemona teksts būtu daudz labāks, un daudz precīzāks. Ko pat nevarētu aptrīdēt.

Lūk tā darbojas bībele. Kaut kādi sūdi sajaukti ar novecojušām idejām ( daudzsievība, verdzība, upurēšana, utt) un tiem pa vidu - dažas atziņas, kuras zin jebkurš bērns. bībeli arī rakstīja tajā laikā, kad zinātne bija attīstīta ļoti vāji. Un jebkurš tālaika gudrinieks bija mūsdienu vidusskolnieka izglītības līmenī.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tas ka msh tic Zsvētku vecītim un makaronu briesmonim mani šokēja. It kā likās domājošs cilvis un ļoti labi orientējas tehniskās lietās un pat Oma likumu zin, bet izrādās tomēr kāda hromosoma trūkst. Vienīgais mierinājums, ka tas ir sievas pirksts un ietekme un vēl ir glābjams.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nuuuu, tas jau nav nekas tāds... kaut kur lasīju, ka 95% pasaules iedzīvotāju tic kaut kam pārdabiskam - Dievam (vienalga, kuram), horoskopiem, kaut kādām tur mistiskām enerģijām utt. Tu taču neapgalvosi, ka tikai 5% pasaules iedzīvotāji ir domājoši, gudri un tu esi viens no šiem 5% apgaismotajiem...

Starp citu, Īzāks Ņūtons arī ticēja Dievam, ja nekļūdos, Galilejs, kurš atklāja, ka zeme ir apaļa (kas, starp citu, arī ir rakstīts jau Vecajā Derībā) tāpat... pat Čārlzs Darvins jau pēc "Sugu izcelšanās" sarakstīšanas nenoliedza Dieva esamību... tu taču neapgalvosi, ka viņi nebija domājoši?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Uz vecumu daudzi nojūdzas ar ezotēriku, sevišķi ar asu prātu apveltītie. Pie tam tajos laikos ķecerus dedzināja, tā kā par tiem zinātniekiem kas ko tādu atļāvās mēs neko vairs nezinām. Džordāno Bruno piemēram nepratās. Un nekur bībelē nav skaidri rakstīts ka Zeme ir apaļa, ir atstāta vieta interpretācijai. Vienīga iespēja kā reliģija var darboties ir tikai, ja dzīvojam Matriksā. Tik nez ko to ticibu ir tik daudz. Ir pat atklāts ticības gēns, tā kā tas viss ir vien ģenētiska kļūda, lai dēļ saprāta cilvēks nenojūgtos.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vai ir konkrēti tāda oficiāla ievirze, ka "ticība" galvenokārt nosaka ticošā indivīda ģeometriski/ģeogrāfiskos uzskatus? Varbūt politiskos arī?

Tēma galīg dsā novirzījusies,nav ne vārda par Aplikāciju.Intersant būt "uzzināt", kādās cik īsti dziļās garīgi radošajās Mokās viņa tapa.Kas, tāteikt, nedodDies, izcēla šo ideju un piešķīra viņai,tāteikt,financiālu atspērienu? Vai aplagugla konglomerāts mums "lika", jebvai "mēs paši"? Pieredze un iniciatīva "mums" taču vienmēr ir bijusi.Pirms gadiem simts sniedzām "apsardzes pakalpojumus" pat krievijas teritorijā, kas ta ko mums nieka aplikāciju nepavilkt...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Jā aizgāja offtopiks baznica.lv stilā. Un aplikācija neko pa lielam nemaksā, ir gatavs API un aplikācijas piemērs atliek tikai adaptēt.

Sponsorēja - ''Latvijas Mobilais telefons" (''LMT''), "MakIT", "Mobilly", "TestDevLab", "Zippy Vision", Latvijas Universitāte, "TechHub Riga"

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

+/- visi zinātnieki pārsimt gadus atpakaļ un senāk bija ticīgi - galu galā zinātne - tā ir Dieva radītās pasaules pētīšana kas nekādā veidā neiet pret ticību - tā tik tagad tualetistu darbības rezultātā ir radies šāds iespaids - dēļ kā tualetisti mēdz reizēm aplauzties...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Muahahaha, tad ko viņus uz sārta par to dedzināja? Raganu medības arī bija saskaņā ar ticību. Aplauziens ir tikai relioģozajiem, jo ja tiek apstrīdēts kaut viens bībeles pants tad viss kāršu namiņš sabrūk, bet zinātnei vienas teorijas aizstāšana ar citu par ļaunu nenāk. Un vispār zinātnei ar reliģiju nav nekāda sakara, tie ir lauciņi kas nepārklājas, tur pat nav ko pētīt. Tak neviens nepēta vai Harijs Poters ir reāla persona.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tu jauc divas lietas, kuras pat bērnam būtu jābūt skaidram - ticība un Dievs jau nav īsti vainīgi pie tā, ka kādi cilvēki to visu izmanto savu kaut kādu mērķi sasniegšanai. Katoļu baznīca viduslaikos biļa ļoti tālu atkāpusies no kristietības vēsts kā tādas, to pat paši katoļi šodien atzīst. Tur ir savi vēsturiskie aspekti, par kuriem tagad nerunāsim, bet pēc tava posta tad varētu noprast, ka, tavuprāt, automašīnas ir vainīgas pie tā, ka notiek avārijas... vai sekss būtu slikts, jo notiek izvarošanas, krāpšanas, bērnu izmantošanas utt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Kanibāl, es pateikšu ko tādu, kas tevi pārsteigs - man ir daudz vieglāk ticēt Dievam ar prātu nekā ar sirdi Ar prātu tas viss ir labi saprotams - tu paņem bībeli, bet tur ir aprakstīti likumi un principi - tu palasi vēsturi - un redzi kā tas darbojas [lai arī vēstures grāmatas ir sarakstījuši neticīgi cilvēki un to, kā tur darbojies Dievs, jālasa pa diagonāli, starp rindām, zinot kādi cilvēki tajos notikumos bijuši iesaistīti un kādas ar Dievu saistītas kustības tajos laikos notikušas. Es arī reizēm redzu Dieva darbus savā dzīvē - ja Dieva nav, tad pasaule ir viena savāda vieta kur visādas nejaušības notiek savādā secībā - bet nu, kā līdzībās runāja viens pazīstams cilvēks - "ateisti ir ar spēcīgāku ticību neredzamajam nekā mēs, kristieši - viņi tic ka var salikt pulksteņa detaļas kastītē un to kastīti kratot, pēc tam no tās izņemt ejošu pulksteni".

Manai ticībai nav nekāda sakara ar "sievas pirkstu", drīzāk otrādi. Es esmu baptists pēc ticības - mana sieva ir oficiāls luterānis, tēva dēļ, bet ticību es viņā īsti nevaru saskatīt...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: 1) Palasi par to, kā aperteīdu radīja. Un kā izdevās to popularizēt.

Tu man tagad aicini visu to sūdu izlasīt, un sameklēt citātus?

No galvas es atceros tikai par Noasu, kurš radīja vergus. Starp citu, Noass bija vienīgais negrēcīgais cilvēks.

2) Es arī atkārtošos - kā var piesieties pie teksta - "sarkanā drakona dēls izgāja caur uguni un asinīm lai kļūtu mūsu pestītājs no ļauna, bet zaļais pokemons to apstiprina". Kā var piesieties pie pasakas? Var ņemt kopējo kontekstu. Piemēram, visa kristietības morāle ir tāda - tu vari grēkot, galvenais - izsūdzēt grēkus un palūgt piedošanu. Jo dievs tevi mīl un piedos. Viņš tevi mīl, bet ja tu viņu nepielūgsi, neslavināsi - mūžīgi cietīs. Jaunajā derībāir tāds personāžs Zauls. Palasi, par viņu. Jaunā derība arī tāda pati kā vecā - pilna ar visādām stulbībām un noziegumiem, kuriem nav nekā kopīga ar 21 gadsimtu.

3) ?????????? Dzīvība tagad nerodas????? Tu nopietni?

Evolūcija notiek nepārtraukti. Ja tu domā, ka viena gada laikā no amēbas rodas jauns zīdītājs, tad nākas tevi apbēdināt - tas ir miljardu vai miljonu gadu laikā. Bet ja ņemam zemākās formas, - vīrusi, baktērijas, tad tās rodas visu laiku jaunas. Kaut vai šis kovids. Cilvēks eksistē pārāk mazu posmu, cilvēka - zinātnieka - posms ir vēl mazāks, bet cilvēka dzīves ilgums ir vēl mazāks, tāpēc jaunas dzīvības formas grūti ar aci ieraudzīt. Bet ja to pateiksi mikrobiologam, tas sāks smieties.

Arī cilvēki visu laiku mainās. Salīdzini kādi tie bija 1000 gadus atpakaļ, kād i tagad. Kaut vai smadzeņu izmērs, ķermeņa izmērs, utt.

4) Te jau kaut kāda filosofija sākās.

Lai saprastu, ka kādu vajag mīlēt, vajag lasīt kaut kādu vecu, negācijām pilnu melu grāmatu?

Ir daudz, normāli autori, kuri raksta to pašu, bet bez sūdiem pa virsu.

1) Nu tad pastāsti par to aparteīdu. Vikipēdijā, kurai ir kreisa nosliece, kaut kā nekādi kristieši nav izcelti; ja kas tāds būtu bijis, tas, bez šaubām, būtu tur diezgan izbazūnēts.

Noass nekādus vergus neradīja un bezgrēcīģs viņš arī nebija - kā redzams, pats kaut ko no pirksta izzīd un to arī skandini...

2) Kristietības morāle ir tāds pats tevis izdomājums kā tas par noasu... Tāda varētu būt kristīgās reliģijas morāle, jo tā tas sanāk ja neticīgs cilvēks apmeklē kādas lielās konfesijas, kurai ir liela tradīciju bagāža, draudzi. Kristietības princips ir vienkāršs - tu sāc ar sirdi ticēt Dievam un viņš tevi atbrīvo no vēlmes darīt grēkus. Neticīgi cilvēki [kā tu] parasti uzskata ka tādi cilvēki vienkārši paši piespiežas jo kristietība neļauj darīt tādas lietas, bet tā nav. Zinu kādu bariņu bijušo alkoholiķu kas tā vienkārši, klikc, un tika dziedināti no alkoholisma. Zinu arī cilvēkus kas tikuši dziedināti no citām atkarībām.

3) Jā, dzīvība tagad nerodas - kur rodas? Evolūcija un dzīvības rašanās ir divas dažādas lietas. Arī tas kovids neradās no nekā. Cilvēku izmaiņas 1000 gadu laikā - atkal evolūcija

4) Filosofija ir par tām tavām "negācijām" Ja tu bībelē saskati negācijas, tu, acīmredzot, esi tipisks mūsdienu komunists kam pastāv tiesības bez pienākumiem, un ja izdari sūdus, tad sods nepienākas.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

1) Vikipēdijā arī tu vari pierakstīt. Ticīgo ir daudz vairāk kā neticīgo. Palasi ne Vikipēdiju, bet kaut kādus citus materiālus. Un izlasi, beidzot, Bībeli.

2) izlasi, beidzot, Bībeli, vai baidies, ka pēc izlasīšanas, izmetīsi visus savus krustus mēslainē?

Noass izpeldot ararata kalnā, pirmais ko izdarīja - iekopa vīna dārzu. Tad sataisīja vīnu, piedzērās, un pliks gulēja uz zemes. Un tad viņu ieraudzīja viņa dēls. Tad Noass pamodās un citi dēli viņam šo gadījumu izstāstīja ( ka viņa dēls redzēja viņu pliku). Un Noass viņu nolādēja, un pataisīja viņu par VERGU. Sev un saviem brāļiem. Atcerēsimies, ka Noass bija VIENĪGAIS negrēcīgais cilvēks, kuram Dievs atļāva izdzīvot, jo pārējos noslīcināja.

Un tādā nianse, ka tas dēls- vergs nāca no vietas, kur dzīvo melni cilvēki... Jo pārējie brāļi bija balti. Tur nebija minētā rase, bet bija minētā viņa tautība vai vietā, kurā viņš piedzimis. Tagad, no galvas neatceros. Nu, bet tas tā. Par šo pēdējo atziņu vēl diskutē un strīdās. It kā nē melnais, bet pusmelnais bija. Un arī paši brāļi it kā nē pavisam balti bija... Tas ir rasistu strīdus ābols.

3. Par sugu veidošanos palasi kaut vai skolas grāmatas.

Sugu veidošanās galvenais dzinējspēks ir DABISKĀ ATLASE. Jebkuram organismam notiek mutācijas. Kaut kādas ģenētiskas atšķirības. Ja tās izrādās priekš konkrētā organisma pozitīvas, tad organismam ir priekšrocības. Tad pēc ilgiem gadiem ( organismiem, kuriem dzīves ilgums mazs, tas notiek straujāk), izveidojas vai nu jauna suga, vai nu evolucionē tā iepriekšējā, kad ar laiku izmirst tie, kuriem ģēni bija "sliktāki".

Tas ir ļoti ilgstošs process. Jāpaiet simtiem un tūkstošiem gadu, lai rastos jauna suga, jo pat ja organismi ir dažādi, bet savā starpā var vairoties, tad tā tik un tā skaitīsies viena suga.

Mikroorganismiem ir mazāk ģēnu, tie vairojas ātrāk, tāpēc katra maza mutācija var radīt lielākas izmaiņas.

4. Nu ja tev nerada negācijas, kad Dievs iznīcina veselas tautas, slīcināt, spīdzina, dedzina, tad lai tā ir.

Es neuzskatu par pozitīvu lietu, ka Dievs padara aklu cilvēku uz 3 dienām, lai tas viņam kalpotu ( Zauls un tad Pāvels, jo viņš nomainīja vārdu pēc tam).

Ja es rakstītu Bībeli, es sarakstītu ka cilvēki dzīvoja sūdīgi, bet tad satiekot dievu- labi.

Bet Bībelē otrādi. Dievs to tikai darīja kā spīdzināja, mocīja un nogalināja lai viņam kalpotu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Jaunu baktēriju vai vīrusu sugu cilvēks var radīt laboratorijā, bet jaunu cilvēku sugu laboratorijā uztaisīt pašlaik nevar.

Tas pats arī dabā. Jo vienkāršāks organisms, jo sugas veidojas ātrāk.

Paskaties, cik atšķirīgi ir cilvēki ( rases) un tik un tā skaitās viena suga. Tas pats ar dzīvniekiem. Viņi var būt dažādi, bet tā tik un tā skaitās viena suga.

Un aplūko cik katru gadu tiek atklātas kukaiņu, tārpu, baktēriju, vīrusu sugas? Pat Latvijā regulāri atrod kādu jaunu sugu. Un tur ir jautājums:

1) un galvenais - tās atklāj, jo progresē metodoloģija, kā izdala jaunas sugas

2) kur tikts, ka tā jaunatklātā suga pastāvēja tūkstošiem gadu? Varbūt tā ir radusies 100 gadus atpaakaļ. Lai gan tas nenotiek tā, ka šodien ir viena suga, rīt -jau jauna. Diez vai ir tāda konkrēta robeža. Ne velti tagad uzskata, ka vienas sugas locekļi atstāj AUGLĪGUS pēcnācējus. Ne tikai pēcnācējus, bet kuri var vairoties. Ja piemēram, nēģeri vairojoties ar baltajiem atstātu pēcnācjus, bet tie būtu slimīgi un vāji, varētu teikt, ka "drīz" būs jauna nēģeru vai balto suga.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

1) Nu, davai, iedod tos materiālus

2) Nu jā, laikam kaut kā tā bija - sen to veco derību neesmu lasījis. Bet tā ne tikai esmu lasījis, bet arī agrāk mēdzu apmeklēt dažādas bībeles studijas - dabiski ka tādās pamatā studē jauno derību.

3) Nu? Tu joprojām runā par EVOLŪCIJU, dabisku, nenoliedzamu procesu - bet jauna dzīvība kā nerodas tā nerodas...

4) Nevis dievs iznīcina, bet iznīcinĀJA. Vecā derība pa lielam kristiešu kanonā ietilpst tikai kontekstam, kā vēstures grāmata, a to, ar vienu pašu jauno derību nevar iebraukt ko tad tādu tas Jēzus izdarīja un kāpēc viņam bija jāmirst pie krusta. Gadījums ar pāvilu uz damaskas ceļa - Dievs parādīja bezdievim savu varu, līdzīgi kā tu savā mājā dzīvojošam sunim parādītu savējo, ja tas satrakotos. Tavi uzskati par to, kāds ir Dievs un kas viņam jādara ir palikuši svētdienas skolas līmenī...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

1. Pat nevajag neko dot. Visu rasistu svētie raksti arī ir rakstīti par vietā par vienīgo izredzēto - Noasu. Man reiz, viens pat nolasīja vēl divās vietās, bet neatceros kur.

Apskati dokumentālās filmas, grāmatas par DĀR. To neuzsver īpaši, bet aģitācija notika caur baznīcām. Baznīcās melnos nelaida, utt.

3.Nu tak evolūcija ir tajā pašā maisā.

Mutāciju rezultātā rodas jaunas izmaiņas. (DNS pavedienam kopējoties, rodas kļūda, un izveidojas jauns ģēns.)

Piemēram, lentenim piedzimst 10 000 mazuļu ( kāpuru). Un tā kā tas ir gan mātīte gan tēviņš vienlaicīgi ( hermafrodīts), sanāk, ka bērni būs 100 % viņa kopija. Bet tā nav, mutāciju dēļ. Un sanāk ka mazuļi tomēr, nav 100 % kopija. Viņi minimāli bet tomēr atšķiras no sava vecāka.Bet mutē visi organismi. Un ja mutācija ir slikta, organisms var pat nomirt, piedzimt kroplis, akls, utt. Var būt jebkāda vai tāda, kura KONKRĒTOS apstākļos neko nedot.

Bet ir labas mutācijas. Piemēram, dzīvnieks dzīvo tuksnesī. Un mutācija, kura izraisīs dzīvniekam izturību pret slāpēm, būs laba un dzīvniekam būs priekšrocība.

Un viņa pēcnācējiem šis būs labs ģēns. Un tā sanāk, ka pēc x paaudzēm populācijai šis ģēns būs populārāks. Tā arī ir evolūcija. Un tieši tā arī rodas jaunas sugas. Piemēram, viena putnu suga dzīvo mežā un ēd sēklas. Mutāciju rezultātā, kādi putni piedzimst ar biezākiem knābjiem. Un viņi var ēst cietāku barību. Visi sugas brāļi nevar, bet viņi var. Mežā daudz riekstu, un maz to ēdāju. Un viņi ēd riekstus. Un tā, evolūcijas rezultātā rodas jauna suga - riekstu ēdāji. Un viņi kļūst tik atšķirīgi, ka pat ar to sākumā sugu nevar vairoties. Rodas jauna suga. Bet dzīvība radās no vienšūņiem tieši tā pat. Vienšūņi no bezšūņiem ( vīrusi arī ir bezšūņi). Bezšūņi no molekulām, olbaltumvielām, utt.

Tas ir garš process, kuras pamatā evolūcija, mutācijas un dabiskā atlase. Viss jau sen ir izskaidrots.

Un tas ir ilgs process, tāpēc neviens cilvēks savas dzīves laikā to pat nevar piedzīvot.

4.

Tāpēc es sāku, ka negāciju grāmata. Normāls cilvēks tādu bērniem nedos.

..

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

》Zinu kādu bariņu bijušo alkoholiķu kas tā vienkārši, klikc, un tika dziedināti no alkoholisma. Zinu arī cilvēkus kas tikuši dziedināti no citām atkarībām.

Tā jau nav dziedināšana, bet gan vienas atkarības aizstāsana ar otru. Bet laikam vienīgā praktiski noderīgā lieta reliģijai atskaitot naudas atmazgāšanu. Kamēr nemācās citiem virsū ar savām ticībām varētu pat teikt ka izdziedināts. Covid pandēmija arī labi parāda ka domāšanā cilvēks tālāk pat raganu dedzināšanu un maģisko ticību nav ticis. Diemžēl izglītība te ir bezspēcīga.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Jā, un tā ir ļoti laba atkarība. Viens senais mūks, vai kas viņš tur bija, reiz pateica labu frāzi:"cilvēka sirdī ir tukšums ko aizpildīt var tikai ar Dievu". Mūsdienās nez kāpēc cenšas iestāstīt ka to tukšumu vajag aizpildīt ar alkoholu, narkotikām, jāšanos vai citu bezjēdzīgu laika nosišanu - tavā izpratnē laikam tas stāvoklis skaitās neatkarība vai bezatkarība...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tiem cilvēkiem kam ir nosliece uz atkarībām tiešām to vajag aizpildīt ar kādu mazāk kaitīgu atkarību. Kam nav tukšuma sirdī(lasi paurī) nevajag to arī aizpildīt. Un reliģija ir tikpat bezjēdzīga laika nosišana kā jebkura cita darbošanās bez sportiskām aktivitatēm.

Lidojošo makaronu briesmoni tāpat nepiekukuļosi ejot uz baznīcu vai pielūdzot, lai pēc nosprāgšanas tiktu pie labākās zupas bļodas. Eh, žēl ka Latvijà LMB baznīcu(pastafariānisms) neļāva reģistrēt tas tik vēlreiz pierāda, ka nav mums tiesiskuma.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Šis ir ļot incant.Sākumā atejizma garā dzim/augušais jaunaiscilvēks skaļi uzvedas,neklausa, pīpē,dzer,sit,zog,laupa un p/š visu kas kustās.Vienubrīd šamam sāk likties,ka nupat galīg ne/uja vairs dzīvē neiet.Tad viņam paveicas un apvēmuma brīdī viņš nejauši izlasa to slaveno Noteikumu grāmatu.Kur cita starpā petit šriftā 6tā ntā panta 8jājā apakšptā teikts,ko viņam "nebūs" darīt...

Tas jau nekas,ka apmēram tos pašus svarapunktus viņam varēja savulaik nolasīt kāds mazāk dievīgs personāžs.Piem,nu tur kāds skolotājs,trenneris,senseejs,pensionēts kaimiņš, kāds daudzmazgodīgs viņamaatesuzpiseejs,uttttt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Nu viņam citi nav autoritāte, tikai visuredzošā acs. Nez laikam mežā izliktās zīmes pat videonovērošanu strādā un notic arī. Viss skaidrs, vajag visus tumsoņas nočipot un pateikt ka tagad visu piefiksē slepenie masoni un būs likumpaklausīgi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Tika veikts eksperiments. Cilvēku grupa tika sadalīta divās daļās - ticīgie un neticīgie. Tas protams, nebija tā, ka tie simti cilvēku atnāca vienā vietā. Tika veikta aptauja, un pēc tam rezultāti tika tā sadalīti.

Un tad pārbaudīja katras grupas cilvēku ticību citām lietām - NLO, ekstrasensiem, utt. Un atklājās, ka tie ticīgie dievam par apmēram 40% vairāk tic arī NLO, par apmēram 30% vairāk ekstrasensiem, utt.

Secinājums tāds, ka ir cilvēki lētticīgie, kuri visam tic, bet ir tādi, kuri nekam netic.Citiem vārdiem sakot - gudrie.

Un arī pēc IQ testa, neticīgie vidēji savāc vairāk punktus.

Intelekts neiet kopā ar pasakām.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tie ticīgie ir kam ticīgie?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Dievam

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Taisīja vēl vienu eksperimentu. Gribēja pierādīt, ka arī dzīvnieki tic pārdabiskām lietām.

Baložus turēja būros, un normāli baroja. Bet kad kāds pakratīja galvu, vai kāds cits, sabozās, vai spārnus izpleta, viņiem ielika ēst. Un ar laiku baloži sāka ticēt, ka ja viņi kaut ko izdarīs atnāks ēdiens. Un to pasniedza to, ka baloži arī tic marasmiem.

Tomēr, tas nav tas pats. Jo tur tika dotas reālas lietas. Un arī eksperiments bija "netīrs". Ja cilveks pateiktu - dievs, iedod man alu un meiteni uz locekļa, un uzreiz būtu alus un meitene uz locekļa, ticīgo skaits pieaugtu nenormālos tempos.

Tāpēc es uzskatu, ka eksperimenta rezultāti tādi - ka baloži gudrāki par ticīgajiem cilvēkiem, jo baloži tic tikai tad, kad ir reāls labums, bet cilvēki tic pat tad, kad dievs neko nedod. Tikai pārbaudījumus un rāda ceļu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

" bet cilvēki tic pat tad, kad dievs neko nedod" - kā tā nedošana izpaužas, ja drīkst zināt? Dievs dod svētību, nevis taustāmas lietas - bez svētības tu aizbraucot uz 500m attālo veikalu tajā veikalā izšķaidīsi alus pudeli un atpakaļceļā aptīsies ap koku...

Tā ļoti savādi ka tu, tāds liels amerikas un amerikāniskā fans, pie viena esi tualetists. Laikam tev jāatgādina - to valsti nodibināja un principus ielika, izsakoties taviem terminiem, "reliģiozi pamuļķi". Tev ar taviem uzskatiem vajadzētu baudīt to, ko radījuši tavi domubiedri - eiropā ražotu hečbeku ar četru cilindru dīzeli un sešu robu mešalku...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Man pie di*sas tie visi fanātiķi. Es sāku diskutēt, ja cilvēki savas samazgas sāk liet, un zombēt mazus bērnus. Iauto nav tāvieta, kur mazi bērni, bet pēc lasītā augšā, kur neizglītoti cilvēki piesauc savus iedomu tēlus ar mērķi aģitēt citus, sāku oponēt. Lai tie, ar nestabilām psihēm, padomā, nevis uzklausa tikai vienu, zombiju viedokli.

vēl vairak man npatīk vēl viena lieta, kad vieni fanātiķi un sektanti, sāk apdi*st citus tādus pašus. Kristieši ar musulmaņiem, kristieši ar "sektantiem" lai gan pasi vēl lielāki sektanti.

Un runajot par ASV, vajag atgādināt, ka ASV ir daudz reliģijas. Vienā kalifornijas štatā ir ap 200 reliģijām. Tur savu reliģiju var izdomāt pats. Kaut vai Makaronu dievu. Un neviens viņus nesauks par sektantiem.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

》bez svētības tu aizbraucot uz 500m attālo veikalu tajā veikalā izšķaidīsi alus pudeli un atpakaļceļā aptīsies ap koku...

Nu tad beidzot pieleca kāpēc Golfs ir drošs auto vajag tik nolūgties. Vot tas man reāli besī reliģiskajos, ka tie ir ciniski divkoši ka var izlūgties sev labumu uz cita rēķina. Ne ar ko neatškiras no buršanās un "ļaunas acs" uzlikšanas tikai var sev melot ka es jau neko. Neceri tas nestrādā. Bet jāsāk atkal tirgot indulgences, būtu noiets.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Man savulaik mācīja,ka katram ir sevī "savs" dievs un ka tā ir viņa personiska darīšana, vai viņam iet uz baznīcu.BET, ja nu reiz ir aizgājis, tad būs uzvesties pieklājīgi un ar savu klātbūtni neaizvainot apkārtējos atnākušos.

Mums (un šodien/citur) daudzi turp "iet" nevis lūgt, bet gan prasti atpirkties.Sešas dienas dzīvo suuda dzīvi,bet katrā/septītajājā pārtop balts.Gluži kā slavenais G-Orgs, izrādās pat zelta zārku pie veiksmes var nopelnīt.Jā.

Trauksmaini ir tas, ka pašlaik pasaulē lietas iet uz arvien lielāku reliģijas piesaisti sava "tā Pareizā" viedokļa izpaušanai un pamatošanai.Sazin cik "izdevīgi" nākotnē būs neticēt vispār nekam nē un/vai būs tā saucamās izvēles un aternatīvas.....

Aizvakar tur kkur notika tāda samērā uzspēlēta intervija,kurā piedalījās 2gab Trampi.Tas pajaunākais beigās sacīja, ka viņam pie tā vecākā esot principā tikai 1gab tas Galvenaiss jautājums. Vecais vien nosmīnēj, tipa, pag,gan jau,drīz vien...

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti