Jaunā spēļu konsole no Sony PlayStation 5, atsauksmes, ieteikumi

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Spēļu konsole Sony PlayStation 5, par un ap

 
iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Šodien atnāca jaunā Sony PlayStation 5 spēļu konsole!

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 1 Atbildēt

Tas tāds mājiens, ka ar auto vislabāk iepazīties Gran Turismo spēlītē?

boliks Reģ.: 22.03.2004
1 0 Atbildēt

Izrādās arī MS X box arī ir jaunas versijas.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Man tā ir gadījies, ka pašam nekad nav bijusi konsole un pie citiem esmu spēlējis ļoti sen un ļoti maz. Tad jau drīzāk sanāca uzspelēt pašu pirmo Super Mario un pašaut pa pīlēm.

Uz datora spēlēju tikai Unreal

Modano Reģ.: 25.11.2019
1 0 Atbildēt

Domāju par nextGen konsoles iegādi, bet ir diezgan grūti izdomāt, kura būtu piemerotāka. Gan X Boxam, gan PS5 ir savs specifisks advantage. Lielākoties spēlēju 80% NBA2k ar čomiem un tad 10% šad tad hoķi, UFC, kādu couch co op.

xBox plusi:

1) Game Pass Subscription ir ar jaunākiem geimiem, tikko pievienoja arī EA games, drīz pievienos Bethesda games. Tiešām daudz labu, modernu spēļu par normālu mēneša sub.

2) Minimāli jaudīgāka konsole (Xbox series X) par PS5

3) Varēs izmantot arī XOne pultis (par cik man ir XOne)

PS5 plusi:

1) Uzlabota, modernāka un advancetāka pults (īpašas vibrācijas, triggeru pretestība, iebūvēts mic, pa vidu touch pad)

2) 2x lielāks spēlētāju skaits online spēlēs (NBA2k manā gadījumā). PS4 sales bija 110mil+, XOne bija zem 50m.

3) PS5 lētākā versija ir 399eur, kamēr Xbox lētākā ir 299eur, bet Xbox pazemina specifikācijas un ir mazāka jauda, PS5 tikai izņem diska ievietošas iespēju, bet jauda paliek.

elSprogo Reģ.: 03.03.2004
0 0 Atbildēt

Game Pass ir liela priekšrocība XBoxam pašlaik, lai gan izskatās, ka PS drīzumā prezentēs līdzīgu servisu.

Attiecīgi - ja šis ir viens no galvenajiem argumentiem, ieteiktu vēl nesteigties. Fakts, ka ne vienu, ne otru konsoli vēl nevar dabūt, laikam šo nogaidīšanu padara vieglāku.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 3 Atbildēt
elSprogo Reģ.: 03.03.2004
1 0 Atbildēt

Šovakar uz vienu nakti iespēja atbildēt uz jautājumu - vai nožēlošu to, ka nepasūtīju savlaicīgi PS5 līdzīgi, kā to darīju ar PS4.

Nepasūtīju vairāku iemeslu dēļ:

1) Cena - ja PS4 sākuma cena bija ap 350Eur (komplekts ar Killzone), tad PS5 sākas jau ar 569Eur. Grozies, kā gribi - tā ir liela investīcija, it īpaši, ja spēlēm atliek arvien mazāk un mazāk laika

2) Veiktspēja - vai tiešām lēciens būs tik liels, kā līdz šim ir bijis no vienas paaudzes uz otru.

3) Spēles - PS5 prezentācijas laikā bija skaidrs, ka konsole (līdzīgi kā jaunais XBox) nenāks ar nevienu tiešām ekskluzīvu un man saistošu spēli, piemēram Gran Turismo 7. Tās nāks tikai 2021. gada pavasarī vai vasarā.

Līdz tam laikam arī cenai vajadzētu kristies, varbūt parādīsies interesanti "bundle" komplekti.

Šovakar slēgsim PS5 klāt pie TV (jaunākās paaudzes LG OLED ar HDMI 2.1) un paskatīsimies - varbūt tomēr vajadzēja pasūtīt?

Viennozīmīgi jaunā "džoistika" funskcionalitāte mani ir ieintriģējusi, tas varētu būt "game changer".

Tiekamies no rīt!

Janeks90 Reģ.: 14.01.2019
0 0 Atbildēt

Latvijā kaut kur viņu tagad ir iespējams iegādāties? Vai tāpāt kā cotur pasaulē - izķerts?

Pats nedzīvoju Latvijā, tāpēc nezinu.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Šobrīd var tikai pasūtīt caur Sony centru un piegāde plānota uz 2021 pirmo ceturksni.

Janeks90 Reģ.: 14.01.2019
0 0 Atbildēt

Tas pats kas citās valstīs.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
1 0 Atbildēt

FB jau klīda ka Krievijā PS5 tukšu kasti pārdod, vai piedāvā fotosesijai iznomāt iekārtu uz dažām min.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Labais, mēs arī varam piedāvāt

Vai vēl labāk fotosesija mūsu studijā, re

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Kāpēc lai kāds gribētu fotografēties ar kaut kādu spēļu konsoli? Tas tipa statusa apliecināšanai? Tā kā ar pirmajiem ābolfoniem? Nu jā... katrs jūk pa savam. Man pēdējais šāda tipa krāms mājās bija Sega Megadrive. Pēc tam jau uz PC spēles tika dzenātas.

Janeks90 Reģ.: 14.01.2019
0 0 Atbildēt

Tas ir vairāk domāts priekš blogeriem un youtuberiem kuri nav dabūjuši savu pasūtīto konsoli.

elSprogo Reģ.: 03.03.2004
2 0 Atbildēt

Nakts ar PS5 pavadīta, šeit tad iespaidi, ko šajā īsajā laikā varēja gūt:

1) Pati konsole - wow, tiešām milzīga. Ja izvelkot no kastes to vēl tik ļoti nejūt, tad noliekot to uz plaukta blakus citām iekārtām uzreiz kļūst skaidrs, ka šeit prioritāte nav bijusi max. daudz tehnoloģijas saspiest max. mazā kastē.

Un ja godīgi - man šis izmērs netraucē. Vietas man tam pietiek, un pateicoties izmēram, nav nācies veikt kompromosis ar dzesēšanu, jo.....

2) Tas ir ļoti ļoti kluss. Nevienā brīdī konsole "neierūcās". PS4 salīdzinot ir kā traktors

3) Dizains - konsole viennozīmīgi labāk izskatās vertikālā nevis horizontālā pozīcijā.

4) Kontrolieris - smuks, ērts, izmēros līdzīgs, kā Xbox, kas ir laba lieta. Jaunā haptiskā vibrācija ir uzlabojums pret iepriekšējām, bet ja godīgi - spēlējot tam īpaši uzmanību nepievērsu (i.e. Miles Morales, kas izmanto jaunās priekšrocības). Drīzāk interesanti būs novērot, kā tas tiks izmantots sacīkšu spēlēs, kā piemēram Gran Turismo

5) Ātrums - SSD diska priekšrocības ir uzreiz redzamas. Tas pats Spiderman:Miles Morales - līdz Menu tiekam pāris sekunžu laikā, spēle tālāk ielādējas vēl pēc 1-2 sekundēm. Spēles laikā "Loading" ekrānu neekistē - viss gludi pāriet no spēles uz video un tālāk atkal turpinās spēle. Tas ir viss viena nepārtraukta, plūstoša pieredze. Nice

6) Grafika - līdzīgi, kā PS4 Pro, vienmēr jāveic izvēle - vai nu spēlēt ar max grafisko veiktspēju, vai ar max iespējamo ātrumu. Rezultātā spēles ir vai nu 30fps, vai 60fps (saprotu, ka var būt arī 120). Visas testēju ar max grafisko veiktspēju (Fidelity režīms), jo tomēr interesēja, ko tieši konsole spēj.

Un spēj daudz. Atslēgas vārdi - 4K, 30fp, HDR, Ray Tracing. Vislielāko iespaidu atstāj tieši Ray Tracing spēja smuko attēlot atspulgus, ēnas un gaismu, kas izskatās gluži, kā realitātē. neesmu PC "geimeris" (man nav PC), tādēļ nebiju līdz šim ray tracing redzējis dzīvē. Esmu iespaidots.

HDR - dziļākas krāsas (plašāks krāsu spektrs), un acu žilbinoši efekti, piemēram, kā saule spīd caur kokiem. Šis gan nav nekas jauns, arī PS4, XboX to spēj, bet iespaidu atstāj tik un tā. Priekšnosacījums - nepieciešams labs 4K HDR TV vai monitors

Visbeidzot pāris pārdomas. PS5 ir ļoti spējīgs, bet attiecīgi arī maksā. 570Eur nav sīknauda nevienam. Vai tā ir šīs naudas vērta - par to vēl grūti spriest, jo neesam vēl redzējuši īsto konsoles veiktspēju, bet spriežot pēc pāris piemēriem (Spiderman, Demon's Souls etc.) - potenciāls ir milzīgs.

Problēma nebeidzas tur - ja patiesi ir vēlme izbaudīt visas konsoles priekšrocības, tai ir jābūt pieslēgtai arī pie pareizās tehnikas. Vēlams - 4K TV ar HDMI 2.1. Tas nozīmē - jāpērk kāds no pēdējo 2 gadu augstākā plauktiņa modeļiem, piemēram Samsung QLED, LG OLED, vai Sony H900 sērija. Ja to visu saskaita kopā - nav lēts prieks.

Nākamais jautājums - PS5 ar vai bez diskdziņa? Līdz šim uzskatīju, ka ja ņemšu, tad tikai ar disku, bet nu vairs neesmu tik drošs. Iemesli - ērtāk tomēr ir ātri spēles novilkt no PSN veikala (ātra optika), bieži var izmantot labas cenas akcijas. Naudu, ko ietaupītu, varētu ieguldīt kādā spēlē, vai vēl labāk - iegādāties papildus M.2 SSD disku, lai paplašinātu atmiņas daudzumu. Beigu beigās - optiskais disks strādātu kā lēnākais ķēdes posms, attiecīgi, garāki spēļu lādēšanas laiki.

Visā visumā - konosle ir super, un potenciāls milzīgs. Bet vai es nožēloju, ka nepasūtiju savlaicīgi? Nē - joprojām uzskatu, ka labāk ir pagaidīt, līdz pieejams kāds bundle, un visdrīzāk pirkt digitālo versiju.

Bet beigu beigās - nav jau tā, ka tagad ir iespējams skriet uz veikalu un pirkt, jo pieejamība LV vienkārši nav līdz nākamā gada 1. ceturksnim.

P.S. - konsole nāk kopā ar HDMI 2.1 kabeli. Ja neesat drošs, kādas HDMI versijas kabelis jums ir patreiz, un jūsu TV atbalsta šo formātu, labāk tad izmantot to, ka nāk konsolei līdzi. Savādāk neplānoti būsiet radījuši "pudeles kakla" efektu un par spīti dārgam TV nespēsiet redzēt visu pilnā tā krāšņumā.

elSprogo Reģ.: 03.03.2004
1 0 Atbildēt

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti