Pilns ar ko? Neizmantotajās dzelzceļa līnijās pēdējo 10 gadu laikā +/- visur sliedes ir novāktas; bums laikam bija ap desmito gadu - manā galā no liepāja - mažeiķi latvijas posma ir palicis tikai uzbērums [kaut kur bišķi varbūt sliedes ir palikušas, bet no cimdeniekiem līdz priekulei sliežu toč nav, man liekas ka vismaz viens tilts arī ir novākts], man liekas ka liepāja - ventspils arī - vidzemē un latgalē tādu līniju arī netrūkst.
Es rakstīju, ka "pie mums viss ir slikti" ? Gluži pretēji, esmu vienmēr uzskatījis, ka, ņemot vērā mūsu elites izcelšanos no PSKP biedriem un čekistiem, masīvas pārkrievošanas pakāpes un 5. kolonnas esamību, birokrātiju, atsevišķu amatpersonu korupciju, zagšanu , gļēvulību un slinkumu, valsts stāvoklis ir pat pārsteidzoši labs.
Bet likumīgā un nelikumīgā metālu izzagšana iespaidīgos apjomos arī ir fakts.
Bik papētīju par to vaiņodes dzelzceļa līniju - wikipēdijā rakstīts ka desmitajā gadā novāca sliedes no liepājas līdz priekulei bet tālāk tās ir - divpadsmitā gada gūgļa streetview arī rāda ka vaiņodē sliedes ir, un šī gada satelīta bildes arī liek domāt ka tur sliedes ir. Par iztrūkstošo tiltu starp priekuli un liepāju pār vārtājas upi izdevās atrast ka tas 13. gada rudenī ir ticis nozagts...