Skudras mašīnā

AigarsSK Reģ.: 15.08.2017

Labs rīts visiem,

Pāris dienas atpakaļ piemeklēja pārsteigums - no rīta atbraucu uz darbu, viss ok, darba dienas beigās kāpju mašīnā un acis apaļas, pa visu salonu skudras. Divu dienu laikā pavēroju to darbību. Īsumā - visas skudras dzīvo kaut kur zem priekšējā paneļa, jo visas kā viena izlien un beigās skrien atpakaļ aiz paneļa pie stikla priekšējā un stikla ventilatoru spraugās. Pa visu mašīnu klejo, kad neviena nav, noteikti meklē drupačas zem sēdekļiem - mašīnā nepiekopju ēšanu, bet nu noteikti kaut kādas smalkas ēdiena drupačas ir. Mājas pagalmā dažu metru attālumā ir miskastes konteiners, kurā līdz šik skudras nevija, bet tagad čum un mudž. Negribu domāt par to, ka ēdiens no miskastes tiks sanests mašīnā un tur būs nu jau tāda skudru kolonija, ka nevarēs apsēsties. Jebkurā gadījumā - skudru ir ļoti daudz, jo tās nemitīgi lien ārā, lai arī cik nespiestu nost.

Domāju, ka sīkumi kā cukura pabēršana un spirtainas lupatiņas noliksana nelīdzēs. Vai kādam ir bijusi pieredze, kāds varbūt var ieteikt labu ķīmisko tīritavu, kas par saprātīgām naudām būtu gatavi raut nost paneli un meklēt skudru pūzni?

 
WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Paneļi raut nost nedomāju ka vajag, ja pa ventilāciju lien, tad tur arī droši vien dzīvo, un ar putekļu sūcēju var piekļūt pietiekami lai liktu "skudrām emigrēt" .

AigarsSK Reģ.: 15.08.2017
0 0 Atbildēt

Lien ne tikai pa ventilāciju, bet primāri pa visām spraugām starp paneli un priekšējo stiklu. Paspīdināju visās ventilācijas atverēs, viss tīrs un skaists. Šorīt kādas 15 skudras bariņā sēdēja starp paneli un priekšējo stiklu vadītāja pusē, pat nedaudz vairāk yz durvju pusi, kur starp paneli un korpusu ir pāris cm plaša sprauga.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

No citas puses skatoties, būs karstās dienās ar 30gradiem - pašas nahren izcepsies un nosprāgs, atstāj tik saulītē. Var jau būt ka būs tik gudras ka pa dienu emigres uz vēsāku vietu, un vakarā atpakaļ. Tehniski skudras tur līdz 55 grādi Celsija un tad pat izturīgākajam pēc stundas ir beigas ! Mūsu klasiskās skudras noteikti ka vēl zemāka t atmet pekas.

k442 Reģ.: 22.02.2014
1 1 Atbildēt

Man savulaik autiņā bija pielipināts termometrs pie paneļa. Bija gadījums, kad karstā vasaras dienā, atstājot auto klajā vietā tas rādīja +57. Jāpiebilst, ka visas mušas un dunduri, kas laukos bija salīduši salonā, bija ar kājām pret sauli palikuši.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 0 Atbildēt

Kanēlis skudrām nepatīk!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tas tiesa, bet diezin vai gribi kanēli pa pus mašīnu ! Pie kam kanēlim ir smarža, nezinu ar ko tas draud slēgtā un mitrā telpā !

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Ieber lupatu maisiņā. Bet ap auto un pie miskastes vienkārši var izkaisīt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 1 Atbildēt

Es laikam drīzāk pieciestu skudras, nekā kanēli mašīnā

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Var pamēģināt izliet medu vai sīrupu kādu gabalu tālāk no auto. Ļoti iespējams,ka skudras pārvāksies uz turieni.

jjjj Reģ.: 13.04.2018
0 0 Atbildēt

Ja mašīna stāv ārā, zālājā un ja ir pieslēgts ārējā 220v kabelis, tad šīs maitas lien iekšā pa šo kabeli!!!

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

jjjj rakstīja: Ja mašīna stāv ārā, zālājā un ja ir pieslēgts ārējā 220v kabelis, tad šīs maitas lien iekšā pa šo kabeli!!!

Tak aptin kādu kabeļa gabalu kaut vai divpusējo lipīgo lentu.

polinaiost Reģ.: 24.06.2020
0 0 Atbildēt

Скукотища...

Познакомлюсь с молодым человеком! Я Полина, мне 23 года, блондинка, веселая и стройная! Только по-латышски плохо говорю..

Давайте пообщемся, а то скучно! Может встретимся, погуляем, искупаемся))

Пишите мне ---->> 18pop.tk моя анкета - polinkakis

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nezinu ko tādos gadījumos dara, bet ko es darītu?

1)ierobežotu to iekļūšanu mašīnā. ( ja tas ir kabelis, tad to aplīmēt ar divpusējo līmlenti.)

2) iznīcinātu koloniju, kas ir netālu no mašīnas. To var izdarīt ar benzīnu un sērkociņiem.

3) Automašīnā pa tām spraugām, kur viņas dzīvo ielaistu "kobru" vai citu spēcīgu indi. Bet to darītu tad, ja dienas 2 nekur nebrauktu. Piemēram piektdienas vakarā.

4) Izmantotu speciālo skudru indi ( cukuru no kura tās uzpūšas un nobeidzas). Gan automašīnā, gan ārā.

tikai skudru indi neizmantotu kā vienīgo līdzekli, jo pieredze ( mājas pagalmā) liecina, ka tā "palīdz tikai uz kādu nedēļu. Jo skudras nobeidzas, bet to māja paliek. Un to agri vai vēlu sāk apdzīvot cita kolonija.

pēc benzīna lietošanas, tās atgriežas tikai pēc kāda gada...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

"palīdz tikai uz kādu nedēļu " - nedaudz samuldēju. protams, ka ne nedēļu, bet ne ilgāk par mēnešiem 3.

Bet izmantojot benzīnu, ieteiktu izmantot šprici, vai ko līdzīgu. Tad to var ielaist dziļi ejās. un izdeg pat skudru olas ( tās labi deg). Bet ja nesadeg, tad atlikušās olas izēd citi dzīvnieki.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

neesmu sadists. Kristieši uzskatīs, ka es rīkojos atbilstoši kristiešu likumiem un bībelei.

Bet es uzskatu, ka tā ir klasiskā izdzīvošana. Ja es būtu 100 reizes mazāks, ielīztu skudru midzenī, un tur uztaisītu sev māju, skudras mani arī iznīcinātu.

"Dabas likumi"

AigarsSK Reģ.: 15.08.2017
0 0 Atbildēt

Tātad, update par situāciju: pirmajās dienās uz nakti bēru cukuru ar indi. Katru rītu pilna mašīna ar līķiem, bet skudras kā nāca, tā nāca. Pa to laiku izārdīju arī pūzni, kas atradās mašīnas tuvumā. Tajās dienās arī sākās trakie karstumi, atstāju mašīnu saulē ar aizvērtiem logiem. Ieksā gaiss uzsila līdz 70+ grādiem, kopš tās reizes lielā mērā problēma ir atrisinājusies. Šad tad pa kādai skudrai ienāk, bet tik pat ātri arī aiziet.

wons Reģ.: 26.07.2017
1 0 Atbildēt

jaunu topiku cept negribu, problēma - sievasmāte mašīnā...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ja tā tiešām ir problēma izvizini "s veterkom" , tad otreiz labprātīgi nekāps ..., vai ja pārlieku komandē tad pāris reizes vajag izdarīt pretēji viņas sacītajam (protams necenšoties nevienu nosist) ar tekstu - piedod, ko tu teici ?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

sievasmāte pārsvarā ir tā sliktā tikai filmās un anekdotēs. Cik es esmu pieredzējis - pārsvarā ir otrādāk. Vistrakākā ir vīramāte.

Sievietei daudz grūtāk ir atdot savu dēliņu kaut kādai kazai - prostitūtai, nekā savu meitiņu puisim, ar kuru pati labprāt apprecētos. Pārspīlēti, sevišķi otrā daļa, bet tas ir normāli un fizioloģiski. Un otrkārt, - Mātes vienmēr dēlus mīl vairāk.

p.s.

Nevajag moralizēt par ideāliem un nereāliem gadījumiem, ka vecāki abus bērnus mīl vienādi.

Tēvi mīl meitas, mātes - dēlus, vai otro bērnu mīl vairāk kā pirmo.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti