10 aizraujoši fakti par jauno PlayStation 5 konsoli 24

 

Foto: Publicitātes attēls

Sony | 20.novembris 2020 14:50

Video spēļu entuziasti Latvijā un citviet Eiropā Playstation 5 iznākšanu ir gaidījuši tieši 2547 dienas jeb 6 gadus, 11 mēnešus un 21 dienu kopš brīža, kad iznāca tā priekštecis PS4.

2. PlayStation 5 ir izstrādāts ar īpaši ātru SSD disku, kas ievērojami samazina datu ielādes laiku. Ar PS5 laiks, kas spēlētājiem jāgaida pie ielādes ekrāna, sākot jaunu spēli vai restartējot esošo līmeni, tagad vairs nav dažu minūšu, bet gan sekunžu jautājums.

3. PlayStation 5 piedāvā 3D audio tehnoloģiju, kas ar PULSE 3D bezvadu austiņu palīdzību nodrošina daudz izteiktāku klātesamības sajūtu. Bultas šaušana gar spēlētāja galvu, soļi blakus telpā un ienaidnieka atrašanās vietas noteikšana ir tikai daži no piemēriem, kad skaņa spēlē šķiet reālāka kā jebkad agrāk.

4. Šī ir pirmā reize, kad PlayStation jaunās paaudzes konsole tiek izlaista baltā krāsā. Iepriekšējās PlayStation konsoles ir bijušas pelēkā un melnā krāsu gammā.

5. Runājot par jaunās konsoles jaudu, PlayStation 5 ir aprīkots ar 16 GB RAM operatīvo  atmiņu - tas ir 8000 reizes vairāk nekā pirmās paaudzes PlayStation, kurā bija 2 MB RAM.

6. PlayStation 5 spēj demonstrēt spēles līdz pat 8K izšķirtspējā, nodrošinot vēl dzidrāku un detalizētāku spēlēšanas pieredzi. Salīdzinot ar PS1 konsoli, tas tiek panākts ar vairāk nekā 100 reižu lielāku pikseļu skaitu ekrānā.

7. Pirmo reizi PlayStation izlaiž arī 100% digitālu konsoles versiju bez CD-ROM diskdziņa, tomēr patērētājiem joprojām ir iespēja iegādāties arī PS5 ar Ultra HD Blu-Ray optisko diskdzini. Vienīgā vizuālā atšķirība ir abu konsoļu forma, kas diska versijai paredz nelielu sāna izvirzījumu, kamēr digitālā versija pauž perfektu vizuālo simetriju.

8. Jaunajam DualSense kontrolierim ir iebūvēts mikrofons, kas ļauj tiešsaistē sarunāties ar citiem spēļu biedriem, neizmantojot austiņas.

9. DualSense kontrolieris ir aprīkot arī ar tā saukto haptisko uztveri un pielāgotu trigger funkciju jeb kustības sensoriem, kas tas nozīmē, ka spēlētāji var sajust fizisku pretestību un dinamiskas vibrācijas, kas spēles laikā imitē dažās reālās dzīves sajūtas kā staigāšanu pa smiltīm vai loka stīgas spriedzi pirms bultas atlaišanas.

10. PlayStation 5 konsolē jau šobrīd iespējams spēlēt ne vien vairākas plaši iecienītas jaunās paaudzes spēles, bet arī teju visas no vairāk nekā 4000 PS4 pieejamajām spēlēm.

 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pleisis 20.novembris 2020 17:50
9 2 Atbildēt

Tas dēļ apgaismojuma foto!

Pilnīgi balts orģināli pleisis nekad nav bijis, varbūt daltoniķiem...

Pleisis 21.novembris 2020 12:34
7 1 Atbildēt

Es domāju, ka tev tiešām nevajag, jo esi jau atzīts par daltoniķi, vai arī to veco pleisi pat dzīvē neesi redzējis.

viencexperc 21.novembris 2020 15:57
4 9 Atbildēt

Aizraujoši fakti tikai tiem, kuri nezin, ka ir arī Xbox x.

Kur grafikā un ssd Xbox pat priekšā.

Bet tā, nekā īpaša nav.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti